2 445 3

Проверяват и бизнеса на Миню Стайков

Проверяват и бизнеса на Миню Стайков
Снимка: БТА

Комисията “Антокорупция” започва пълна проверка на имуществото на алкохолния бос Миню Стайков. Това съобщи за в. “Труд” шефът на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) Пламен Георгиев.

Само преди седмица комисията бе сезирана и образува ревизия и за издирвания от Интерпол хотелиер Ветко Арабаджиев и членовете на семейството му. Пламен Георгиев посочи, че инспекторите вече са уведомени за обвинените лица, които спецпрокуратурата разследва за участие в организирана престъпна група за данъчни измами и пране на пари. Ще бъдат проверявани не само Стайкови – баща и син, но и всички останали, както и техните близки. В сряда ще се решава дали бургаският клон на КПКОНПИ ще провежда ревизията, тъй като много от обвинените са с адресни регистрации в Бургаска област.

“Ще бъдат сформирани специализирани екипи, както по случая с Арабаджиеви. Ще бъдат установявани както парични преводи, така и всякакви други имуществени отношения”, обясни Георгиев. Той посочи, че по закон срокът за проверката е 1 г., но прокуратурата може да поиска веднага налагане на запор на имуществото като обезпечителна мярка. “Ние можем да пристъпим към запор единствено, ако установим несъответствие между доходи и разходи, обясни още Георгиев.

В събота спецсъдът остави за постоянно в ареста алкохолния бос Миню Стайков, шуреят му Белун Хазърбасанов и Иван Димитров – син на кмета на Карнобат Георги Димитров. Синът на Миню Стайков – Стайко и още четирима души все още се издирват.

България
Поставете оценка:
Оценка 0 от 0 гласа.

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Bahti
  Отговор
  1 09:30  11.09.18
  Когато Миришеш на Мърша, нямаш обоняние!
 • БЕНЗИНДЖИЯ
  Отговор
  2 09:56  11.09.18
  човек с пари вече е категорично измамник и крадец а не босс
 • Просия
  Отговор
  3 10:50  11.09.18
  Мръсните, кървави пари дадено от комунистите, но взети от народа !!! Ще има възмездие за всички !!!! ИЗМЕТ !!!

Напиши коментар:


Публикувай