Last news in Fakti

26 Юни, 2019 08:35 2 143 15

Камарата на архитектите поиска нова проверка за терасата на шефа на КПКОНПИ

  • тераса-
  • кпконпи-
  • пламен георгиев-
  • нова проверка-
  • камара на архитеките

Проверката по документи на Столичната община показа, че обектите на терасата е допустимо да останат

Камарата на архитектите поиска нова проверка за терасата на шефа на КПКОНПИ - 1
Източник: БГНЕС

Столичната община да направи проверка на дирекцията, която на практика узакони обектите на терасата на шефа на антикорупционната комисия Пламен Георгиев. За това настоява Камарата на архитектите в България, след като арх. Влади Калинов обезсили акта на район „Слатина” за събаряне на навесите и барбекюто на Георгиев, съобщава БТВ.

Навесите на терасата трябваше да бъдат съборени преди няколко дни, но това няма да се случи на този етап. Проверката по документи на Столичната община показа, че обектите на терасата е допустимо да останат. Продължава проверката на данъчните за доходите на шефа на антикорупционната комисия. А самият Пламен Георгиев все още отказва коментар.

През април от район „Слатина” решиха, част от построеното на терасата на шефа на КПКОНПИ трябва да се разруши, защото е по-високо от допустимото.

Какво означава „допустимо” за незаконни постройки? Потърсихме независим експерт с този въпрос.
„Да се направи проверка и тази проверка да бъде направена от СО за дейността на Дирекцията по строителен контрол и конкретно за ръководството на арх. Калинов. Да се види защо по този начин се толерира незаконно строителство и се прикрива, и пред обществото се представя, едва ли не, че няма проблем, а той е очевиден за всички. Всичко, което не е в оригиналния проект и няма строителни книжа, не може да бъде въведено в експлоатация и не може да получи и нотариален акт, дори”, коментира арх. Борислав Игнатов, председател на Камарата на архитектите.

През последните години в камарата са получени редица сигнали и жалби точно за подобни решения. Очаква се скоро организацията да излезе със становище и по тях.
Потърсихме гледната точка и на строителя на сградата с въпрос защо са издигнати обекти, за които няма разрешение, но той отказа да разговаря с нас, съобщават от БТВ.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 архитектурен разбойник

    30 2 Отговор
    Камарата на архитектите да поиска и проверка на всички строежи по дюни и плажове, стотици са.
  • 3 Йосарян

    24 4 Отговор

    До коментар #1 от "Bahti":

    Ей гербераст, добро утро картофляк! Хахах

    Коментиран от #4, #5

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ха ха

    4 21 Отговор

    До коментар #3 от "Йосарян":

    Добро утро бесепераст,клизмата направи ли си.?
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 БиБи

    10 1 Отговор
    Ти на мене за "ало Ваньо" , аз на тебе за ...тераската ...., и сме квит !!!!
  • 8 Усмивката

    12 2 Отговор
    Гарантирано от ГЕРБ.Бойко Борисов„нареди” веднага да започнат проверки ......и два месеца след това.Гарантирано от ГЕРБ
  • 9 Джон Уик

    16 1 Отговор
    Герберсаката община правила проверка на грербераския слуга!
  • 10 Божкеййййййй6767

    11 1 Отговор
    Какви професионалисти,какви гении са в Столична община?Колко ли трябва да си голям дъмпел за да измъдриш такава простащина......Но пак си ги изберете и им се наслаждавайте.....
  • 11 ТРЗ

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "ред код":

    Защото затова му плащат...
  • 12 Престъпника от Банкя

    11 2 Отговор
    Само така!! Пламенчо крадецът ще ми бори корупцията!!
    Начело с Трите прасета!! СМЯХ!!
    СЪБУДЕТЕ СЕ, ХОРА!!!
  • 13 Къде е фоксваген

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Bahti":

    Кво стана с милиардна инвестиция? Питам аз ,тролчо и отговор не чакам от теб.
  • 14 Kasapina

    3 1 Отговор
    Този не само заслужава да му бутнат построиките но и за затвора е това ако беше се случило във една нормална държава тои сега би търкал със парцала във някои затвор но за жалост това е България .
  • 15 Най после

    4 0 Отговор
    част от архитектите се засрамиха за безумията и мълчанието си за ролята им във всички скандални събития свързани със строителство и имоти. Ясно е че е прах в очите на обществото и всичко ще си продължи по старому , но все пак е добре, че се разграничават...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове