1 171 2

Деца се горят на печки заради магически ритуали

Снимката е илюстративна
Снимката е илюстративна
Мария Атанасова

Деца си играят с котлони и печки, изпълнявайки магически ритуал. Новият хит идва от Русия, където вече има няколко случая на тежко пострадали малчугани с дълбоки изгаряния. За това алармира доц. Мая Аргирова от "Пирогов", пише в. "Телеграф".

Опасното предизвикателство е известно като fire fairy, от английски "огнена фея". "Насочено е към на-малките потребители на интернет и води началото си от детското филмче Winx Club: School of Witches, разказва доц. Аргирова, която заедно с д-р Евелина Арнаутска са написали и публикували подробен материал за играта. Поредицата Уинкс е изключитено популярна и у нас, като се излъчва по детските канали на български език. Ето защо експертите се опасяват, че модата може да засегне и нашите хлапета.

Правилата на предизвикателството са описани в сайт, които копира интернет страницата на популярното филмче и подтиква малки момиченца към опасните действия. В полунощ, когато всички заспят, те трябва да станат тихо, да произнесат магическо заклинание и да пуснат всички газови котлони и печки, след което да се върнат в леглото, а на сутринта ще са придобили "вълшебни сили".

В изпълняване на магическия ритуал 5-годишно русначе получава обширно и дълбоко пламъково изгаряне по почти цялото тяло. "Важно е да се говори за тези неща, защото ние вече имахме пострадало дете от друго интернет предизвикателство - сол и лед, познато още като salt and ice challenge", припомня доц. Аргирова.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Bubbles
  Отговор
  1 18:21  12.09.18
  Абе не че нещо ама Уинкс не беше ли американска анимация? Иначе чудя се идиотите дето измислят подобни глупости с каква цел точно го правят, щото ако е само за да нараняват деца, то значи са психично болни и трябва да им се приложи магията на осмирителната риза или направо на затовра!

  Коментиран от #2

 • Хари Потър
  Отговор
  2 20:17  12.09.18

  До коментар #1 от "Bubbles":

  Аз зная как се лекува тази магия. Намираш създателя на модата Winx Club: School of Witches, и агентите пускащи такива съвети, събираш ги в едно хале, запалваш един котел със смола и заснемаш как се маха черна магия и то така: Застават трима бичмета по 130 кила от кечистите и един поп чете псалм: Отче наш, който си на небето.... После съветника на децата минава край каяците и целува Евангелието. Третият каяк топва факла в смола и фосфор, после я топва в огън и я набива в сфинкстера на гурутата, иа в това време попа чете: И да биде Светлина! Амин. Това е начиина. Сигурен съм, че само за три дни всички черни магьосници ще забравят магиите за норматив.... Досега Хари Потър не е грешил в прогнозите. Само тотото и еврофутбол не познавам, но там Иринка и треньорите са богове...

Напиши коментар:


Публикувай