752 0

Благотворителен есенен празник „Велинград в Европа”

У нас

Благотворителен есенен празник „Велинград в Европа”
Антония Стефанова

За поредна година на Димитровден в двора на ПГИТ „Ал. Константинов” се провежда благотворителен есенен празник. Учители, ученици и родители участват в приготвянето на вкусни ястия, предимно от картофи.

Директорът на гимназията инж. Любка Байлова сподели, че всяка година на този празник времето е слънчево, както е слънчево и настроението на хората дошли в двора на училището да споделят добрата храна. Единайсетокласничката Александра посрещна гостите с народната песен „Мари Марийко”. Група „Цар Лъв” при ЦДГ „Слънчице” също поздрави присъстващите – Стефани Попова с тематичното стихотворение за картофа, Калоян Шолев и Георги Пейков разказаха как да гадаем за времето през годината, ако се съди по това на Димитровден, а Дани Рангелова усмихнато завърши стихчето си с думите „Нека за хляба да говорим с любов” .

По време на празника стана ясно, че тази година велинградската гимназия е сред избраните по програма „Училища-посланици на Европейския парламент”. По този повод 19 младши европосланници получиха своите удостоверения.

След това се проведе благотворителен търг. Сред най-атрактивните ястия бяха картофена торта, продадена за 25 лв, торта „Рафаело” - за 30, печено пиле „Димитър” за 26 и др. Всички красиви и вкусни блюда бяха продадени. Събраната сума от 660 лв ще бъде предоставена за лечението на Фикрет Кабакчи от с. Драгиново.

България

Напиши коментар:


Публикувай