Last news in Fakti

21 Юли, 2020 20:47 4 849 78

Бабикян: Слухът на управляващите е добре запушен със самодоволство и власт

  • протест-
  • протести-
  • борисов 3-
  • правителство-
  • арман бабикян

Исканията ни са много прости, много естествени и много ясни за разбиране, за пореден път заяви политическият PR специалист, един от организаторите на антиправителствените протести

Бабикян: Слухът на управляващите е добре запушен със самодоволство и власт - 1
Кадър: БНТ

"Опитът да бъдат вкарани в рамките на управленското нещастие тези, които протестират срещу него и да бъдат окарикатурени и да бъдат залети с ежедневната злоба на власт, опозиция и т.н. хората, които са на площада, е жалък опит". Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ един от инициаторите на протестите – политическият PR специалист и политолог Арман Бабикян.

Ако чуваха гласа на протестиращите, управляващите трябваше да са предприели действия, а не да приемат това като диалог между улицата и медиите. "Ако искате да приема техните изказвания като вид разговор - като мнението на господина Симеонов, че там са някакви безделници и хора, които нямат какво да правят през деня и които се разхождат и плажуват, и някакви студенти, които са се върнали и пак няма какво да правят, ако това е видът разговор според Сачева и Симеонов, има и други изказвания - мисля, че едното беше кал или утайка на обществото - това не е добрият начин за разговор. Мисля, че, ако това чуват от народа си, значи много дълбоко вече е запушен политическият им слух със самодоволство и власт", допълни той.

На въпрос дали протестиращите искат да разговарят с властта, Бабикян каза: "Ние всеки ден им казваме какво искаме. Поставихме ясни три искания в началото: дистанционно електронно гласуване. Машинното гласуване, което те са си гласували да важи още за тези избори, когато те слязат от власт, за да има разлика в почтеността на провеждане поне на избори".

"Казваме им, че следващото Народно събрание трябва да подготви тежки поправки и реформи, които да залегнат в основния закон. Когато се работи по основния закон, това е в някакъв смисъл "преучредяване" на държавата и по него трябва да работят много качествени хора. Казахме много ясно чия оставка се иска. Исканията ни са много прости, много естествени и много ясни за разбиране", обясни Бабикян.

Той акцентира, че Гърция получи 72 млрд. след преговорите в ЕС. Те са 10 млн. Ние сме 7 и нещо. "Нали виждате колко получихме ние и колко Гърция", попита той и допълни, че те са по-богатата страна с по-високи пенсии.

Бабикян беше категоричен, че никой от протестиращите не е съгласен с аргументите на правителството, че трябва да остане на власт до края на мандата си в контекста на новините от деня, че България ще разполага с почти 29 млрд., които трябва да бъде решено как да бъде помогнато на хората с реални средства, както и заради решаването на въпроса с машинното гласуване. Той отбеляза, че в България има няколко сгради, в които никой не може да нахлува с тежко въоръжение, за да се правят демонстративни претърсвания.

"Може спокойно да се покани човекът - това са видими лица, а не шумкари, да ги поканиш в следствието или където ще бъдат проведени разпитите, ако трябва арестувай после някого. Подобен тип нахлуване прилича на държавен преврат. Има някакви граници на прокурорския пиар, които бяха зверски потъпкани. Затова и се събраха хора с всякакви цветове. Аз лично съм десен човек. Там е пълно с хора с противоположни на моите разбирания, но има база на демокрацията, която не може да се тъпче толкова грозно".

Той изключи възможността някой да използва протеста, като се аргументира с това, че микрофонът не се дава на партийни лидери. "На него говориха творци, професори от Софийския университети, академици от БАН, писатели и т.н. Този протест е на гражданите. Той не е моя частна собственост".

Бабикян обаче предупреди, че ако има произвол, а властта "продължава да бие зад колоните и в прекия, и в преносния смисъл на думата, накрая ще натикат насила енергията на тези хора в един улей, както някога, за да свали диктатурата и член първи се състоя СДС на левия Петър Дертлиев, на синдиката "Подкрепа", на десница, на студенти, на свещеници... Нима това беше тествано и единно политическо тяло?" По думите му този процес е аналогичен със сегашната ситуация.

Хората трябва да решат кой ще дойде на власт, когато тези управляващи си отидат. Настъпи гражданско пробуждане, защото хората, които са на улицата са за фундаменти на демокрацията. Те протестират за законност, а не надзаконие и беззаконие, за свобода на словото, за естествените си права, за свобода и демокрация. Това са темели на къщата на държавата ни. Затова на площада са разноцветни, защото усетиха, че събориха "къщата" им, за която те плащат, и през цялото време се опитват да ги обругаят, окарикатурят и да обяснят чрез подопечните си медии, че са на някого - на Божков и на не знам кого си.

Като коментар в заключение, Арман Бабикян каза, че в рамките на гражданско неподчинение могат да се очакват случки като тази със спирането на метрото и призова хората да не изпадат в паника в рамките на 5 минути. В Париж се случват много по-драматични неща. "Българският народ е много търпелив. Много".


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 64 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ххх

    72 13 Отговор
    Бих казал че е запушена с пачки и злато, но нали е демокрация.. щом казваш

    Коментиран от #68, #76

  • 2 Активист на БКП

    89 21 Отговор
    Оставка съд затвор и отнемане на имущество придобито по време на мандата на правителството на ГЕРБ!!! Отнемане на гражданските права за 25 години на всички от хунтатата ГЕРБ-Суджук !!!

    Коментиран от #70

  • 3 Унуфри

    34 112 Отговор
    Скрий се в миша дупка и не се показвай, аман от мекерета и PR на олигарси- престъпници.
  • 4 XXL

    39 93 Отговор
    А кой е този, че говори от името на всички, не си спомням да съм го опълномощавал!

    Коментиран от #39

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 розово

    54 11 Отговор
    Този протест е заложен от правителството на царя и протестира поколението прохождащо и родило по същото време. Тогава беше дадено на ДПС да кадрува в държавата и сега виждаме една окупирана от Доган държава.Дано това поколение си върне държавата.

    Коментиран от #14

  • 7 За съжаление

    11 44 Отговор
    За суджук говориха и сега по новините и е гладен за сужук човека от Бсп не си мн информиран поне новини гледаи и после пиши
  • 8 Бойко М.Б.

    64 17 Отговор
    Оставям Ви 22 милиарда заем към ЕС. Айде със здраве.
  • 9 Аллллооо

    27 54 Отговор
    Обади се човека на Божков с фалшиви новини скоро ще си в ареста 🤪
  • 10 Бай бай

    29 51 Отговор
    Вън от държавата ни.. Бабунко!!!!!
  • 11 Наблюдател

    61 18 Отговор
    Управляващите много добре чуват но много упорито си правят оглушки на чутото!
  • 12 30 години едно и също

    57 14 Отговор
    Умни и интелигентните хора срещу простаците и ганьовците
  • 13 30 години едно и също

    26 13 Отговор
    Умни и интелигентните хора срещу простаците и ганьовците
  • 14 протестиращ

    37 54 Отговор

    До коментар #6 от "розово":

    На такива като Бабикян не трябва да се вярва.
  • 15 Отвратен

    35 49 Отговор
    Бибиткян , изказва мнението на част от населението във България (която не е 7 и половина милиона, а около и под 6 , но това е друга тема). Та има и други хора в тая държава и те (ние) по никакъв начин не желаем да бъдем свързвани с Бибикян , БОЕЦ и Възраждане. Ама по никакъв и не сме никак малко. Това, че не сме на улицата не означава , че нямаме мнение.
    При наличието на няколко различни мнения , най-справедливо (и бзболезнено) е да се мине през избори. Тогава ще се види кой крив , кой прав. Нека Бибиткян събере 51% от гласовете и да управлява, ако събере повече от 2/3 може да свика Велико НС и да промени конституцията, да направи главния прокурор проста пешка и т.н. Ние не искаме предсрочни избори. Не искаме извънредни разходи по време на криза. Не сме никак малко. Да може да не сме 16 годишни, но точно заради това не сме за подценяване.

    Коментиран от #67

  • 16 Другия с коня

    28 37 Отговор
    Няма лощо Олигарсите да ви плащат да протестирате.Поне веднъж парите им да достигнат до Народа, а не за пури,скъпи яхти,почивки на екзотични дестинации,за адвокати ,съдии и прокурори....Действайте докато плащат...Граби Олигарха...Оставка няма долато не свършат парите на Олигарсите....

    Коментиран от #17

  • 17 Отвратен

    14 12 Отговор

    До коментар #16 от "Другия с коня":

    Тука съм съгласен.

    Коментиран от #48

  • 18 Просто минавам

    26 17 Отговор
    Има ли нови пачки в шкафчето на Премиера?
  • 19 Борисов

    25 13 Отговор
    Чуй хората на площадите, за да не стане по зле за всички. Тежки дни казваш, че ще дойдат, вдигнахте всички сметки, Септември се очаква пик на вируси, може да има фалирали бизнеси и безработни хора, затънахме в заеми, вярно както каза един да не стане да повториш виденовата зима. Слушай хората, а не тъпите алчни калинки, които завъди навсякъде около теб. Едната мъжка калинка ти запали стола другата може да те вкара в бунт от алчност и арогантност.
  • 20 оня с коня

    20 23 Отговор
    Бабикян иска да конкурира Радио Ереван,ама няма ВЪТЪК.Между другото Кеворкян излезе по-хитър и се дръпна като опарен от ПЕРДУТОВАТА КАУЗА на Протестиращите!
  • 21 Бабешкян

    27 33 Отговор
    Все по-малко излъгани се връзват на фейковете на Бабешкян. Скоро на площада ще останат само тримата глупаци. Ха ха
  • 22 Уйо

    20 23 Отговор
    Ей тоя Ян Бибиян се готви за министър !

    Коментиран от #55

  • 23 ХАРОН

    6 18 Отговор
    Отдавна искат да те смажат и се мъчат да те сгазят. Не се предавай като Хаджигенов и не спирай- в похд, не в похот си! Споделям твоите възгледи, трибуна си ни и не ни разколебавай!
  • 24 chjk

    18 20 Отговор
    Чичик Бабичкян да земе да се обръсне, омръзна ми да гледам клошари
  • 25 Аве Адолф Хайлллл

    22 18 Отговор
    О Бабукян , кажи нещо което да не толкова изтъркано и изхабено вече. От такива като теб не може да се чуе гласа на нормалните хора , които не са с толкова користни цели като теб . Не разбра ли вече , че никой не иска такива платени организаторчета комсомолски като теб.
  • 26 АрманиБиБиЯнИ

    17 17 Отговор
    Вече не сме отровното трио приехме четвърти много силен играч в групата ИоЛоДеНеВ. Е са вече сме фантастичната четворка и ще върнем бог Тангра.

    Коментиран от #53

  • 27 ъъъъъ

    10 9 Отговор
    това е информиран ?не. това е лъжец.да
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Йордан

    21 7 Отговор
    Селяндура-хитрец Марешки,създаде партия с членска маса от негови работници и клиентела с цел,да не го постигне съдбата на другите олигарси ,от мафиотското правителство.Тази партия трябва да бъде заличена,подобно на етническите партии в развитите демокрации. Ако Фолксваген направи партия ще контролира цял свят,но това не се допуска на запад.

    Коментиран от #34

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Хах

    13 19 Отговор
    Битбикян, можеш да излъжеш полуидиоти, но нямаш шанс с умните хора. Всички знаем, че си човек на Черепа и че бълваш лъжи от фалшивите си сайтове.
  • 33 извън темата

    9 15 Отговор
    не оспорвам протестите, просто някакси човек с небългарско потекло да се изявява толкова пламенно ми се струва странно и не на място , представям си Георги Тодоров да иде да организира протести в Армения какво ли ще се случи

    Коментиран от #36, #38

  • 34 До1

    13 4 Отговор

    До коментар #30 от "Йордан":

    Той Марешки сам си би дузпата. Явно в стресови ситуации не е много силен и е типично за хора водени от чужди интереси. За интересите на народа да не говорим. А добре ги говореше докато стигна бързо максимума на капацитета си.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 До1

    4 12 Отговор

    До коментар #33 от "извън темата":

    В Армения имат ли нужда от протести?
  • 37 Софиянецо

    12 20 Отговор
    Аз не излязох на протеста, защото това е протест без цел. Пада Бойко, служебно правителство и после какво следва? Избори и понеже няма кой, пак Бойко. Тоя филм сме го гледали.

    Коментиран от #42, #49

  • 38 Пешо

    9 7 Отговор

    До коментар #33 от "извън темата":

    В Българската история има доста чужденци по -пламенни родолюбци от Българите.

    Коментиран от #47

  • 39 ха ха ха

    0 3 Отговор

    До коментар #4 от "XXL":

    Първо се Ограмоти!
  • 40 pit

    11 6 Отговор
    София,ако спрете протестите сега,България си отива!Провинцията е в мъгла,не разчитайте на нас.
  • 41 ОТРОВНОТО ТРИО = ТРИМАТА ГЛУПАЦИ

    6 11 Отговор
    ТРИМАТА ГЛУПАЦИ И НАИВНИЦИТЕ.......НОВА СЕРИЯ НА АНИМАТОРА ДОНЬО ДОНЕВ......
  • 42 Другия с коня

    12 5 Отговор

    До коментар #37 от "Софиянецо":

    Гледахме го 97ма трябваше ...Бяхме блокирали Парламента ...А се оказва,че 20години след като Комунизма е обявен за Престъпен,в Парламента е Генералния Секретар на Българската Комунистическа Партия избран с бюлетината на БСПи коалиция....И обсъжда по телефона с Черепа,как да направи Държавен Преврат...С Неговите пари...

    Коментиран от #51

  • 43 ОТРОВНОТО ТРИО = ТРИМАТА ГЛУПАЦИ

    5 9 Отговор
    УТРЕ НА ПРОТЕСТА ШЕ СКАЧАМЕ НА ЛАСТИК........БЪДЕТЕ ГОТОВИ
  • 44 У бре

    5 12 Отговор
    Изглеждаше уморен, пресипнал,примирен..
    Добре говори,но това е същността на ловкия манипулатор! Сам си призна, че работи с почти всички от политическия спектър.Каква чиста душа!!!
    Лошото за такива като него е,че не стават за Водачи! Те са сиви кардинали,удобно залегнали зад гърба на тези, които им повярват! Никога няма да изпъчат гърди,прекалено ценят себе си, за да се пожертват заради други.Господ здраве да им дава, власт- Никога!
  • 45 БАЦЕТО-БИЧ БОЖИИ ЗА БСП И....РАДЕВ

    0 12 Отговор
    БАЦЕТО ПОЗДРАВЯВА ПРОТЕСТИРАЩИТЕ С "КИЛО ГОРЕ, КИЛО ДОЛУ"

    Коментиран от #58

  • 46 ОТРОВНОТО ТРИО = ТРИМАТА ГЛУПАЦИ

    2 10 Отговор
    БАЦЕТО ПОЗДРАВЯВА ТРИОТО С "ПОЛЕГНАЛА Е ТОДОРКА"
  • 47 До Пешо

    6 2 Отговор

    До коментар #38 от "Пешо":

    Има и типичната история за братята Евлоги и Христо Георгиеви, които много са направили за България и така добре са им се отблагодарили. Важното е, че хората се споменават сега, а други ще ги споменават шкафчетата.
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Куроновирус

    6 1 Отговор

    До коментар #37 от "Софиянецо":

    Искаш да кажеш не е заплатен, затова не излизаш.
  • 50 Я па тоя

    6 11 Отговор
    Я па тоя, какви ги бръщолеви. От устата му змии и гущери само. Скоро ще има закон за фалшивите новини и ще бъдеш осъден и хвърлен в затвора. Не си ли го разбрал още бе. Такива като тебе нямат място в ефира за да не тровят повече с фалшиви новини и гнусни лъжи и манипулации съзнанието на хората.

    Коментиран от #52

  • 51 барон фон Мюнхаузен

    1 0 Отговор

    До коментар #42 от "Другия с коня":

    Ти направо ме засрами.
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Мъдьо

    10 1 Отговор

    До коментар #26 от "АрманиБиБиЯнИ":

    А вие приехте Антон Тодоров, Тома Биков, Спас Гърневски и още куп лакеи.

    Коментиран от #59

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Ибряма

    7 1 Отговор

    До коментар #45 от "БАЦЕТО-БИЧ БОЖИИ ЗА БСП И....РАДЕВ":

    Баце позравява електората си с " Тъп съм и тъп ще се спомина, а вие ми се радвайте".
  • 59 Спецялно

    1 8 Отговор

    До коментар #53 от "Мъдьо":

    Гн Биков е много добър политик останалите не ги знам.

    Коментиран от #66

  • 60 Кой е тоя

    5 8 Отговор
    и от къде изпълзяват тия гнусни влечуги като него.Срам резил от такива.
  • 61 Реаниматор

    3 5 Отговор
    Скачайте търчете зяйте площадните старци да си запазят места в инфекциозното докато има.
  • 62 Ай стига

    3 8 Отговор
    Тия арменски бабуини кяни и всякакви няма ли да си ходят по етносите к.во дирят тука че и пърдят.
  • 63 АрМаНкАБиБиЯнКа Обмисля да ограби банка

    2 5 Отговор
    Пак си свеж Ма немаш кеш щот в носа белото с двулевката бодеш утулупваш се И прайш магистрали кат за маргинали

    Коментиран от #64

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 АрманиБиБиЯнИ

    1 6 Отговор

    До коментар #64 от "Принцът на мрака":

    Кво да се прави в тая безработица бастун

    Коментиран от #71

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Нарочно пропускате

    3 7 Отговор

    До коментар #1 от "Ххх":

    Кабинетът „Борисов 3“ остава, вотът на недоверие не успя !
  • 69 Извинявам се за ироноята

    4 5 Отговор
    Разбирам че има и нормални хора на протеста на които им е омръзнало до сегашния начин на живот трудности и тн. Но има и от другите които имат задни мисли и въпросът е като искат оставка после какво ще стане как ще се възстанови тази държава от всичките си проблеми кризи и тн. Не виждам предложения или нещо разумно казано по темата.

    Коментиран от #78

  • 70 Ха ха

    2 5 Отговор

    До коментар #2 от "Активист на БКП":

    Кабинетът „Борисов 3“ остава, вотът на недоверие не успя
  • 71 Делян

    6 0 Отговор

    До коментар #65 от "АрманиБиБиЯнИ":

    Що не изплетеш едни шошони на Боци, че е много бос, завалията.

    Коментиран от #72, #73

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 АрманиБиБиЯнИ

    2 5 Отговор

    До коментар #71 от "Делян":

    Не мога да плета но си казвам мнението. Може да не съм прав, но нещо не им вярвам на тези господа. Незнам защо така. Реално не защитавам никой но оставка сега не виждам с какво ще допринесе за доброто на държавата и хората. Вече друго е на избори там всеки е свободен да подкрепи който пожелае и на който има доверие.
  • 74 баце

    2 8 Отговор
    Ти сам ли се тури начело бре, или те избраха.
  • 75 Много интелигентен протест

    7 0 Отговор
    Но не разбран! И аз да се изкажа... ВИСОКИ ЦЕНИ И НИСКИ ДОХОДИ-ЕЙ ТОВА СМЕ НИЙ, С НАЙ-ВИСОКИТЕ ЦЕНИ НА ВСИЧКО И НА УСЛУГИ И НА ХРАНИ, ЕЙ ТОВА АКО СЕ ОПРАВИ-НАРОДА ЩЕ СЕ ПРИБЕРЕ, ЗА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО СЕ ЗНАЕ СЪЩО! КАТО НЯМА ПАРИ ЗА ДОХОДИ ДА СЕ НАМАЛЯТ ЦЕНИТЕ НА УСЛУГИТЕ И НА ХРАНИТЕ, А ЗДРАВЕТО БЕЗПЛАТНО, ТА КОЙ НОРМАЛЕН ЧОВЕК ИСКА ДА Е БОЛЕН?! И РАБОТА ЗА ВСИЧКИ! И ДОСТОЙНО ЗАПЛАЩАНЕ ДОСТОЙНИ ПЕНСИИ! Е това е Формулата за Успех!!!

    Коментиран от #77

  • 76 Към «/Тримата глупаци

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ххх":

    Този явно не знае че грамотноста в гърция е96% у нас98% отвези умници като теб страда народа бюджета на гърция е три пъти по голям от нашия защото работят а паразити като теб пилят кръвта на народа /кажете от тримата какъв продукт сте произвели до сега /
  • 77 Ново

    0 1 Отговор

    До коментар #75 от "Много интелигентен протест":

    На протеста никои не иска работа всеки иска на бюро да работи всичко в магазина е внос а тези организатори-мекерета тръгнали радев да защитават защо незащетихте него димов « явно божков не беше зад него»
  • 78 Не се извиняваи

    0 1 Отговор

    До коментар #69 от "Извинявам се за ироноята":

    От трима глупаци какво очакваш/10 000 души да решат съдбата на 7000 000българи/ съжалявам за нормалните хора на протеста с какъв акъл са отишли
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове