Last news in Fakti

27 Януари, 2020 11:23 4 435 81

Гешев иска тълкуване за имунитета на президента

  • иван гешев-
  • президент-
  • имунитет-
  • тълкувание

Според член от Конституцията президентът не може да бъде задържан

Главният прокурор Иван Гешев иска от Конституционния съд задължително тълкуване на разпоредбата от Конституцията, свързана с имунитета на президента и вицепрезидента.

Тя гласи, че президентът и вицепрезидентът не носят отговорност за действията, извършени при изпълнение на своите функции, с изключение на държавна измяна и нарушение на Конституцията. Според члена, те също така не могат да бъдат задържани и срещу тях не може да бъде възбудено наказателно преследване.

„Разкриване на смисъла на разпоредбата на чл. 103 от КРБ е необходимо, тъй като нормата е лаконична и не дава еднозначен отговор на поставения с настоящото искане въпрос”, сочат от прокуратурата.

Според Българската конституция имунитетът на президента, както и на вицепрезидента, включва два компонента: неотговорност за действията, извършени при изпълнение на служебни функции, с изключение на държавна измяна и нарушение на Конституцията и неприкосновеност за задържане и за възбуждане на наказателно преследване. Предвид еднаквата правна уредба, касаеща имунитета на президента и вицепрезидента, изложеното в пункт I, II и III следва да се възприеме като еднакво валидно и за двете фигури.

Според съобщението, разпространено от прокуратурата, смисловото съдържание на въпросния член от Констиктуцията се разбира нееднозначно, като са изразени противоречащи една на друга тези.

Иван Гешев поставя въпроса как се постига баланс между обществения интерес и интереса на евентуално пострадалите лица при действащата "абсолютна неприкосновеност" на президента и вицепрезидента.

Налице е потребност от тълкуване, за да се избегне противоречиво прилагане на тази конституционна разпоредба и да се предотврати настъпването на неблагоприятни за националната правна система последици. С оглед на това възниква нуждата от официално тълкуване на разпоредбата на чл. 103, ал.1 КРБ и разкриване смисъла на понятията „държавна измяна” и „нарушение на конституцията” и изясняване на въпросите:

- припокрива ли се по съдържание понятието "държавна измяна" с престъпленията, визирани в Раздел I „Измяна”, Глава първа „Престъпления против републиката" от Особената част на Наказателния кодекс и ако не се припокрива – какви по естеството си нарушения включва:

- каква е разликата между понятията "държавна измяна” и „нарушение на конституцията”;

- включва ли в съдържанието си някое от понятията "държавна измяна” и „нарушение на конституцията” и кое от тях извършването на престъпление, различно от предвидените в Раздел I „Измяна”, Глава първа „Престъпления против републиката” от Особената част на Наказателния кодекс. Ако включва, налице ли са изисквания относно вида на престъплението (от общ или от частен характер) или за нормативно предвижданото за конкретното престъпление наказание (както по отношение на неговия вид, съобразно чл. 37 НК, така и по отношение на неговия размер);

Според главния прокурор обаче трябва да бъде разтълкувано съдържанието и разкрит смисълът на понятията „държавна измяна“ и „нарушение на Конституцията“, за да се избегне противоречиво прилагане на тази правна уредба, както и настъпването на небглагоприятни за националната правна система последици.

В искането си Гешев настоява още Конституционният съд да каже дали е законосъобразно да бъдат извършвани проверки и образувани наказателни производства срещу президента и вицепрезидента, ако в хода на дейността им след встъпването им длъжност компетентните органи разкрият, че са налице данни за извършено от тях престъпление.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ХА ХА

    37 198 Отговор
    ГЕШЕВ ПОДКАРА ХАСКОВСКИЯТ ПРОСТ ФАТМАК,СКОРО ИМПИЙЧМЪНТ.!!!

    Коментиран от #69

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 "Тълковател"

    167 15 Отговор
    За премиера пойскаи.

    Коментиран от #33

  • 4 Някой си

    154 14 Отговор
    Гешев това в Симеоново ли го е научил?
  • 5 El chochone

    33 190 Отговор
    Крайно време беше Гешев да се занимае с тази кремълска отрепка.

    Коментиран от #64

  • 6 вирусолог летец

    25 98 Отговор
    А ,ама да не би Радев да го е хванал някой ГРИПЕН вирус (шведска зараза) ?!
  • 7 Искат да го прецакат

    104 13 Отговор
    Да упражняват натиск чрез тези неща
  • 8 РУМЕН РАДЕВ

    23 92 Отговор
    ЖЕНА МИ Е УНИКАЛНО ПРОЗТА,МНОГО Я ОБИЧАМ.!!!

    Коментиран от #68

  • 9 русенец

    190 16 Отговор
    Драги ми Гешев! Национална измяна е когато български гражданин сътрудничи на чуждо разузнаване. По този повод те информирам, че Тиквата в интервю по "По света и у нас" заяви, че с резидента на ЦРУ в България заедно пишели докладите. Така, че няма нужда да разследваш , имаш документирано самопризнание. Ти си на ход, бе палячо!:))))

    Коментиран от #39, #76

  • 10 Селски номера

    129 10 Отговор
    Тъпо , по тъпо. .Гешув
  • 11 Пак се сетихме

    78 8 Отговор
    навреме - след 30 г. и след 5-6 президенти.
    Защо ли сега?
    Това е първия въпрос на който трябва да се отговори.
    Иначе си е нормално питане и процедура - като в Америка.
  • 12 Не спазване

    74 5 Отговор
    На конституцията щеше да е ако Гн Радев не беше подписал указа за назначаване. А държавна измяна се вижда в цялата ситуация на живот в Бг какво е няма смисъл от обяснения.
  • 13 Църцоркащ математик

    129 12 Отговор
    Боко пЪрви вЕликолепни фон Банкя е в паника. Щом е наредил на метлата си Гешев да се заеме с президента, значи нещата около крадливата шайка миришат яко. Де да видим кога ще се сринат.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 STEFCO

    7 73 Отговор
    PODKARAİ İ NİNOVA ZAEDNO SA S FATMAKA SAMO CHE FATMAKA E PO TIP
  • 16 счетоводство

    17 87 Отговор
    Не знам и не ме интересува дали Гешев ще подгони Радев ,но знам ,че по безсмислена ,нищоправеща ,безсилна ,излагаща ни и изключително скъпо струваща бюджетна организация от българското Президентство - няма !

    Коментиран от #20

  • 17 ДДРОнег

    110 5 Отговор
    Айде, поръчковият главен/гладен прокурор започва главната си цел !!!
    Долу герб и тиквоча!!!

    Коментиран от #77

  • 18 Айдееее

    108 3 Отговор
    Подкараха го по герберастки. Трън в петата и въглен в пазвата им е президента, защото упорито отказва да се подчинява на малоумници и родоотстъпници. А иначе, по-голяма простотия не можаха ли да измислят герберските "юристи"? Това ли е големият проблем в загиващата ни държава? И сега - президента ли предизвиква война между институциите или някой друг?
  • 19 Ф.Марковски

    85 5 Отговор
    Идеално . Значи президента може да гръмне Бойко Борисов и да направи България стахотна държава и да отърве Българският народ от този мерзавец

    Коментиран от #28

  • 20 русенец

    60 2 Отговор

    До коментар #16 от "счетоводство":

    Посочи ми бюджетка организация и изобщо структура, която е на държавна издръжка и да върши работа. Поне една! Една-единствена!
  • 21 12345

    105 7 Отговор
    Рейтинга на Радев е все така висок, а на Тиквата пада ли пада. И ето че Слънцето размаха "бухалката" Гешефтов в опит да го дискредитира. Представям си какви обвинения се скалъпват в момента за тази цел. Направо ми се повръща от мафиотската шайка, която ни управлява в момента.

    Коментиран от #30, #58

  • 22 гост

    21 6 Отговор
    аиде итоя ще падне у канала
  • 23 скоро няма да е девствен

    13 77 Отговор
    ако е извършил държавна измяна, а той е извършил явно след като главният прокурор го разследва!!!!!!!!!!! Ще му се спече отраканото л.йно.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Някой си

    66 3 Отговор
    Слънцето Му разчиства небосклона с надеждата да заблести по-ярко, че доста потъмня напоследък.....едва ли ще се получи.
    Още по-лошото е, че използва маша, която ТОЙ и КОЙ си ибраха.
    Посегне ли на Президента това ще е краят му.
    Ще иде при СДС и Де Бъ където му е мястото.
    Тъкмо с Гнома стават двама Генерали, един от друг по некадърни.
  • 26 Чата

    59 6 Отговор
    Запомнете, джендерюги! Предпоставка за силна и уредена държава е да се критикуват всички, с изключение на цар и президент. Русия западна, когато през 1910 г. Думата си присвои много права и започна да обезличава и държи скверни слова от трибуната против царя! Останалото го свършиха чуждото разузнаване и болшевиките! А Пуяк Гешеф има амбиция да се изживява като абониран за Истината, но не! Хе, колко герберюги има за прибиране, той се захванал с президента, който по презумпция и реални възможности няма как да е виновен. Ни правомощия има, ни отговорности, ни бюджет.Даже и калинка не е! За какво да е виновен. Самолет не кара вече, вози го НСО, спазва пътните знаци. А Бойко не поставя колан и кара джип, без да се е отдал в заповед за управление точно на тази джипка.
  • 27 окалване бг

    65 4 Отговор
    Няма измяна, нито предстелство, просто ченгеджийска Пунта Мара с която да се всее съмнение и внушение , че "има нещо" ? Долна история ! Герберастията квичи от кеф, но радостта е безмислена и нищо няма да излезе от поредната им Пунта Мара!

    Коментиран от #63

  • 28 СВД

    26 0 Отговор

    До коментар #19 от "Ф.Марковски":

    Точно така! И ако не го направи, трябва да носи отговорност за държавна и най вече народна измяна!
  • 29 Предположение

    55 2 Отговор
    Вече има минисрър в арест. Някой си помислил - защо да не може и примерно - президент в арест. С питам - може ли в арест - глсвен прокурор, премиер, патриарх?

    Коментиран от #31

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Някой си

    55 5 Отговор

    До коментар #29 от "Предположение":

    А гербераст в ареста кога ще видим?
  • 32 бай онзи

    54 3 Отговор
    А нещо за прокурорски имунитети дали няма да пита случайно?
  • 33 Алфа Вълкът

    28 4 Отговор

    До коментар #3 от ""Тълковател"":

    То каквото за президента, това и за премиера. Гешев се е взел много насериозно, не знам кой го назначи, но щом Бойко иска да му слага прокурор дето да го разследва, значи не му е удобен и на него.

    Коментиран от #59

  • 34 Чата

    38 4 Отговор
    Абе, какъв министър има в ареста, бе!!!? Това е една шматка! Дори за бушон не става! Ако ставаше, вече никакви протести и вотове нямаше да има. Едно време какви министри имаше в ареста и пред Народния съд!!! Сегашните да ги ушрепеш, залееш с газ и и драснеш една клечка кибрит - щета няма! Напротив!
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 ОТКАЧАЛНИК МНОГО ВИ П

    53 6 Отговор
    МНОГО ВИ Е СТРАХ ОТ РАДЕВ ЕДИНСТВЕНО НОРМАЛЕН ПОЛИТИК В ТАЗИ ДЪРЖАВА И ГОВОРИ ИСТИНАТА
  • 38 Tate

    31 2 Отговор
    ЕААААААА тоя вече се о........а още нещо да измисли ! Напънала се планината та изквакала
  • 39 Borislav Popov

    6 22 Отговор

    До коментар #9 от "русенец":

    Че то по тази точка Малинката, председателя на национално движение рублерасти, би трябвало да го разкатаят?
  • 40 Behemoth

    42 2 Отговор
    За Баце нещо не пише ли в конституцията....ало Ваньо и Други...

    Коментиран от #45

  • 41 Румяна Костова

    7 41 Отговор
    Досещам се в полза на коя държава е извършил държавната измяна. Крайно време е да има осъден политик и нека да започне отгоре надолу.Спрете му имунитета и го осъдете за държавно предателство и измяна към Родината.
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 ВСС

    34 2 Отговор
    Клоунът на Шайката с поредния циркаджилък.
  • 44 Гост

    33 1 Отговор
    На Вожда му се събраха много пожари и вече няма капацитет да ги потуши. Остана му големият коз! Лошото е, че е и последният! Лошо отигран, фатален за цялата Шайка!
  • 45 Anadolu Manafesi

    23 0 Отговор

    До коментар #40 от "Behemoth":

    ами да , и той е за панделата само че това неговото са си селски мурафети и по интересно е в този случай кой е разпоредил , организирал и има техническа възможност за подслушване на първият човек в страна член на НАТО . Това което прави Бойко са мурафети на мутра-селяндур , а това че тези разговори са записани е държавна измяна
  • 46 ДОКО

    31 0 Отговор
    ГЕШЕВ Е ДЕСНАТА РЪКА НА ГЕНЕРАЛА БОКО..СЕГА ПЛАШИМ И НАТИСКАМЕ ПРЕЗИДЕНТА..ЦЕЛТА Е ЯСНА ОТКЛОНЯВАНЕ НА ОБЩЕСТВОТО ОТ ПРОБЛЕМИТЕ МУ - ВОДАТА В ПЕРНИК,ОБЕДНЯВАНЕТО,СМЪРТНОСТТА,И ЛИПСАТА НА ПРОГРЕС КЪДЕТО И ДА Е..ОПИ МУУ..
  • 47 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    29 0 Отговор
    за БОЙКО БОРИСОВ пойскай той ни унищожи а и е мафиот както всички вие герб
  • 48 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    26 0 Отговор
    ГЕШЕВ заял си се с президента РАДЕВ щото не иска да ви е маша и пионка на гепи груп алфа дог
  • 49 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    29 1 Отговор
    ИСКАТ ДА ГО ПРЕЦАКАТ ДА АМА НЕ РАДЕВ Е МЪЖ НЕ ПУТЙО КАТО ПЛЕВНЕЛИЕВ

    Коментиран от #81

  • 50 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    20 1 Отговор
    опитват да инцинират уж РУМЕН РАДЕВ Е РОДОИЗМЕНИК да ама не е
  • 51 Доста пъти се е излагал

    17 1 Отговор
    Но като цяло е добър президент по добър от всички до сега.
  • 52 преса

    16 0 Отговор
    ГЕШЕВ АРЕСТУВАЙ ПОНЕ ЕДИН ОТ КОМИСИЯТА ПО ХАЗАРТА ТАМ Е Е ЗАРОВЕНО КУЧЕТО ТАМ СА ХОРАТА НА БОЖКОВ
  • 53 самият той селянин

    12 2 Отговор
    Аз съм полицай ,или адвокат или друг силов орган .И ще се напъна пред всички да питам кое колко е достатъчно че да санкционирам еди кой си. Не му е ясно на човека - та пита. Да ама не ! (П.Бочаров ) За мен това е такова изпускане на лицето назначено от герб ,че няма на къде повече! Това е нечистоплътен ход за въздействие и за показване на потенция и власт . Като онзи който крещял през три баира :"Стоянеее ! Напили биволите!" а чобанина му отговарял с едно просто: " Цъ " . Нито президента ми е топ в листата. А Гешев ми просто противен като човек .Но може да свърши "много работа" за някои хора. Прост народ -прости държавници . Чуйте ги тук .Какво пишат бедничките...То е странно ,че не е поискал и за други защото той пита човека . Да беше питал и за двамата първи -по-прикрито ще е ,защото и козата Сийка от селото на баба като я питам си го казва "Бееее!" Айде чау че изпуснах офцете ! :-)
  • 54 Не търсете под вола теле

    21 1 Отговор
    Гешев, имаш много по–важни дела за вършене( и то спешно)! Не търсете нещо, което го няма, но ви се ще! Румен Радев е законно избран Президент по волята на българските граждани– гласоподаватели. Това, че не е пластелин в ръцете на заинтересованите както беше Плювньо, не е проблем на българския народ.
  • 55 Горо

    17 1 Отговор
    Ако Бойко Борисов бе умен мъж, той би работил за това Румен Радев да бъде избран на поста президент за втори мандат, а не да се занимава с това да го дискредитира, с което още повече увеличава рейтинга му. Ако Румен Радев влезе в политиката и регистрира политическа партия, това ще бъде краят на ГЕРБ!
  • 56 Българина

    18 1 Отговор
    Това е една от поръчките на козяк, след скорошната среща на Гешев с юридическия съветник на краварите. И после боклука Паси говори за руски шпиони, пък Гешев се оказа американски! Да им пукнат на герберите децата!
  • 57 за държавна измяна в затвора ще му

    4 19 Отговор
    викат на всеки 15 минути ''Руми Руми иди сюда быстро и возьми его''....:):)
  • 58 Българина

    12 1 Отговор

    До коментар #21 от "12345":

    Явно ББ ще се пробва за президент и разчиства
  • 59 11111ew

    14 2 Отговор

    До коментар #33 от "Алфа Вълкът":

    Боко иска да си върже гащите за всеки случай-да не се обърне гашев един ден и срещу него също и да се покаже пред народа че уж за всички е еднакъв,иначе е ясно че Гробарите си го назначиха !
  • 60 Това е измяна

    20 2 Отговор
    На гешев да му обясня що е държавна измяна. 50 г изнасяш ток и газ за турция и балканите, а само за 10 г успяваш да обърнеш потоците на обратно, съшо и внасяш боклуци от 32 държави и купуваш самолети на двойна цена, както и изгонваш 1 млн българи в чужбина. А за регулярните отчети на цц към лангли е съвсем отделен въпрос.

    Коментиран от #62

  • 61 Azz

    17 2 Отговор
    Тиквата го е срам да попита сам и помоли теб?
    Радев е единствения,който се опълчи на простака и предателя от Банкя...
  • 62 Не един мильон

    8 0 Отговор

    До коментар #60 от "Това е измяна":

    А три милиона или повече
  • 63 Вуйо

    12 1 Отговор

    До коментар #27 от "окалване бг":

    Ааа,ще излезе все нещо от напъните им....едно голямо с един хубав цвят на есенна гора....
  • 64 Факт

    6 1 Отговор

    До коментар #5 от "El chochone":

    Пак са те мадръсале!
  • 65 ЪРП

    12 1 Отговор
    БРУТАЛНА И НЕНАДМИНАТА ИЗЛАГАЦИЯ, МЕРЗОСТ , НИЗОСТ, СЛАГАЧЕСТВО И САМОУНИЖЕНИЕ!!!!!!
    ТОЗИ СИ ПЛЮ НА ИМЕТО, ЗА 7 ГОДИНИ НАПРЕД ОЩЕ ОТ САМОТО НАЧАЛО!!!!!!!
  • 66 ???

    8 1 Отговор
    То на Гешев само това да не му е ясно. Голям корифей се извъди. Познанията бликат като пернишко изворче.
  • 67 Гнида

    10 1 Отговор
    Каква е процедурата за импичмънт на прокурора ? Този елемент не е спечелил доверието на суверена , а е назначен парашутист !
  • 68 Койчо

    5 4 Отговор

    До коментар #8 от "РУМЕН РАДЕВ":

    Ти си уникално “проЗт”виш си правописа бе гьон.
  • 69 гост

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "ХА ХА":

    Виж си минусите за тъпото ти изказване.
  • 70 Психо Доктор

    5 0 Отговор
    Ако беше питал някой мушмурок, щеше да е смешно. Но наглостта и реваншизма властимащите е знак, че не желаят да имат опоненти и си вярват че са всемогъщи.
  • 71 Мхм

    2 6 Отговор
    На Рундьо май ще му намерят цаката
  • 72 Око

    3 1 Отговор
    ГЕРБ в действие!
  • 73 Боярышник

    2 1 Отговор
    Гешев задава нормален въпрос,ака г-н президента или вице президентът направят престъпление,като кражба,обир и/или др. престъпление как може да бъдат подведени под отговорност щато обикновенни граждани..нали така???..или те са недосегаеми зад удобно чадърче в щонституцията?!А най-интересно е дали този ред в конституцията не епоправка по време на мандата на агент "ГОЦЕ"?!..Питам аз и отговор не чакам..
  • 74 ТРАК

    5 0 Отговор
    ПРЕЗИДЕНТЪТ ЛИ ВИ Е ВИНОВЕН, ЧЕ СТЕ НЕКАДЪРНИ И КРАДЛИВИ? ВСЪЩНОСТ МИСЛЯ, ЧЕ НИКОЙ НЕ СЕ СЪМНЯВА, ЧЕ УМИШЛЕНО УНИЩОЖАВАТЕ И ДЪРЖАВАТА, И НАРОДА. ВИКАМ КЪМ СВЕТЛИТЕ ИЗВЪНЗЕМНИ СИЛИ - ЕЛАТЕ ДА НИ СПАСИТЕ!НЯМА КОЙ ДРУГ, ГОСПОДИ!!!
  • 75 ТРАК

    2 0 Отговор
    ВИКАМ КЪМ СВЕТЛИТЕ ИЗВЪНЗЕМНИ СИЛИ - ЕЛАТЕ ДА НИ СПАСИТЕ!!! НЯМА КОЙ ДРУГ, ГОСПОДИ!!!
  • 76 Тутраканец

    0 4 Отговор

    До коментар #9 от "русенец":

    Гешев прави допитване защото кауна не си плаща издръжките на децата и негоже даже заведе дело срещу него а простите комунисти веднага съзряха саботаж срещу чучалото кои министър не иска прост президент но това е капацитета на бсп
  • 77 Ново

    0 6 Отговор

    До коментар #17 от "ДДРОнег":

    Стига омраза издигнете поне един умен бесепар поне борисов да има малко конкуренция завсичко борисов ви е виновен
  • 78 Ван дер Любе

    4 0 Отговор
    То Гешев реши всички проблеми с престъпността в България за президента се загрижил. Ами да пита Конституционния съд, защо Пеевски и Доган ползват държавна охрана? С какво са го заслужили?
  • 79 Сърп и чук

    2 1 Отговор
    Питомците на Симеоново не обичат питомците на Долна Митрополия и другите военни училища! Толкоз! Доколкото тази битка е мошеническа, кадрите на МВР владеят мръсните номера и водят убедително в резултата. Отдавна са минали времената на царство България, когато от армията са треперели всички! Защото са правили преврат, когато се наложи!
  • 80 бОКЛУК

    3 0 Отговор
    КАК НЕ ГО Е СРАМ ТОЗИ НЕЩАСТНИК ? Подлога на Бойко! Ние един свестен президент си имаме и той ще прави чалъми да угоди на Боко Тиквата, да свалят президента БОКЛУК ДОЛЕН !
  • 81 корект

    0 0 Отговор

    До коментар #49 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Не си прав! В смисъл, че думата не се пише с "йо", с "ьо"!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове