1 412 7

Забраняват пиенето на алкохол из "Капана"

От Община Пловдив ще разпределят указателни табели в района

Забраняват пиенето на алкохол из "Капана"
Снимка: БНТ
Мария Атанасова

Табели, които да указват, че пиенето на бира и алкохол в обществените части на квартал "Капана" е забранено, ще бъдат поставени в най-скоро време. От Община Пловдив са категорични, че хаосът в квартала трябва да бъде овладян след десетки жалби от собственици и жители.

В момента едно от най-шумните и неприятни места в "Капана" е сцената на "Ядрото", припомнят колегите от TrafficNews. Там постоянно се забелязват тийнейджъри, сред които и много непълнолетни, които консумират алкохол, крещят и пускат силно музика след 23:00 часа. От градска администрация обмислят да отнемат разрешителните на денонощните магазини в района, както и да правят регулярни проверки дали се продава алкохол на непълнолетни.

„Тепърва ще обсъждаме сцената "Ядрото" в "Капана", защото имаме твърде много сигнали. Хората избягват зоната, защото там някой постоянно нещо прави. Твърдо сме решени да се справим с въпроса с това публично пространство и не само него. На доста места Община Пловдив променя пространствата за хората, а после се оказва, че са само за част от хората”, каза кметът. Той допълни, че ситуацията с пространството на стълбите край Джумаята е идентично.

„Имаме случаи, в които хотелиери казват, че клиентите им напускат заради шума. Това не може да продължава”, каза кметът. Той допълни, че един от най-големите проблеми е, че хората, които нарушават обществения ред, са преди всичко непълнолетни, а след контакт с родителите им те се сърдили.

Затегнати мерки се очакват и на редица други места в Пловдив, където се нарушава обществения ред, предвид големия брой туристи, които се очакват. Наредбата за осигуряване на обществения ред е една от най-строгите в цялата страна, макар в частта си за пиене на алкохол по публични места, да не се прилага често.

Така например за пиене на алкохол на обществени места е между 300 и 3000 лева за физически лица. В това число влизат всички пространства, които не са част от питейни заведения или частни имоти – паркове, междублокови пространства, градинки, спирки и други.

От изданието припомнят още, че пловдивчанин платил 300 лева глоба, защото бил хванат да пие бира пред блока си в "Кючука".

България

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • БРАВО
  Отговор
  1 12:00  06.11.18
  МАЙНА ТАУН ЩЕ СЕ ОПРАВИ...
 • Guðmundsson
  Отговор
  2 12:07  06.11.18
  Аз пък пак ще си къркам с кеф когато мина от там. Ама този път не кенчета, а направо 2литровки!
 • 1234
  Отговор
  3 12:12  06.11.18
  Боклуците от ГЕРБ ще въведат сух режим, заради джендър-лимонададжии!
 • куку руку ку
  Отговор
  4 12:12  06.11.18
  Това са плодовете от криворазбраните "права на детето". В един момент детето пораства като разюздан, невъзпитан, егоистичен хулиган. Изтърви първите 7 и 14 години, па после възпитавай, като си нямаш работа.
 • Е*е*е са
  Отговор
  5 12:17  06.11.18
  Полувината непълнолетни се напиват с бира и се мрънкат че вдигат шум, ае сега да видят колко шум ще се вдига като се мине на водка и ракия..
 • Ехо _о
  Отговор
  6 12:27  06.11.18
  Според мен трябва да забранят разпространението на ц и Ганите.След 10 год ще има ефект.А бирата все ш е се пие
 • Аве Адолф
  Отговор
  7 15:34  06.11.18
  Малоумен кмет , алчни общинари , всички недъгави и неспособни да направят нищо истинско за града , само прах в очите на хората хвърлят за отвличане на вниманието от крадливите им схеми . В общинския съвет всички заедно си делкат ..... да живей майна корупционе ..... но , един ден ще им потърсим сметка ,така както ний си знаем .... ЗиГхАйЛ

Напиши коментар:


Публикувай