Last news in Fakti

7 Март, 2020 15:34 3 578 10

Румен Ралчев: НСО сбърка още при влизането на медсестрите в НС

  • нсо-
  • медицински сестри

Румен Ралчев не е съгласен с идеята НСО да викат помощ вътре в собствените си обекти на охрана, защото така работата ставала много сериозна

Румен Ралчев: НСО сбърка още при влизането на медсестрите в НС - 1
Снимка: БГНЕС

Преструктурирането на ръководството в Националната служба за охрана (НСО) не дава право да бъдат нарушени основните механизми за реагиране при кризисни ситуации.

Това заяви Румен Ралчев - бившият началник на охраната на Тодор Живков, в сутрешния блок на Нова телевизия във връзка с във връзка с новия началник на НСО и новите назначения в службата.

Повод за думите му бяха барикадирането в Партийния дом на пет медицински сестри, които снощи доброволно напуснаха сградата, след като престояха малко над 24 часа там и една от сестрите бе поставена в критична ситуация да излезе на перваза на първия следприземен етаж на сградата.

Румен Ралчев не е съгласен с идеята НСО да викат помощ вътре в собствените си обекти на охрана, защото така работата ставала много сериозна. За това Ралчев иска да бъде разбран правилно - когато има грешки, ние сме длъжни много прецизно да ги посочим.

По думите му НСО са сгрешили още при влизането на медсестрите в Партийния дом.

В момента, когато няколко пъти една от протестиращите медицински сестри е заплашила, че ще скочи през прозореца, вече е било напълно задължително изолирането на групата и взимане на решение какво да се прави по-нататък, подчерта Румен Рачев. Най-малкото е трябвало да се обезопасят прозорците.

"Като оставиш една жена да стои с часове на перваза на третия етаж действително е един голям шанс за всички, че случаят не е завършил с голяма травма или смърт", изтъкна Ралчев. Ненапускането на залата в Партийния дом е нарушение на правилника и може да бъде използвана сила, като взимане на допълнителни мерки, стана ясно от думите му.

Румен Ралчев не иска да влиза в политически сблъсъци и оценки, но целият този случай бил провокиран от политиците - нежеланието да изслушат на заседание протестиращите хора. "Тяхната крайна реакция беше израз на отчаяние и ние сме длъжни да погледнем нещата в очите, да вземем мерки и да кажем - дали действително нашето общество е достатъчно справедливо", запита той.

В заключение Румен Ралчев заяви, че този случай не трябва да действа демотивиращо на състава на НСО, защото има голям потенциал и е необходимо колкото се може по-бързо да приключи преструктурирането ѝ.


Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Митко

    15 32 Отговор
    ✅ "НСО" е на пряко подчинение на президента, а президента е в услуга на опозицията срещу цялото правителство!
  • 2 123

    12 26 Отговор
    Румен Радев? Кой беше този? Апропо, НСО означава Национална Служба за Охрана, а не Национална Служба за Отмора и релакс! Обекта се пази до последен патрон и дъх! А за истеричните сестри, е...ан, и подфъргане със скубане.....
  • 3 Последния софиянец

    17 0 Отговор
    Разни експерти по кризисни ситуации нали са си взели парите. Трябва по принцип да са разиграли всякакви ситуации. Даже и извънземни.
  • 4 Ads

    20 5 Отговор
    Естествено, че Радев ще е виновен но защо! Тези тъпи чичета да назначени кой знае кога. Един с мисъл нямаше, един, начело с глуповатия им началник! Защо трябва силово да се решава такъв случай, дори не е и приблем? Цялата служба трябва да се измете и на техно място да се назначат интелигентни и мислещи хора, а не маймюни! Поради това, че всичко се решава силово у нас, загина Баретата в Ловеч тежко ранени бяха двама. Един пенсионер им разказа играта защото е знаел, как ще действат. Тук същите тъпанари, дори по-големи! Нито са въоръжени, опасност нула, само трябваше да се води диалог. Но кой да мисли. Я вижте какво маймунче води със себе си Сикаджията, дори и по света. Тъпотата се шири яко в тези среди и МС.

    Коментиран от #9

  • 5 кибик

    19 3 Отговор
    Ако тези пазят някого, този трябва да се пази сам. господата са толкова далече от правилата за охрана и пазене, че направо се чудя нашите политици как са живи още. Гледах как трима бабаити и една жена не можаха да вкарат една жена от перваза в стаята. Ало не сте ли учили статика в АМВР - не са ли ви казали че трябва да изведеш човека от равновесие, ако знаете този термин. Лаици. Станахте за смях.

    Коментиран от #6

  • 6 Медсестра

    8 11 Отговор

    До коментар #5 от "кибик":

    Естествено, че можеше да не стига даже до прозореца, но затова беше тази постановка да се вържат повече такива като теб! В БСП има всякакви специалисти, но напоследък издишат!
  • 7 бивш до 6

    13 3 Отговор
    В тази игра няма постановка бе човече. Щом ще го сваляш сваляй , а не се прави на артист. А за вас това може да е постановка , сигурно имате информация. Да не сте от ГЕРБ???????? те знаят всичко.
  • 8 фейкйк нюз

    2 2 Отговор
    Кой е този келеш Румен Ралчев,че го пишете и "началник на охраната" ?! Едно време разнасяше суджуци и луканки по домовете на ком.елита !
  • 9 Бостан

    0 2 Отговор

    До коментар #4 от "Ads":

    Ами радев кауна неговите като и те са от нсо поразлични ли са охраната деисваха правелно
  • 10 КОРУПЦИЯ

    1 0 Отговор
    Господин президента Радев е велик Борисов и герб търсят причини народа да го намрази но няма да стане Борисов българоубиецо на мръсен
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове