Last news in Fakti

17 Октомври, 2019 08:54 4 314 64

Фандъкова: Не се гордея с ремонта на "Графа"! Манолова: Нямам началник

  • мая манолова-
  • йорданка фандъкова-
  • софия-
  • кмет

Сблъсък между основните претенденти за кмет на София

Фандъкова: Не се гордея с ремонта на "Графа"! Манолова: Нямам началник - 1

Не се гордея с ремонта на "Графа"! Това призна в предизборен дебат по „Нова телевизия“ кандидатът за кмет на София Йорданка Фандъкова. Тя посочи, че София е свободен град, който не се управлява с лъжи и внушения.

"Това бе един урок за нас, който научихме по трудния начин", сподели настоящият градоначалник.

"Гордея се с контактите си с хората, и което направих като омбудсман. Сама взимам решенията, нямам началник и ментор.

"Срамувам се от това, че закъснявам понякога. Особено в кампанията това е голям проблем. Искам да свърша винаги повече, отколкото практически е възможно", призна от своя страна Мая Манолова, независим кандидат, подкрепен от БСП.

На въпрос кой се грижи за стайлинга им, двете дами признаха, че сами избират дрехите, които обличат.

"Не съм суетна, сама се грижа за себе си", коментира Фандъкова.

"И аз се оправям сама, но най-ценните съвети са тези на дъщеря ми", призна от своя страна Манолова.

Един от най-любопитните въпроси бе какво ще работят двете дами, ако загубят изборите.

"Никога не съм се стремил към власт и позиции", призна кандидатът на ГЕРБ.

"Аз съм адвокат, ще работя като адвокат и отново ще защитавам гражданите", завърши бившият депутат от БСП.

Най-голямата лъжа в кампанията е това, че г-жа Фандъкова сама взима решенията за управлението на София, заяви Мая Манолова на въпрос за най-голямата лъжа в кампанията, по време на дебата на Нова телевизия тази сутрин.

Манолова посочи, че се гордее с резултатите си като омбудсман и че сама взима решенията си. Нямам началник, нямам ментор, който да ми казва какво да правя.

Отговарям за съвестта си и пред гражданите, каза още Манолова.

Тя посочи, че последният номер в телефона ѝ е на съпруга ѝ, който я е питал дали е стигнала навреме за дебата в "Нова телевизия" заради тежкия трафик.

За неравенствата в София Манолова посочи, че София е най-бедната столица в ЕС, а неравенствата и огромният брой работещи бедни, както и разликите между между центъра и кварталите са голям проблем за хората. Заложили сме инвестиции в кварталите. За 4 години ще осигурим място за всяко дете в ясла и градина, работещи лекарски кабинети по училищата и градините, сигурна среда и безопасност около училищата.

Има по-уредени и по-малко уредени квартали, но искам да живея там, където е семейството ми. Никога не съм се стремила към власт и позиция, съсредоточена съм да спечеля доверието на гражданите, заяви Фандъкова.

София е един от двата града в България, който увеличава своето население всяка година. Младите хора идват тук заради по-добрата икономическа ситуация. Развитието на икономиката е водещао защото по този начин могат да се увеличават доходите. Имаме големия шанс да привлечен стратегически инвеститор в технологичното производство. Голям шанс беше за града ни, че развихме северните територии и направихме добро предложение за привличане на стратегически инвеститор, каза тя.

Поставихме си много конкретни задачи, като изграждане на инфраструктурата. За 10 години увеличихме двойно бюджета, без да вдигаме данъците. Доказала съм, че мога да печеля доверието на Брюксел. Две са големите задачи по отношение на инфраструктурата - намаляване с 40 % на трафика в града и засилена работа по малките улици и паркирането в кварталите. Предвиждаме изграждането на общински паркинги. Подновихме с 90% от автобусите. Вътрешните рингове са много важни, за да можем да освободим трафика в центъра на града, посочи Фандъкова.

Много е лесно да се води кампания с внушения. Вие обещавате на всички, всичко. Не струват нищо вашите обещания. Да се явяваш за кмет, не е като да говориш от трибуната на Народното събрание, обърна се Фандъкова към Манолова.

На последната сесия на общинския съвет спасихме първите 5 градинди в Младост, каза Фандъкова.

Това, което правим са конкретни проекти и мерки за справяне със замърсяването на въздуха. Като една от мерките за намаляване на замърсяването в дни, за които има прогноза за замърсяването, е включен безплатния транспорт. Иначе, Фандъкова посочи, че нищо безплатно няма, всичко се плаща и то от данъците на хората, с мярката за изцяло безплатен транспорт трябва да се внимава, но тя е заложена.

Град се управлява с конкретни проекти. Никой е е имал и няма чадър от мен. Не се колебая да се освободя от хора, за които има дори съмнения, каза Йорданка Фандъкова. С агресия и лъжи град не се управлява. София е град на свободни хора. Трябва да ускорим темповете на развитие на града, предлагаме конкретни проекти за това, посочи още Йорданка Фандъкова.

Няма да увеличавам данъци в следващия 4 годишен мандат. Ще разчитам на намаляване на корупцията, каза Мая Манолова. В центъра на София е много сгъстено строителството. Това, което предлагаме ние, е развитие на северната част на града.

Няма да позволя презастрояването, каза Мая Манолова. Хората искам промяна и не искат повече да живеят в сиво-бял град, не желаят повече ремонт на ремонтите, каза тя.

Ще осигурим прозрачна среда за хората и за четири години 90 % от услугите ще станат електронни.

Обществените поръчки ще са публични и прозрачни, без предварително определени победители в тях, каза Манолова.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Краси

    78 21 Отговор
    Нито един софиянец не се гордее с ремонта на Графа, не само ти... Този ремонт ще те бутне...

    Коментиран от #22, #41

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Софиянеца

    77 14 Отговор
    Фандъкова се гордее с разнопания,, Западен парк" вече 2 години и с нагънатото Юомско шосе ремонтирано преди 5 години. друга гордост на Фандъкова са новите подмези на Метрото които се пълнят с вода при всеки дъжд. Най - много се гордее с раздутите поръчки пейки 9000 лв люлки по 5000 лв и пързлки по 6000 лв.

    Коментиран от #25, #42

  • 4 СссереМ

    37 87 Отговор
    Хахаха Фандъкова направо размаза галевица,пролича си колко е проста кюстендилската слива,по едно време си изгуби и говор и картина и почна да срича неразбираемо някакви звуци и млъкна.

    Коментиран от #10, #52

  • 5 mom4eto

    44 3 Отговор
    Не се била стремила към власт - ха-ха! :)
  • 6 Гражданин

    57 9 Отговор
    Ул.,, Граф Игнатиев "след дъжд прилича на пейзаж от 7те Рилски езера, релефа на поставените плочки е забележително инжинерен замисъл!
  • 7 Софиянец

    26 85 Отговор
    Може да не се гордее но поне се опитва да прави нещо . Сега е 10 пъти по добре от това което беше преди ремонта. И моля селяните да не коментират в темата за София.

    Коментиран от #20

  • 8 Алфа Вълкът

    25 32 Отговор
    БСП-то го играят дърта к#рв#, хем подкрепят Манолова и те я навиха, хем тя била независим кандидат. Г-жа Лъжа иска да не подава оставка след като Манолова загуби изборите, но вече няма кой да я търпи.
  • 9 Гошо

    19 42 Отговор
    Тя щото кюстендилската слива ще оправи София....
  • 10 Софиянеца

    68 17 Отговор

    До коментар #4 от "СссереМ":

    Да, размаза ни всички Фандъкова, обаче от смях!
  • 11 ОТКАЧАЛНИК

    64 21 Отговор
    ДОВИЖДАНЕ ДАНЧЕ ОТИВАШ СИ СТИГА СТЕ ЛАПАЛИ

    Коментиран от #55

  • 12 санитар в СБПЛ Свети Наум

    27 48 Отговор
    Без да съм специалист ,смятам че др. Манолова има сериозни проблеми с психическото си здраве.
  • 13 Йорданка Фандъкова Мая Манолова

    15 7 Отговор
    Състезание по свирки и дудуци ,която спечели става кмет
  • 14 Софиянец

    51 13 Отговор
    А с булевард ВИТОША вероятно се гордее, прилича на самоковското стъргало, въобще дружинната трябва да се срамува от кандидатурата си за кмет. Време е за промяна!

    Коментиран от #34

  • 15 Данчето

    26 7 Отговор
    Е подлога !!!
  • 16 като две капки

    22 34 Отговор
    Бе - тя и Мая досущ Курнела - лъжата за нищо я нЕма !
  • 17 оптроп

    21 39 Отговор
    Да се кандидатираш за кмет и да се излагаш в национален ефир показвайки колко си прост и ограничен ..... Не съм за Данчето, но в случая е в пъти по класен човек от тази ограничена селска злобна пръчка Мая. За дази длъжност трябва твърда ръка с ясна визия .. уви и двете в спора нямат нито едното нито другото а едната дори няма и акъл...
  • 18 Санчо

    21 27 Отговор
    Е ,ако някой е имал съмнение ,че Манолова е тежка кукувица ,май вече няма такива ,нали ?!
  • 19 Запознат

    35 6 Отговор
    Преди 20 години от Столична Община отчуждиха терен за Увеселителе парк Софияленд, преди 10 години,, Столична Община " герб разрешиха на чадтни фирми да строят административни офис сгради на същия този терен!!! Много хубав небостъргач строят в София, Витоша вече не се вижда от него!
  • 20 Ужас

    37 16 Отговор

    До коментар #7 от "Софиянец":

    Какъв/а софиянец/ка си ти ? Селска пръчко от Перник? Жалкари дошли преди 20 години в София и се имат за местни!!!! Подлоги на герберастите, които си разлепят по витрините на умрелите магазинчета плакати на ГРОБ!!!!!!

    Коментиран от #28

  • 21 искрени съболезнования

    20 21 Отговор
    Освен да изпитам искрено съчувствие към Ангел Найденов (след като изгледах "дебата") ,друго не ми остава ! (все пак - завалията живее с това противно ,безспирно лапацало )
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Башев

    32 11 Отговор
    А със стотиците далавери по обществените поръчки, гордеете ли се, г-жо Фандъкова? С предварително избраните фирми и на баснословни цени?
  • 24 простотия герберска

    33 9 Отговор
    Фъндъчето да каже колко фирми фалира с ремонтите и ремонтите на ремонтите по София. Да си напраи един контрол на контрола колко хора остави без поминък.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 8859

    19 4 Отговор
    Фъндътъ и геп са в крайна фаза лъготене - нагло, беозбразно, беозгледно, тотално изопачаване на фактите.

    Да видим колко глупци има в София.
  • 27 Джон Уик

    14 4 Отговор
    Целия 25 МИР на София кв. Надежада, Люлин, Обеля, Свобода, Връбница, Захарна Фабрика са блато!
  • 28 до Ужас

    5 4 Отговор

    До коментар #20 от "Ужас":

    Виждам че току що припозна себе си и се описа добре :)
  • 29 герб

    13 3 Отговор
    С грижа за хората , през труповете на хората . Ето ви един подходящ у безплатен , предизборен девиз на шайкаджиите.
  • 30 ГосТ

    21 6 Отговор
    Ха, Графа е най нормалният от всички ремонти, които видях сега. Трябваше и Витошка да бъде в същите десени,а не да слагат нек'ви жълто - червени плочки от НДК надолу! И трябваше да оставят там трамваите....ама к'во направят тиквите...Бруталното е продължаващото унищожение на трамвайни линии и високите цени на градски транспорт, които насърчават използването на лични автомобили, което се отразява на качеството на въздуха- е честно не усещам разлика с Пекин !!!! Трябва да си търся противогаз, а тея с колелетата са самоубийци...Витоша ?!! Седнала фандъка да говори за Витоша, сега преди изборите...новото е, че и драгалевския лифт вече не работи завинаги 😠
  • 31 Майстора

    15 2 Отговор

    До коментар #22 от "Политически коментари":

    Само по 1,500 лв на линеен метър са тези пейки с кошче!
  • 32 7797

    15 5 Отговор
    София е заприличала на сметище, улиците са зарити в боклуци. Затова ли иска да прави завод за преработка в центъра?
  • 33 Свенливата крадла

    23 3 Отговор
    (по Илф и Петров, Дванадесетте стола, гл.8) "Кметицата на столицата бе стеснителна изпечена крадла. Цялото й същество протестираше против кражбите, но тя не можеше да не краде. Крадеше и се срамуваше. Крадеше постоянно, постоянно се срамуваше и поради това нейните гладко епилирани бузички винаги пламнееха от руменината на смущението, срама, стеснителността и неловкостта. Светът не е виждал още такава свенлива крадла като Йорданка Фандъкова." Гениално! Илф и Петров са я описали едно към едно.

    Коментиран от #45

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Чата

    18 2 Отговор
    И както се полага на партийно събрание и в гербераска телевизия, последна се изказва метресата на властта! Същата, която мига срамежливо и поглежда уж невинно, а се нагаждаше, когато бай Жозеф Дол е я обара пред камерите, пресягайки се през уж националният мъж Борисоф!!!? Тя въртеше очи, а премиера се правеше на щастливо заспал! Сетне, когато попитаха господин Цветанов, редно ли е господарят от ЕНП да опипва похотливо кметката в ефир, Цецерон обясни, че от ЕС получаваме милиарди!
  • 38 Гарантирано от ГЕРБ

    13 4 Отговор
    Фандъкова, не разбра ли, че с Кражби не се управлява! Ти ще останеш е съзнанието на хората като Крадлата на боко и Шайката ГЕрП!
  • 39 Самсон

    1 4 Отговор
    И защо си мислят че някоя от тези ще стане кмет..само мазохисти и каскети ще гласуват за тези .
  • 40 Стамат

    11 1 Отговор
    А с кръстовището на Бул цар Борис трети и Житница гордееш ли се ма .
    Почти четири години затворено .За всичкото това време гледахме как се подпират на оградите а сега има изсипани там над сто човека за предизборното му пускане .Чудя се ако изборите бяха преди две години щяхте ли тогава да му отрежете лентата с Боко .
  • 41 4225

    5 5 Отговор

    До коментар #1 от "Краси":

    Бих те допълнил, че нито един софиянец не иска нито една от тези двете за кмет, ама се опитват да ни убедят, че трябва да избираме измежду тях двете. И защо Нова ТВ кани само двама участници в дебата? А за другите градове канят по повече? То е ясно защо...

    Моят глас отива за Борислав Игнатов!
  • 42 6495

    4 2 Отговор

    До коментар #3 от "Софиянеца":

    Нека добавя още няколко:

    Фандъчката се гордее и с златен век, ремонта на св седмочисленици, чистия въздух, построените паркинги с парите от синя/зелена зона, мераците да се застрои борисовата градина и т.н. Фандъчката така и не посмя за толкова години да демонтира паметника на съветската армия.

    Манолова пък се гордее, че се познава с братя галеви, че е предложила Делян Пеевски за шеф на ДАНС, че е ок с избора на Гешев за главен прокурор, тя не вижда проблем в Топлофикация и всякаква форма на одит на дужеството за нея е опит за приватизация. Сестра галева също 2014 година държа речи на митинг на атака под руски знамена и не крие симпатиите си към Русия. Манолова погреба опитите за реформа на изборния кодекс като затри всичко с безкрайни комисии и заседания и тушира опитите за въвеждане на прозрачност чрез електронно и дистанционно гласуване.
  • 43 Вили

    9 0 Отговор
    То остава и да се гордееше с ремонта на Графа, щеше да е доста странно и нелепо. А за лифтовете на Витоша защо изведнъж сега се сеща г-жа Фандъкова, колко време е кмет не сме чули нищо по въпроса. И лифтовете един по един окапват като круши. Нормално е да е така, все пак са стари и амортизирани. Но много се съмнявам, че ако остане на власт ще направи нещо по въпроса. Иначе защо не го е направила досега?
  • 44 Везни

    1 11 Отговор
    Хората забравиха Софиянски Янчулев като кметове. Минаха доста години, но обктивно Фандъкова е добър кмет.София много се разрасна и затова всъщност се увеличават проблемите. Тя е честен човек и е поемала отговорност позитивен човек който прави. Манолова е драка, вечно критикуваща също си има мнение и не е лош човек, но не подходяща за този пост. Нейния пост беше Омбудсман и там е естествената и среда. Това което и е в програмата тя няма как да го осъществи заради, законодотелството объдещия общински съвет и управлението и ще е мъка заради тези които я подкрепят. Една част просто заради реванш и лично изгода. Всъщност двете чудесно може да се допълват ако са в обща кауза. Не им идва да са противници.
  • 45 yorval

    2 0 Отговор

    До коментар #33 от "Свенливата крадла":

    ЦИТАТ Публикуван във факти.бг: „Много е лесно да се води кампания с внушения. И Вие обещавате на всички, всичко. Не струват нищо вашите обещания“... И съответно в тази връзка и пак по повод на последните актуални събития около настоящото състоянието на футбола у нас и „любимото“ нам БФС и сегашната свръх-пренасеЛена столица, бих подчертал, че всички политици обичат да живеят с постоянни обещания и респективно ЯКО просперират с масовото даване на обещания..., а крайният ефект=0!
  • 46 Крадла

    3 1 Отговор
    Ти няма и с какво да се гордееш, сама с апартаменти.
  • 47 Бай Данчо

    4 0 Отговор
    Отпусното в кое джобче на ризката е?
  • 48 Влади Ампов

    9 1 Отговор
    То само Графа да беше.
  • 49 Да питам

    7 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "Никога не съм се стремил към власт и позиции", призна кандидатът на ГЕРБ. Е, нали каза, че няма да се кандидатираш, ко стана!?
  • 50 Поредна гупост

    5 1 Отговор
    "Не съм суетна, сама се грижа за себе си", коментира Фандъкова.
  • 51 Да се знае

    5 1 Отговор
    Мaнoлoвa пocoчи, чe ce гoрдee c рeзултaтитe cи кaтo oмбудcмaн и чe caмa взимa рeшeниятa cи. Нямaм нaчaлник, нямaм мeнтoр, кoйтo дa ми кaзвa кaквo дa прaвя.
  • 52 Гост

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "СссереМ":

    Пак ли те изпуснаха тебе от харема и веднага си напипал интернет, да пишеш глупости тука...
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 ГЕРБ

    5 4 Отговор

    До коментар #11 от "ОТКАЧАЛНИК":

    ДОВИЖДАНЕ ДАНЧЕ, ДОБРЕ ДОШЛА ОТНОВО. МАНОЛОВА ОТИВАШ СИ ТАМ ОТ КЪДЕТО СИ ИЗПЪЛЗЯЛА. СТИГА СТЕ ЛАПАЛИ КОМУНЯГИ. НЕ И В СОФИЯ !
  • 56 Гаргамел

    3 7 Отговор
    Гледах целия дебат. Фандъкова е победител в него.
  • 57 хаха

    6 3 Отговор

    До коментар #53 от "НКВД":

    ПО ГОЛЯМА СЕЛЕНДУРКА ОТ ФАНДЪКОВА ИМАЛИ БЕ?
  • 58 Казуар

    4 2 Отговор
    По витрините на всички мутренски заведения в София има предизборни плакати с тинейджърската усмивка на Фандъкова.
  • 59 001

    5 2 Отговор
    Истината е че няма адекватен кандидат за кмет. ВСЕКИ Е ЧОВЕК НА СТАТУКВОТО И НА НЯКОЙ МАФИОТ
  • 60 КОРУПЦИЯ

    3 1 Отговор
    Скромната крадла отново с лъжи и с не изпълними обещания напред.
    А ПЕРКИТЕ КОЛКО ГЛАВИ СЧУПИХА?
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 цвцв

    1 1 Отговор
    гербероската никога не се стремила към власт,а тя се кандидатира за кмет а остави евгенчо крусев сам да се оправя в съда
  • 63 шофиьор на самальот

    1 0 Отговор
    "Не се гордея с ремонта на "Графа"!" Разчукаха ни ушите и нервите,бе госпожо Фандъкова! Не можехме да спим нормално. Беше някаква жестока какафония.
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове