Last news in Fakti

10 Февруари, 2012 15:37 5 864 1

Откриха изчезналото семейство от с. Бисер

  • бисер-
  • червен кръст-
  • семейство
Откриха изчезналото семейство от с. Бисер - 1
Снимка: БГНЕС

На петия ден след наводнението в харманлийското село Бисер бяха открити и телета на Кристина и Желю Николови. Досега те се водиха изчезнали.

По този начин жертвите на бедствието в селото вече са десет.

Кристина и Желю Николови са открити на 300 метра от дома им. Телата са били затрупани от наноси и отломки, които е довлякла водата. Съпрузите са били открити вкопчени един в друг. С намерените сега двама жертвите от бедствието вече са десет.

Днес след обяд един от спасителите припадна от изтощение.

Тази вечер в с. Бисер ще се проведе общоселско събрание, на което ще се реши как да продължават неотложните работи.

Обстановката в селото се нормализира. В едно от помещенията на по-големите останали здрави сгради ще бъде оборудвано с телефон, факс и компютър, за да се улесни работата на спасителните екипи.

Товарен камион с провизии от турския град Бурса, предназначени за бедстващите хора в село Бисер, пристигна в Харманли.

Очакват се днес да пристигнат още пет фургона за бедстващите семейства. За сега има необходимост само от мебели и техника за новите жилища


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Светлозар Вълчев

    0 0 Отговор
    Много тъжно :( , имах малката надежда да са оцелели.., но явно това става само по филмите, докато реалността е много по-груба.