Last news in Fakti

10 Февруари, 2012 14:18 1 530 0

Възстановяват дигата на р. Марица край Свиленград

  • свиленград-
  • наводнения-
  • марица-
  • бисер
Възстановяват дигата на р. Марица край Свиленград - 1
Снимка: Община Свиленград

Започна възстановяване на скъсаната дига на р. Марица край Свиленград. По настояване на кмета на общината инж. Георги Манолов министър-председателят  Бойко Борисов се разпореди вчера веднага да започне изграждането на разрушения участък, който  остава опасен при бъдещо покачване на водите от снеготопенето. Още снощи пристигна техниката на „Напоителни системи”, чиято собственост са речните диги, и днес фирмата стартира необходимите дейности, съобщават от пресцентъра на Свиленградската община. 

 Скъсаният  участък е  с дължина 120 м. За възстановяването му ще се изсипят 6 000 кубика земни маси. Кметът на Свиленград съдейства за бързото им доставяне   от фирма „Пътни строежи” – Пловдив. Очаква се за около седмица възстановяването да приключи. Студеното време и ледът, сковали земята, позволяват машините да навлязат до реката.

 Тази част от  дигата на Марица край Свиленград никога досега не е създавала проблем. На 6 февруари тя поддаде и се скъса под напора на пълноводната река и стана причина за наводнението на квартал „Гебран” и разрушаването на пътя към квартал „Кап. Петко войвода”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА