Last news in Fakti

4 Декември, 2019 09:04 3 230 38

Мая Манолова прави Гражданска платформа

  • мая манолова-
  • гражданска платформа

Бившият омбудсман увери, че всички консултанти са хора с доходи и няма да печелят от приемната

Мая Манолова прави Гражданска платформа - 1
Снимка: бТВ

С екипа, с който стояхме рамо до рамо в кметската кампания за София, взехме решение, че ще създадем гражданска платформа, която да защитава основните ценности на правовата държава – честни избори, съдебна реформа, честен начин на правене на бизнес. Тези ценности са в руини. Това заяви пред „Тази сутрин“ по bTV Мая Манолова, която ще обяви старта на платформата в петък, 6 декември.

На въпрос на bTV дали тази платформа ще прерасне в партия, отговорът на Манолова е, че това няма да стане. Ще създадем и дигитална платформа за натиск чрез подаване на сигнали за нередности, добави още бившият омбудсман.

Попитана какво значи безплатна приемна за граждани с цел оказване на юридическа помощ, Манолова отвърна, че не се поемат дела или случаи, изложени в приемната – има само консултации какво се прави при конкретни случаи, към кого (коя институция) следва засегнатият да се обърне.

Бившият омбудсман увери, че всички консултанти са хора с доходи и няма да печелят от приемната и платформата, но в бъдеще щяло да има възможност да се дарява за развитието на платформата.

„Гражданите трябва да се заемат с политика, за да защитят правата си”, подчерта Манолова и не отговори пряко дали ще се яви под някаква форма на следващите парламентарни избори. По въпроса с изборното дело, Манолова заяви, че имало трима свидетели, които да разкажат как били преправяни протоколи и се възмути как нейни застъпници не били допуснати на броенето в зала „Арена Армеец”.

Бившият омбудсман взе отношение и по готвения нов Закон за земеделските земи. Според Манолова основният проблем е предвиденото уедряване на земеделските земи, при което земята на дребните собственици се слива с тази на едрите собственици. Това става чрез включването им в съсобственост, където малките собственици имат миноритарен дял и дори да възразят срещу това сливане, администрацията не е длъжна да се съобрази с тях. Законът не предвижда възможност дори за оспорване на издаването на нови планове и актове за собственост по съдебен път, твърди Манолова. По думите ѝ, в момента е налице свръхконцентрация на собствеността на земеделската земя, като над 80% от нея се управлява от едва 1,5% от стопанствата.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 русенец

    22 16 Отговор
    Интересно ми е кой и плаща сметките и ЗАЩО го прави.

    Коментиран от #9

  • 2 Николай

    29 24 Отговор
    И платформа за сексуални услуги да направите, все тая. Политически трупове сте.
  • 3 Гражданин

    23 34 Отговор
    Мая Манолова е истински патриот! Затва и я чрецакаха, българите не обичат патриотите още от турско време!
  • 4 Bg e smeh

    13 12 Отговор
    Кочина е бг

    Коментиран от #5

  • 5 Чъки

    18 20 Отговор

    До коментар #4 от "Bg e smeh":

    Така е, прасетата си обичат тинята и не ценят хората които им мислят доброро като Манолова! Не го ли крадеш българина те мисли за балък.
  • 6 МУЮ...МУЮ

    2 3 Отговор
    ИЗЯЖДАМ И СЛАДОСТТА В ГОЩИТЕ.АКО СТОРИ ТОВА БЛАГО.
  • 7 ЕЕЕЕЕХ

    15 14 Отговор
    Мая , Мая само за олигофрени си омая .
  • 8 Философа

    14 17 Отговор
    Българина е крадец по душа и затова търпи крадците! Мая се опита да направи нещо добро но насила хубос не става.
  • 9 Джон Уик

    10 10 Отговор

    До коментар #1 от "русенец":

    С дарения и от правни организации! Спокойно, Манолова няма къща за гости и фирма за озеленяване нито строителна фирма която да освоява дър. поръчки, няма и тризонет с асансьор в кв. Изток!

    Коментиран от #13

  • 10 Прокурорка

    11 7 Отговор
    Госпожо Манолова, мислите ли че ще е по-добре зоа страната ни? Дайте примерен проект, моля. Така празни думи всеки може да говори. Все едно да се започне за кама сутра и упражнения.
  • 11 Кочис

    8 9 Отговор
    Мая, насила можеш да вземеш,насила не можеш да дадеш! Предлагам ти да бройкаш кой краде повече от Боце и да му гидаваш на тепсия като Цвъки.Те сами ще се избият от сребролюбие и алчност за власт!И се пази,защото те не знаят пощада.Отмъстителна милиционерска сган.
  • 12 Патриот

    5 8 Отговор
    Проблемът е че неподходящи хора яхват формално правилни каузи като по този начин ги опорочават. Ярък пример са българските патриотични партии, както и тази тук.
  • 13 русенец

    13 11 Отговор

    До коментар #9 от "Джон Уик":

    И с Галеви няма нищо общо, нито пък с други мутри! Като сълза на дете е чиста!:))) Пък и морална излезе! То с народ, който не помни и светица ще стане по някое време!

    Коментиран от #16

  • 14 месара

    5 7 Отговор
    айде и тая платформа ше прави, а после и нова визия,........, като бсп 😂🤣
  • 15 Кой

    9 11 Отговор
    Поредната трансформация на Мая, за да смуче едни пари в което се е специализирала много добре. КОЙ
    Налива Парите!!!!!
  • 16 Джон Уик

    4 3 Отговор

    До коментар #13 от "русенец":

    Всички знаем русенци какви сте,, патриоти" съгражданите на съдника на Апостола търговеца изедник Иванчо Хаджипенчович!!!

    Коментиран от #18

  • 17 Крупник

    13 10 Отговор
    Другарката Галева се провали във всичко.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Джон Уик

    12 6 Отговор

    До коментар #18 от "русенец":

    Манолова беше адвокат на Галеви и нищо повече! Галеви бяха осъдени и не влязоха в затвора не благодарение на Мая Манолова! Юдо твойте кумири имат пръст в покриването на Галеви не Мая Манолова!!
  • 20 Бесен Язовец

    5 6 Отговор

    До коментар #18 от "русенец":

    А бе влашки селянин що не се скриеш някъде в коптора от който си изпълзял!

    Коментиран от #21

  • 21 русенец

    3 7 Отговор

    До коментар #20 от "Бесен Язовец":

    Както вече казах, притеснително е, че дебилите имате избирателни права. Затова и няма да се оправите никога. За мен не се притеснявай!:)))

    Коментиран от #24

  • 22 Бесен Язовец

    5 3 Отговор
    Селяни някакви дошли в столицата на гурбет пък си извадили и лични карти и гладщсуват дойдат в,, Студенски град" и забравят да си тръгнат, ядът компоти и туршия и изплащат апартамент 20години!накрая и гласуват в София! Я марш отивайте да си орбанизирате родните места.
  • 23 Onq s konq

    5 2 Отговор
    Маямата не е ле в общинския съвет на София? И ако не е, как Сайдеров с 1% е, а тя не е?
  • 24 Бесен Язовец

    5 3 Отговор

    До коментар #21 от "русенец":

    Кво да се притеснявам бе ти дори не знаеш български език да говориш, иее миее добриее, облякан, саблиякан...??!!!

    Коментиран от #29

  • 25 Ю Кортес

    9 5 Отговор
    Рядко нахална пръд.ла
  • 26 Townboy

    9 5 Отговор
    Мая Манолова доказа че никога не е късно да станеш за резил.
  • 27 Коко

    8 5 Отговор
    И тази ми говори за честност. Явно си мисли, че помним като маймуни /до 3 минути /.
  • 28 чичо

    7 5 Отговор
    Колкото нямаше да се явява за кмет,толкова и партия нямаше да прави-ти да чуеш.Тази вече се подиграва не само със софианци.
  • 29 русенец

    3 4 Отговор

    До коментар #24 от "Бесен Язовец":

    Като ти гледам правописа и изразните средства, едва ли си от град.:))) Не ме мисли за диалекта, нито пък за правописа.:))) Виж себе си, бе селяндур нещастен! Даже не се сещаш да скриеш това, че си тъп. Че си простак пък изобщо.:) Аре, докладвай на редакцията , че си предизвикал дискусия и си навъртял брояча на сайта.:))) Бе тук само дежурните по форум ли са? Да изчезвам тогава, левълът не става.:))) Бъди здрав! Да станеш умен ти е вече късно!

    Коментиран от #31

  • 30 гост

    8 5 Отговор
    Кой я бръсне за слива вече тая кукувица ?
  • 31 Бесен Язовец

    4 3 Отговор

    До коментар #29 от "русенец":

    Е и тая черта селската интригантската и клеветническата не ти е чужда! Типичен представител си 100%!
  • 32 Omj

    6 4 Отговор
    корвата галева на задна ли ще прави тая платформа
  • 33 Стършел

    6 2 Отговор
    Със стари коври нов бардак не мое да стане! Нека манолова да си спомни как правеше поправки в изборния закон заедно с недоразумението карадайъ! Сега плаче, че е прецакана. Ян Хус е казал: "О, свещена простота!"
  • 34 Гутьо

    5 3 Отговор
    Големият напън от десни и леви да окопират столицата пропадна! Мая костинбродска да се спусне по пързалката и да се потапя!
  • 35 от боковиче гнездо

    2 2 Отговор
    Пълно е с пра*ни ов*и глави!Те не гледат, каква тояга им гласи Боко
    а са се вторачили в Мая.Не може ли да погледнете, че с този закон
    за земеделските земи ще ликвидират дребните стопани, който са
    основно зеленчукопроизводители,като им вземат хубавите парчета земя и ги натирят по баирите.Сега ядохме калпави домати ама догодина няма да има и тия, че парите ще отидат за нафта газ и изтребители и няма да има за папкане душички бокови.Защото в брутния вътрешен продукт влизат и заплатите на чиновничетата и фризьорите.А никой няма да ни даде домати срещу пострижка на
    интимните части.Турци, гърци, македонци искат твърда валута а тя не е безкрайна.Опичайте си мозъчетата, че се задава голямо зло с
    тоя закон.Освен, че нарушава правото на собственост гарантирано от конституцията.Последните, който нарушиха този закон през 1945г. ни съсипаха така, че още не можем да се оправим.
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 читател

    0 1 Отговор
    Бочко направи Мая омбудсман и тогава се разбра, че връща услуга на създателите си. Между другото, простият избирател вече е забравил, че цялата пасмина беше част от тройната коалиция, след която България се търкаля по надолнището вече 17 години.
  • 38 дудукЯН

    2 0 Отговор
    тая тъпа селска пръчка става само за секретарка на партиен секретар На БКП-БСП!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове