Last news in Fakti

24 Април, 2019 13:21 3 209 27

Над 400 наши църкви са за ремонт, докато предлагаме помощ за "Нотр Дам"?

  • църкви-
  • нотр дам-
  • ремонт

Това твърди фейсбук-групата "Българи"

Над 400 наши църкви са за ремонт, докато предлагаме помощ за "Нотр Дам"? - 1
село Запалня, Сливенско

"Българското правителство намери пари за ремонт и реставрация на френска църква, но няма пари за ремонт и реставрация на български църкви. Над 400 български църкви спешно се нуждаят от ремонт и реставрация". Това пише фейсбук-страницата "Българи", след като премиерът Бойко Борисов наскоро предложи финансова помощ за възстановяването на изгорялата отчасти катедрала "Нотр Дам" в Париж. Прилагаме снимки, поместени в групата, на български църкви в окаяно състояние. Темата е особено актуална и предвид факта, че сме в разгара на Страстната седмица, както и на фона на отпуснатите днес 15 млн. лева от Министерски съвет за източноправославното вероизповедание. Очаквайте във ФАКТИ отговор от Светия Синод по темата колко църкви са за ремонт.

Над 400 наши църкви са за ремонт, докато предлагаме помощ за "Нотр Дам"?

Над 400 наши църкви са за ремонт, докато предлагаме помощ за "Нотр Дам"?
Над 400 наши църкви са за ремонт, докато предлагаме помощ за "Нотр Дам"?
Над 400 наши църкви са за ремонт, докато предлагаме помощ за "Нотр Дам"?
"Червената църква", град Перущица
Над 400 наши църкви са за ремонт, докато предлагаме помощ за "Нотр Дам"?
село Книжовник
Над 400 наши църкви са за ремонт, докато предлагаме помощ за "Нотр Дам"?
Над 400 наши църкви са за ремонт, докато предлагаме помощ за "Нотр Дам"?
Над 400 наши църкви са за ремонт, докато предлагаме помощ за "Нотр Дам"?
Над 400 наши църкви са за ремонт, докато предлагаме помощ за "Нотр Дам"?
Над 400 наши църкви са за ремонт, докато предлагаме помощ за "Нотр Дам"?
с. Фъревци около Трявна
Над 400 наши църкви са за ремонт, докато предлагаме помощ за "Нотр Дам"?
църква "Св. Николай", Копривщица
Над 400 наши църкви са за ремонт, докато предлагаме помощ за "Нотр Дам"?
село Голям Дол, Старозагорско


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бббббб

    19 1 Отговор
    Дане забравяме ,че идват избори
  • 2 Брюксел

    5 58 Отговор
    Църкви с изтекъл срок на годност и вече ненужни поради липса на миряни, това не е трагедия, а закономерност. Нотр Дам не просто храм, а световен Символ, бе, червеногъзи рогатокопитници.

    Коментиран от #7, #15

  • 3 ха,ха,ха

    17 1 Отговор
    Амчи целуването на мъжки ръце си е политика.Тук Му целуват ръката,а пък Той ги целува там!ОЛАФ що дреме по отношение на България последните 3 години?
  • 4 Бойко Борисов педала

    16 1 Отговор
    Да гласуваме за герберасти патриотасти седерасти и социоласти
  • 5 Миризлив пор

    17 1 Отговор
    Нека си кажем горчивата истина - освен църкви и манастири светата църква притежава и много земи, гори и сгради. В прав текст - след държавата най-голямо имущество притежава църквата. Голяма част от имотите са отдадени за дългосрочно ползване с доста небогоугодни договори и реално почти не инкасират приходи. Щом на църквата не и пука за нейната собственост и облагодетелства наред "бизнесмени" защо АЗ трябва да дарявам за да върша нейната работа?
  • 6 Давид

    20 1 Отговор
    Бойко Борисов и Цветан Цветанов са либерални хора . За да докажат , че са такива те трябва да загърбят нуждите на народа си , който се намира в национална катастрофа и да служат на господари извън пределите на страната . И те им връщат ухажването - евтино . Само на зависимите ръководители в миналото децата са живеели в страна диктуваща процесите . Визирам дъщерята на Бойко . И на Цветанов , която работи при Сталинка ( Кристалина Георгиева ) .
  • 7 Ей мушмул скапан

    22 1 Отговор

    До коментар #2 от "Брюксел":

    А болните деца,чакащите трансплантации и много други,за които никога няма пари,дреме ми за франсетата и нотердам

    Коментиран от #8

  • 8 Споко

    2 15 Отговор

    До коментар #7 от "Ей мушмул скапан":

    За децата парите са у Йончева, Радев и& Со, на сигурно място са.
  • 9 А,де ...

    8 0 Отговор
    Няма лошо да си ремонтираме църквите - буквално и преносно. Но със сегашните оправляващи ?! Отваряме още над 400 хранилки. А и ''пази Боже'' от бг. майстори и ремонти!
  • 10 И тук и там

    4 4 Отговор
    Нотр Дам безспорно си заслужава всички усилия по възстановяването й, тя е част от френската и световна съкровищница и трябва да се запази за поколенията. Това разбира се, не означава, че и у нас не би трябвало да се вземат някои мерки, но те не биха имали такъв демонстративен ефект както при катедралата. А иначе нима някой вярва, че на правителството им пука за особено за Нотр Дам, някои от тях едва ли знаят нещо повече от името, ако въобще знаят за какво става дума.
  • 11 Зигфрид

    6 17 Отговор
    Черкви , в които от десетилетия не е влизал мирянин и още повече служител на Църквата , кому са нужни ?Да ги реставрираш , възстановяващ , все едно да хвърляш бисери на червени прасета !Нинова ли ще ходи в тях ?Естествено , французите не ще искат нищо от нас , за Парижката Света Богородица , но е въпрос на елементарна учтивост и дипломатичност , да се предложи помощ .Браво , за пореден път на Борисов !!! Но това е непонятно за червените свини !
  • 12 месара

    13 1 Отговор
    къде са парите на синода, не трябва ли те да се грижат за църквите, а не да си купуват скъпи коли и часовници?
  • 13 Иванов

    10 1 Отговор
    Ревете за Нотър Дам толерасти, но за вас никой няма даже и да си го премести!!!
  • 14 Това е

    5 0 Отговор
    Бог е казал да не се дава на тези, които са богати и това се смята за грях.
    Защото тези които имат, ако вярват, трябва да дават. Да даряват, да се отказват от материалните си екстри, да помагат на слабите. По това ще се познае кой от кои е. Разбира се, там при богатите не търпят да има даващи, там има други правила.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Ицо

    3 4 Отговор
    Всички попове са мошеници и крадци. Да сте чули някоя църква да е помогнала на болно дете?
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Зигфрид

    4 2 Отговор
    В Западна Католическа Европа , Католическата църква с това се занимава основно .В йезуйтските колежи се обучават бедни , болни и умни деца .Също децата на хора със синя кръв и деца на богати , но благородни ХОРА .Простотията , там няма място ! Българи ,учили в Йезуитски колежи и училища се броят на пръсти .PS.Монасите -йезуити са дълбоко вярващи и са свети хора .В православните църкви , като че ли няма такава реципрочност - без гръцката , може би .

    Коментиран от #25

  • 19 Siegfried

    4 1 Отговор
    БПЦ , се е превърнала в една формална църква .Няма го живецът на ВЯРАТА .А той , трябва да идва от отците , от свещениците на енориите .Пази Боже , аз да съдя Църквата , но ми се струва ,че е така .
  • 20 ТУКА МУХЛЮВЦИ СЛУГИ НА ЕС

    6 2 Отговор
    ДОКАЗВАТ ЧЕ СА БОКЛУЦИ И НИЩОЖЕСТВА. ТЕЗ НАШТЕ ЦЪРКВИ СТРОЕНИ ОТ ВЪЗРОЖДЕНЦИ И БЕДНИ БЪЛГАРИ СА ЗНАМЕТО НА ПАТРИОТИЗМА НИ И СА ОСТАВЕНИ В РАЗРУХА.НЕ СЕ УЧУДВАМЕ ТО И ОБЩЕСТВЕНИ ТОАЛЕТНИ И БАНИ НЯМА- БРЮКСЕЛ ГИ ЗАБРАНЯВА......
  • 21 Госあ

    1 1 Отговор
    Първо, това за предложението за помощ беше задължителна реакция на българското правителство, като разбира се Франция ще благодари и няма да приеме. Една от малкото адекватни такива. Второ, църквата може да има много земи и да получава много доходи от рента и бизнес,но работата на църквата не е да дава,а да получава ! И опазил я Господ от данъците. Какви сте такива богохулници, да питате такива неща ;)

    Коментиран от #23

  • 22 гост

    2 1 Отговор
    Ами те пари са им дадени, синода затова получава безвъзмездно земи и не плаща данъци, всички приходи от тяхната дейност са в мъгла, но те са предназначени точно за съхраняване на сгради и вяра, а не за луксозни возила и престои в хотели. Ето моят съсед е поп и той се сдоби с най-новата кола в блока, нова Шкода Октавия. Брат му, който имаше добра работа със заплата над 1000лв напусна и се записа и той да учи за поп, защото там е парата. Смятайте какви ги вършат.
  • 23 Миризлив пор

    3 0 Отговор

    До коментар #21 от "Госあ":

    Кой ти говори за даване и данъци бре пич? Говоря - има собственост която трябва да се поддържа, има си и приходи да се оправят. Друг е въпроса, че се дават помещения на такива смешни наеми че се чудиш дали някой не е пропуснал 1-2 цифри или земи се дават под аренда за смешни суми 4-5 пъти под тези на останалите собственици. Хората го виждат това нещо, натяква им се по най-грубия и скапан начин, изнудват ги за какво ли не като влязат в храма и накрая "ама дайте тука нашата работа е да вземаме". Точно това отблъсква хората от храмовете.

    Коментиран от #24

  • 24 Госあ

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "Миризлив пор":

    Втората част беше ирония ;). За първата съм сериозен обаче. Понякога, звездите му го говорят на нашия вожд и има некви наченки на културни реакции. Сигурно дето папите са то галили по главата...
  • 25 Читател

    1 1 Отговор

    До коментар #18 от "Зигфрид":

    Прочети клетвата на йезуитите,има я в нета и ще разбереш чий слуги са,а ако не ти се чете,понеже е много дълга аз ще ти отговоря.ЙЕЗУИТИТЕ СА НАЙ ГОЛЯМОТО ЗЛО КОЕТО Е СПОХОЖДАЛО НАШАТА ПЛАНЕТА,ТЕ СА СЛУГИ НА САТАНА!!!В ТОВА ЧИСЛО ВЛИЗА И БЕРГОЛИО !!!
  • 26 1944

    0 0 Отговор
    бпц управлява имоти за 12 милиарда лева, не плаща данъци и иска да бъде издържана от държавата.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове