Last news in Fakti

13 Май, 2019 19:20 3 283 39

Арестуваха за 72 часа съучастниците на прегазения крадец

  • болярино

На 11 май трима цигани влезли да крадат в имота на кипърски фермер в Болярино. Той прегазил един от злосторниците с автомобила си

Арестуваха за 72 часа съучастниците на прегазения крадец - 1
Стопкадър: NOVA

Районна прокуратура - Пловдив привлече като обвиняеми двама мъже за опит за кражба на две крави. Това са съучастниците на 30-годишния циганин, прегазен от 60-годишния собственик на животните - кипърецът Димитракис Пирилис.

Инцидентът е от 11 май в землището на пловдивското село Болярино. Според прокуратурата действията на мъжете са извършени в условията на опасен рецидив след предварителен сговор между тях.

До момента е установено, че около полунощ на 11 май, двамата обвиняеми, заедно с починалия им съучастник отишли във ферма в землището на село Болярино, с намерение да извършат кражба на селскостопански животни - две крави. Те били забелязани от собственика на фермата, който ги подгонил с автомобила си „Форд Рейнджър“. Тримата се разбягали в различни посоки. След кратко преследване 30-годишният бил застигнат и блъснат от автомобила. Пострадалият мъж е починал от нараняванията си, като по случая е образувано досъдебно производство в Окръжна прокуратура-Пловдив. Мъжете - и двамата на по 28 години, успели да избягат и по-късно били задържани от полицията.

Единият от задържаните е осъждан 9 пъти, а другият - два (за кражби на селскостопански животни).

„Обвиняемите са задържани за срок от 72 часа, като преценката е на наблюдаващия прокурор дали ще внесе искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях. По досъдебното производство ще бъдат разпитани свидетели и назначени експертизи“, уточни Чавдар Грошев, районен прокурор на Пловдив. Разследването по случая продължава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Васко

    116 0 Отговор
    А така браво на полицайте.
    Сега да пуснат човека .Мръсната сган с 14 присъди ей сега вече се е поправил .
  • 2 Hhhhhhh

    89 0 Отговор
    Починалият циганин. Не мъж. Само корекция.
  • 3 И другите

    105 0 Отговор
    И другите двама паразити да ги самоубиват в ареста. Това не са хора, а животни, които живеят на помощи от държавата и на гърба на трудоспособното население.
  • 4 Dante

    80 1 Отговор
    Да ги вържат за два коня и да ги разчепят.

    Коментиран от #12, #34

  • 5 Пуснете Човека

    116 1 Отговор
    Димитракис не е престъпник, тои е защитавал собствеността си. Нарушават правата на човека като го задържат. Един циганин по- малко, по- добре.
  • 6 Бесен

    47 0 Отговор
    Цацаратурата къде е?
  • 7 123

    101 0 Отговор
    Защо са го арестували? Защото си пази имота от крадци? Или трябва да работи а крадливите цигани да му обират всичко. И защо е на свобода човек с 14 присъди, а не на доживот в затвора? Променете законите господа депутати. Фермера е невенен.

    Коментиран от #19

  • 8 От дивия северозапад

    62 2 Отговор
    Само трепане на тая зган друга оправия няма. Тия от друго не разбират само бранеке му е майката.
  • 9 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    65 1 Отговор
    РОМИТЕ ИЗНАГЛЯХА
  • 10 сега ще стане интересно

    64 0 Отговор
    Тая събота и неделя ще плачат цигани. Аиде да се съберем в подкрепа на Димитракис в Болярино и в Кърнаре ще има протест за циганските своеволия. Аиде да видим къде ще иде жандарма. Хахахаха включвайте се хора даваите да им разкажем играта тая неделя. Жандарма не може да се съсредоточи толкова хора на две места. Включвайте се утре може и вас или ваши близки да нападнат.
  • 11 От дивия северозапад

    63 1 Отговор
    За кражба хан Крум е сякъл ръце много умен закон. Трябва да се върне в употреба. И като остане половината крадлива зган без кунки всичко ще си дойде ня мястото. Но за такова нещо трябват топки а нашите управници имат сливи.
  • 12 Брат

    38 0 Отговор

    До коментар #4 от "Dante":

    Браво Това ми хареса за първобитните варварски наказания
  • 13 толерантност ааа....????

    37 0 Отговор
    Тая събота и неделя ще плачат цигани. Аиде да се съберем в подкрепа на Димитракис в Болярино и в Кърнаре ще има протест за циганските своеволия. Аиде да видим къде ще иде жандарма. Хахахаха включвайте се хора даваите да им разкажем играта тая неделя. Жандарма не може да се съсредоточи толкова хора на две места. Включвайте се утре може и вас или ваши близки да нападнат.
  • 14 Пино

    48 0 Отговор
    Нека Герб и Дпс да гарантират сигурноста ни като изпратят жандармерия до всяко циганско гето в България!Нищо лично!Това е резултат от политиката им!Цигани вкарват в затвора работливи и предприемчиви хора дръзнали да се защитят от " избиратели" на управляващи партии!
  • 15 Прокуратурата

    22 0 Отговор
    Като ало измамниците. Знак на раванство
  • 16 Дани

    30 0 Отговор
    Трябва да вкарат тия два черни паразита до живот в затвора и да пуснат човека
  • 17 миро

    43 0 Отговор
    срамно е само едно.чужденец да ни покаже правилният начин.
    трябва да бъде награден за своята постъпка а в затвора да влезнат всички управляващи
  • 18 Cabron

    27 0 Отговор
    ЕХОООО ВЕЛИКИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ УТРЕ И ВЪВ ВАШИЯ ИМОТ ЩЕ ВЛЯЗАТ КАТО ВИ СВЪРШИ МАНДАТА,СЪБУДЕТЕ СЕ И ПРИЕМЕТЕ ЗАКОНИТЕ ДОКАТО Е ВРЕМЕ.
  • 19 Hhhhhhh

    21 0 Отговор

    До коментар #7 от "123":

    Какви депутати. Тяхна грижа да те одерът жив
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 1234

    21 0 Отговор
    Боже каде е полицията,да ни пази от крадците,няма полиция
  • 22 Mango

    20 0 Отговор
    Ниа не крадеме ниа си взимаме това не е кражба береме си крави
  • 23 Разрушителя

    16 0 Отговор
    Лека, по-лека нещата са тръгнали и връщане няма..... Ний воини на героични хора бяхме, сме и ще бъдем!
  • 24 437

    22 0 Отговор
    В някоя западна държава дали има на свобода хора с 14 присъди?
  • 25 bokolandia

    9 3 Отговор
    Ако така вървят нещата Боко Тиквов ще остане без лекторат за изборите.

    Коментиран от #29

  • 26 Йозеф

    27 0 Отговор
    Прегазен по време на кражба в условия на рецидив.
    Човека си кара джипа в люцерната, а там легнали рецидивисти. Как да ги види в тоя мрак?
  • 27 Османагич

    22 0 Отговор
    Господин Циганина,загинал при трудова злуполука.😭
  • 28 Браво Господине

    11 1 Отговор
    Е тва е само да приемат поправките в закона за самоотбрана и ще стане като по комунизма никой няма да заключва къщите си, но не защото няма какво да ти откраднат, а защото може някой ромлянин да се обърка и да влезе през леко открехнатата врата и да го подбарам с двуцевката ала това е виваком и циганина изхвърча към бакърена фабрика бетонените конструкции 2 на 2 метра дирекшън. Така ще намалее престъпността и ромския слой тоже и ще се завърти колелото на икономиката - поповете ще правят повече опела, гробарите ще имат повече работа, майсторите на паметници също, ще почнат да се продават повече дребни сладки и жито за разнасяне, повече свещи и какво ли още не. Гробищата няма да са пълни с цигани само на Великден, а ще изпращаме трупове регулярно за настаняване.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Дългия

    18 0 Отговор
    Фермерът си защитава имота и семейството, абсолютно е прав! Категорично, да се освободи веднага! Като никой не ни защитава ще се защитаваме сами , кой с каквото може!
  • 31 Бачо Киро

    8 0 Отговор
    Нима някой се учудва, че след 20 кражби и подпалване на дома му, който изгаря с все документи и тн, на този му е прещракало? Даже баят е чакал полицайчетата кибици да я свършат някаква... Ако службите си вършеха работата, такива с многобройни присъди нямаше да са навън, а хората нямаше да се саморазправят.
    Процедурен въпрос - пикапът Форд Рейнджър каква година и модел е, да знаем де, че върши работа... Между другото цигани не веднъж са убивали в катастрофа, и то на тротоара, и получават условна. Тоя го е блъснал в нивата, направо да го оправдават.... И без това обвинението беше за неспазване на правилата за движение... В нивата правила за движение?
  • 32 Димов

    7 0 Отговор
    Кипърецът е свършил работата на полицията. Толкова дълго са си затваряли очите, докато човека го глозгат ли глозгат, и той е раздал правосъдие там, където тези, които е трябвало да го направят, са се правили на слепи и глухи прекалено дълго време.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Moше лихваря

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Dante":

    Нека бъдем все пак по хуманни.Да ги карат направо към екарисажа.
  • 35 Ром ама кубински

    4 0 Отговор
    Гъркът не е видял лилавия в тъмното и по невнимание го е блъснал.
  • 36 snail

    3 0 Отговор
    Браво пич! Да дойде един човек от чужбина да ни свърши работата! Срам и позор и за държава и за политици и за народ! Човека дошъл тук и бачка като вол! А тая мръсна зган, която само яде, пие, краде и се размножава си я дундуркаме и и даваме помощи от заработените с труд и кръв пари от трудовите хора! Най-старшното е че този човек ще го осъдят, разпищолилите се цигани ще унищожат като ястреби фермата му - ще пият и плюскат! Цецо и Батко хич не им дреме! Еййй тъпчовци - унищожихте България! Как ще живеят децта в тази циганска държава?!!!
  • 37 Johnny Bravo

    1 0 Отговор
    Браво!
    Трябва да ги газим навсякъде и по всяко време!!!
    Браво!
  • 38 СТАЛИН

    1 0 Отговор
    ТОЗИ ЧОВЕК Е ВЪЗПИТАВАН В КИПЪР ЗАТАВА Е ЧОВЕК.ЦИГАНИТЕ СА ВЪЗП. В БЪЛХАРИЯ ЗАТАВА СА КРАДЦИ.ТОЗИ ЧОВЕК НЕ Е ПРЕСТЪПНИК .ТОЙ ЗАЩИТАВА ИМОТА СИ.
  • 39 некойси

    1 0 Отговор
    Ами според мен е редно ромът дето заплаши че ако пуснат арендатора от ареста цитирам "фермата гори, директно" ... трябва да бъде съден за отправената в ефир заплаха.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове