Last news in Fakti

8 Юли, 2018 16:27 3 829 10

Майката на убитата Ивета иска доживотен затвор за Теньо

  • теньо енчев-
  • ивета-
  • айтос

Дори очите на Ивето са били зашити! Нямала е лице! Чух само писъците на снаха ми...Брат ми и мъжа ми също я видяха...Главата й е била на кайма. Без лице. Телцето слабо и цялото лилаво....Здраво място не й е оставил този изрод! Винаги плача , като си представя какви адски болки е изтърпяла, докато е изпаднала в кома....Дори и докторите в „Съдебна медицина“ в Бургас бяха потресени. Само казваха: тя не е за гледане! Мразя го от дъното на душата си този изверг!

Тези, пропити с болка, ужас и гняв думи никоя майка не би могла да си представи дори в най-големите си кошмари, че някога може да изрече. Те обаче са реалност и са на майката на крехката 19-годишна Ивета Тинева, убита чрез зверски побой в Айтос от бащата на детето си, с когото е живяла на семейни начала – Теньо Енчев. Майката Димитринка Тинева, която живее в София, разказа пред БургасИНФО за зверствата, на които е било подложено момичето, за ада, който е понасяла, за хилядите опити на една майка да защити детето си, за многобройните лъжи и манипулации, с които Теньо е държал в ръцете си Ива. Днес майката, разкъсвана от скръб, иска справедливост за убиеца на детето си – доживотен затвор, без право на замяна за 27-годишния Теньо Енчев.

Когато детето на непълнолетната тогава Ива се е родило през октомври 2015 година, баща му Теньо е бил затвора. Изтърпявал е присъда за кражби, което обаче изобщо не му е пречело да си прави гордо селфита от килията. За бебето Наско през това време са се грижили Ивето и нейната майка. „Отгледахме го до 6-месечна възраст и когато наближи да излезе Теньо от затвора, тя изчезна с детето и на другия ден ми се обадиха от Айтос с баба му! Увещаваха ме, че се е променил и щял да бъде добър баща, не трябвало да разбивам семейството им! Нямаше какво да направя....Мисля постоянно за това , опитах стотици пъти да я разделя от Теньо, но не успях , не ме послуша....Казваше ми:

Мамо , аз не те послушах, сега ще си го търпя, не искам Наско да расте без баща! Говорех й, че ще си отгледаме детето и без него, но без резултат!“, разказа почернената майка на Ивета пред БургасИНФО. Така младата майка заживява с Теньо в Айтос. Нейни близки твърдят, че тя е била подлагана на системен тормоз, фаталният побой в нощта на 16-ти срещу 17-ти юни не е бил инцидентен. Случвало се да я пребива дори за счупена чаша.

Миналата година Ива успяла да избяга от къщата на ужасите, която се намира на ул. „Хаджи Димитър“ 12 в Айтос. Била пребита, но успяла да се добере до магистралата боса, без документи и телефон. „Добри хора й помогнаха и си беше 3 месеца при нас в София. Той й каза, че ако не се върне при него, ще я изкара морално пропаднала и ще каже, че си е зарязала детето.“, разказа майката. През това време Теньо изпратил на Ива малки снимчици (вижте ги по-долу), с нищожни извадки от документ, с който той искал да й покаже, че е припознал малкия Наско и че има права над него. Така умело поставил капан на Ива и една нощ тя изчезнала от София и се върнала обратно при него в Айтос. След смъртта на момичето се оказало, че това е било една огромна манипулация и Теньо никога не е припознавал детето.

„А като си помисля само, че се опитвах да поддържам с него приятелски взаимоотношения по едно време само, за да не ми ограничи достъпа до нея ...“, разказа съкрушената днес майка Димитринка Тинева. Жената е поддържала тайно връзка с дъщеря си, постоянно е търсила доказателства, че момичето е добре, че не е бито.

Молела е Теньо да й праща снимки на Ивето, за да се увери, че тя е невредима. При един от чатовете си с него, той й показал снимка на момичето с разбита уста, друга - с подут крак. Казал, че била паднала...

През последните месеци Теньо работел в строителството, често злоупотребявал с алкохола, приемал и наркотици.

Последният таен разговор на Ива с майка й бил на 14-ти юни, няколко дни преди трагедията. Той продължил 24 минути. „Говорихме си общи неща и изрично три пъти я попитах дали се карат, дали я удря ...Тя ми отговори отрицателно. Каза, че той е по цял ден на работа, а тя гледа Наско. Сподели ми, че иска да го даде на детска градина и да започне работа, но Теньо не разрешавал....После, когато се срещнах с приятелката й в Айтос, момичето ми каза, че редовно я биел, но тя не е искала да ме тревожи, най -вече заради здравословното ми състояние.“, каза майката. Жената е претърпяла сложна коремна операция. Тя няма обяснение за точната причина, предизвикала смъртоносния побой над Ива. Не вярва, че агресията му е била предизвикана заради това, че детето се било напишкало, тъй като побоят е започнал още от заведението, където са били преди да се приберат вкъщи.

Тя се притеснява дали Теньо няма да се размине с по-леко наказание, тъй като очаква делото да мине по съкратената процедура. Допълнителните й съмнения са свързани и това, че от пребиваването му в затворите той има опит и добре познава законите.

Единствените сили, които са останали у скърбящата майка на момичето са заради малкото внуче Наско.

„Всички ще се грижим за него, нищо не му липсва! Целият блок го обожава.Той е лъчезарно и усмихнато детенце! Имам подкрепата на хиляди приятели левскари, ние сме като едно семейство. Даже преди малко ми предлагаха пари, но отказах. Той си има всичко необходимо.“, каза жената.

Тя е категорична - настоява за най-тежкото наказание за убиеца на Ивето, която завинаги ще остане на 19 години.

На гроба й е поставен венец с надпис "От майките на Бургас".

Съдбата на момичето трогна хиляди хора, а непозната жена срещнала Димитринка Тинева и пъхнала в ръката й 50 лева за закупуването на венец от нейно име. Този венец е от името на всички майки, чиито дъщери са жертва на подобна жестока съдба - да живеят със своя насилник.

"Сърцето ми щеше да се пръсне, но когато докарахме тялото на Ивето в София, първото нещо, което направих, бе да поръчам този венец. Майки, дано тези мои думи стигнат до вас, за да знаете, че спазих обещанието си! Обещах ви и да бъда силна, за да получи възмездие убиецът на детето ми и ще бъда!!! Аз държа на думата си! Благодаря и на всички хора, станали съпричастни с моята болка!!!", каза майката на Ивето.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Yes

    27 0 Отговор
    Да се разстреля незабавно!Буклук

    Коментиран от #7

  • 2 Синдикат на Ало Измамниците

    26 0 Отговор
    Смърт! Бавна и мъчителна.
  • 3 майна

    8 0 Отговор
    алкохол и наркотици,какво очаквате!
  • 4 гост

    22 0 Отговор
    Да бъде обесен с ръждива тел на някой дирек, гарги да се хранят от плътта му, червеи да ядат вътршностите му.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 БКП

    31 0 Отговор
    И аз съм дете на прехода,но не съм убил никой. Всяка нормална държава би трябвало да осъди на смърт такъв боклук. Минимум до живот, ма не виждам смисъл да живее- бил е в затвора веднъж и като гледам не се е поправил.
  • 7 Предатор

    12 0 Отговор

    До коментар #1 от "Yes":

    Истински Боклук!
    Не заслужава да живее и ден повече!
  • 8 Потребител

    3 0 Отговор
    Що да се убие веднага този изрод,хваща се и мъчение първо като по филмите трошат му се ребрата с един боен чук режат му се ръцете една по една после краката с моторна резачка най лесно става и докато устиска.Така трябва да се действа а не гърмят го и край.
  • 9 abv

    9 0 Отговор
    Разстрел, не си струва такъв изверг да го храним в затвора.
  • 10 Дионтей

    5 0 Отговор
    Най-тежкото наказание за тази утайка на обществото!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове