18 Октомври, 2018 11:29 40 277 69

100 лева глоба за пешеходец без хендсфри

  • пешеходец-
  • пешеходци-
  • телефон-
  • хендсфри

100 лева глоба грозят всички пешеходци, които пресичат и говорят или пишат по телефона. Това предвиждат готвени промени в Закона за движение по пътищата, пише "Монитор".

Частта, която се отнася към Пътна полиция след разделянето му на три, се очаква да бъде дописана в близките дни. С поправка в чл. 113 от закона към него ще бъде добавена точка 1а, в която е записано да не използват мобилен телефон, преди да навлязат и по време на пресичането на платното за движение. Предвижда се и нова точка 6 към чл. 81- "Да не използват мобилен телефон по време на управление на двуколесно превозно средство, освен при наличие на устройство, позволяващо използване на телефон без участието на ръцете му". Последната промяна се отнасяла за колоездачите.

Вносителите на поправките в закона аргументират предложението си с големия ръст на загинали пешеходци. Само за една година убитите на пешеходна пътека в България са се увеличили над четири пъти. През 2016 г. на пешеходна пътека са загинали 6 души.

През 2017 г. обаче броят им нараства до 26 човека. Общият брой на загиналите пешеходци през миналата година е 158 души. Много от тях обаче са пресичали неправилно. Цифрите от МВР показват още, че годишно глоби от 50 лева за неправилно пресичане са отнесли около 5 хил. души.

До 2015 г. няма нито един загинал на пешеходна пътека извън населено място, но през 2017 г. четирима души са загубили живота си на подобно място. Именно заради това се обмисля и въвеждането на по-строги ограничения на скоростта на тези участъци. "Много често и от началото на годината виждаме, че са доста завишени пътнотранспортните произшествия с пешеходци. Причината не е само на водачите, тук има вина и самият пешеходец. Можем да кажем, че той има предимство на пешеходната пътека, но нашият призив е, когато я пресичат, да се огледат и да преценят приближаващите се автомобили с каква скорост се движат и дали имат възможност успешно да преминат. Имаме доста произшествия с пешеходци на автомагистрала, където по никакъв начин не трябва да има такива, както и колоездачи", обясни шефът на "Пътна полиция" Росен Рапчев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Сатаната

    104 12 Отговор
    Най-належащите добавки, тъпанари. И тази пасмина получава една торба пари месечно на наш гръб.
  • 4 Дедо Йоцо

    88 11 Отговор
    Предлагам пешеходците да пресичат с включени фенерчета ! В магазините за левче са си без пари така че народа няма да бъде ощетен!

    Коментиран от #7, #22, #26

  • 5 hmhmhm

    122 19 Отговор
    С всеки изминал ден се убеждавам , че ни управляват абцолютни ненормалници ... Въведете такава глоба и за ползване на телефон на тротоара - още някой лев може да изкарате, мизерници !

    Коментиран от #21

  • 6 Русенец

    84 19 Отговор
    Поредната Неадекватност на депутатите ! Като не могат да глобят шофьорите говорещи по телефоните си, ще глобяват пешеходците !?
    Добре, че Народната Милиция не им се връзва и полицаите си гледат кефа, а не работата.
  • 7 Вуте

    75 4 Отговор

    До коментар #4 от "Дедо Йоцо":

    Правилно!Плюс това ще бъде възложена обществена поръчка за внос на въпросните фенерчета!Познайте от коя партия ще е той !
  • 8 бял

    86 7 Отговор
    Колкото глобявате селяните които си хвърлят фасовете по-улицата от колите,толкова ще глобявате и останалите,тъпунгери
  • 9 Дедо Дурчо

    131 9 Отговор
    А като пресичам требе ли да съм с колан ?

    Коментиран от #23, #41

  • 10 Boxer

    58 17 Отговор
    Има логика, понеже са участници в движението. Ама, чак пък 100лв.?
    Всяко нарушение, заснето от авторегистратор или мобилен телефон, да се приема за доказателство. Глобата за нарушителя да бъде 30 лв. Тя да се разпределя : 10лв за МВР; 10лв. за Държавата; 10 лв за човека направил записа. Глобата не е голяма, не си заслужава фалшифицирането, всеки може да я плати, но никой няма да знае откъде ще му дойде... А и безработни хора има, за които това може да се превърне в добър доход...

    Коментиран от #68

  • 11 Иван

    67 4 Отговор
    Е когато успеят да съберат и един път 100 лв. на някой, да дойдат да се обадят. За какви глупости взимат заплати тия идиоти!
  • 12 хахахах

    34 15 Отговор

    До коментар #2 от "Аман от цървули":

    Понеже всечки говорите за Европа и как няма такава държава като БГ ами да ти кажа приятел в Европа се глобяват пешеходци искате закони ами ето ви закон пешеходната била неприкосновенна да така е а я кажи защо пресичат на 50м от пешеходната и пишат шосето е за автомобили пешеходната за пешеходци но и едните и другите сме еднаго прости вкл.и аз

    Коментиран от #19

  • 13 onq s konq

    38 6 Отговор
    А у моито село като нема пешеходни пътеки какво праиме ?

    Коментиран от #20, #43

  • 14 ОЛЕ МАЛЕ

    42 6 Отговор

    До коментар #1 от "реалности бг":

    Абе пази се бе, що си мислите, че сте безсмъртни на тия пешеходни...
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Random

    63 0 Отговор
    По-голям проблем е пресичането където не трябва. Някои пешеходци ги мързи да ходят 5 метра за да минат през подлеза и вместо това пресипат булевард с 4 ленти. После шофьора ще е виновен че тия са безмозъчни.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 непознат

    14 8 Отговор

    До коментар #12 от "хахахах":

    сега ми кажи ти как се очаква да пресека място където няма пешеходна пътека, единствената е на около 700-800 метра....
  • 20 на коня комшията

    15 0 Отговор

    До коментар #13 от "onq s konq":

    Еми то у наште село и коли нема - освен твоето беенве ... ама то и без това не е в движение така че определено КОЛИ НЕМА !
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Льольо

    37 10 Отговор

    До коментар #4 от "Дедо Йоцо":

    НЕ ГРАДСКИ,ОТ ТРОТОАРА НАПРАВО СКАЧТЕ НА ПЕШЕХОДНАТА ПЪТЕКА БЕЗ ДА СЕ ОГЛЕДАТЕ!!!А ПОСЛЕ ЛЕЛЕ МАЛЕ ЩО СТАНА!!!АМА НА ТОВА ВИ НАУЧИХА ГРАМОТНИТЕ ЖУРНАЛЯ!!!!!!!!

    Коментиран от #54, #57, #61

  • 23 ЛЬОЛЬО

    23 9 Отговор

    До коментар #9 от "Дедо Дурчо":

    НЕ ТРЯБВА ДА СИ ЗДРВНО УСИГУРЕН!!ЗАЩОТО СПИТЕ ПО ПЕШ. ПЪТЕКИ,А ПОСЛЕ ВДИГАТЕ ОЛЕЛИЯ ДО БОГА КАТО ВИ УДАРИ НЯКОЙ.Е ШОФИОРА Е ВИНОВЕН ВИНАГИ ТАКАЕ ПО ЛЕСНО И ВЕДНАГА ЗВЪНИТЕ НА ЖУРНАЛЯТА!

    Коментиран от #63, #65

  • 24 К.Иванова

    34 2 Отговор
    Ами байовците и кифличките, дето говорят непрекъснато по джиесемите си в колите, така щото са големи меринджей, тях какво ще ги правите!?!?!?
  • 25 Цанко

    25 8 Отговор
    Много правилно, като гледам какви зомбита пресичат (че понякога не и на пешеходна пътека)! Пък пенсионерите, дето пресичате на червен светофар.... Тръгва на червено и после водача или моториста виновен.....ама къде са катаджиите, че да им люснат по една солена глоба!!!!!!
  • 26 Zack

    9 6 Отговор

    До коментар #4 от "Дедо Йоцо":

    Ти кат си толкова умен не помисли ли че на всеки тел има и фенерче дори бабами има ...😂😂😂 Какви магазини,какви 2 лева 😁
  • 27 България

    17 2 Отговор
    Най голямата глоба да я връчат в парламента на депутатите 1г. Със 200лв. Заплата Както пенсионерите отселяват и работещите за 450-500лв. Месечно и после нека ни залъгват как заплатите били много високи и живеем нормален живот но сме мързеливи за това безработицата е висока защо няма глоба за светещ светофар 10 сек. Тва трябва да си спиди гонзалес за да пресечеш защо свртофарните уредби са толкова тъпо измислени пресичаш на пешеходна на зелено едновременно от ляво и дясно бързат да се преустроят автомобили защо няма пари за онкоболни хора умират като кучета защото държавата гиботписва тъй като няма далавера вече от тях но междувременно строят сгади за 30-40 милиона и още защо нямаме адекватна управа закони стига убийци сте гибизкарвали луди за да си продължат с убийствата питам аз защо няма глоба за държавниците които ни гледат като стадо наивници и ни лъжат ежедневно защо защо защо.
  • 28 Blade

    22 4 Отговор
    Да ви кажа честно, то и за тези с хендсфри трябва да има глоба щото те си слушат музика и въобще не се оглеждат и нищо не чуват.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Mr.Hristov

    15 10 Отговор
    Най-логичното е : На 8-10 метра от всяка пешеходна пътека да се направят легнали полицаи , но от дебел пласт бетон , за да се убие скороста на МПС .Това е спасението
    на пешеходеца !!!

    Коментиран от #58

  • 31 Redhorn

    18 1 Отговор
    Народ ТОТАЛНО неспособен да се управлява сам.
    На който 30-ет год.доказателства са му малко може да продължи да си държи главата заровена в пясъка.
  • 32 tod Kosh

    3 0 Отговор
    Потенциалните потърпевши се нуждаят от подобни ограничителни закони...Помислете , кой , винаги е потърпевши?!
  • 33 tod Kosh

    6 0 Отговор

    До коментар #29 от "Бг.реалност":

    Реагираш емоционално...,не разсъждаваш.Помисли , в дивата природа , кой от кого се пази и кой винаги е потърпевш !?
  • 34 Началника

    17 11 Отговор
    Вие почнете да глобявате шофьорите с телефони, а после мислете и за пешеходците. Повръща ми се от тази държава. Само тук хората биват малтретирани от неудачници.
  • 35 Skk

    26 7 Отговор
    Значи добре ли съм разбрал? Ако карам кола и говоря по телефон 50лв. глоба. Ако ходя пеша и говоря по телефона докато пресичам 100 лв. глоба. А да питам докато ходя пеш волана ли да въртя или скоростите да сменям, че да ми трябва хенсфеии и когато караш разбирам ръцете ти трябват а когато ходиш пеш за какво са ти и защо глобата двойна. Кое е по опасно да караш с телефон в ръка или да пресичаш с телефон в ръка? Според вас да пресичаш с телефон е двапъти по опасно!
  • 36 123

    20 6 Отговор
    Предлагам глоба и за всеки, който мига докато пресича улицата! Така де, не може да вървиш и да мижиш!...
  • 37 124

    24 4 Отговор
    А може ли да вървиш и да псуваш правителството, докато пресичаш улицата или да си приготвиш поне 1000 лв за глоба?!

    Коментиран от #44

  • 38 Krokodila

    7 9 Отговор
    Golem smej.Ami ako si pravi6 4ikia kollo e globata

    Коментиран от #40

  • 39 Татяна

    16 9 Отговор
    Вечното роптаене срещу всички и всичко.
    Звучи ми като:"Пак е понеделник...Е гааа ти държавата"
    Ми това е за наше добро,бе хора.
    Чудо голямо ако пресичайки на пешеходна или светофар толкова пък оставите телефоните за няколко секунди.
    Това си е мое мнение.Вие си знаете...
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Естествено

    16 1 Отговор

    До коментар #9 от "Дедо Дурчо":

    Задължително, и да бягаш по пътеката със съобразена скорост.
  • 42 AUT

    12 0 Отговор
    БОЖЕ ПАЗИ БЪЛГАРИЯ !!!!
  • 43 AUT

    6 0 Отговор

    До коментар #13 от "onq s konq":

    Ще ходиш само по тротоара за пешеходци.ха-ха-ха
  • 44 pehppe

    10 1 Отговор

    До коментар #37 от "124":

    Може! Но къде остана чуството за самосъханение? Държавата винаги е следяла откъде може да прибере повече пари (данъци, такси, глоби...) Е значи сега някой от апарата се е сетил, че 80% от пешеходците са зомбита. Държавата не е виновна. Ако искате си ходете с романи на хартиен носител по и покрай пешеходните пътеки, ако искате си зяпайте телефона, не сте безсмъртни. Всеки ден навъртам по 80-100км градско и давам път на поне 10 индивида, които нямат и грам чувсто за самодъхраение... Защо? Такива са ни законите. Я се опитайте да пресечете пешеходна пътека в Турция без да се огледате! Ще имате максимум два шанса за оцеляване....

    Коментиран от #51

  • 45 AUT

    4 2 Отговор
    БОЖЕ ПАЗИ БЪЛГАРИЯ !!!!

    Коментиран от #49

  • 46 XXXXXXX

    10 4 Отговор
    А бе хорицата са бедни и няма какво да ядат!!!!!!! Какви 100 лв.пък им искате сега.Оставете хората на спокойствие.В тази България само за пари се говори.Дано тези коментари бъдат прочетени и от управляващите и да се засрамят ,Че цял свят се смее вече с България.
  • 47 Batko

    2 7 Отговор
    Не вярвам 100 лева да ме загрозяват.
    Скъпи журналисти, по всяка вероятност сте завършили в Съюза, та затова използвате русизми не на място.
  • 48 Бг.реалност

    11 5 Отговор
    Глоби ?
    Значи няма да преследват продаването на шоф.книжки?
    Няма да преследват комплексираните лешпери който въртят дрифтове по цял ден убивайки хора.
    Няма да глобяват шофьорите говорещи най-нагло по тел.
    По доказани престъпници от тия НИКОГА не са ни управлявали.
  • 49 Не чакай...

    11 0 Отговор

    До коментар #45 от "AUT":

    ....на господ ама въобще!!!!
    НИЕ сме тези който трябва да прекратим зверския геноцид спрямо всички нас.
    Под всички нас имам предвид бг.данъкоплатец.
    30 години извращения сппямо българския гражданин.
    ДОКОГА !???
  • 50 Гост и то просъ

    11 2 Отговор
    Какво значи ХЕНДСФРИ? Тъпанари аз живея в България.Пишете на български.
  • 51 АВБ

    5 6 Отговор

    До коментар #44 от "pehppe":

    Аз пък мога да ти кажа за една друга много по-голяма и напреднала държава - САЩ. Там всеки си пресича както му дойде. Защо няма толкова убийства? Защото културата на шофьорите им е друга. Ако ще се поправяме, за да станем по-добри се започва от най-големи хапки - тировете. И така през автомобилите, колоездачите и тогава пешеходците. Да не говорим, че идеята е глупава. Единственото, което подкрепям е нововъведението за колоездачите.
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Айхан

    3 3 Отговор
    Направо сте за никаде ще умрем тука като свине чета коментарите някой казват пешеходците дасе пазят 1000 пъти съм казал пешеходците шофьорите не шофьорите трябва да пазят пешеходците кви са тез закони глоби ...
  • 54 Чифут

    5 5 Отговор

    До коментар #22 от "Льольо":

    Ае колега...., и да се материализират след телепортация на пешеходната пътека, по правилник ти трябва да намалиш да спреш и да преминеш с повишено внимание. Няма тън няма мън, пешеходната е продължение на тротоара, и пешеходеца наистина трябва да е безсмъртен там както се изразиха по-горе.

    Коментиран от #59

  • 55 Стеф

    6 2 Отговор
    Интересно ако пресичам на ръце това няма ли да затрудни тълкуването на законовите разпоредби за "така необходимото" ми глобяване ...
    Как този закон ще разглежда инвалидите, пресичащи на пешеходна пътека!?
    Сигурно за тези в инвалидна количка глобата ще е като за автомобил, на колела са все пак...
    Ако си с бастун и куцаш, глоба по 50 лв на "крак", значи общо 150 лв. и тъй като едната ръка е заета, ако говориш по телефон още 50 лв., че така и двете ръце са заети...
    За патерицата - по-евтино, сетете се защо.
    Ако нямаш крака, друга цена...
    Съжалявам за черната ирония, но като сте се хванали с глупости, господа депутати, трябва да ги обмислите в детайли....
    Само помислете и за кръстовищата само с по 3 пешеходни пътеки, където за да спазим правилата вместо да пресечем направи едно платно, трябва да пресечем 3 платна.
    Ама нищо като глобите достатъчно "нарушители" може и да изкарате пари за още една пешеходна пътека, че сигурно от недоимък на кръстовището има само 3.
    После може и да поработим, за да направим светофара от 10-секунден, на 11-секунден например....така ще можете да кажете:"Ние увеличихме времето за пресичане, а те пешеходците пак не го спазват.....глоба!!!".
    Ами децата!!!???
    Преди се виждаше тук-там:
    Децата нямат спирачки!
    Да ама сега имат телефони.
    Според първото, децата пешеходци са по презумпция виновни, затова предлагам от най-рано с детска възраст да се удържа от заплата на родителите им сума, която ще образува гаранционен фонд за п
  • 56 гост

    3 0 Отговор
    ,,Свободна ръка,, за тези които нямат жени,но не винаги помага и това..!? Блазе ви...!
  • 57 Иво

    2 2 Отговор

    До коментар #22 от "Льольо":

    Точно си направи определение льольо си!!!Ти се драпай у колата па и телефона гледай-после ти скачали на пешеходната!
  • 58 Dragan

    10 1 Отговор

    До коментар #30 от "Mr.Hristov":

    Спасението на пешеходеца е когато пресича пешеходна пътека е да се огледа и да види колите който идват дали ще могат да спрат и той да мине безопасно а не да пресичат и да си четат от телефона и да не се оглеждат те са с предимство а не с брони а в бг предимството се отнема доста често
  • 59 Dragin

    5 4 Отговор

    До коментар #54 от "Чифут":

    Не съм съгласен с теб че шофьора е длъжен да намали съм съгласен ама да е безсмъртен не шофьора все пак е човек а не робот и можи и да се разсее за миг и белята да стане ама ако пешеходеца се е огледал преди това и види че някоя кола не спира да спре той голям праз че после ще го обвинят шофьора ако почине пешеходеца все пак пресичат място където се движат коли а не преминава от кухнята в хола си
  • 60 Боби тира

    8 1 Отговор
    Хора пишете само глупости и простотии явно си няюате работа .не казвам че това не е простотия,но за ислете аз като тираджия с дългогодишен стаж и да чукна на дърво без проишествия и актове или фишове.но не съм и идеален ,но молевисе замислете колко пречи този телефон когато пресичаш или си зад волана ,пешеходците си мислят че като стъпи върху зебрата и край.ок това е така до някаде но те навлизат без дасе оглеждат и скачат изведнъж ,е извинявайте но аз съм с 25 тона товар как да спра след като той скача на 2 метра пред мен .нека се оглеждат преди да пресичат.а повярвайте повечето до като пресичат си гледат фейса кой на кого е сложил.благодаря ви
  • 61 София

    6 3 Отговор

    До коментар #22 от "Льольо":

    Абсолютно вярно.Пешеходците се помислиха за безсмъртни.Без да се оглежда тръгва да пресича , еми по същата логика аз като не се огледам ,или за част от секундата се разсея все пак съм живо същество и мога да направя грешка и става инцидента.После иди се обяснявай ,Че пешеходеца тръгна изведнъж и ти не си врачка да знаеш кога ще изкочи.
  • 62 гост

    8 2 Отговор
    Вярно е ,че има разсеяни пешеходци,но шофьорите са с такова самочувствие , че повечето не искат да те пуснат,дори и да си с предимство!А такива които още не си стъпнал на пешеходката,и те пущат!На такива едно голямо Браво!!!!!
  • 63 Хммм

    0 1 Отговор

    До коментар #23 от "ЛЬОЛЬО":

    Надявам се пишеш толкова неграмотно просто защото си афектиран.
  • 64 А БЕ

    6 2 Отговор
    Само глупости, тъпанари творящи закони ! Излезте от измисления си живот и вижте , колко жени шофьорки карат с телефон на ухото и с цигара в устата , оправете се първо с тях !
  • 65 Бай Иван

    6 1 Отговор

    До коментар #23 от "ЛЬОЛЬО":

    Пешеходеца пресичащ не на пешеходна пътека да се считат за самоубиец.Това е управията !!!
  • 66 Бай Ганьо : Булгар-Булгар

    5 0 Отговор
    Аз днес снимах един тъпанар дето беше спрял за кафенце на пешеходна пътека пред училище под знак " забранено спирането и паркирането " Като ме видя дойде да се кара с мен и ми вика : какво ще постигнеш със тая снимка , полицаите са мои хора , нищо няма да ми направят . Така е тука във БГ.
    Като те блъсне на пешеходна пътека , ще те съди за причиняване на щети по автомобила си .
  • 67 АзВечеСъмТе

    4 1 Отговор
    Ъъъъ... Ще може ли да допишете глобата да е 96.40 ?! Така със сто лева глоба излизам на нула - 60ст. банков превод и три Леа да си хвана маршрутка до нас...
  • 68 Фипйгфбзннк

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Boxer":

    Като сме участници някой пускали и предимство,или трябва да пресичаме на такава с предимство
  • 69 той

    2 0 Отговор
    Този закон се променя на година по пет пъти.Пълно лицемерие и некомпетентност.А представяте ли си нашите законотворци,така да се занимаваха с закона за наркотиците,които убиват горе долу същия брой хора.Но не там са големи пари и влиятелни хора,които никой няма дупе да върви срещу тях.Прах в очите с някакви измислени закончета и поправки.Пет години промени а НПК КОГА ЩЕ ПРОМЕНИТЕ.Имаше едни 500 човека с влезли присъди намерихте ли ги какво се случи?НИЩО
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове