2 055 25

Нинова: Манолова изпълни условието за подкрепата ни

Лидерът на БСП пожела успех на Лаура Кьовеши

Нинова: Манолова изпълни условието за подкрепата ни
Снимка: БГНЕС

Подкрепата на БСП за Мая Манолова беше с едно условие - да приеме важните неща от нашата платформа и програма за управление на София. Това днес се е случи. Срещна се с кандидатите ни за общински съветници от листата, с ръководството на градската организация, прие се един документ, така че основните акценти от нашата платформа ще бъдат и нейни в работата ѝ като кмет, ако бъде избрана. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в студиото на "Още от деня" по БНТ.

Ако други партии са поставили пред нея същото условие, Манолова сама трябва да прецени от коя платформа какво може да вземе и доколко тези идеи могат да бъдат съвместими в една обща нейна програма, категорична е Корнелия Нинова.

"Ние предложихме идеите си, казахме на какво държим, така че оттук нататък - успешна кампания", каза още тя.

Лидерът на БСП заяви, че евентуалната победа на Манолова в изборите за кмет на София ще бъде победа за всички - и нейна, и на партията, и на тези, които са гласували за нея. Загубата също. "Всички, които сме застанали зад нея и самата тя - ако загубим - отговорността ще е обща", каза Нинова.

Какъв е залогът за БСП в тази битка?

"София е ключова и като столица, и като най-висшата еманация на този модел на управление на ГЕРБ, така че, ако тук победим, това означава сериозна промяна в съотношението на партийните позиции в страната, в съотношението на отношението на хората към ГЕРБ или към БСП. Така, че е ключова и е символ", каза Нинова.

На нападките, че БСП залагат на човек извън партията, защото нямат подходяща кандидатура, Нинова уточни, че 80% от издигнатите кандидати за кметове са партийни кадри, което е около 200 души. 20% са надпартийни.

"Не е вярно, че БСП няма кадри. От тези 200, половината са опитните колеги, стари кметове, общински съветници, но половината - за първи път такъв сериозен пробив имаме - са млади хора до 45 години - младо поколение политици, което последните години се опитваме да подготвим за политиката след нас. Има сериозно обновление в нашите кандидатури. Другото - на много места се получава един широк фронт от подкрепа към БСП и то от надпартийните кандидатури. В това виждаме и смисъл да се издигат и партийни и надпартийни хора. БСП има хубава, силна платформа, с много авторитетни и почтени личности", обясни тя.

Нинова заяви, че БСП не е в коалиция с десни парти в София, просто подкрепят общ кандидат с инициативен комитет.

"Нашият компромис за София беше този - платформата - одобрява ли се, приема ли се, изпълнява ли се. Щом се изпълнява - ние сме "да". Имаме местни коалиции в някои общини и си имаме официално решение, че са допустими коалиции и сме дали разрешение на нашите структури да определят какви - без ГЕРБ", каза лидерът на БСП.

Корнелия Нинова заяви още, че БСП настояват много бързо да се приеме премахването на съкратеното производство във връзка на случая в Сотиря.

"Тук ГЕРБ ще видят тежка битка. Те предлагат да има съкратено производство, но вместо с една трета, да се намалява с една пета и по решение на съда. Това не е никаква промяна", каза Корнелия Нинова.

Нинова уточни още нещо по отношение на прокуратурата:

Предстои избор на двамата европейски прокурори за България, това дори е по-важно от избора на Гешев, а няма правила как да ги изберем. Страхувам се да не се изпратят пак послушковци някакви. Затова другата седмица внасяме промени в закона - ясни критерии, правила, изисквания и избор на двамата европейски прокурори за България.

По-рано от пресцентъра на БСП съобщиха, че лидерът на партията пожелава успех на Лаура Кьовеши в битката за справедливост.

"Лаура Кьовеши е одобрена за главен прокурор на ЕС. Винаги съм я харесвала и подкрепяла кандидатурата ѝ, дори когато някои я отхвърляха и когато беше подложена на натиск и обвинения. Поздравявам я и ѝ желая успех в битката за справедливост", каза Нинова.

"Напомням,че предстои избор на двама европейски прокурори, делегирани за България. Много е важно да бъдат избрани чисти, почтени и твърди хора. Колкото пъти поставяхме въпроса - управляващите мълчат. Другата седмица внасяме в НС предложения за начина им на избор, критерии и правила. Да не допуснем тихомълком да бъдат излъчени "подходящите", допълни още лидерът на БСП.

България
Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 Мая пчеличката

  6 9 Отговор
  Победа за гражданите на София , не за партията бе.
 • 2 Рашо

  20 8 Отговор
  Първите които подкрепихме мая отзад бяхме ние от политически кръг УГЗ

  Коментиран от #5

 • 3 Този коментар е премахнат от модератор

 • 4 Въпрос

  16 5 Отговор
  Нинова какво прие от програмата на Мая Манолова?
 • 5 Този коментар е премахнат от модератор

 • 6 Този коментар е премахнат от модератор


 • 7 Подкупен червен овчар

  15 5 Отговор
  Кое е това условие - Пеевски да бъде зад нея ли?
 • 8 Сссссс

  11 2 Отговор

  До коментар #6 от "БСП":

  С Голо дупе ли бе , малко грознички ми се виждате бе .
 • 9 Good

  14 4 Отговор
  4erveni bokluci
 • 10 Този коментар е премахнат от модератор

 • 11 Рашка с чашка

  18 3 Отговор
  Как ще следва програмите на пет партии. Няма такова нещо. Разговора е следния- Даваш чистотата на наши фирми и те подкрепям. - Ама аз вече я обещах на другите. - Тогава ни дай поддръжката на пътните настилки. - Имате я. - А нещо, транспорта, там нещо за нас? - Ще измислим нещо. Това са разговорите, за това не са пред хората, а на четири очи.
 • 12 Спас безделника

  4 4 Отговор
  СОФИЯ Е ЕДИН КОТЕЛ.КАКВОТО МУ СИПЕШ, ЩЕ СЕ УТАИ НА ДЪНОТО. ДОРИ ДА РАЗБЪРКАШ УТАЙКАТА, ТЯ ЩЕ ПРЕСЕДИ В ТЕЧНОСТТА ДЕН, ДВА И ПАК ЩЕ СЕ УТАИ. НЯМА МЪРДАНЕ! ЗНАЧИ Е НУЖЕН МЕХАНИЗЪМ ЗА ЗАДЪРЖАНЕ НА УТАЙКАТА НА ДЪНОТО, Т.Е. НЕЩО, КОЕТО ДА Я СВЪРЖЕ С ДЪНОТО. В ПРИРОДАТА ОТ МИЛИОНИ ГОДИНИ СВЪРЗВАЩОТО ВЕЩЕСТВО СА КОРЕНИТЕ НА ОБИКНОВЕНАТА ТРЕВИЦА , НЕ ДЪРВЕТАТА, А ТРЕВАТА. ЗАТОВА В ЯПОНИЯ, КИТАЙ, МЕКСИКО, ХОЛАНДИЯ И КЪДЕ ЛИ НЕ - ДОРИ ПО ПОКРИВИТЕ ПРАВЯТ ТРЕВНИ КАПАНИ. А СОФИЯ ИМА И НЕЩО ПОВЕЧЕ - НА ВСИЧКИ ВХОДОВЕ ИМА УЧАСТЪЦИ, КЪДЕТО КОЛЕЛАТА НА ТРАНСПОРТНИТЕ СРЕДСТВА ДА ПРЕМИНАВАТ ПРЕЗ ТЕЧАЩА РЕЧНА ВОДА. ИНАЧЕ КАЗАНО ВНОСА НА УТАЙКА СЕ ОГРАНИЧАВА И ОСТАВА РАБОТАТА НА ЗЕЛЕНОТО ЧУДО, НАРЕЧЕНО ТРЕВА. САМАТА ОБЩИНА МОЖЕ ДА ИНТЕНЗИФИЦИРА ПРОЦЕСА, КАТО МИЕ ЧЕСТО УЛИЦИТЕ. И ТУК, ДЯВОЛ ДА ГО ВЗЕМЕ, СТИГАМЕ ДО КАНАЛИЗАЦИЯТА, МРЪСНАТА, ГАДНАТА КАНАЛИЗАЦИЯ. ГАДНА, ГАДНА, НО АБСОЛЮТНО ЗАДЪЛЖИТЕЛНА ЗА ФУНКЦИОНИРАНЕ НА СИСТЕМАТА.! А СЕГА, КАЖЕТЕ, КАК ДА ИМ НАБИЕМ В КРАТУНИТЕ НА ОБЩИНАРИТЕ ТАЗИ ПРОСТА ИСТИНА?

  Коментиран от #14

 • 13 Спас безделника

  2 3 Отговор
  Извинявайте за лекцията
 • 14 Наносите

  2 2 Отговор

  До коментар #12 от "Спас безделника":

  Са утайки. Важното е да са свободни от вредни вещества, метали и пластмаса. Там е плодородието, заради желязото, а веедата от гниенето. Планинските райони са здравословни, но бедни. Гршката са голямото градове, за природата, но далавера за политиците! Такса смет, данък сгради, градски транспорт, сини и залени зони, болести, престъпност...
 • 15 До #14

  1 2 Отговор
  Става въпрос конкретно за София. Използвах условно термините котел и утайка от т.ч 0,5 -1,5 както и за аерозолите. Иначе си абсолютно прав, че става въпрос за пари, влизащи в джобовете на онези престъпници - затова и трябва да си вървят.
 • 16 Нинова

  6 1 Отговор
  Абе не се косете ...ние от БСП неизкаме да сме на власт затова на чело съм АЗ😄😄😄
 • 17 Другия с коня

  11 2 Отговор
  Не сме забравили за ДИПЛОМАТА на Мая Манолова......Как с тази диплома на комсомолски секретар в Москва взе следдипломна в Софийския.....Кажете за дипломата и ще гласуваме за нея....Евентуално...

 • 18 Кико

  2 0 Отговор
  Какъв драматизъм, какво очакване, какъв трепет в очите на Корнелия тези дни се четеше. Беше нещо което дори и Баба Ванга не е могла да го предскаже. Тази Мая, тази волна птица да се съгласи на този каприз на Решетникова, НЕ не мога да повярвам.
 • 19 миришеее

  3 0 Отговор
  Дърта пръдла
 • 20 Чичо Гошо

  1 0 Отговор
  Ако Мая загуби...ще е само заради обявената ви подкрепа. Тъпи бяхте и такива си оставате
 • 21 ggg

  0 2 Отговор
  София пада от герберастията

  Коментиран от #22

 • 22 RADO

  1 0 Отговор

  До коментар #21 от "ggg":

  Да ти паднат топките .... когато пресичаш на червено !
 • 23 Токо

  1 0 Отговор
  Мая ще загуби само защото Корнелия пак се напряга да пръдне и ще омаже работата
 • 24 WENKO

  1 0 Отговор
  Времее София да има мъж за кмет !
 • 25 чичо

  0 0 Отговор
  Сега вече се обърках.Ама какви условия при „независима" кандидатка?!

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa или ca нaпиcaни изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки.