Last news in Fakti

19 Юли, 2018 20:07 22 103 79

Скандал между Порожанов и баба Дора (ВИДЕО)

  • чума-
  • животни-
  • румен порожанов-
  • баба дора

Невиждан скандал сътвори земеделският министър Румен Порожанов, който днес по обяд се появи в Болярово за първото заседание на местния щаб за борба с чумата и се срещна със собствениците на животните, които трябва да бъдат евтаназирани, съобщи epicenter.bg.

"Не съм казал, че в стадото на баба Дора има положителни проби на чума", заяви изненадващо Порожанов в кабинета на кмета на Болярово при срещата си с баба Дора.

Известната вече баба Дора дойде лично да пита министъра, как така пробите на животните ѝ от 19 юни са отрицателни, а сутринта чула по телевизора как той обявява, че пробите на животните ѝ са положителни, след като втора проба от тях не е взимана.

Ето как протече разговорът между двамата:

Министърът кротко я уверява, как ще бъде компенсирана със стадо от 100 животни, които той вече уговорил да ѝ бъдат докарани, както и с пари.

Баба Дора обаче категорично отказва.

- Не ви вярвам. На 19 юни са взети проби от моето стадо и те са отрицателни, а тази сутрин по телевизията казаха, че са положителни! Кой лъже, г-н министър? Аз ли лъжа или някой друг лъже?, гневно се обръща баба Дора към Порожанов.

- Положителна има, знаеш, отговоря ѝ министър Порожанов.

- Може да има, но не са в моето стадо! Аз не мога да лъжа, цяла България ме гледа! Вие, докторите, казахте, че моите проби са отрицателни.

- Да, те са отрицателни!, уверява я министърът.

- А защо този сутрин вие лично сте казал, че те са полижителни, пита баба Дора.

- Не, не, каза ли сме..,

- Всички ми казаха, че моите проби са отрицателни, на мен втора проба не ми е взимана и аз няма да позволя, аз съм горда българка, всички вие да дойдете и да ми изтрепете животните!, заявява гневно баба Дора.

В това време се включва и друга собственичка на стадо, чийто проби са отрицателни, а повторно са обявени за положителни. И на нея министърът не можа да даде адекватен отговор. Затова пък жената обяви, че са ѝ са обаждали от ДАНС да я подпитват кой е ходил да протеста и кой ги е организирал. Порожанов се опитва да отклони темата.

В кабинета на кмета нахлуват и други животновъди, които също искат обяснение за пробите на животните им, които са отрицателни, а е обявено, че са положителни.

Порожанов обяснява, че не е казвал, че в стадото на баба Дора има положителна проба.

Искате ли да ви пуснем записа?, настъпват го хората.

Порожанов уточнява на два пъти, че в стадото на баба Дора положителна проба не е открита.

Хората обаче искат черно на бяло да им се покаже, че пробите са им положителни, а пък министърът ги праща да гледат сайта на министерството, където били качени всички резултати. Те си искат документи и лично на всеки да бъде обяснено.

- Кой лъже по телевизията, не спира да пита баба Дора. Дайте ни тези прословути документи. Цяла България знае, че моите проби са отрицателни.

- Не съм казал, че са положителни, казва Порожанов.

- Имаме запис, ще ви го пуснем сега, отговарят му животновъдите.

- Чуйте сега, казаха ми го други, ако е станала грешка, по никакъв начин..., обяснява министърът.

- От вашата уста грешка, как така, настояват за истината животновъдите.

- Казахме, че в Шарково има положителни проби, написаха го всички медии, оправдава се Порожанов.

- Казахте, че в стадото на баба Дора има положителна проба, не отстъпват животновъдите, които вече са изпълнили кабинета на кмета Христо Христов.

- Казахме за тези, които са в контакт с животните.., отстъпва Порожанов.

- Искам отговор, при мен как долетя чумата, след като моите животни не са в контакт с други, извика същата жена, която е била подложена на разпит от ДАНС.

Един от животновъдите заяви, че ще пусне докторите до стадото си, само когато Румен Порожанов и Дамян Илиев бъдат уволнени.

- Докато сте вие там, няма да ви допуснем до селото, категорични са животновъдите, каквото и да ни струва това, г-н министър!

Накрая министърът на земеделието се опитва да обобщи ситуацията и заявява:

- Не знам как е излязло сутринта, но при леля Дора няма положителна проба! Няма констатирана положителна проба!, потретва той.

Порожанов обяснява, че "в самото село Шарково има животни като контактни такива и за тях важат същите правила".

- Моите са кого са контактни, като 20 дни стадото ми не е излизало от обора, пита пак баба Дора и се обръща към кмета на Болярово: Няма да се предам!

Задължително е обаче стадото да бъде евтаназирано, тъй като е било в контакт с други болни животни, пак повтаря министърът.

"През трупа ми!", изпраща го баба Дора.

По-късно пред медиите Порожанов обясни:

"Ще се вземат втори проби от животните и ако се появи положителен резултат или симптоми за заболяването, ще се пристъпи към евтаназиране на животните. Засега стадото е изолирано.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    72 24 Отговор
    Театър ,,сълза и смях" .

    Коментиран от #5

  • 2 СссереМ

    10 246 Отговор
    На изкуфялите бабички мястото им е едно.

    Коментиран от #3, #10, #12, #17, #19, #20, #44, #57, #61, #70, #75, #79

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Селянин

    155 2 Отговор
    Агенти били разпитвали баба ти Дора и други стопани...кой бил да протестира и т.н.....предлагам да се преименуват...Частна Агенция за Боковата Сигурност...

    Коментиран от #9

  • 5 гост

    115 6 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Така е . Сълзите за отрудените хора, а смехът е ....?
  • 6 Пророк контактьор

    33 49 Отговор
    Усещам как вируса ще плъзне из страната....
  • 7 JPower

    42 7 Отговор

    До коментар #3 от "Браво":

    """Затова пък жената обяви, че са ѝ са обаждали от ДАНС ....""""" Много сереш, направо се осираш. Мюмюнките и те да му мислят.....
  • 8 Петър

    131 5 Отговор
    Баба Дора е искрена и непринудена, а тоя министър е най номален държавен безработник който трябва да смята до десет за да може да е на тая синекурна длъжност
  • 9 JPower

    96 3 Отговор

    До коментар #4 от "Селянин":

    В ДАНС има много добри специалисти. Служат на шефа, сега е Боко тиквата....но до кога....

    Коментиран от #21

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Assso

    172 4 Отговор
    Ей така става като слезеш сред народа.Истината,самата истина директно в лицето ви,няма журналисти да питат удобни въпроси.Народа говори с факти без увъртания и подлизвания защото си вади хляба от устата на лъва с честен и потен труд,а не като вас със схеми и субсидии.Трябва да слизате често сред народа и да чуете и обидни думи за политиката ви и критиките които народа има към всичките ,ама няма да го направите ,защото знаете какви зулуми какви издевателства правите и как само мислите колко повече да обираме хората и какви лъжи да им казваме.Затова ви идва тежко истината казана от народа.

    Коментиран от #15

  • 12 Истината боли много

    78 2 Отговор

    До коментар #2 от "СссереМ":

    Продажна душица....пачавра....
  • 13 1111

    37 0 Отговор
    Нещо се "замисля",но ще разберем след време,а може би не?!
  • 14 ДАНС

    124 3 Отговор
    Ако е вярно, че ДАНС вместо да установят кой е пуснал заразата, тормозят нещастните баби - нямам думи. Тези хора не трябва просто да бъдат уволнени, а и преследвани наказателно за престъпно бездействие и злоупотреба с власт. Оказва се, че ДАНС е вредна за националната сигурност! Няма такава държава.

    Коментиран от #16

  • 15 Петър

    22 0 Отговор

    До коментар #11 от "Assso":

    Може ли да ти ползвам коментара, хареса ми?
  • 16 зулус

    75 1 Отговор

    До коментар #14 от "ДАНС":

    За какво наказателно преследване говориш???тука трябват бесилки не съд!
  • 17 Ryty

    61 0 Отговор

    До коментар #2 от "СссереМ":

    Типичен гербер си

    Коментиран от #74

  • 18 boteto

    96 1 Отговор
    Има положителни проби за корупция по средните и високи ,етажи на властоимащите, има ли ваксина или трябва евтаназия!!???
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Селянин

    42 1 Отговор

    До коментар #9 от "JPower":

    Не казвам, че няма специалисти, даже имаме много добри, но...са агенция за Национална сигурност, шеф и заплатодател им е народа на РБ...по скоро трябва ББ да разпитват!

    Коментиран от #24

  • 22 ronin

    70 3 Отговор
    25 г. има чума в парламента, и как никой не отиде да ги ликвидира,и да обезпаразити,смятам че е време, чумата в парламента да се ефтанизира
  • 23 Гоуст

    65 2 Отговор
    Хора, какво се случва? В каква страна живеем? "Затова пък жената обяви, че са ѝ са обаждали от ДАНС да я подпитват кой е ходил да протеста и кой ги е организирал."
  • 24 JPower

    47 4 Отговор

    До коментар #21 от "Селянин":

    Честно казано, дано ДАНС утрепят Боко...то друг, трудно ще го направи. БОКО не е за съд, а за бесилото!!! Боко има много врагове, ако не е във властта на България, не мой изкара и един година... затова се напъва толкова много...

    Коментиран от #31

  • 25 тошо

    63 1 Отговор
    Управляващите в лицето на министъра тормозят бабата и милицията слухти около нея. А ма това е бескруполен терор, в България вече не остана и следа от граждански права и демокрация. А и като убиваха животните как и с какво право влозаха в частна собсвеност.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 НКВД

    59 2 Отговор
    Поредната герберадка пумия за 2018 г.!! То не бяха Гинки то не бяха Добревци, Порожанци МВР министри мизерия на духа и тялото
  • 28 Гост

    4 71 Отговор
    Аи стига с тая кукомявка
  • 29 НЙЪГ

    52 2 Отговор
    ДАНС до протестите ли опряха. Щом хората имат основания и никой не ги чува ще протестират, как иначе да се защитят себе си и животните си. Нали е демакрация и гласност.
  • 30 Булава

    38 0 Отговор
    Некомпетентен и зъл министър Порожанов коляч заслужава съд за масови убийства на животни .Ако български съд не е строг достатъчно има международни в Страсбург и Хага за масови убийци...
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Българка

    46 1 Отговор
    Не чакайте нищо хубаво след като ви управляват евреи! Да сте чули българин с име Порожан???
  • 33 Инкогнито

    41 0 Отговор
    Тоя се мисли за Цар на България и си мисли че сме му роби! Така е дай на един хайдук власт и гледай сеир ДАНС МВР и прокуратура ги държи с изнудване и отделно им шари стабилно на разни шефчета вътре
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Балкан

    37 0 Отговор
    Това мекере отговаря и за горите ,от които не остана нищо ,всичко изнесоха! Продажници - оставката е най- малкото ,което заслужавате!
  • 36 Бесен Язовец

    29 2 Отговор

    До коментар #34 от "JPower":

    Не виждаш ли че те дразни НПОто!
    Чашата с търпението към герберските изедници вече прелива обилно докога?
  • 37 Пиниза

    51 1 Отговор
    Видно е,че министъра се държи неадекватно,а баба Дора мъжки.
    Баба Дора трябва да бъде обявена за жена на годината,а министъра да бъде низгвернат.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 съпричастен

    42 1 Отговор
    министъра който служи на народа е в кабинет с охрана и не може никой да влезе в служебния му кабинет направен с парите на данъкоплатците без изрично да бъде поканен а в имотите на хората нухлуват без заповеди и без позволението и присъствието на собсттвениците и то подкрепени от полицията която би трябвало да пази гражданите и техните интереси а не министрите мургави личности с бели костюми .
  • 40 Георг Георгиев

    42 1 Отговор
    Никой не може да върне живота обратно а за тези хора домашните животни са им децата.Отново безобразия пред безпомощния български народ.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Б.Б. Тиква

    8 23 Отговор
    Аз съм за Порожанов. По як е и с един тупаник може да трупяса Бабадора, още повече, че ако се затегнат нещата милицията е с него. До дузпи нема да се стигне, нема как!
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 явор

    16 1 Отговор
    Какъв министър е тоя червена отрепка някаква.
  • 47 краят все ще доиде

    27 0 Отговор
    като изчезнат такива бабички ще си гребеш храна от тоалетната-ако има де
  • 48 мазник

    23 0 Отговор
    гербавите сеят зарази навсякъде -сега ще зараразят животните на жената или ще сменят пробите
  • 49 ?????

    8 0 Отговор
    Къде е това видео не го намирам?
  • 50 евреите са

    23 0 Отговор
    цялата машина на герберите срещу една БЪЛГАРКА
  • 51 уточнение

    3 0 Отговор
    от 47-отговарям на 2
  • 52 мисълта

    7 0 Отговор
    и клаха животни ....................
  • 53 Асахавъ

    18 0 Отговор
    А за чумата в Народното събрание кога ще започне евтаназията ?
  • 54 ОтличникаОтПсиходиспансера

    16 0 Отговор
    Като гледам този жид с очилцата и сивата ризка и виждайки неуважителното отношение към Българският народ почват да ми стават симпатични онези които ги гонеха с кафявите ризи - май са били прави ?
  • 55 Нормален1

    22 0 Отговор
    Зараза НЯМА. Всичко е измислено та да се унищожи българския животновъд и да се вкарват скъпи и надути с ГМО животни ,било от Гърция,Турция и т.н.т.
  • 56 Гост

    2 31 Отговор
    Баба Дора комедиантката. Употребена от медиите. НЯКОЙ ЩЕ ВЗЕМЕ ЛИ ПУЛИЦЪР? Толкова бели напряви. Простия народ ще ни казва как ще стават нещата! Вместо да си смърди на село, неука старица. Има ред. Той е за всички. Че и обезщетение има.

    Коментиран от #60

  • 57 Alarak(the truth)

    16 1 Отговор

    До коментар #2 от "СссереМ":

    Имаш 172 минуса, не се ли осещаш поне, че си смешен ако не жалък?
  • 58 Гост

    5 17 Отговор
    Добитъка не е дете на бабата. Тя го гледа, за да го коли или даде друг да ги коли. Всяка следваща година също им дава имена. Същите.
  • 59 no name no face no number

    12 0 Отговор
    Квс демокрация е тоеа??? Само фантазии за народа или перде зад кпито някои крадът, ДАНС пазят кого? и от какво? И при Тошо не е имало такива изцепки
  • 60 5ко

    7 1 Отговор

    До коментар #56 от "Гост":

    Много си зле ,драги.
  • 61 Бай Спас

    15 0 Отговор

    До коментар #2 от "СссереМ":

    И кво против старите хора имаш момче ?

    Коментиран от #62

  • 62 Дон Сесар

    17 1 Отговор

    До коментар #61 от "Бай Спас":

    Бай Спасе, този обижда старците. Когато стане старец ще му е приятно ли да го обиждат младите. Има възмездие.
  • 63 Централен съвет

    18 0 Отговор
    Властта много се опасява от народното недоволство защото покрай този протест може да се разпали цяла България и да стане огромна заплаха за властта...
  • 64 Мистър Х

    14 0 Отговор
    Безсрамни и нагли са политическите лъжи, те винаги са били такива, но изборът дали да им вярваме е само наш!
  • 65 гост

    13 0 Отговор
    През цялата човешка история политиците са лъжели и манипуирали.
  • 66 гост

    10 0 Отговор
    Опашати министерски лъжи, пука им за хората само един ден преди избори
  • 67 С.В.

    19 0 Отговор
    Кой поставя на такива отговорни места такива неграмотни министри. Къде е казано че при отрицателни прони трябва да се евтаназират животните. Независимо че някъде има /+/ проба,останалите дтада се поставят под карантина и се наблюдават през периода на карантината. Същото се отнася и за убииците от БАКХ начело с Д.Илиев. И подкрепям напълно исканията за уволненията на Порожанов и Д.Илиев. министърът носи отговорност за всичко станало,но първоначалната информация се подава и одобрява от Д.Илиев. Той несамо че трябва да се уволни но и да бъде съден и в затвора. И ако сега ББ не вземе мерки за тези двамата некадърници, равновесието и авторитетът му като премиер доста ще се разклати. А този господин Гост,чийто коментари са вечно злобни и неадекватни,не знае ли че тази "дъртачка" е много нива над неговата простотия,има мнение и има смелоста да защитава правата и собственоста си. А всички хора в селото да подадат един групов иск за незаконно нахлуване в собственоста им насила. То трябва да станем
    за резил в чужбина с неграмотните и некадърни управляващи.
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Бг.реалност

    16 0 Отговор
    Хора,
    Колко по 29 години трябва да минат за да осъзнаем, че това което се случва в абсурдистан с всички нас е тотален геноцид.
    А посл.год.и с привкус на диктатура.
    Народа си е виновен,че търпи доказани престъпници да го управляват които дори престанаха да се крият.
    ВСЕКИ от нас би могъл да е на мястото на баба Дора.
    Въпроса е само един:
    ДОКОГА !

    Коментиран от #71

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 СссереМ

    0 9 Отговор

    До коментар #69 от "Бг.реалност":

    Абе стига с тая баба ти дора,ИМА ЧУМА,овцете че ги изтребем ама малоумниците които искат да унищожат селското стопанство и за тях трябва да се помисли,по лоша болест от простотията няма.

    Коментиран от #72

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 кандидат емигрант

    3 0 Отговор
    При подобни партийни калинки назначени в министерствата и агенциите , какъв резултат да очакваме? Той не знае какво е говорил сутринта, но отишъл да убеждава хората...
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Хектор

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "СссереМ":

    Защо всеки които са те коментирали коментарите са изтрити маи и твоето място е там бабички те си изкарват храната с честен и тежък труд които гроб копа на друг сам влиза в него
  • 76 ЖороЧ

    3 0 Отговор
    Всеки животни да бъдат застраховани за четири. Пет милона и тогава да ги видим тези министри а що се отнася до втора проба може да ве излъжат тяхната чел е да убият животните така стана и в гр. Рила
  • 77 326

    2 0 Отговор
    Домусчиев и Пеевски на съд...и на разстрел
  • 78 Истината

    1 0 Отговор
    Този министър е пълен простак. Трябваше отдавна да му изстине мястото на стола заради изцепките в последните седмици.
  • 79 ожо

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "СссереМ":

    На изкуфялите бабички мястото им е в Българска агенция по безопасност на храните, нали така?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове