Last news in Fakti

31 Август, 2018 16:30 4 583 30

Сидеров одобрява министерските оставки, Симеонов бесен

  • волен сидеров-
  • валери симеонов-
  • оставки

Председателят на ПГ "Обединени патриоти" Волен Сидеров определи хода на премиера Борисов да поиска оставките като правилен.

Пред БНР Сидеров каза, че този ход няма да доведе до проблеми в управляващата коалиция и че очаква да бъде правилно разбран от обществото:

"Аз не виждам никакъв проблем в това, че премиерът сменя министри, това е правото на министър-председателя да определя екипа си и с кого да работи. В случая става дума и за министри, от квотата на ГЕРБ, така че няма как да има претенции от Обединените патриоти".

Вицепремиерите Валери Симеонов и Красимир Каракачанов от "Обединени патриоти" не са били уведомени за предстоящите оставки на министри от кабинета. Това стана ясно от техни изявления за Агенция ПИК.

"Нищо такова не е съгласувано, което е абсолютно нарушение на политическото споразумение. Абсолютно! След като премиерът се допитваше лично до мен и до останалите ми колеги от "Обединени патриоти" за всякакви неща, редно беше и сега да го обсъдим. Това е като при еднопартийно управление и не може да задоволи нашите коалиционни отношения. Освен това не виждам какво общо имат с инцидента Валентин Радев или Ивайло Московски. Ще седнем с коалиционните ми партньори да обмислим ситуацията. Трябва да видим как и защо се случва това. Ето сега от вас научавам, какво мога да кажа и редно ли е да е така?!", ядосва се вицепремиерът Симеонов.

„Не е обсъждано, но истината е, че аз съм от два дена във Виена на една конференция и още не съм се прибрал. Вие за пръв път ме информирате. Не мога да коментирам нещо, което сега чувам. Трябва да говоря с премиера, преди да коментирам. Вижте, Валери Симеонов си е в София. Аз от сряда съм във Виена. Нито съм коментирал с Валери Симеонов, нито с Борисов, нито с когото и да било", заявява Каракачанов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 висок

    14 14 Отговор
    Крим-2, това заслужаваме да станем!

    Коментиран от #2, #6

  • 2 НАТО ВЕЦ

    9 11 Отговор

    До коментар #1 от "висок":

    Мечтай си.
  • 3 Живите мъртви на България

    26 1 Отговор
    И ОП са като другите - алчни партийци, бивши комсомолци. За няколко долара повече са готови да унищожават наред.
  • 4 гост

    27 0 Отговор
    В една нормална държава няма да има значение коя е партията щом министъра е отговорен и морално трябва да бъде сменен поради бездействие. Нашите всичко обясняват с партийни членове, договорки, а не кой носи вина и кой не.

    Коментиран от #13

  • 5 гост

    26 4 Отговор
    Валерката да подава и той, кво чака?
  • 6 СссереМ

    8 19 Отговор

    До коментар #1 от "висок":

    По скоро 53-ия щат,не ми се мре в мизерия.

    Коментиран от #10

  • 7 00359

    25 0 Отговор
    Симеонов все още си мисли, че Борисов го "брои за нещо". - Опитва се да си придава тежест, но както е видно е без резултат. Каква пародия само! Премиерът командва по правило всички министри и взема едностранни решения. - Всички са му подчинени по закон, а вицепремиерът иска от него премиерът да го брои за нещо... - Още повече пък и от пожарникаря!

    Коментиран от #12

  • 8 с късото име

    20 1 Отговор
    Е тез двамката са ми любимци.Или ще “оправя"т държавата или ще я доизклатят!При всички положения обаче,циркът е пълен!
  • 9 баби бии ди джей гаси

    20 0 Отговор
    "Патриотките' се притесниха да не им измъкнат кокалчето на властта, което така сладко са засмукали !

    Коментиран от #14

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Никога повече не бих дал вота си за вас

    20 1 Отговор
    Тези двамата не мога да ги гледам. Навремето гласувах за единия, но вече се осъзнах и се отрекох от Сатаната. Нито искам да ги виждам, нито искам да ги чувам. Тези повече няма да помиришат парламента. въпросът е обаче, защо ББ освободи онези тримата и с това ли мисли да се отърве? Според мен и той трябва да си ходи, защото той е човека, който е трябвало да ги контролира какви ги вършат. Или ББ си прави сметката я да ги освободя тези та барем народа остане доволен и се кротне.
  • 12 Боко Мазника от БРЕГ

    24 1 Отговор

    До коментар #7 от "00359":

    Смешника Бойко Борисов, Смешника Каракачанов, Смешника Симеонов и Смешника Сидеров са идоли на неграмотните български граждани. Целта е постигната – неграмотните български граждани гласуват за ГЕРБ и ОП??? Правителството на Борисов, Каракачанов, Симеонов и Сидеров ще докара най-много беднотия, несправедливост и ще доведе до тотална разруха, глад, мизерия и масови самоубийства в България???
    Нормален /трезвомислещ/ Български гласоподавател, никога не би гласувал за ГЕРБ и ОП???

    Коментиран от #26

  • 13 Боко Мазника от БРЕГ

    15 0 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Най–големите глупости в България ги говорят Смешника Бойко Борисов, Смешника Каракачанов, Смешника Симеонов и Смешника Сидеров!!! Но няма как, да кажат нещо друго, защото са неграмотници!!! Нормален /трезво мислещ/ Български гласоподавател, никога не би гласувал за ГЕРБ и ОП!!!
  • 14 Боко Мазника от БРЕГ

    19 1 Отговор

    До коментар #9 от "баби бии ди джей гаси":

    По-тъпи, по-некадърни, по-нагли, по-корумпирани, по-крадливи, по-безочливи и лицемерни от ГЕРБ и ОП няма!!! ГЕРБ и ОП са позорът на България!!! Долу ГЕРБ и ОП!!! Никога повече ГЕРБ и ОП в управлението на страната!!! Нормален /трезвомислещ/ Български гласоподавател, никога не би гласувал за ГЕРБ и ОП!!!

    Коментиран от #16, #25

  • 15 Пепо

    2 9 Отговор
    Този мазния комунист от брег само едно и също пуска.Явно това е запис от просрано20 и те го пускат редовно във всички сайтове.
  • 16 azko

    8 0 Отговор

    До коментар #14 от "Боко Мазника от БРЕГ":

    Така де.НЕ гласуваме,пък все тях избират.
    Как става тая работа,немога да разбера.

    Коментиран от #18, #24

  • 17 Мамата

    2 6 Отговор
    Да,запис е от Бсп,защото едно и също се пише от този мазник, а и не отговаря на коментари против него.Жалки комунисти.До там им стига акъла.И тез ограничени хора ще ни управляват.На кукуво лято,другари.
  • 18 Жоро

    5 6 Отговор

    До коментар #16 от "azko":

    Азко,близко е до акъла.Явно хората не желаят никога гадния комунизъм на власт.Нищо хубаво не сме видяли от тях.Жалки амбиции за власт,без да дадат нещо за хората.
  • 19 Чеп

    6 0 Отговор
    Валерката ако подаде оставка ще раздам по 1 бира на ботевата градинка Варна и на децата по 2 сладоледа
  • 20 Еколог

    8 1 Отговор
    Тези двамата са върха на простията в България, на най-високо държавно ниво... Наистина ако има тъпомер, те са го измислили... без да знаят, разбира се
  • 21 патриотъ

    3 0 Отговор
    Всички вън,а ти първи,некадърник!
  • 22 Западните Балкани

    6 0 Отговор
    И как Валери да се ядосва, тъкмо им беше взел страха по морето. Ще му сецне далаверката - огради по границите, хотелчета, гаджета
  • 23 Боко шахматиста

    5 0 Отговор
    Ангелкова става министър на транспорта, а Симеонов лапва кокала министерство на туризма и така всички са сити и доволни само белата златка ще писка, но ще и дадат нещо и на нея да смуче !
  • 24 гневен

    2 0 Отговор

    До коментар #16 от "azko":

    Ми тя работата е много проста, ама не е за прости хора та се чудя, какво толкова не ти е ясно. Сам казваш, че НЕ гласуваш, и се чудиш как все тях избират. Ми избират ги точно, защото ти и много други като теб не гласуват и така дават възможност на малцинството роми , които ги купуват я за някоя бира, я да едно кебапче и за някой лев и те гласуват вместо теб, а ти лапай мухите и си мисли, че като не гласуваш наказваш политиците. Не умньо никого от политиците не наказваш, защото те точно това искат от теб да не гласуваш, че да могат да влязат в политиката с ромските гласове. С две думи наказваш самия себе си и своите деца, но си твърде плоскочел, за да го разбереш. е заради такива умници като теб теглим всички и точно заради такива като теб повечето умни, кадърни и млади хора избягаха от България.

    Коментиран от #29

  • 25 Още ли

    0 3 Отговор

    До коментар #14 от "Боко Мазника от БРЕГ":

    Добре... разбрирам а ти много циклиш.... Май и при тебе не всичко е нормално...
  • 26 00359

    0 3 Отговор

    До коментар #12 от "Боко Мазника от БРЕГ":

    То това е повече от ясно
  • 27 вмро

    1 0 Отговор
    За какво е бесен тъпанара че следващия след Радев няма да командирова полицаи в КОЗИЯ РОГ и Златоград.
  • 28 Усмивката

    0 0 Отговор
    А бре Валери ,абе чоджум.Ти като влизаше в коалиция с Бат Бойко ,не знаеше ли че там не се обсъждат негови предложения.Не знаеше ли че ги уволняваше по медиите първом за пиар кампанията ,и след това срамежливо очи в очи.
  • 29 azko

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "гневен":

    Явно не долавяш сарказма;)
  • 30 Усмивката

    0 0 Отговор
    Като ги гледам тия двамцата ,ми мязат на кучето и вълкът.Външно немат видима разлика ,пък генетично нищо общо.За туй се се лаят.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове