Last news in Fakti

10 Декември, 2018 15:52 2 221 30

„Б‘ней Б‘рит България“: Надига се антисемитизъм

  • антисемитизъм-
  • б‘ней б‘рит българия-
  • б‘ней б‘рит-
  • българия

Опасност дебне над обществото

„Б‘ней Б‘рит България“: Надига се антисемитизъм - 1

„Б‘ней Б‘рит България“ е сериозно обезпокоена от вълната на антисемитизъм, заливаща обществото ни през българските медии. Лицата, които нормализираха медийния антисемитизъм чрез в-к „Монитор“, сега го правят през в-к „Труд“. Това се посочва в официална позиция на „Б‘ней Б‘рит България“

В рамките на 10 дни сме свидетели на трета публикация с откровен антисемитски характер в различни медии ( в-к „Труд“, „Поглед инфо“, в-к „24 часа“).

Фактът, че това се случва непосредствено след приемането на Република България в IHRA, е индикация за сериозен проблем, който няма да бъде решен със създаване на неработещи структури, чиято основна дейност е прикриването на случващото се.

Предупреждаваме обществото, че когато подобна вълна от омраза е факт, тя никога не се ограничава само до една група от населението, а засяга всички ни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сатаната

    42 1 Отговор
    Е, тези кои са и как се прехранват?
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Емил

    47 2 Отговор
    Антисемити са само евреите! Те са 6,8 % от семитите по света, но водят войни срещу останалите 72 % от семитите (арабите). По-глупав термин от "антисемитизъм" няма! Заменете го с антиюдаизъм, за да е точен и разбираем!
  • 4 Евреина

    36 4 Отговор
    Като не ви харесва, бнейте и бритвайте извън България.

    Коментиран от #6

  • 5 впечатлен

    9 23 Отговор
    Вълната от омраза засяга всички ни дотолкова, че когато кажеш, че си българин, веднага те свързват с простащина, нелогично поведение, склонност към хитруване, шмекерлъци, безобразия, лоша хигиена, фалшив надут патриотизъм, превърнал се в ксенофобия, и какво ли още не. Не споделяш всичко това, възмущаваш се, но си българин, вече ти е залепен етикет "произведено в България" и се срамуваш, и ти е гадно, и искаш да се махнеш от тази ужасна държава, в която простащината, омразата, ниската култура, антисоциалното поведение са се превърнали в средство за самоунищожение. Страшното е, че носителите на всичко това нямат реална представа за поведението си, пишат по форуми чудовищни безобразия, псуват, обиждат и се гордеят! Безнадеждно!

    Коментиран от #7, #14, #24

  • 6 Сволач руска

    7 16 Отговор

    До коментар #4 от "Евреина":

    Примерно в русия, на ватниците им харесва.
  • 7 Сатаната

    17 1 Отговор

    До коментар #5 от "впечатлен":

    Обясни на нас простолюдието, с простички словосъчетания, от какво точно си впечатлен, па макар и само едно да е?
  • 8 Читател в Библиотеката

    7 4 Отговор
    Пак почнаха да си го мерят....антисемитизма Президентите Р.Р и Г.П за да издоят Ерусалимската крава и да смотат някой "градеж" в пушилката около АНТИсумиТИЗМА. Помагат им техни "братя" и "сестри" от умрялата БКП и подполието "ДайСичко"( ДС ) , както вече 30 години ДПС и АТАКА са скачени съдове в "помпането" на електората и "изпомпването" на ресурс от същия.
    Нищо ново не е научено и нищо старо не е забравено!
  • 9 Щайнер

    6 0 Отговор
    Пак ли ?
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 1234

    9 0 Отговор
    Няма евреи няма ци га ки зация ислямизация и глобализация
  • 13 Зиг

    16 0 Отговор
    Благодаря за информацията, сега знам кои медии да чета !
  • 14 стоян

    3 10 Отговор

    До коментар #5 от "впечатлен":

    Отивай в Русия = Там и на гол гъз чифте пищофи носят и гордоста им няма край =така че като руски гражданин може много да се възгордееш
  • 15 Хайл

    18 1 Отговор
    Най-прокълнатото племе заедно с циганите- едните предадоха божия син,другите коваха пироните на кръста...за това никой не ги обича
  • 16 Хайл

    4 0 Отговор

    До коментар #10 от "CUKOVSKI":

    Да ти напълня устата
  • 17 Българин

    5 3 Отговор
    Еми нормално! В България е Демокрация и се напълни с антикомунисти, а антикомунистите са антисемити от чисто историческа гледна точка.))

    Коментиран от #26

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 създаваме игра за пари и войни

    9 1 Отговор
    Те антисемитизма го насаждат същите тия хора за които уж има антисемитизъм.
  • 21 доко

    10 0 Отговор
    нема никаква омраза към мангала понеже мангала е гьотере европеец да заминава към европа при джендърите защото местото на мангала е само и единствено в европа централната част на западна европа..
  • 22 вилнеещ антинормализъм

    10 0 Отговор
    а срещу антинормализма няма ли най-после да се вземат мерки.Цялата тежест пада върху нормалния човек-пчела.Който работи,плаща данъци,грижи се за семейство ,дарява.Всичко е на гърба на създаващия и добронамерен човек.
  • 23 Аве Адолф

    11 2 Отговор
    Най - добрия евреин все пак си остава мъртвия евреин , само от гроба не може да върши злини и провокации ..... ЗИГ ЗИГ ....
  • 24 Иванов

    7 0 Отговор

    До коментар #5 от "впечатлен":

    Не споря, че тук освен пенсионери и инвалиди останаха само мутри, но да ти кажа чифуте, че аз свалям шапка пред българския народ мъченик и ако и да не съм етнически българин се гордея, че съм българин!!!
  • 25 Антисоциалист

    6 0 Отговор
    Господа, не се забелязва в България антисемитизъм, та камо ли "вълна" на антисемитизъм. Има известно недоверие, но не и противопоставяне към арабите - семити по род. То е свързано предимно с бежанското нашествие, в което има много араби и има някаква основа. Към етиопците - класически семити, отрицателно отношение също няма. Забележително е, че за разлика от несъществуващите и едва ли антисемитски публикации, русофобските публикации са много, но нито една руска агенция не протестира срещу русофобия в България. За съжаление, в тази публикация няма отправка към нито една от трите обявени за антисемитски публикации, та не може да се провери дали те наистина са такива. Най-вероятно е да има престараване на "бдителни" поръченци, които трябва да оправдаят възнагражденията си. Това явление го има във всички държави, в основата му е лъжа и то не е положително. Не е хубаво да лъжещ работодателя си, нали...
  • 26 Антисоциалист

    3 0 Отговор

    До коментар #17 от "Българин":

    Уважаеми, "чисто историческа гледна точка" която споменавате не е имало, няма и не може да има. Твърдите, че от тази гледна точка антикомунистите са антисемити?! Хайде де! Мисес да е антисемит? Чърчил да е антисемит? Голда Мейр да е антисемит?

    Коментиран от #27

  • 27 Българин

    3 0 Отговор

    До коментар #26 от "Антисоциалист":

    Няма как евреите да бъдат антисемити.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Тодоров

    4 1 Отговор
    „Б‘ней Б‘рит Интернасионал“ не е ли еврейското ГЕСТАПО, създадено преди 170 години единствено да защитава правата на евреите и много по-късно да издига в култ изкуствено създадената държава ИЗРАЕЛ. Както и силно да преувеличава ХОЛОКОСТА. Българските "СИНОВЕ НА ЗАВЕТА" да не плачат много-много на "чужди гробища", а антисемитизма е само в тяхното въображение. Напълно съм съгласен с № 3, че правилният термин е "антиюдаизъм". Всъщност в момента светът се управлява от юдеите и ако не са юдейските САЩ, Израел можеше да го няма на картата. Иначе нищо против "нормалните" евреи и семити.
  • 30 11ап

    2 0 Отговор
    Проблема у нас не са евреи, турци ,помаци ,а едно друго бързо намножаващо се ,,племе"
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове