1 331 15

Нов орган поема пътната безопасност

КАТ си остава в МВР

Нов орган поема пътната безопасност

Нов държавен орган, включващ в себе си всички служби, отговорни за безопасността по пътищата на страната, ще контролира и прави политики за повишаване сигурността на пътя. Това заяви вицепремиерът Томислав Дончев след поредното съвещание при премиера на тема пътна безопасност и след трагичната катастрофа, взела 17 жертви край Своге.

Дончев съобщи, че с представители на Института за пътна безопасност са дискутирали по какъв начин е редно да се промени целия корпус на държавно управление по темата пътна безопасност.

"Всички сме на едно мнение, че промяна трябва да има", заяви вицепремиерът.

"Всички служби и функции, които имат отношение по темата – в Министерството на вътрешните работи, Министерството на регионалното развитие и благоустройство, Агенция "Пътна инфраструктура" и други ведомства, включително Министерството на образованието и науката, да се консолидират в една структура, която има преки отговорности в политиката за пътна безопасност", поясни Дончев.

Вицепремиерът направи уточнението, че създаването на подобна структура не означава извеждане на сега съществуващите.

"КАТ си остава в МВР", каза той.

Дончев разясни, че основната функция на това звено ще е да упражнява силен контрол на всички останали държавни служби по темата "Пътна безопасност", за да си вършат по-добре работата.

"Звено, което ще има отговорността да прави политики в тази сфера. Буквално от днес започваме техническата работа по темата, за да не губим време и да излезем с конкретно предложение, включително законодателно", каза още той.

Дончев уточни, че новият орган не означава назначаване на нови чиновници – ще бъде използван капацитета на отговорните сега министерства, както и на неправителствени организации и специалисти.

Дали този орган ще бъде комисия или агенция, тепърва ще се уточнява, както и под шапката на кое министерството ще бъде или под пряко подчинение на министър-председателя.

България
Поставете оценка:
Оценка 0 от 0 гласа.

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • АзСъм
  Отговор
  1 15:49  29.08.18
  един нов голям О-рган да Ви забият на всички 240 палячовци до гърлото
 • хаджи Папурко
  Отговор
  2 15:49  29.08.18
  Пременил се Илия , погледнал се пак в тия.
 • Да бе
  Отговор
  3 15:51  29.08.18
  КАТ и ДАЙ се сливат. Новата структура ще се се казва ДАЙ на КАТ.

 • Томислав Дончев
  Отговор
  4 15:58  29.08.18
  Брат'чеда остана без работа, трябва да го уредя някъде !
 • КОЮ
  Отговор
  5 16:12  29.08.18
  Цял свят въвеждат електронни системи за се намали бюрокрацията ,тука се чудят как да направят нова форма за държавно изнудване и скътаване на последните олигофрени роднини на държавна службица. Стига с тая неработеща бюрокрация ,започнете да си вършите работата,като се почне от онея 240 берибея ,после се мине през Цацарова дружина и така до леля Гинка дето раздава тока.
 • гост
  Отговор
  6 16:13  29.08.18
  Още чиновници на държавната хранилка, които трябвало да контролират другите на хранилката. И накрая квот рече бат Ви Б.Б. Най-много новия орган да генерира някое и друго тефтерче.
 • Пешо
  Отговор
  7 16:17  29.08.18
  Е, какво очаквате? Създават нова къща за калинки с огромни заплати.
 • Eee
  Отговор
  8 16:30  29.08.18
  Да почват да правят истински пътища а не с фалшиви материали.
 • onq s konq
  Отговор
  9 16:42  29.08.18
  Яки сме още бюрокрация можем да храним
 • Българина
  Отговор
  10 16:43  29.08.18
  Пак мерки след събитията. Когато се регистрира първата циганска партия в България и си изберат кмет, тогава ли ще забраните америка срещу България, бхк, ообщество и ще изгоните сина на сорос??? Когато кърджали мине отатък, тогава ли ще забраните дпс и дост?

 • Танас
  Отговор
  11 16:45  29.08.18
  Още една хранилка за наши хора. И 10 ОрганЪ да направите, пак няма да има резултата, ако се действа по познатия ни вече начин.
 • Орган
  Отговор
  12 16:48  29.08.18
  Органа ще поеме негативите и отговорноста, а те ни лук яли ни лук мирисали.
 • Виц на деня
  Отговор
  13 19:04  29.08.18
  Един милиционер бил на пазара и чува мъж да плаче: -Ох, яйцата ми. Тича милиционера и набира 150. -Един мъж си смачка яйцата. От централата го питат: -Как е органа. Нашият вика: -Органът на телефона.
 • Дъ Орган
  Отговор
  14 09:17  30.08.18
  Възможно е да направят нова Комисия, в която много ясно, че ще участват N на брои много умни законодатели /депутати/, които ще прибират парички от това, че участват в нея. А паричките е ясно от къде ще доят... дойдат де!
 • 1234
  Отговор
  15 12:58  01.09.18
  Какъв нов орган бе?Нали и до сега имаше орган?На вас ви трябва още един орган ,ама отзад и да ви няма по вече в парламента.Все органи и комисии правите и пак нищо не можете да свършите,само парите на държавата точите,за какво ви е сега тоя орган,да следи какво правят ония от другия орган ли,капути такива.

Напиши коментар:


Публикувай