19 Септември, 2018 14:19 28 851 51

Шофьор "олекна" с 900 лв., карал със 145 км/ч при ограничение 60 км/ч

  • превишена скорост-
  • глоба-
  • войната на пътя

Фрапантни нарушения на пътя в Шуменско отчетоха от полицията

Шофьор "олекна" с 900 лв., карал със 145 км/ч при ограничение 60 км/ч - 1
Снимка: БТА

Водач на лек автомобил Audi A4 е засечен да шофира със 145 км/ч с при ограничение 60 км/ч близо до бензиностанция на главния път Разград - Шумен на 6 август. Наложена му е глоба от 900 лева, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР - Шумен по повод 24-часовата специализирана полицейска операция на територията на областната дирекция, във връзка с Европейския ден без загинали на пътя.

Водач на лек автомобил Opel Vectra пък е бил засечен от камера на улица в село Панайот Волов да шофира със 133 км/ч, при разрешени максимални 50 км/ч. Наложена му е глоба в размер на 950 лева и е лишен от правото да управлява моторно превозно средство за три месеца.

Данните са за установените най-големи нарушения на скоростта в и извън населено място през летните месеци в Шуменско.

Дългогодишните анализи на пътно-транспортната обстановка показват, че основна причина за настъпването на тежки пътни инциденти е превишената и несъобразена скорост.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Григоров

    286 28 Отговор
    Време е малоумното ограничение от 60 извън населено място да се премахне и да се увеличи на 80. Не оправдавам тъпия джигит карал със 145, но ограничението от 60 служи само и единствено за хранилка на бюджета!

    Коментиран от #4, #30

  • 2 асддса

    81 9 Отговор
    А събрани ли са тези глоби ?
  • 3 Бай Тошо

    48 114 Отговор
    145 км/ч за 21 век са като ходене пеша, едва ли е направил ПТП за тия два месеца докато му дойде глобата ама нейсе. Повече ударени коли и прегазени хора има по паркингите от колкото заради висока скорост
  • 4 Читател

    142 32 Отговор

    До коментар #1 от "Григоров":

    Ограничение от 60 км. има обикновено на места, където второкласен път пресича първокласен. Или има Т-образно кръстовище. Хайде сега си представи, че на второкласния път чака ТИР. А ти си се засилил и нямаш видимост. ТИР-ът ще навлезе, защото не те вижда.... а ти ще скочиш в/у него, защото няма да ти стигне спирачният път. Просто лукова глава, която кара само лека кола няма как да дава оценка къде какви ограничения трябва да има.

    Но все пак признавам - и мен ме дразнят някои ограничения, но съм сигурен, че са поставени с цел пътна безопастност и са съобразени не само с леките автомобили. Но и с тежкотоварни, трактори и т.н.

    Коментиран от #6, #10, #27

  • 5 Безопасен бързак

    76 10 Отговор
    Предвид безумните ограничения на 80% от местата (Поне извънградско, но и градско, де...има много булеварди с по 3 ленти, където не пресичат пешеходци, а ограничението си е 50, не като на Цариградско и бул.България, както би трябвало да бъде), повечето катастрофи са не поради превишена, а поради несъобразена скорост...което е коренно различно. Щото по германските аутобани карат и с 350, но не чувам да се говори за "война по пътищата". Тия, дето ги глобяват, са жертва на терор, а тия, дето правят катастрофите, обикновено са болни мозъци и некадърници. Изпреварващи на късмет и т.н.

    Коментиран от #25

  • 6 Безопасен бързак

    74 15 Отговор

    До коментар #4 от "Читател":

    Хубаво, ама има една подробност...там, където има и километър+ видимост, също се пляскат подобни безумни ограничения.

    Коментиран от #9

  • 7 По-безопасно

    37 10 Отговор
    Ще е след бензиностанция да има ускорителна лента, а не ограничение 60, което не се спазва системно. И е за добро, защото от 90, рязко на 60 що катастрофи в повече ще има

    Коментиран от #37

  • 8 SubaruVarna

    36 35 Отговор
    Ограничение на извънградски път 60 се слага пред търговски обекти - бенз. и най-вече отбивки. Като се има предвид че до 70 няма глоба - а трипод камерите имат 12 км в час толеранс....стават до 72 км час ненаказуеми! 72 км в час е достатъчно висока скорост - направо огромна за преминаване покрай отбивки и бензиностанции!!! Докато спре да мисли бай ганьо с 20 годишния отпадък че 70 км в час е обидно ниска скорост за преминаване покрай оживен обект ще продължи смърта на пътя!!!

    Коментиран от #42, #43

  • 9 Читател

    37 6 Отговор

    До коментар #6 от "Безопасен бързак":

    Така е, ама на те участъци пък, малцина карат с 90... в повечето случаи, Бай Ганьо като види права отсечка, се сърди, че има ограничение от 90 и настъпва.

    По повод предния ми коментар ще спомена, че за да се включа с натоварена ТИР-композиция, тежаща м/у 33 и 40 тона, от второстепенен в първокласен път... ми отнема м/у 8 и 17 секунди - зависи дали пътят е равен или с наклон.

    Вие преценете какво разстояние изминавате с лека кола при 60 и при 90 км. И колко метра спирачен път ще имате при съответната скорост.

    Коментиран от #12, #19

  • 10 Григоров

    53 12 Отговор

    До коментар #4 от "Читател":

    Ако всичко беше заради безопасността, щяха да затегнат контрола за издаване на книжки, плюс това могат да сложат по още една лента за 100-200 метра на извънградските кръстовища, но не, безопасността е последната им грижа, иначе от кат нямаше отново да се крият като зайжи в храсталаците и да маскират триногите с камерите като снайперисти! Всичко е заради парата!

    Коментиран от #11

  • 11 Читател

    32 33 Отговор

    До коментар #10 от "Григоров":

    Предпочитам полицаите да се крият и да глобяват на поразия. Защото Бай Ганьо само от парична сакнция разбира. Иначе, ако КАТ са на видимо място - намаляваме покрай тях и пак газ. Че и кеф има - прецакали сме ги ;)

    А като знаем, че може би ни дебнат - тогава караме с повече разум. И с по-ниска скорост.
    Признавам - и аз имам фишове за превишена скорост. Плащам си ги и това е.

    Коментиран от #26

  • 12 безопасен бързак

    25 6 Отговор

    До коментар #9 от "Читател":

    Да, но при ограничение от 90 и да надвишиш, няма да платиш космическа сума, така че разликата пак е огромна и важна.

    Коментиран от #13

  • 13 ммммърб

    16 15 Отговор

    До коментар #12 от "безопасен бързак":

    Колеги, не го знам тоя какъв читател е, повече на катаджийче ми прилича.
  • 14 onq s konq

    22 18 Отговор
    Откровено съм щастлив че живея в БГ,защото в БРАТСКА ЕВРОПА за подобно нарушение глобата е 8-10 ПЪТИ ПО-ГОЛЯМА!Отделно че може да има и "Пандела",че и спиране на горкото МПС от движение.И ако навремето се припяваше замечтано "Кога ще ги стигнем американците"сега е точно обратното-"Дай Боже да не ги стигаме" и да си е все така!

    Коментиран от #23, #28

  • 15 НекъФ Пич

    37 9 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Дългогодишните анализи на пътно-транспортната обстановка показват, че основна причина за настъпването на тежки пътни инциденти е превишената и несъобразена скорост.

    Ми, то друго има ли при кат? При ограничение 50 , ако си под 50 и стане белята , е несъобразена. А ако си над 50 и стане, е Превишена. Друга причина при кат няма !
  • 16 гост25

    21 6 Отговор
    да друго освен да пишат актове и фишове за съжаление нашите родни полицай не умеят
  • 17 гост25

    15 6 Отговор
    асвалта негоден караш с 5 километра отгоре край несъобразена скорост

    Коментиран от #22, #44

  • 18 гост25

    27 3 Отговор
    има огромна дупка удряш в нея трошиш колата край не си се съобразил с пътната настилка на всичко отгоре ти пишат и акт че пречиш на движението а и между другото думпките стават все по голени и с тях има предложение да се вдигнат винетките
  • 19 Тираджия

    8 12 Отговор

    До коментар #9 от "Читател":

    Можеш ли ми каза кво е туй ТИР композиция? Мола та!

    Коментиран от #32

  • 20 ахахах

    4 2 Отговор
    ще олекне на 32 август догоди а ахаххах
  • 21 Глобата

    18 10 Отговор
    Малки са глобите за такива нарушения. За такива превишение на скоростта, при това в населено място, глобата трябва да е минимум 2000 лв.
  • 22 Владимир

    16 8 Отговор

    До коментар #17 от "гост25":

    Отдавна слезнахме от Москвича и Лада някои знаци са от двадесет години.

    Коментиран от #36

  • 23 гост

    13 5 Отговор

    До коментар #14 от "onq s konq":

    Що не похвалиш любимеца ти Бойко Борисов,че вдигна разрешената скорост на магистрала на 140 км/ч. Сигурен съм,че ти липсва хвалбата.
  • 24 Азз

    18 1 Отговор
    На този, който в населено място е карал със 133, и три месеца пеша са му малко. Но на камерата на Шела ограничението е малоумно. Тази камера чиста хранилка. Така е разположена, че момент невнимание и си минал с повече от 60, понеже и от двете страни се пада баир надолу към нея. И не стига камерата, а и господата от КАТ редовно си седят там.
  • 25 Петър

    8 6 Отговор

    До коментар #5 от "Безопасен бързак":

    Стига с тая Германия
  • 26 Morgoth

    21 3 Отговор

    До коментар #11 от "Читател":

    Въпрос на цел! Търсиш безопасност - обезопасяваш най-опасните места с камери и големи табели, че там има камера. Търсиш пари - мишкуваш в храстите.
  • 27 Morgoth

    12 4 Отговор

    До коментар #4 от "Читател":

    Докато съм зад волана на колата нямам нужда от опит зад волана на ТИР. Знам, че има бавни МПС-та, и ТИР-а далеч не е най-бавното. Може да има и някой аварирал зад завоя, може да има и катастрофирал. Лично на мен ми е излизал кон на пътя, застигал съм каруци и веднъж на магистрала ТИР ми скри видимостта и от 140 трябваше почти да спра заради ремонтен камион сложен вместо знак стоп в лявата лента. Трябва да се внимава и да се прави сметка, че във всеки един момент може да се наложи бързо спиране. НО ... малоумните ограничения са факт, а при ясно слънчево време, слаб трафик и добра видимост, дори когато има пресечка, ако липсват завои и храсти скриващи другия път може да се мине безопасно не само с 90, но и със 120. Проблема е, че знаците свалят скоростта за всеки случай, защото дори едно от горните условия да не е на лице 90 може да се окаже опасна скорост за неопитните водачи. Никой не мисли, че хората които могат сами да преценят скоростта си са доста недоволни да ги презабавят, защото им нямат доверие.

    Коментиран от #33

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 onq s konq

    9 5 Отговор
    Казано е:"Никога не карай по-бързо,отколкото може да лети ангелът ти хранител".Е да,ама веднъж го питах що понякога лети като инвалид за разлика от другите ангели.Че кааато дръпна ...едвам го стигнах с 240!
  • 30 ааааааааааа

    11 0 Отговор

    До коментар #1 от "Григоров":

    Ако трябва да излезеш от една бензиностанция и да се включиш в движението и няма видимост /завой/ и всички карат със 100 /щото ограничението е 80 ама аз си давам 20 от мен-то за 20 км глобата не е голяма/ - тогава кво прайш- псуваш изродите и си стоиш там и чакаш некой нормално каращ ,та да тръгнеш и ти.
  • 31 анонимен

    18 4 Отговор
    Не знам какви са глобите в Германия, но редовно пътувам от България до Германия и минавам през още 4-5 държави. Веднъж, когато изляза от България, проблемите ми свършват и започвам да шофирам спокойно. В Унгария са ме спирали през нощта, за да ми проверят винетката и полицаите ми проговориха на развален български и ми пожелаха приятен път??!! В Германия никога не са ме спирали, а там имам навъртяни над 50 000км. Това мишкуване и криене в храстите го има само тук. В Германия покрай училището имаш ограничение 30, караш с 30. На булеварда вече е 80, а на магистралата на места 130, на други въобще няма ограничение.Тук през 5 км има ограничение 60 и мишоци в храстите.
  • 32 Читател

    13 0 Отговор

    До коментар #19 от "Тираджия":

    "Композиция" или "състав" - влекач + ремарке;
    В по-старите версии на закона използваха думата "композиция". В сегашния вариант на закона изпоолзват думата "състав".
    Няма нужда да ме молЪш, достатъчно е да пишеш грамотно.
  • 33 Читател

    4 4 Отговор

    До коментар #27 от "Morgoth":

    Предлагаш знаците да са съобразени с прогнозата за времето ли?
    Малко скъпа идея е това.

    Коментиран от #51

  • 34 666

    9 8 Отговор
    Сега сме 2018 а не 1966г. Оправете си ограниченията, не караме Москвичи и Зазове!!!

    Коментиран от #40

  • 35 vasik atanasova

    2 5 Отговор
    браво на пича
    всеки който кара ауди да стърже яко

    Коментиран от #46

  • 36 Асан

    11 6 Отговор

    До коментар #22 от "Владимир":

    Не от 20, а от 60-те на 20-ти век. Някой умник тук ще даде ли дефиниция на понятието "несъобразена скорост"? В закона чл. 20, ал 2. е кръгла милиционерски тъпотия от преди 60 години. В нито една западноевропейска държава няма такова понятие!!! Това е и причината всички ПТП-та, определени с тази квалификация да останат без анализ и разкриване на истинските причини. Тоя член само пълни джобчето на катаджията и оправдава пъпотията на КАТ и комисията по транспорт в НС.

    Коментиран от #39, #47

  • 37 ТО НА МАГИСТРАЛА ТРАКИЯ НЕ НАПРАВИХА

    6 0 Отговор

    До коментар #7 от "По-безопасно":

    УСКОРИТЕЛНИ ЛЕНТИ НА ВКЛЮЧВАЩИТЕ СЕ ОТ ОТБИВКИТЕ А СА ПОЛЗВА АВАРИЙНАТА ЛЕНТА....
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Jack Bauer

    3 3 Отговор

    До коментар #34 от "666":

    А случайно да си се замислил че през 1966 минаваха по 5 коли на час през най натоварените участъци от пътищата а сега минават по 5000 ?!?!? Мисли преди да пишеш глупости.

    Коментиран от #45

  • 41 FOW

    2 3 Отговор
    Докато има безумни ограничения на скоростта(30-60км/h) извън населени места ЩЕ ИМА И ХРАНИЛКИ ЗА НИЩО ДРУГО НЕ ПРАВЕЩИТЕ ЧЕНГЕТА. Така ли се пази обществения ред питам господата полицаи-30 мин. в Казанлък да не се появи нито едно ченге макар, че управлението е на 2 мин. И аз съм за нарочното нарушаване на тези ограничения.
  • 42 Max

    2 1 Отговор

    До коментар #8 от "SubaruVarna":

    И кой те излъга за 12 км толеранс? При ограничение 50км/ч ме снимат с 61км/. Вчера платих 50 лв. Та не лежи на та кълка за толеранса.
  • 43 До всички тук!

    4 1 Отговор

    До коментар #8 от "SubaruVarna":

    Пишете точно - смърт / смъртта ; нощ / нощта! Научете го тоя правопис! Не е толкова сложен! 😯
  • 44 Мъкооооооо..... 😱

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "гост25":

    Асфалт!!!
  • 45 666

    2 6 Отговор

    До коментар #40 от "Jack Bauer":

    Не бе, ще карам кола 600 КС. с 50 на Ботев Градско и ще давам път на камионите да ме изпреварват с 90. Аз мисля а ти тъпееш, има разлика!!!

    Коментиран от #50

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Читател

    5 0 Отговор

    До коментар #36 от "Асан":

    Скорост, при която губиш контрол над автомобила. Няма фиксирана стойност ако това питаш. Производител една ситуация може да минеш със 150 км./ч и скоростта ти да е ок. При друга ситуация с 50 км./ч може да загубиш контрол и да катастрофираш. Тогава е несъобразена. Вдяна ли?
  • 48 Тошо

    3 1 Отговор
    Ами я да питам аз това редно ли е : Като се връщаш от Златните кък Варна точно преди да влезеш във града доколкото помня има ограничение 60 ама има и един пляснат знак 20 защото собственика на вилата там не можел да си излиза от гаража по 10-20 минути . И взел ,че си купил знак 20 за известна сума . Та това редно ли е ??????

    Коментиран от #49

  • 49 Читател

    5 0 Отговор

    До коментар #48 от "Тошо":

    Ако действително собственикът е сложил този знак, това е самоуправство. И КАТ няма да глобяват заради този знак. А ако някой е глобен - може да си обжалва глобата.
  • 50 Аааа не

    3 0 Отговор

    До коментар #45 от "666":

    То за това гробищните паркове се увеличават заради такива като теб....
  • 51 Ивооооо

    0 0 Отговор

    До коментар #33 от "Читател":

    Не е скъпа а по скоро уместна. Светлинни табла с инфо за пътната обстановка и съответното ограничение а не мишоцив в храстите. Няма един път които да ни доближи до белия свят. Ускорител а лента, паркинг осветен, стеснено пътни участъци в градовете, маркировка но си имаме камери и очакван приход но не и безопастност. За какво иде реч.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове