Last news in Fakti

21 Ноември, 2019 08:21 9 747 87

5 години плащаме за отнето предимство

  • бонус-малус-
  • гражданска отговорност-
  • застраховка

Цената на „Гражданска отговорност” ще нарасне с 240% за няколко бири

5 години плащаме за отнето предимство - 1
Снимка: БГНЕС

Цената на задължителната застраховка „Гражданска отговорност” ще нарасне поне с 240%, ако шофьорът е хванат зад волана след изпити няколко бири, или ако получи глоба за отнето предимство. Като шофьорът ще плаща по-скъпа застраховка поне 5 години, през които трябва да няма никакво сериозно нарушение, за да се върне на базовата цена на полицата. Това гласи проектът за системата „бонус-малус”, който е пуснат за обществено обсъждане от Комисията за финансов надзор, коментира в. „Труд“.

От КФН предлагат два варианта на „бонус-малус”, като предстои да бъде избран един от тях. Първият вариант е с 15 различни класа на шофьорите, като базовият или „неутрален” клас е 6-ти, има 5 класа „бонус” и 9 класа „малус”. При него отстъпката в цената може да достигне 23% от базовата тарифа, а завишението на премията – до 400%. Вторият вариант е от 20 класа, като базовият „неутрален” клас е 8-ми, има 7 класа „бонус” и 12 класа „малус”. При него в най-голямата отстъпка е 25%, а най-голямото утежнение – отново 400%.

При отнемане на предимство или шофиране с алкохол в кръвта между 0,8 и 1,2 на хиляда, виновният шофьор ще получава 5 наказателни точки според първия вариант на „бонус-малус” и 7 точки според втория. При първия вариант цената на „Гражданска” ще нараства с 240%, а при втория – с 250%. След това всяка година, ако шофьорът няма други сериозни нарушения, ще преминава с едно ниво към по-нисък рисков клас и съответно цената на застраховката ще намалява. Така при първия вариант ще бъдат необходими 5 години докато шофьорът достигне до базовата цена на полицата, а при втория вариант ще му бъдат нужни 7 години без други произшествия на пътя. Ако през това време направи същото нарушение, рисковият му клас ще нарасне с още 5 или 7 наказателни точки. Така може да достигне до максималната цена на полицата от 400% завишение. И да за се върне на базовата цена ще трябва да шофира поне 9 или 12 години без нарушения.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Топера

    115 8 Отговор
    Всичко е за пари

    Коментиран от #5, #34

  • 2 Boxer 3.0

    173 11 Отговор
    Това е Бонус-Макс-Одрералус!
    Ще доведе хората да се бият помежду си, при най-лекото ПТП!
    Протести трябват!
    Вече прекалиха!!!
  • 3 Евреин

    72 20 Отговор
    Добра новина ща чалгарите с БМВта ! Тях никой не ги глобява, защото са шефчета! Както и тея с джиповете за по 100000$ и еднакви номера! Сега ще хукнат да чистят улиците от всеки с кола до 5000лв. с измислени глоби, за да му увеличат и застраховката и да си разкара барутника, барем се качи на градски транспорт

    Коментиран от #38

  • 4 Гост

    56 13 Отговор
    Ай сектир от тик. Предлагам масово неподчинение..... 10000 да ксрат без книжки и документи и да видим системата тогава.....
  • 5 CapedCrusader

    59 51 Отговор

    До коментар #1 от "Топера":

    Ми за пари я, като се прави човек на тарикат. Спазваш правилата и няма да плащаш. Аз как за 7 години 1 акт нямам за подобна простотия? Хем иска човек да се промени системата и да има закони, хем не иска да ги спазва и да минава между капките. Да караш пиян или да отнемеш предимство не е като да надвишиш с 5-10 км ограничението, нищо случайно няма, а си е чиста проба безотговорност, наглост и се прави от чувство за безнаказаност. Към огромните глоби обаче трябва и обществено полезен труд да се включи, както и известно време затвор и да видиш как бързо бързо ще се научат тарикатчетата.

    Коментиран от #8, #19, #28, #64, #85

  • 6 Р Овч

    56 13 Отговор
    На тоя тъп народ ШИБАНЕ ДО ДУПКА ,докато има доведа има и касапи.

    Коментиран от #67

  • 7 Сатаната

    48 9 Отговор
    Който е закъснял да се въоръжава веднага, да изтрепем тази сган.
  • 8 Топера

    117 7 Отговор

    До коментар #5 от "CapedCrusader":

    Аз също съм без акт до сега и съм със златен талон, но това не променя виждането ми за създаване на сериозна хранилка на застрахователите, КАТ и хазната.

    Коментиран от #20, #21, #23

  • 9 Читател

    94 3 Отговор
    Според мен, справедлив вариант е следния:
    Да приемем, че имаме 350 млн. лв. приходи от ГО. Тази сума е събрана от 1.5 млн. шофьори. Целта на "бонус-малус" е преразпределение на вноските на всички шофьори. Някои да платят повече - защото имат катастрофи, груби нарушения и т.н.; а други - да платят по-малко. Факт е, че повечето шофьори имаме прегрешения - и ако масово вдигнат застраховките с 50% за нарушителите, задължително да намалят с 50% застраховките на изрядните шофьори. Вариант 400% - 25% е супер-несправедлив! И тази комисия просто показва от какви безродници и лобисти е създадена.
  • 10 Миризлив пор

    42 3 Отговор
    Вече въпроса "и какво да те правя сега" си вдигна отговора от 50 на 100 лева. Добре е като има такива наказания за отнето предимство да има и съответните видеодоказателства от КАТ а не само показанията на 2-мата които са си поискали и не са получили.
  • 11 Гнида

    62 8 Отговор
    Бонус малус , с герберски фа.ос .... Малко ви е ! Утре хляба , тока и горивата ще ви вдигнат , а вие се ослушвайте ! Децате ви избягаха в чужбина , не искат да се връщат , треперите от битова престъпност , храните държавни и честни хрантутници (като в случая) и мълчите ! Заслужавате си съдбата !
  • 12 ypvs

    55 2 Отговор
    Лобистки закон. Парите отиват при застрахователите поне да оставаха в хазната.
  • 13 Палко

    35 3 Отговор
    Да ама застраховката е на колата, не е на шофьора и тогава какво правим, ако на прегрешилият шофьор името не се води кола?!
  • 14 Д Димитров

    90 4 Отговор
    Това е прекалено. Гавра с обикновения човек и връх на ЛОБИЗМА! 7 години да се върнеш на базова застраховка (7 години без нарушение!!!). Отстъпка 25% а оскъпяване 400%... това ако не е гьонсуратлъка на годината, здраве му кажи. Абе тая държава що не вземе да защитава обикновенния човек а е слуга на разни лобисти. Няколко чиновника и управляващи ще си вземат комисионната (те вече са си я взели всъщност) и хич не им пука. Комисиите в парламента е всеизвестно че са подвластни на лобистите.... така милите ни депутати си докарват допълнителни доходи (необлагаеми рушвети) за сметка на интересите на народа. Много е прогнило всичко и ако и тази гавра я позволим, значи няма спасение за България и по добре да закриваме държавата. Аз толкова много обичам родината си България, но за последните 30 години намразих държавата и цялата гняс която я управлява и се подлага на всеки чужд интерес! Бунт трябва.. До кога?

    Коментиран от #29, #39

  • 15 Гарантирана от ОПГ ГЕРБ

    37 3 Отговор
    Който получи глоба за отнето предимство, ще плаща по-скъпа застраховка. Ама който не получи глоба няма да плаща по-скъпа застраховка!

    Както писаха вече - ще има берекет за катаджиите. Май това е целта на управляващата хунта. Да си нахранят копоите, че когато народа се вдигне на протести да има кой да ги пази.
  • 16 автоконтрольор

    37 4 Отговор
    Тези със возила за по 300 бона пак няма да им се накриви каскета.При евентуално птп чичака с ладата ще бъде бит и изкаран,че от първа кола изведнъж е станал последна и одарил скъпото возило на бухалката отстрани.Замислете се тези със застрахователните компаний имат ли лоби в парламента?
  • 17 Селянин с магаре и каруца

    13 4 Отговор
    На мен застраховка не ми трябва,нито асфалта на Боко тиквата карам по черно и калдаръм, светофари няма дави е честито селяни от село дето сте отишли в София.
  • 18 7692

    16 15 Отговор
    Ако някой мисли, че за "няколко бири" не заслужаваш да ти свалят кожата, то значи сме тотално попаднали!
  • 19 JJеко

    8 5 Отговор

    До коментар #5 от "CapedCrusader":

    Да бе нямаш хехе, ай не ми обеснявай!
    При тези пътища както ида караш и да внимаваш не става номера!

    Коментиран от #22

  • 20 CapedCrusader

    7 29 Отговор

    До коментар #8 от "Топера":

    Точно това е идеята, че хранилка няма да има ако всеки спазва правилата, но това не им е по вкуса на българите. Искаме да минаваме тънко и това е положението. След като имаш златен талон, какво точно си им дал? Аз лично нищо...

    Коментиран от #31

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 CapedCrusader

    16 8 Отговор

    До коментар #19 от "JJеко":

    Викаш няма как при тези пътища да не отнемеш предимство а? Или да се качиш пиян да караш? Пътя е виновен?.... Непознаването на знаците, престрояването без подаване на сигнал, не е от лош път, а от лош материал. Както искаш го разбирай :)
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Еви

    28 0 Отговор
    По този малос фалос застрахователите само ще прибират кинти без да дават щото при едно леко ПТП хората ще си плащат един на друг и няма да ги викат щото дрането после ще е по голямо насърчават с 23% а наказват с 400% трябва да е обратното ама нали сме сбъркана държава,то изобщо държава ли сме.
  • 25 Данчо Летвата

    23 1 Отговор
    тези управници , само с глупости се занимават , създават излишни институции, който са на държавна хранилка , Тол система , бонус-малус”
    няма на света такави тъпанари , като Българските
  • 26 Хиена застраховател

    19 1 Отговор
    Трайте си още! Преклонена главица сабя я не сече.
  • 27 Малко е, 500%да стане!

    4 11 Отговор
    Да се поосвободят малко пътищата! Гледам по магистралата, една кола българска, 2 чужденци тръгнали за Анадола, и 5 ултравиолетови неработещи! Тъй тъй ги храним, поне от застраховки да им прибираме парите! Щото манго без превозно средство не може! Ако не е кола, ще е кон, кон бе кон!
  • 28 100

    10 1 Отговор

    До коментар #5 от "CapedCrusader":

    Нямаш акт, защото няма много ефективен контрол. Ако затегнат нещата. ще се напълниш с актове.
  • 29 Гербо

    19 1 Отговор

    До коментар #14 от "Д Димитров":

    Щащото системата ПРЕСЛЕДВА обикновния човек, а не го защитава! Защитени са тъмнозелените от ДПС,ДОСТ и БХК, а другите са матрял
  • 30 Невинен

    32 0 Отговор
    Вземете ве, вземете ни и душите, за 1 грешка (тежка или не) да плащаш 5 години след това. То за тежки престъпления не е толкова присъдата в съда. По още колко начина ще ни изгоните от тука?
  • 31 Топера

    20 1 Отговор

    До коментар #20 от "CapedCrusader":

    Колега, не съм съгласен с предвидените поощрения и наказания - не е ли редно щом "джигита" ще плаща 4 пъти повече, добросъвестния да не плаща 4 години нищо, а?

    Коментиран от #41

  • 32 алабала

    31 0 Отговор
    А никой ли от вас не видя другия капан. При покупка на нов автомобил зануляваш добрите си резултати и ти трябват 5 години за най-голямата отстъпка. Че аз както сменям колата на 3-4 години да се скъсам няма достигна максимума. колкото и да съм изряден все съм прецакан. Защо ни цакат и изрядните по този начин?
  • 33 семафор

    13 0 Отговор
    Преди викахме на мутрите,дето ни рекетираха ''борчета''. Сега са ''застрахователи''.И,''като сме сгрешили-да ни дерат''. Ама то безгешни няма. Егати народа сме! Не народ,а мърша!

    Коментиран от #37

  • 34 куку руку ку

    32 1 Отговор

    До коментар #1 от "Топера":

    Пак направено като дявол, четящ евангелието. Нерде бира, нерде застраховка? Бонус-малус трябва да е вързано само с участие или неучастие в ПТП. За всички други нарушения по пътищата си има административни наказания.
  • 35 Знайко

    23 0 Отговор
    От години застрахователните компании командват парада, прокарват си закони, правила, разчитат на "таксата спокойствие" в съдебната система, бавят изплащания и се подиграват с оценката на щети, обвинявайки гражданите в злоумишлени действия. Но да не забравяме как се появиха застрахователите - мръсни мутри разчитайки на рекет и изнудване под чадъда на държавата. А за безсилието на КАТ няма какво да се говори - това е като предучилищно за митничари.
  • 36 Да бе

    20 0 Отговор
    Аз не проумявам как всичко се вдига а като претърпиш ПТП по гражданска ти изплащат някаква смешна сума
  • 37 семафор

    0 1 Отговор

    До коментар #33 от "семафор":

    безгрешни
  • 38 куку руку ку

    7 1 Отговор

    До коментар #3 от "Евреин":

    Ами... просто чалгарите ще купуват кола не на свое име, а на баба си. Ще стане както едно време с митата и вносът на автомобил на инвалиди. само че тогава номерът ставаше с един автомобил, а сега няма ограничение в бройката.

    Коментиран от #69

  • 39 Вуйчо

    17 0 Отговор

    До коментар #14 от "Д Димитров":

    Бунт казваш........ в един прекрасен ден масовия транспорт спира на място, кой където и , зарязват се коли, бусове, камиони и др. Ама трябва единство, което в тая територия тотално отсъства. МЕЖДУ ДРУГОТО това се случи във Франция през 2002 година, месец преди Еврото да влезе като официална валута, замествайки френския франк и от това следваше, незнайно как, рязко УВЕЛИЧЕНИЕ на цените на горивата. Цяла Франция беше блокирана за около час-два , икономиката им претърпя загуби от милиони евро за тоя един час , това беше сметнато впоследствие, а резултата беше че , не само не скочиха цените на горивата, а намериха механизъм с който даже ги намалиха за известно време. Но при французите няма пет-шест, както и при гърците. При,,... 9 милиона мишлета, дето се изкарват взаимно ченгета,, няма как да се случат нещата, тоест хората да си отстояват правата . В случая с,, Бонус-Малус,, явно личи че е работено в полза на нечий интерес Трябва да има зверски мерки срещу джигитите, но не и за сметка на изрядните, което в случая е точно така.
  • 40 Ххх

    7 0 Отговор
    Поредната пе*****и!!!!!!!!!!!!
  • 41 CapedCrusader

    1 22 Отговор

    До коментар #31 от "Топера":

    Ми не, защото в цял свят имаш тези плащания, както и наказания. Просто там се спазват тука не. Няма държава в която си купуваш кола, сядаш и караш без такси, без гражданска, без тол, без винетка и т.н. Искаш да караш, а да не плащаш??? И аз искам..... кажи къде и отивам. А облекчения има, за хора които карат коли, не 20-30 годишни кочини които само замърсяват средата. Но това сме ние... искаме евтино, безнаказано, здраво и читаво ,пък това вреди ли на някой да се оправя... аз да съм си добре. И ми е омръзнало да слушам ,ми нямам пари.... като нямаш пари няма да караш, ако ли не плащаш консумативите, това е положението.

    Коментиран от #42, #48, #58, #84

  • 42 Топера

    8 0 Отговор

    До коментар #41 от "CapedCrusader":

    Не си ме разбрал. Не казвам , че не искам да плащам , а че ПООЩРЕНИЕТО И НАКАЗАНИЕТО НЕ СА РАВНОЗНАЧНИ!

    Коментиран от #43, #47

  • 43 Топера

    2 0 Отговор

    До коментар #42 от "Топера":

    *равностойни
  • 44 Митко

    20 1 Отговор
    Бонус малус има в половината свят, но тук ще е побългарен. Ще има дела, ще се плащат пари! Така както го смятат засега, ще се получи двойно глобяване, веднъж глоба за нарушение, и втори път глоба от застрахователя. Това ще донесе доста парички на някои адвокати. В цял свят цената на бонус малус зависи ЕДИНСТВЕНО от ПТПтата по вина на застрахования!
  • 45 1111

    6 0 Отговор
    Ако базовата застраховка е 40 лв. съм съгласен.
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 CapedCrusader

    2 8 Отговор

    До коментар #42 от "Топера":

    Разбрах те идеално, просто не съм съгласен и ще ти кажа защо. За добро поведение в обществото какво получаваш?? Нищо - защото се предполага ,че поведението ти трябва да е според общоприетото за приемливо. Нарушиш ли закона обаче - затвор за N брой години. Та така и шофирането. Предполага се ,че трябва да спазваш правилата и съответно неспазването им трябва да води до сериозни наказания, защото носиш хаос и смърт на пътя. Да те поощряват ,че си спрял на знак стоп или на червен светофар е все едно да награждавам петела сутринта ,че кукурига.
  • 48 Вуйчо

    6 1 Отговор

    До коментар #41 от "CapedCrusader":

    Честно казано , познанията ти за света по отношение на наказанията и поощренията не са ти много познати. Налучкваш логиката , ама сякаш говориш наизуст. В Германия например си карат още и Голф 3 , тоя Голф3.. да, карат си ги, карат и 30 годишни. Карат и 10 годишни, карат и съвсем нови, абе всичко се кара.
    Само че всички са ТЕХНИЧЕСКИ ИЗПРАВНИ, ЕДНА МААЛКА ПОДРОБНОСТ, чисти и измити, без гърмящи и виещи гърнета, без ръжди и др. ,екстри,, от родната ни картинка. И затова там няма делене на ,,кочини,, нововноски,, премиуми,, и т.н. Малко истерясаха покрай ,,Дизелгейт,, но всичко отшумя. Това че в няколко големи града не можеш да влезеш с дизел по нисък клас от евро 6 не е голяма беда. Паркове, кина, хипермаркети, молове има във почти всеки квартал, така че ако не посещаваш центъра, нищо не си загубил или спечелил. За малките градчета и села няма да ти говоря, там няма проблеми никакви какво караш, на колко години е , какво гориво използваш. Но, МААЛКАТА ПОДРОБНОСТ,, спомената по-горе важи с пълна сила и за тия населени места.

    Коментиран от #55

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 ...

    9 0 Отговор
    Сега пълнят джобовете на застрахователните компании.
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 876 так

    12 1 Отговор
    А за нарушители от останалата част от света как точно ще се отрази някакво нарушение - НИКАК. СЛЕДОВАТЕЛНО - ТОВА Е ГЕНОЦИД САМО И ЕДИНСТВЕНО СРЕЩУ БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ.
  • 53 ЕПМ

    11 0 Отговор
    Чумата герП в действие!
  • 54 джи пи

    5 0 Отговор
    Добро утро овце
  • 55 CapedCrusader

    1 0 Отговор

    До коментар #48 от "Вуйчо":

    Точно това имах предвид под "кочини". Аз също не карам премиум кола, но има разлика от това да не е премиум до това да е ръждясала, с гуми 3та употреба, 1 светещ стоп и т.н... такива обикновено са точно тези старите, най-вече защото на собственика мисленето е ,че щом колата е стара какъв смисъл има да инвестирам в качествени части, гуми и т.н...всички знаем как се минава технически преглед у нас, това няма нужда от коментар. Спора за екологичността беше,че имаш известни облекчения, за което се мърмори в момента. Далеч съм от мисълта ,че ще се вкара какъвто и да било стандарт при положение,че дебата е за гражданска още..... та нямам проблем всеки да си кара каквото иска, но ДА - да се поддържа както си му е реда и да се спазват правилата, а не ще карам каквото си искам и както си искам , а после държавата е виновна,че вдигнала таксите...
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Горан

    4 1 Отговор
    А фирмените автомобили ? Там може на кола да се сменят за ден 5-6 човека и след 3 месеца да не са на работа във фирмата. А Рент а кара ? Само ще вдигнат нивото на корупцията и при ПТП хората ще се трепат по пътищата , кой виновен и кой не. Иначе за алкохол и дрога съм съгласен, трябва да е максимална глобата!
  • 58 Пиночет

    1 1 Отговор

    До коментар #41 от "CapedCrusader":

    Абе, ГНОМ, турчена за твоето нарушение ще си плати акта / АКО / и край. Аз за едно нарушение няма да получавам пет наказания бе идиот.
  • 59 БЪЛГАРИН в цигански държава

    3 1 Отговор
    Тоз Бонус Малус от Педерасус ли е измислен с цел дране на кожата на Робус все повече се замислям да си взема кола без прехвърляне
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Сатаната

    3 1 Отговор
    Дами и господа, ще карам чужда кола. Да е жива и здрава пра пра пра пра баба.
  • 62 dodo

    4 0 Отговор
    дойде време някой да им драсне клечката на тази лакомия.
  • 63 Гост

    6 0 Отговор
    Ама не ревете тук бе мишоци, на жълтите павета и махайте гробарския боклук Бокич
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Диамантената ръка

    7 0 Отговор
    И какво го бърка застрахователя, че съм отнел предимство, ако няма ПТП? Ако има и плаща, заради мен, да иначе си е неоснователно обогатяване отвсякъде. Все едно да ме глобят превантивно в трамвая въпреки, че имам билет, ама все някога ще се случи да нямам, ама сега има контрола и дай да глобим, че друг път може и да ни няма...
  • 66 Димитров

    0 0 Отговор
    Застраховката е за собственика на колата.Един лош шофьор колкото и наказания да има няма как да му се вдигне застраховката ако колата която кара не е на негово име.Може да вдигат застраховката на коли участвали в птп.Аз имам приятел който има автокаско и застрахователите им се изправя косата като го видят,но не са му вдигнали застраховката като рисков шофьор...
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Davinci

    4 0 Отговор
    Първо ги избирате и после ревете от тях ! Не разбрахте ли че с драсканици и възмущения във форумите няма да се променят нещата. Ситуацията в нашата блага държавица е, че трябва да има гражданско неподчинение, война, да се обеси някой публично от народното събрание... Няма друг начин. С избори не става защото така или иначе всички си казват, че нещата са наредени и никой 5 пари не дава и не ходи да гласува... Затова сме си виновни ние мишките дето до такава степен сме се обезверили че нямаме куража да излезем и да запалим цялата измет в народното събрание... Барабар с него ... Дела трябват не думи !
  • 69 Мечо Грух

    0 0 Отговор

    До коментар #38 от "куку руку ку":

    Който и да е купи от родната кола, ще се вписва втори, трети водач, така че няма отърване, ще даваш на баба си парички да плаща високата застраховка, тя баба ти с тази пенсия едвали ще успее да плати нещо
  • 70 Иво

    0 6 Отговор
    Що бе да е лошо? Като искаме да е като в белите държави, нека да е. То не може да мрънкаме само и да искаме хубавите им неща, а ограниченията да заобикаляме. Заради често превишаване на скоростта засечено от застрахователя с черна кутиика в колата, сега мой 20 годишен колега плаща за Ибиза 4200 паунда годишна застраховка! Те така се възпитават шофьори. Моята годишна застраховка за Е класа е точно колкото неговата месечна.
  • 71 Бай Шиле

    7 1 Отговор
    Градската и пътната мрежа са пълни с НЕАДЕКВАТНИ ограничения от 30 и 50 км.След година-две ВСИЧКИ ЩЕ СМЕ С 400 % завишение.Честито!
  • 72 Бай Шиле

    1 0 Отговор
    Преведете на английски Ралица АГАЙН ще разберете какво ще се случва с ГО.
  • 73 застраховка за 2000лв яко може

    0 0 Отговор
    То да спреш колата от движение и да не плащаш застраховка а да си я караш по-малко пари в пъти накрая ще плащаш дори и да те хванат нейде из пътя.
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 бегачка

    2 0 Отговор
    То сега половин България кара без гражданска а камо ли ако вземат да я вдигат ! Тези цени са абсолютно БЕЗУМИЕ ! Този или тези ,които са решили да го правят това нямат мозък ! Нормално ли е според вас за отнето предимство например застраховката да скочи от 300 на 1000 лева и то това да го плащаш 5 години ! 5 х 700= 3500 лева + още 100 за акта = 3600 лева ЗА ОТНЕТО ПРЕДИМСТВО ! Тея луди ли са ???? На кой трябва да отнема предимството ,че да ме накарат да им платя близо 4 бона ??? НА ДОНАЛД ТРЪМП ЛИ ИЛИ НА ПАПАТА ? Аре няма нужда !

    Коментиран от #77

  • 76 бегачка

    1 0 Отговор
    Това си е чист РЕКЕТ !
  • 77 луда работа

    2 0 Отговор

    До коментар #75 от "бегачка":

    Тези цени са нереални, всеки прави нарушения, все някога, дори и най-добрите и внимателни шофьори!
    Това означава, че ако направя някакво нарушение ще трябва да минавам в нелегалност и после няма да ми пука.
    Тия застрахователи са изверги, това наистина е ненормално, то и аз съм против джигитите, но тези глоби са космически.
  • 78 Токо

    3 0 Отговор
    Нека довършим магистралите и после да мислим бонус малос ! Сега със ограничение 90 по магистралата не е коректно . А ако тръгнеш да пътуваш за Варна по магистрала Хемус ? Колко магистрала има и колко безумни ограничения има до Шуменската магистрала ! До там поне на три места могат да те прецакат без да се напрягат . А до Видин ? И кой ще санкционира тези които при ограничение 90 по първокласен ппът карат със 65 ? Те са основната предпоставка за изнервяне и ПТП
  • 79 Мунчо

    1 0 Отговор
    Да се пише ясно, които са вносителите на това малоумие, за да има и възмездие за тази шайка, която няма да може да оползотвори парите, които е взела!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 80 мДа

    1 0 Отговор
    Отстъпката стига до 23%, а завишаването до 400%. Застраховката и бонус-фалус се водят на колата, а не на овчаря дето я кара. Тия толкава са изнагляли, сигурно ни се смеят и подиграват като седнат да ги обсъждат тия закони. Ама с тоя овчи народ... що пък не, нали всеки път минава номера.
  • 81 Jayo

    1 0 Отговор
    Аз протеста вече го правя. Го-забрави! Не може неграмотен циганин без правоспособност, ГО, никакви документи за автомобила да отнесе 650 лева глоба общо, която никога няма да плати, а аз да споря къде са сбъркал кожодерите. Като не си вършат работата - не плащам!
  • 82 бегачка

    1 0 Отговор
    Аз 1000 лева за гражданска НЯМА ДА ИМ ПЛАТЯ НИКОГА ! ! ! Ако трябва ще карам без гражданска НЕ МЕ Е.Е ! Ще ма хванат за дедовия ! Забравихте ли колко рязко поскъпна гражданската при това беше наскоро - от 150 стана 300 лева а сега щели до 1000-1200 лева да я правят за глупости ! Това си е чист рекет ! Но не и този път - НЕ СА ПОЗНАЛИ !
  • 83 А някой ако шмърка кокайн докъто кара

    1 0 Отговор
    И пуши една 2 треви само не да прекалява нещо докъто е под въздействието на MDMA и екстази... Тогава къв е проблема да пие 2 бири те няма да му се отразят и ще може да си кара без гражданска даже защото употребата на наркотици елиминира гражданската отговорност.
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Усмивката

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "CapedCrusader":

    Абе умнико.Кога карам по градските улици съм като на ски слалом.По извънградсите и селски пътища съм като в бурно море.Ту се появявам ,ту изчезвам.Ми то ,,балът” е най малко пети.Винаги съм в нарушение и отнемане на предимство кога заобикалям кратерите от оголените шахти покрай тротоара.Колите са за пътища.Не за мотокрос.Ще ме спират от движение? Да спират от движение тогава и цели пътни участъци.И гражданите да печелят от повреди.....Не ни трябва нац. Лотария.Купуваш с автомобил и пичелиш....
  • 86 Брах ви лайката гербаджийска

    0 0 Отговор
    И кат ще глобява и застрахователите ще глобяват а народа прости ще си плаща и ще си гласува за тиквоча
  • 87 майната и на колата

    0 0 Отговор
    Аз продадох колата. Децата ползват автобус. На село ходя с автобус и си садя доматки. Вече съм свободен и ако ще да я праят 1000лв. не ми пука. Реших си проблема по мой начин и бъдещето е светло и красиво.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове