Last news in Fakti

20 Февруари, 2020 15:47 9 683 19

Конфликт на интереси при скандалната Маринела Николова, кмет на Козлодуй

  • кпконпи-
  • корупция-
  • маринела николова-
  • тюленово-
  • шабла-
  • конфликт на интереси

От КПКОНПИ разследват кметовете на Стражица и Тервел, както и главния архитект на Община Шабла

Конфликт на интереси при скандалната Маринела Николова, кмет на Козлодуй - 1
Маринела Николова

От Комисията за противодействане на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ) образуваха производства за установяване на конфликт на интереси при трима общински кметове.

Производството срещу Маринела Николова, кмет на Община Козлодуй, е започнало след сигнал. Между общината и едноличен търговец са били сключени девет договора за наем на земеделска земя. Общата площ на наетите общински ниви е близо 2250 дка., а договорите са за срок от по четири години. Всеки договор е предшестван от съответна тръжна процедура, завършила с определяне на спечелил търга - само въпросният едноличен търговец, за всички девет договора. В същото време е установено, че кметът на общината е отдал под аренда на този търговец и собствените си земеделски земи (два договора за близо 87 дка), със срок до стопанската 2026 - 2027 г.

Производството срещу Симеон Симеонов, кмет на Тервел за времето когато е бил председател на Общинския съвет - 2015-2019 година. В четири заседания на общинския съвет за гласуване, е било подложено предложение на МК "За нов Тервел" за включване в дневния ред на точка за откриване на процедура за предсрочно прекратяване на правомощията на председателя на съвета и за избор на нов председател. Предложенията не са били приети, като в гласуването на всяко от четирите заседания, с глас "против", е взел участие и самият Симеон Симеонов. С това е нарушил закона, според който лице, заемащо висша публична длъжност, няма право при изпълнение на задълженията си да гласува в частен (в случая свой личен) интерес.

След сигнал от орган на съдебната власт, установил факти за конфликт на интереси в хода на водено разследване, КПКОНПИ е образувала такова производство и срещу Румен Павлов - кмет на Стражица. Установено е, че неговият брат, действащ като едноличен търговец, е подал до кмета на Стражица 24 заявления за издаване на разрешения за почистване от дървесна растителност на имоти. Така, след съответни процедури, са издадени 24 заповеди в полза на едноличния търговец, от които Румен Павлов е подписал 11. На основание тези 11 заповеди, кметът Павлов е издал 69 отделни разрешителни на едноличния търговец - негов брат.

КПКОНПИ е образувала производство за установяване на конфликт на интереси и по отношение на общински съветник от Царево. Предмет на проверка ще са твърденията в подаден сигнал, че в бюджета на общината за 2020 г. е предвидено финансиране за волейболен клуб в размер на 45 000 лв. като братът на съветника е член на управителните органи на клуба, а самият съветник е гласувал "за" това финансиране.

На 07.02.2020 г. след излъчен репортаж за строеж на морския бряг в село Тюленово, с решение на КПКОНПИ, въз основа на репортажа и публикацията, е образувано производство за установяване на конфликт на интереси за главния архитект на Община Шабла - Татяна Нейкова.

Твърденията са, че сградата в строеж е собственост на сина на главния архитект на Община Шабла, а самата тя е презаверявала разрешението за строеж в полза на своя син.

*За всяко от лицата, посочени по-горе /Маринела Николова, Симеон Симеонов, Румен Павлов/ приетото решение на КПКОНПИ не е влязло в сила. За общинския съветник – Община Царево и за главния архитект на Община Шабла, конфликт на интереси не е установен с факта на образуване на производството – той се твърди и наличието или липсата му подлежи на установяване по предвидения в закона ред.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Гост

    31 1 Отговор
    Абе вие не разбрахте ли, че при всички кметове, особено на управляващата партия, са в постоянен конфликт на интереси и мислят само за далаверата, как да откраднат, да те п.р.е.е.б.а.т, как да минат тънко, 6ак да си купят апартаменти. Няма един читав! Един....
  • 3 Euromebel

    3 8 Отговор
    мебели по поръчка https://euromebel.com/
  • 4 КЪДЕ СИ БЕ

    13 3 Отговор
    ГРАД КОЗЛОДУЙ-НЕ СЕ КРИЙ НЕЩАСТНИКО..
  • 5 Адолф

    19 1 Отговор

    До коментар #1 от "Асан":

    Асанчо ела при чичо Ади

    Коментиран от #6

  • 6 Жиката

    12 0 Отговор

    До коментар #5 от "Адолф":

    На парна баня ли го каниш. И ако да , първо да се изкъпе за стане сапуна по чист .
  • 7 Язе

    8 0 Отговор
    Това са само капки в морето. Да се замаже положението. Само симулират дейност. А големите далавери не се разследват...
  • 8 Мършо гадна

    12 1 Отговор

    До коментар #1 от "Асан":

    Фес нещастен престани да псуваш В. Левски!

    Коментиран от #9, #10, #16, #17

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 слаботоков

    8 1 Отговор

    До коментар #1 от "Асан":

    Абе боклук, чудя се защо майка ти те е родила! Да еба майка ти курвенска и проститутска!
  • 12 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Петкан":

    Да, това е главния редактор на фактити, ако има такъв
  • 13 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    0 4 Отговор
    това го направи ИВАН КОСТОВ И СДС и сегашните престъпни мутри от ПП ГЕРБ ПСИХОПАТИ САДИСТИ ТВУ за тия ОБИЧАМ РУСИЯ и ДЕСИ
  • 14 "Менгеле"

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "Асан":

    Ciganino.shte.otvorq .tqloto.ti.sas.brasnarski.noj.ot.garloto.do.tashacite.ti.i.shte.ti.izvadq.organite.s.koito.shte.naxranq.prasetata si.I 's izsranoto.ot.tqx.shte.te.napalnq.otnovo.'sled.koeto.staratelno.shte.te.zashiq.I shte.te.predam.name jalkata.ti.turska.familiq.
  • 15 Радо

    2 3 Отговор
    Тая не беше ли проста гербераска кузъ???
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 DOMUZ AGA.

    0 0 Отговор
    Taka Kato q gledam.moje.I xybava pytka da Ima za zdravo ebane
  • 19 Гост

    0 0 Отговор
    Каде е този КозлодУЙ сега ??????????????
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове