Last news in Fakti

6 Май, 2020 08:23 22 193 150

Доц. Мангъров: Не е нужно тази игра да продължава след края на май

  • доц. д-р. атанас мангъров

Не възрастта е определяща, а придружаващите заболявания

Доц. Мангъров: Не е нужно тази игра да продължава след края на май - 1
Снимка: БГНЕС

Доц. д-р. Атанас Мангъров е Началник на Първо Детско отделение към СБАЛИПБ “Проф.Ив.Киров” ЕАД - София. Доцент към Катедрата по инфекциозни болести, паразитология и тропическа медицина. Доц. Мангъров завършва ВМИ „И.П.Павлов” - Пловдив през 1982 г. Специалист по инфекциозни болести от 1988 г. и специалист по детски болести от 1993 г. Научните му интереси са в областта на съвременната рехидратираща терапия при остри чревни инфекции в кърмаческа и ранна детска възраст. На тази тема защитава дисертация през 1991 г.

Ето какво каза той пред trafficnews.bg:

- Доц. Мангъров, премиерът все пак се вслуша в препоръките ви за разхлабване на мерките.

- Това е много хубаво. Отпускането на мерките изискваше сериозен кураж. Защото в крайна сметка този, който ги отпуска, носи отговорността. Фактът, че това беше направено, означава, че му стиска. Важното сега е системата да се връща към нормалното си състояние на етапи. Шлюзовете да се вдигат постепенно, един след друг. И това да не става нито твърде бързо, нито твърде бавно, както в момента се прави.

- Кои трябва да са следващите ограничения, които ще паднат?

- Да се махнат КПП-тата и ограниченията хората да пътуват. Да се отворят местата за спортуване на закрито и след това да се мисли децата да тръгнат на училище, студентите – на лекции. Хората да се върнат на работа. Малко по малко да се връщаме към нормален ритъм.

- Но в крайна сметка се взе решение учениците да не се свръщат в класните стаи.

- Ако от Министерство на образованието са решили така, поради факта, че остават няколко седмици до края на учебната година, също е вариант. В крайна сметка наесен децата ще трябва да тръгнат на училище. Но много по-важно е студентите да тръгнат на лекции, защото няма да могат да завършат.

Тук мерките не бяха разхлабени изведнъж, а това става на етапи. След случилото се по празниците – по Цветница, по Великден, чакахме чували с трупове, но нищо лошо не се случи. Сега се отвориха градинките, парковете, разрешиха на хората да спортуват на открито. Надявам се, че след десетина дни също нищо лошо няма да се случи. И след това вече трябва да се мине към другите етапи, за които говорихме.

Важното е, че при тези мерки, които се вземат сега, се освобождават млади, силни хора, които могат да спортуват. Така че и да се заразят, няма да им се случи нищо лошо. Трябва да се спазват правилата за социалното дистанциране, за отстоянието. И другото, което непрекъснато трябва да се напомня, е, че старите хора трябва да се пазят и да бъдат пазени. Не защото са стари, а защото обикновено един възрастен човек има по няколко придружаващи заболявания, които го правят по-рисков. Иначе, ако човек е на възраст и няма заболявания, той по нищо не се отличава от младите. Опазването на възрастните хора е задача както на обществото, така и на самите тях.

- Кога ще се върнем към нормален живот?

- Силно се надявам, че това извънредно положение няма да бъде удължено. Но ако все пак това бъде направено, мисля, че не е нужно след края на май да продължаваме с тази игра. Виждате, че нещата се случват доста бързо, което е много хубаво. Защото няма никакъв смисъл в това стоене и бездействие. Няма какво да се случи, докато сме в такова вегетативно състояние. И съм сигурен, че тези очаквания за втора вълна няма да се случат.

- Доц. Димов представи три сценария за развитието на коронавируса. Кой е най-реалистичен според вас?

- Аз мисля, че това, което ще се случи в нашата страна е, че тази инфекция малко по малко ще изчезне през летните месеци. Дори да има след това някакво връщане, то няма да бъде с тази сила. Но всъщност ние тук никога не сме имали нещо особено. Виждате, че в момента в страната има между 30 и 40 души в реанимациите. Има около 300 души, които са хоспитализирани, като огромната част от тях са хоспитализирани, за да бъдат изолирани, а не защото са болни. И имаме 1600 души, които са заразени, но не са болни, и си стоят вкъщи под карантина. За съжаление, имаме около 170 души медицински персонал, които се заразиха, но това се случва навсякъде по света.

Надявам се, че ще се случи това, което стана със SARS през 2003 г., когато вирусът изчезна и не се е появявал.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 116 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 CoV 20

    39 221 Отговор
    Ами да които иска да излиза на вън и да се зарази си носи кръста и отговорността ние здравите какво сме виновни на тези с придружаващите заболявания?! :\

    Коментиран от #27, #81, #119, #136

  • 3 CoV 20

    17 66 Отговор
    Aмериканската компания Greffex Inc. твръди, че е разработила ваксина срещу коронавируса, съобщава ОЕ24.Американската правителствена агенция за контрол на храните вече тества откритието върху животни. То ще бъде изпробвано в страните, които са особено силно засегнати от коронавируса.
    Бързото разпространение на коронавируса извън Китай кара инвеститори да търсят решение. Акциите на компанията Gilead Sciences са се покачили от 71,65 в началото на април до 79,25 американски долара в началото на май. Антивирусният препарат на фармацевтичната компания е успешен в експериментите с животни при борбата срещу патогена Ковид-19.

    Коментиран от #12, #19, #25, #48

  • 4 лекар

    120 20 Отговор
    Дай, Боже, да сте прав, колега!
  • 5 1111

    122 17 Отговор
    Изнесете повече информация за проектозакона, който се готви да се приеме, или ще ни поднесете като приет такъв, без да имаме право на глас, т. е протест....

    Коментиран от #13, #72

  • 6 Респект

    301 58 Отговор
    Браво , Докторе , че винаги говориш прав текст ! И на най - сложните въпроси отговаряш обективно , ясно и разбираемо ! Уважаваш себе си и гражданите ни , което те прави достоен човек !
  • 7 Който иска

    132 23 Отговор
    да се крие вкъщи. Аз не му преча

    Коментиран от #76

  • 8 Коректен

    208 21 Отговор
    Слабо ме интересуват базираните на нищо статистики изнасяни от нощ, но ми е много любопитно какви ги върши влади горанов с новия дълг от 10 милиарда, който трябва да помогне на бизнеса на пеевски и домуза.

    Коментиран от #53, #77, #109

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 лили

    178 53 Отговор
    Най-свестният от всички които се показват и изказват !
  • 11 111

    69 126 Отговор
    Какво означава здрави и силни. Има редки заболявания, които се активират, има алергии а и една пневмония не е безобидна. Лекари няма, болници пълни, кой ще ни лекува пълноценно. Не приемам подобни изказвания. Като умре сега някой млад или дете, всички които са.по заведенията ще се скрият. В бг всичко е на обратно

    Коментиран от #150

  • 12 1111

    102 33 Отговор

    До коментар #3 от "CoV 20":

    Ти функцията на Мутафчийски ли извзе? Хора, свалете тези маски навън
  • 13 Гей Билтс

    14 35 Отговор

    До коментар #5 от "1111":

    Ще птотестираш у изолатора на фатмаците с принудителна ваксинация.

    Коментиран от #30

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Активист на БКП

    49 8 Отговор
    А закона, закона??? Май ще е антихуманен???

    Коментиран от #16

  • 16 чипиран

    58 4 Отговор

    До коментар #15 от "Активист на БКП":

    Ще е общочовешки, значи античовешки.
  • 17 Гост

    178 61 Отговор
    Доц. Мангъров, приемете моите уважения. Вие сте единственият, който има смелост да отстоява собственото си мнение.
  • 18 Шумен

    76 8 Отговор
    Шефа Костов на Шуменска болница Мбал каза, че до година вече спешното отделение няма да работи.. кво прайм отговорните лица питам и кмета .. че от корана не знам но ако паднеш и си пукнеш главата чак във варна ли трябва да ходя кмете.. или ако има битов инцидент с катастрофа наръган гражданин с хеликоптер или с такси до варна как ще е процедурата

    Коментиран от #20, #22, #24

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Кински

    63 3 Отговор

    До коментар #18 от "Шумен":

    Не беше ли шуменския кмет който викаше ,че лекарите и мед сестрите на първа линия не заслужават по 1000 лева
  • 21 За вярващите,

    53 9 Отговор
    В Бог, не в църквата искам да съобща, че вчера, 05.05.2020 година е победен вирусът, във вселената и на земята. Благодаря на българските души, постигнали победата!

    Коментиран от #28, #112

  • 22 Шопо

    42 6 Отговор

    До коментар #18 от "Шумен":

    Епа нали Варна е пристанище на Шумен???
  • 23 ....

    83 35 Отговор
    Браво браво мангърката е човека
  • 24 София

    42 8 Отговор

    До коментар #18 от "Шумен":

    Нема да се плашиш викаш попа или ходжата........
  • 25 the truth

    77 14 Отговор

    До коментар #3 от "CoV 20":

    Да, ваксината с наночиповете. ОВце такива, откажете тази отровна ваксина!
  • 26 Пи пи

    32 53 Отговор
    Надяваш се на това Надяваш се на онова ако обаче не стане така ЩЕ ТЕ ПИТАМ КАКВА ПЕСЕН ТОГАВА ЩЕ ЗАПЕЕШ
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 the truth

    64 12 Отговор

    До коментар #21 от "За вярващите,":

    Вярвам в Бог, но ти как разбра, че вирусът е победен?! Не виждаш ли, че Гейтс ни готви белега на звяра?

    Коментиран от #43

  • 29 Дедо Пенс

    44 12 Отговор
    Ще ни поставят ваксината ,,чип,чип,чипчиририп,, и готово!
  • 30 the truth

    32 5 Отговор

    До коментар #13 от "Гей Билтс":

    Ти ще се чипираш ли, Билтсчо?
  • 31 Характеристика

    127 34 Отговор
    Доц. Мангъров притежава интелигентност, знания и висока професионална компетентност. Има лично достойнство и проявява смелост. Позволява си публично да изказва собствено мнение. Абсолютно неподходящ за издигане.

    Коментиран от #35, #110

  • 32 Учуден

    60 14 Отговор
    Всичко хубаво, но защо тази статия е в секция "крими", тук би трябвало да са нарцистичните излияния на Бойко
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 смях

    49 120 Отговор

    До коментар #31 от "Характеристика":

    този е шизофреник и дрънка пълни глупости , мога да го направя на 2 стотинки само с факти цифри и доказателства , но няма да се хабя повече лумпените му вярвайте и скоро ще ходите по погребения на близките си

    Коментиран от #39, #82

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Гей Билтс

    19 8 Отговор

    До коментар #36 от "къде сте бе вълшебници":

    Същите, дето ще ти поставим наночип чрез ваксинката.
  • 38 Гей Билтс

    12 5 Отговор

    До коментар #36 от "къде сте бе вълшебници":

    Зад всеки ъгъл и скоро пред всяка врата.
  • 39 El komunqga

    46 53 Отговор

    До коментар #35 от "смях":

    Абсолютно точно казано! Готов съм да се обзаложа, че докато говореше за това, че няма нужда от мерки, то той самият се е пазел много сериозно(предвид, че е и от застрашентеа група).

    Коментиран от #51

  • 40 Наблюдател

    38 66 Отговор
    "Мангъризацията" е най-доброто средство срещу коронавируса. Не са нужни ваксини и лекарство а премахване на всички ограничения и предпазни мерки. Сухите съчки се оставят да изгорят а останалите придобиват стаден имунитет. Толкова е лесно и просто. И икономична за пенсионната система.
  • 41 Ццуц

    89 44 Отговор
    Има поне един разумен и компетентен човек в тая държава. Все е някакво успокоение.
  • 42 COV 20 E

    11 2 Отговор
    ....авторката на статията !
  • 43 На някои,

    28 8 Отговор

    До коментар #28 от "the truth":

    Хора е дадена дарба, да разговарят с душите на хората, независимо дали вярваш, или не! Има вселенски компютър, та информацията е от една българска душа, работеща на Вселенският компютър. Предстои глад!

    Коментиран от #44, #111

  • 44 the truth

    50 10 Отговор

    До коментар #43 от "На някои,":

    Добре. Само да питам - Гейтс ще ни чипира ли нас, българите? Не му щем чипа! Той е сатанист!

    Коментиран от #92, #97

  • 45 Ггфф

    68 18 Отговор
    Който се страхува да си стои вкъщи. Елементарно. Ще излезат от дупките след няколко месеца, когато другите го прекарат. Те и сега си стоят вкъщи, но искат и другите да са заключени, не става. Щом техният избор да се крият е уважен, така трябва да е уважен изборът на другите да излизат.
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Пената

    18 5 Отговор
    А Бейби фейс какви локуми разтягаше...
  • 48 Киро

    16 20 Отговор

    До коментар #3 от "CoV 20":

    Германска и американска фирма имат разработка за ваксина. Първо 350 човека в САЩ а после 260 в Германия ще се тестват.
    Това е добрата новина.
    А лошата е че в САЩ има 12 или 14 мутации вируса.
    Ние все още не знаем какво се случва у нас. Няма масово тестове. Доколко все пак е морално да се каже - тези с разни болести да се заразяват и да умират. Тези здравите да живеят.
    Това е едната дилема. Другата е хората или икономиката.
    И къде сме ние с отговорите на тези въпроси.
    Доц Мангъров е прав че сам ще изчезне вируса. Да . Но догодина до лятото.
    А до тогава?

    Коментиран от #49

  • 49 the truth

    28 12 Отговор

    До коментар #48 от "Киро":

    Гейтс ще ни пробута ваксина с чипове.
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Ха ха ха ха ха ха

    20 16 Отговор

    До коментар #39 от "El komunqga":

    Бъди ПОВЕЧЕ от сигурен !
    Цялото семейство на мутата например е все още изолирано в една от къщите му на морето.Иначе ,,трябва да се научим да живеем с този вирус "
  • 52 Динко

    48 53 Отговор
    Тоя Мангъров така го казва все едно в България 100 000 човека само имат хронични заболявания.Аз съм само един от 300 000 астматици,500 000 диабетици,500 000 с ХОББ,2 000 000 са с хипертония,300 000 онкоболни.Това са официални данни към момента горе долу.Половината население е горе долу това ако не и повече е какво да умират щото на тоя комплексар,на който в медицинските среди отдавна не му обръщат никакво внимание му се приискало да си пробва някаква негова си теория.

    Коментиран от #74, #83, #133

  • 53 БСП - НАРОДНИТЕ МИЛИОНЕРИ

    10 12 Отговор

    До коментар #8 от "Коректен":

    ПАРИТЕ НЕ СА ТЕГЛЕНИ

    Коментиран от #58

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Госあ

    43 50 Отговор
    Айде това с мерките да го каже някой който разбира, за предпочитане от Кох или Пастьор ,а не някакво самозвано детско инфекционистче купено от хотелиерите и ресторантьорите, което бъкел си няма от статистика изобщо.
  • 56 Георги

    47 3 Отговор
    Дано е така всичко да мине до месец
    БОГ да е с нас
    Народа да живне и станем по добри
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Коректен

    17 9 Отговор

    До коментар #53 от "БСП - НАРОДНИТЕ МИЛИОНЕРИ":

    Чува се, че 1.2 милиарда са изтеглени вече на по 200 милиона и това е от миналата седмица.
  • 59 Всичко се враща

    8 17 Отговор

    До коментар #54 от "Абсурдистанска реалност.":

    После да не ревеш детето ти ако почине от рак

    Коментиран от #62

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Марио

    48 32 Отговор
    Мангъров е прав.Крайно време е всичко да отвори.Трябва да се отворят фитнесите, за да могат хората да тренират.Спортът е здраве.

    Коментиран от #64

  • 62 Абсурдистанска реалност.

    12 25 Отговор

    До коментар #59 от "Всичко се враща":

    Ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха Радвам се на коментара ти ! Щом така мислиш,значи си против идеите на Мангъров което е добре. Ако пък го подкрепяш,значи си полуидиот който не е наясно със самия себе си.
  • 63 balgarin

    7 16 Отговор

    До коментар #54 от "Абсурдистанска реалност.":

    Да го на мангъркам намайка ти и татко ти

    Коментиран от #67

  • 64 АБСОЛЮТНО

    18 26 Отговор

    До коментар #61 от "Марио":

    ВСИЧКО да се отвори на макс. и да се игнорира реалноста !
    Един път се живее.Да става каквото ще.
  • 65 Ххх

    43 41 Отговор
    Мангъров е човекът-надежда за разумните.
  • 66 име

    20 12 Отговор
    търговецът в храма на медиците. вън .
  • 67 Ха ха ха ха ха ха

    15 6 Отговор

    До коментар #63 от "balgarin":

    Хубаво,ама ще ти трябва и пи*шка за това.
    Пък ти по половин час я търсиш в гащите преди да опикаеш тоалетната,какво остава за другото.

    Коментиран от #68

  • 68 balgarin

    3 9 Отговор

    До коментар #67 от "Ха ха ха ха ха ха":

    и майкати така мислеше преди да го отнесе
  • 69 222

    23 9 Отговор
    Който не го е страх, да пита Началника. Той всичко знае и ще обясни. Тестът показа,, че е по-умен и от вируса. Знае и за чувалите и за хладилните камиони. Имаше и други работи, ама не ги помня.
  • 70 Първо

    44 26 Отговор
    Всички,които си мислят , че са здрави, може да се окаже, че НЕ СА !! както си изпратих аз. Второ: Сметките за лечение плащаме всички! На който му се шматка насам- натам,да подпише ,че ще си плаща сам.Трето: Мангъров, да събере всички близки и роднини в изолиран имот, да зарази 70% от тях,да видим какво ще стане и тогава ще вземем решение за нацията.

    Коментиран от #71, #132

  • 71 Тиквистан кочина

    9 17 Отговор

    До коментар #70 от "Първо":

    И чип ше ти сложи муфтата.мипипане искат, затва е тоя цирк
  • 72 pepy

    23 2 Отговор

    До коментар #5 от "1111":

    "Изнeceтe пoвeчe инфoрмaция зa прoeктoзaкoнa, кoйтo ce гoтви дa ce приeмe..."

    Докато си губиш времето за Copy/Paste на едно и също след различни статии, отиваш в сайта на Народното Събрание и четеш... не е толкова сложно...
  • 73 чичо

    37 24 Отговор
    Мангъров,продължавам да твърдя че си лъжец,но вече не само защото не се зарази,а и за това,че изопачаваш казаното от други. А мерките щяха да са такива и без теб.
  • 74 Обикновен човек

    33 20 Отговор

    До коментар #52 от "Динко":

    Абе спри се бе, ти твърдиш че всички в България са болни и според теб няма здрави хора ???? И какво ти е виновен доктора който казва абсолютната истина , той ли е виновен че ти си болен? Шест милиона българи ли са виновни че ти си болен????Болен ,не болен рано или късно и ти ще гушнеш букета ,никой не е излъгал смъртта!!!!

    Коментиран от #93

  • 75 До платените от Батко Буби

    8 21 Отговор
    Всички вие да ГД на Мангъра!!!!!
  • 76 Суха съчка

    10 6 Отговор

    До коментар #7 от "Който иска":

    Ако ти ме заразиш и случайно разбера знаеш ли какво ще ти се случи.
  • 77 некоректен

    17 6 Отговор

    До коментар #8 от "Коректен":

    Пеевски даде 50 милиона,време е да вземе 500
  • 78 от 77

    10 0 Отговор
    Грешка,дал е 5 милиона,а не 50
  • 79 Браво

    36 30 Отговор
    Този неук човек Доцент, не спря да ръси глупости. Мънкач от класа и нищо повече. Да напише една добра обосновка с реални неща които се случват, да поспори с колегите си от други държави и нека видим това. Не през ден да се показва и да мрънка. Язък че си и Доцент дори...
  • 80 Yyнвжщк

    21 16 Отговор
    Готвят ни (Бил Гейтс) световна масова ваксина с рекомбинантна ДНК - за пръв път въобще да се прилага на хора, която ще доведе до автоимунни заболявания, рак и стерилитет.

    Необходимо е Мангъров и за това да ги спре, иначе ще ни унищожат българите, искат с нас да почват, че само при нас още не бил достигнат пика.
  • 81 ЛУД УЧЕН ВТОРА КЛАСА

    19 1 Отговор

    До коментар #2 от "CoV 20":

    какво означава здрав на 45 сам и сам здрав но не сам се изследва
    близак колега по млад при рутинен преглед му откриха напреднал рак на дебелото черво поне от 2 г си е мислил че са хемароиди с храните дето ядем и въздуха има мн даже дето не подозират че са болни колко млади има схепатит С и СПИН дето и незнаят и сигурно имунитета им е на 6 сичко е мн комплексно едно е диабетик на 30 40 друго е на 60 70
  • 82 Куку

    1 3 Отговор

    До коментар #35 от "смях":

    Прав си,не го прави.Не за друго , ще се изложиш жестоко.
  • 83 Куку

    21 11 Отговор

    До коментар #52 от "Динко":

    Всичко може да говорите но но истината е че с карантина не става.След карантината при липса на ваксина кво праим .Като оня лаф след мъглата пак мъгла.Така тактиката на щрауса с глава в пясъка не върви .И на края ми обяснете защо в НОЩ има дефицит на вирусолози.Много ще ми е интересно Мангъров да дава акъл на Мутафчийски за коремната хирургия.

    Коментиран от #88

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Сульо

    30 21 Отговор
    Абе, тпзо изкукaл "доцент: докога ще ни го натрисате? плаща ли ви? кажете колко плаща ние ще съберем повече да го разкарате ! Наду ни главата с глупости !

    Коментиран от #118, #120

  • 86 Коко

    18 14 Отговор
    Господа от факти Кога ще заявите открито антиправителствената и проруска политика която изповядва сайта вече става смешно и жалко.
  • 87 Коко

    14 5 Отговор
    В крайна сметка живеем в свободна страна и всеки трябва ясно да изрази каква политика води говоря за медиите лобизма трябва да е открит като в Америка това вашето е позорно.
  • 88 Наистина си куку

    18 11 Отговор

    До коментар #83 от "Куку":

    Нощ въобще няма дефицит ва вирусолози. А Мангъра дава съвети, които вече са изпълнени и вече е взето решение по други.
  • 89 Няма как

    11 11 Отговор
    Изобщо няма как с ваксина да се вкарват чипове. Нон сенс.

    Коментиран от #94

  • 90 Махнете

    9 9 Отговор
    ..тази снимка на Мангъра, че изглежда като обесен. Не е добре.
  • 91 Тези които

    9 3 Отговор
    Се страхуват ,от зараза с вирусът, да си направят по няколко теста. С гаранция имат вирусът, в телата си, поне 7 от десет човека. Какво правят после?!

    Коментиран от #95

  • 92 Ще питам,

    0 0 Отговор

    До коментар #44 от "the truth":

    И ако имат право, да ни кажат, ще ти кажа, до час.
  • 93 Опа

    13 0 Отговор

    До коментар #74 от "Обикновен човек":

    И вас г-не няма да под мине. И само за информация, в скоро време били ли сте в болница или поликлиника? Та там има хора който са на по 27-30г????? Може на вас да не ви се вярва, но истината е друга за съжаление
  • 94 ЛУД УЧЕН ВТОРА КЛАСА

    14 3 Отговор

    До коментар #89 от "Няма как":

    ЧИПОВЕ на кого и за какво са, сегашните телефони са достатъчни да знаят всичко за нас до наи малка подробност
  • 95 Опа

    2 0 Отговор

    До коментар #91 от "Тези които":

    Ти ли ще плащаш? А имало криза ха!
  • 96 ЗНАМ

    29 2 Отговор
    За Covid 19 ТРЯБВА ДА ГОВОРЯТ ОНЕЗИ,
    които ЛЕКУВАТ Covid 19.
    Или са видяли ПОНЕ ЕДИН БОЛЕН.
  • 97 Питах и ми отговориха,

    15 5 Отговор

    До коментар #44 от "the truth":

    Че Гейт не може да чипира цялото човечество! Ще започне с новородените, но не с българчета, а в други страни! Същото се отнася и за ваксината! Душите на българите няма да позволят чипове и ваксини, за нас, поне докато дежурят на Вселенският компютър, т.е. Завинаги , защото душите са вечно живи....
  • 98 ЗНАМ

    27 16 Отговор
    Гърция има 10 нови случаи със стриктна карантина и затворени граници. А пък България, слушаща корифея детски лекар Мангъров започва да катери нагоре. С пожелание само Мангъров да ви лекува с неговите прийоми и разбирания от преди 40г. (естествено САМО В ЧАСТНИЯ МУ КАБИНЕТ).
  • 99 Девиз на Мангъров

    17 11 Отговор
    Напред наивници, аз съм след вас !!!
  • 100 А бе, Куку

    22 13 Отговор
    Мангъров е инфекционист, детски лекар. Кантарджиев е вирусолог и е в щаба. И е шеф на национална лаборатория. Цял живот се занимава с епидемии. Кунчев също - и всички ги знаят.Кой беше чувал за Мангъров преди два месеца?

    Коментиран от #101, #102, #140

  • 101 the truth

    14 16 Отговор

    До коментар #100 от "А бе, Куку":

    хахаха, Кунчев цял живот е бил по разни държавни администрации, не знам как се е сблъсквал на живо с вируси и инфекции от стола на държавните учреждения...
  • 102 Микозите,

    8 12 Отговор

    До коментар #100 от "А бе, Куку":

    Гъбичките не са вируси! Но Кантарджиев все още лекува, пълните хора, от гъбични заболявания! А те са не гъбични, а алергия ,към солта!

    Коментиран от #108

  • 103 Вижте какво прави Мутафчийски :

    11 7 Отговор
    За деца не може, за кучето му може! За фитнеси и басейни, където хората се потят, може, защото Той ги ползва, но на пеките?! Не може?!
  • 104 Gen Gurko

    18 14 Отговор
    Този пелтек напълно ми опротивя. Аман от него. Комплекси не се избиват по този начин.

    Коментиран от #105

  • 105 Муфи пагони

    8 6 Отговор

    До коментар #104 от "Gen Gurko":

    споко, ще ви чипираме с ваксината. Браво, роби, честито!
  • 106 ПЕНКО

    19 11 Отговор
    С НОРМАЛНОТО УВАЖЕНИЕ КЪМ ВСЕКИ МЕДИК -ПИТАМ : ЗАЩО ТОЧНО МАНГЪРОВ ...С КАКВО Е ЗАСЛУЖИЛ ...КАКВО Е ДОПРИНЕСЪЛ ЗА БГ МЕДИЦИНАТА ...ИЛИ Е ПРОСТО - " ПЯНАТА НА БУРНИЯ ПОТОК- НАД ТЕЖКИТЕ КАМЪНИ " ?????
  • 107 То е ясно!

    15 5 Отговор
    Отговорът е прост,но не е за прости хора. За да станеш главен държавен санитарен инспектор, значи си бил и " неглавен" инспектор в СЕС, ХЕИ и.т.н. Кунчев е минал по целия този път, според наскоро публикуваната му биография. ( за незнаещите: сес- санитарно епидемиологична станция, хеи- хигиенно епидемиологична инспекция).

    Коментиран от #113

  • 108 Гъбичките

    4 4 Отговор

    До коментар #102 от "Микозите,":

    Тази несвързана тъпотия , оставям без коментар!
  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Той

    7 6 Отговор

    До коментар #31 от "Характеристика":

    и затова все още е доцент, за неговите 64 години и почти 40 годишна практик,.а не професор...
  • 111 Не религиозен

    3 0 Отговор

    До коментар #43 от "На някои,":

    За онези, които вярват в Бог с цялото си сърце и всичкия си ума в Божието Слово има ОБЕЩАНИЕ: "Те няма да се посрамят в лоши времена. В ДНИ НА ГЛАД ЩЕ БЪДАТ СИТИ" (Псалм 37:19 )
  • 112 Не религиозен

    4 0 Отговор

    До коментар #21 от "За вярващите,":

    Вирусът се оттегли поради МОЛИТВИТЕ на ВЯРВАЩИТЕ ОТ ЦЯЛ СВЯТ !
    Исус каза : "Пак ви казвам, че ако двама от вас се съгласят на земята за каквото и да било нещо, което да поискат, ще им бъде дадено от Отца Ми, Който е на небесата. ( Еванг. на Матей 18:19) . Много вярващи по лицето на земята постиха и се молиха.
  • 113 Майки пазете децата си от мангър

    9 8 Отговор

    До коментар #107 от "То е ясно!":

    Мангъров е от квотата на ДПС. Прави кариера като "доктор" през мутренските години. Съвсем нормално е като етнически сиг.....н да се стреми да закопае повече българи - просто подменя етноса.
  • 114 радев

    6 4 Отговор
    Браво професоре!
  • 115 Марио

    12 8 Отговор
    Абсолютно прав е Мангъров.Всимко трябва да отвори вече.Не до края на май, а още сега.
  • 116 бай Шиле

    14 13 Отговор
    Господи боже мой,ти който си на небето!Дай поне един ден без този Мангъров.

    Коментиран от #117

  • 117 нЯкой

    5 3 Отговор

    До коментар #116 от "бай Шиле":

    Бай Шиле, ако наистина вярваш и се молиш, защо не знаеш, че се пише Боже- с главна буква ? С Или ти така за всеки случай...

    Коментиран от #121

  • 118 Български по хелзинкски комитет

    4 1 Отговор

    До коментар #85 от "Сульо":

    Плаща Корнелия,мой човек.Не се ли сещаш.
  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 ТУЛУПА

    5 5 Отговор
    Бойко Борисов
    Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на форум на женската организация на партията
    Скъпи мои булки, невести, моми – не ви знам кой какъв е"
  • 125 случайно минаващ

    8 14 Отговор
    Крайно време е да назначат доц.Мантъров за шеф на щаба.
  • 126 ГАБЬР

    4 0 Отговор
    ПАРЦАЛЕВ НИКОЙ НЕ ТИ ИСКА МНЕНИЕТО

    Коментиран от #128

  • 127 Суха съчка

    10 8 Отговор
    Не е нужно и вие да се появявате повече. На повечето хора до гуща им дойде от този т.н.лекар, който нарича възрастните и болни хора "сухи съчки", които "ще дадат фира"
  • 128 Тисъна

    1 1 Отговор

    До коментар #126 от "ГАБЬР":

    Твоето, пък кой го иска...
  • 129 ИСТОРИЯ С ПОВТОРЕНИЕ

    3 6 Отговор
    ТОВА ГО ВЕЧЕ ВИДЯХМЕ ПРИ "ИСПАНСКИЯ ГРИП". ОЧАКВАЙТЕ ПОДОБЕН ДУБЪЛ..СЪС ЗАКЛИНАНИЯ ДОРИ МАНГЪРОВ НЕ Е В СЪСТОЯНИЕ ДА ГО ОЗАПТИ.ЧАКАЙТЕ ПРОДЪЛЖЕНИЕ И НОВИНИ
  • 130 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 131 Биба

    14 6 Отговор
    Мангъров ,можели вече да се скриете или да идете да давате акъл на германци французи и др.
  • 132 Храна за размисъл

    11 0 Отговор

    До коментар #70 от "Първо":

    Само да допълня, че повечето хора мислят за здравето, като липса на болести. А това не е така.
    Здрав е този човек, който боледува и успява да преодолее болестта и да излезе по-силен от нея,като осъзнае причината в себе си и я премахне.

    Не можем да избегнем напълно болестите. Т.е. изобщо да не се разболяваме. И не трябва при първите симптоми на заболяване, т.е. неразположение от какъвто и да е вид, да тичаме веднага при доктора за хапчета, с които да махаме симптомите.

    Същото се отнася и за успеха във всяка сфера. Успял не е човек, който не се проваля. А този, който след всеки провал успява да намери сили да се изправи, да се поучи от провала и да продължи да върви към набелязаната цел.
  • 133 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 134 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 135 КОШМАР

    1 5 Отговор
    Тоя на цяло изтрещя.
  • 136 Нещо

    7 7 Отговор

    До коментар #2 от "CoV 20":

    да каже Мангъров за починалата лекарка от Сливен?На 43г,без сериозни придружаващи заболявания.И тя ли е от неговите "съчки".Клиничната картина на този вирус е непредвиима.

    Коментиран от #139

  • 137 toto

    2 1 Отговор
    Много ви здраве от доцент Мангъров !
  • 138 Маринка

    5 3 Отговор
    Гордея си, че доц. Мангъров е българин!!
  • 139 Професор

    6 0 Отговор

    До коментар #136 от "Нещо":

    Това не е верно. Не е диагностицирана правилно, не е третирана, не й е правена рентгенова снимка на белите дробове. Разбира се, че като не вземаш правилни противоепидемиологични мерки и страдаш от астма рискуваш. След като самите доктори не спазват противоепидемични мерки и не знаят как се диагностицира и как се третира пневмония, какво да говорим? Пак казвам -- вижте swprs.org/a-swiss-doctor-on-covid-19/
  • 140 Професор

    4 0 Отговор

    До коментар #100 от "А бе, Куку":

    Виж сега, има един малък детайл. Кантарджиев е БИВШ вирусолог. След това е завършил великата специалност "Здравен Мениджмънт" и е престанал да бъде вирусолог за да стане НАЧАЛНИК. Същото важи и за Кунчев. Мангъров е единственият практикуващ лекар и не е завършил великата специалност "Здравен Мениджмънт", където изглежда ги учат да забравят какво са знаели по медицина, а да се научат как по-добре да угаждат на властта, че да станат и да останат МЕНИДЖЪРИ... Оттам и всички идиотски решения на МЕНИДЖЪРИТЕ. Току що съобщиха по Фокс Нюз, че по последни данни от Ню Йорк съобщени от губернатора Куомо, карантинирането на всички хора вкъщи води до ПОВИШЕНА СМЪРТНОСТ. Така че, генерал Бо, генерал Му, професор Ка и доцент Ку да се готвят за съдебни дела за непредумишлени убийства поради некомпетентност...
  • 141 Мнение

    4 1 Отговор
    Дами и господа коментиращи разбрахте ли сега кой е истинския човек. Разбрахте ли кой наистина мисли за доброто на хората и за ниската смъртност. Досега каквото е казал доцент Мангъров това става. От самото начало заложих на експерта и не съм сбъркал. Жертвите от самите мерки ще бъдат стотици пъти по-вече отколкото тези от грипа.
    А от задаващата се бедност ще бъдат засегнати 90% от хората.
  • 142 незнайко

    4 0 Отговор
    Дано последния абзац от интервюто да се сбъдне ! Доц. Мангъров е единствения който казваше истината от самото начало на "пандемията"!
  • 143 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 144 Лекар

    1 4 Отговор
    Доц. Мангъров, спрете да ръсите глупости! До вчера никой не знаеше за вас в нашите среди. От къде ви изровиха? Всички знаем как се става доцент в Булгаристан, хората си мислят че като си доцент или професор вече си голямата работа. Идете да се заразите и вие щом сте толкова ербап. Дайте пример! Защо не казвате за съобщенията в медицинската литература за младите които загубиха живота си без нито едно придружаващо заболяване, защо не споменавате за последствията които оставя вируса в дробовете които тепърва ще стават ясни колко са обратими! Евала за смелостта че се опълчвате на Бат Бойко но нека това не е за сметка на някаква болна амбиция която преследвате и най вече за сметка на човешки животи и съдби!

    Коментиран от #146, #149

  • 145 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 146 онзи

    1 0 Отговор

    До коментар #144 от "Лекар":

    Все още има мнения на бройлерите, които са към 70% от хората. Ако спите с маска вероятността да се заразите е по-малка.

    Коментиран от #147

  • 147 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 148 Извод

    1 1 Отговор
    Докато четох дотук, разбрах ,че проблемът не е нито в щаба, нито в озлобени и комплексирани, като Мангъров, Слави
    и други "многознайковци". Броя на жертвите ще зависи от всеобщата човешка глупост, а тя видимо добива пандемични размери
  • 149 Колега

    0 0 Отговор

    До коментар #144 от "Лекар":

    Знаем как се ствава доцент, напр. по време на епидемия. Д-р Кунчев стана доцент - каква е специалността за която е удостоен, знае ли някой? Д-р Мангъров също е доцент - на 64 год, с близо 40 -годишна практика , други при тези условия отдавна са "професори"
  • 150 6667

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "111":

    Стига вярвахте на простотиите дето ви се пробутват, а намерете познат лекар в голяма болница да ви обясни положението. А положението е много, МНОГО просто:

    - тук-там има по някой пациент с корона
    - може би в 2-3 софийски болници има по 20-на пациента
    - болниците изобщо не са "пълни" щото се работи само на "спешни случаи"
    - реално болниците са ПРАЗНИ в момента- като няма планови операции 2/3 от леглата не се ползват

    Накрая заради тоя пиклив вирус ще си измрат купища хора чието лечение е прекъснато и операциите са отложени за "някога в бъдещето- ако доживееш"...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове