Last news in Fakti

22 Юни, 2020 11:00 3 398 17

Как шофьор остана месеци без книжка, въпреки че плати глобите си

  • шофьорска книжка-
  • глоби-
  • платени глоби

Той издирва книжката си по трасето между Велико Търново и София повече от месец

Как шофьор остана месеци без книжка, въпреки че плати глобите си - 1
Снимка: БГНЕС/Архив

Шофьор издирва книжката си по трасето между Велико Търново и София. Мъжът бил спрян за проверка и се оказало, че има да плаща глоби. Александър Панев пътувал от София към Велико Търново. На влизане в града го спират за полицейска проверка. Полицаят му казва, че има неплатени глоби и по закон книжката му трябва да бъде отнета.Така и става.

„Извикаха ме до патрулката и ми издадоха свидетелство за отнемане на книжката. Още на следващия ден заплатих всички дължими глоби. Това се случва на гише за електронно плащане във Велико Търново”, обяснява Александър пред Нова ТВ.

Когато се прибира в София, Панев пробва да си вземе книжката. На гишето в столицата разбира, че има още едно неплатено задължение от 2016 г. Заплаща и него. Служителка му обяснява, че книжката му все още не е пристигнала от град Велико Търново и той трябва да дойде отново след седмица.

„Работата ми е свързана с много движение и автомобилът ми е нужен. След седмица отново отидох за книжката си, като показах всички платежни документи. Казаха ми, че не знаят къде се намира документът и трябва да се върна отново след седмица”, разказва Панев.

„Най-лесното е да има ПОС терминали във всяка патрулка. Така всеки добросъвестен човек, който иска да си плати ще може да го направи веднага. Има много хора, които не искат да си плащат и те трябва да бъдат принудени. Но тези, които искат да си платят нямат нужда от неудобства”, смята Илия Тодоров от Българска асоциация на пострадали по катастрофи.

От МВР Велико Търново отговарят, че вече тече проверка по случая. Ако се установи, че служител е проявил небрежност – той ще бъде наказан. Часове по-късно книжката на Панев пристига в София.

 


Поставете оценка:
Оценка 5 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 верерт457

    49 4 Отговор
    Това е България да се радва че е само с това се е отървал
  • 2 радев

    51 1 Отговор
    Държавни служители!Какво да очакваш от тях? Може да те разкарват с месеци! А наказани дали има?
  • 3 Гербестан

    20 6 Отговор
    Няма да я види скоро, ако изобщо я види! Това е държавата на Боко, ако ТОЙ лично не се обади, ще трябва да кара курсовете наново!
  • 4 АУДИттрс420

    17 0 Отговор
    СУПТО за патрулките
  • 5 Актуална Антена

    18 1 Отговор
    Ок, ще сложим ПОС терминали в Патрулките! Но дали милиционерите могат да работят с тези ПОС терминали. Я предлагам за по лесно да сложим Банкомати в патрулките, така нарушителят ще може да изтегли КЕШ и да си плати на милиционерите. На мен ми се е случвало да немам КЕШ и немой да си платим на милиционеро.

    Коментиран от #15

  • 6 Катаджия

    24 1 Отговор
    Принудата по събиране на глоби е само и единствено в компетенцията на НАП.КАТ и МВР нямат право да осъществяват принуда по отношение на глобата.
  • 7 Гост

    29 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "Служителка му обяснява, че книжката му все още не е пристигнала от град Велико Търново и той трябва да дойде отново след седмица."
    Пълно безхаберие! Много е трудно въпросната служителка да вдигне телефона и да попита колегите си, къде аджеба са я заврели тази книжка и да даде на човека коректна информация! Много по-лесно е да го отпрати и да го разкарва до безкрай! А като се вдигне пушилка - Публикувано във факти.бг: "Часове по-късно книжката на Панев пристига в София." Значи - можело!
    Ако същата тази служителка отиде някъде за услуга и ако я размотават по този начин, дали ще й е приятно?! Или ще надигне вой до Бога?! Хора, трябва да се отнасяме помежду си човешки, защото днес аз съм при вас за услуга, утре вие сте при мен. Нека се отнасяме едни към друг с уважение и разбиране.
    П. П. Трябвало е човека да си вземе такси и да им заведе иск за възстановяване на сумите платени от него!

    Коментиран от #9

  • 8 гост

    5 3 Отговор
    Нещо не се връзва.Точно преди година при рутинна проверка ми връчиха няколко акта за 2-3 години назад ,добра сума беше,без да ми взимат книжката,Явно тук става въпрос за връчени,но неплатени глоби.Когато ви вземат книжката в друго населено място,връщането и беше до 1 месец,караш с акта ,сега не знам как е.

    Коментиран от #10, #13, #14

  • 9 Актуална Антена

    10 0 Отговор

    До коментар #7 от "Гост":

    Проблема е закона който въведоха, по заповед на Боеку. Този закон на Боеку умната глъвъ го роди.
  • 10 Актуална Антена

    14 0 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    Талона на книжката като ти вземат, тогава можеш да караш с АКТА. А без шофьорска книжка и с АКТ неможе да караш. Толкова ли не се намери един да осъди Държавата
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Бивш канадец

    12 0 Отговор
    Този човечец пак е късметлия. Моята книжка (по подобни причини) ми я взеха от КАТ - Плевен и не само не ми я върнаха, а ми я загубиха! Та трябваше половин година да водя дело срещу КАТ - е, спечелих го, но късането на нерви и парите за нова книжка си останаха за моя сметка...
  • 13 Гост

    8 0 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    Така е, явно става дума за връчени, но неплатени глоби, но въпросът не е в това! Въпросът е в размотаването на човека! Отделно, какъв е този срок от 1 месец?! Да не идва от Америка тази книжка?! За една седмица е от единият край на България до другия! Просто някой не си е свършил работата! Пък, да си направят и различни срокове, толкова ли е трудно?! Заплащат се куриерските услуги и е при водача в желаният от него срок /24 часа, 3 дни, 7 дни, месец/
  • 14 Актуална Антена

    4 0 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    Добре че не са те спирали втори път през деня, примерно на път за Банката:) Те тогава щеха да ти вземат книжката(щото актовете са то връчени) + Нов Акт за неплатени глоби. И сега и ти щеше да ревеш:)
  • 15 Toni Tsvetanov

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "Актуална Антена":

    В Австрия си плащаш глобата на място когато са те санкционирали. Иначе с около 25-30€ ще ти е по-скъпо ако ти изпратят глобата вкъщи. Случвало ми се е да нямам кеш три пъти, полицаите не ти се сърдят, просто те ескортират до най-близкия банкомат, теглиш необходимата сума и си плащаш. Елементарно е и ти задават писмена квитанция.
  • 16 123

    0 0 Отговор
    държавните служители трябва да ги наказват да работят събота и неделя за такива нарушения
  • 17 Петко

    1 0 Отговор
    Глупендер , съдиш ги за морални вреди и им взима от 5 до 8 бона и др път ще се чудят дали да са толкова прости
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове