Last news in Fakti

22 Юли, 2020 11:50 2 834 34

И приближен до президента заподозрян за саботажа в метрото

  • метро-
  • блокиране

Божков е член и на Стратегическия съвет, който беше създаден при държавния глава Румен Радев

И приближен до президента заподозрян за саботажа в метрото - 1

По непотвърдена информация с бившия депутат Минчо Спасов, който участва в спирането на метрото, е бил и народният представител от БСП Еленко Божков, съобщава „Правен свят“.

Божков е член и на Стратегическия съвет, който беше създаден при държавния глава Румен Радев.

В понеделник трима мъже натиснаха бутона за безопасност на метростанция Софийски университет, след което за няколко минути напрежението, подавано по линията, е спряло. Подобен бутон за безопасност има на всяка метростанция в столицата. Записът от камерите е предаден на полицията.

От него става ясно, че освен Спасов, други двама мъже са съдействали за извършването на деянието, съобщи директорът на СДВР Георги Хаджийски. По думите му вече е известен вторият извършител на деянието, който е 29-годишен мъж. Минчо Спасов и 29-годишният мъж са на свобода срещу гаранция от по 1500 лева.

Работата на полицията по установяването на третия участник в инцидента продължава.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Глупости

    39 26 Отговор
    Очернянето на президента. По нареждане на бб.

    Коментиран от #6

  • 2 Един

    24 34 Отговор
    Затвор за тоя и за Радев!!
  • 3 Оставка

    20 29 Отговор
    Оставка на дъртите фуражки от президентството.На тия мозъците им са неизлечимо в миналия век
  • 4 ПАТРИОТ

    36 14 Отговор
    Абе направо си кажете че Радев ведно с представители на протестиращите, Корнелия Нинова и завърналия се от Дубай Васил Божков заедно са дръпнали шалтера на метрото и това е терористичен акт.Това смятат да ни пробутат МИСИРКИТЕ, ТУЛУПИТЕ и ТЪПИТЕ КЪРДЖАЛИЙСКИ П-ТКИ.

    Коментиран от #24

  • 5 Шопо

    29 15 Отговор
    Нема такава тъпота като ГЕРБерската !!!Никакъв приближен ,самият Президент Радев е бил ! Пмагали са им Ван дер Лубе и Ян Палах !
  • 6 гост

    27 21 Отговор

    До коментар #1 от "Глупости":

    Eнякой съмнявал ли се е че Радев е истински комунист готов на всичко само и само да се докопа до служебен кабинет дори с цената на терористичен акт ...

    Коментиран от #8, #16

  • 7 Кирил

    23 18 Отговор
    Ако беше някой тинейджър,разбирам,ама това дърти президентски фатмаци.....колко злоба и простотия трябва да имаш за да го направиш
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Позорно!

    18 18 Отговор
    Еййй чудят се как да го очернят този човек Президента и да му "турят каскета" ? Ония тyлyп от Банкя до шията в л..на обаче е го на Светец ! Такова идолопоклонничество , към тъпаkа, пpocтака, наглеца и пр. в лицето на Мутрата едва ли има някъде по света !

    Коментиран от #13

  • 10 ащс

    17 12 Отговор
    то и президента е на същия акъл
  • 11 пройчо

    11 13 Отговор
    Мисирки ! еленко божков не е депутат от БСП !!!!
  • 12 Ю Кортес

    19 13 Отговор
    Пълна излагация,70годишни превъртяли чичаци искащи пак да са на власт.

    Коментиран от #17

  • 13 Червен имбецил

    17 15 Отговор

    До коментар #9 от "Позорно!":

    Радев може да е честен човек, но се е обградил с идиоти и им върви по акъла, това му е проблема, ама то военен е свикнал да изпълнява заповеди, не да мисли...
  • 14 Шопо

    13 5 Отговор
    Знаете ли кои са Ван дер Лубе и Ян Палах ??? Иткъде ще знаете ! Като сте чели само ,,Винету,, ! Ту-ту-ту,и бре Винету !
  • 15 Гост

    13 6 Отговор
    Ей шумкарите почнаха с подривната дейност.Не разбрахте ли,че това не ви е 9ти септември,бе мандраджии.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 гербераст зад всеки храст

    3 6 Отговор

    До коментар #12 от "Ю Кортес":

    Описа идола си Бойко Борисов !?- "червен (доказан комунист до 95г), превъртял чичак(чуй и виж записите) искащ да е на власт(факт)" ?
  • 18 ПЕЕВ

    10 9 Отговор
    ПРЕЗИДЕНТА С ЦЕЛИЯ ЕКИП-ПАСМИНА ТРЯБВА ДА СИ ХОДЯТ.АКО МУ ПАДНЕ ИМУНИТЕТА ЩЕ ИЗЛЯЗАТ ТАЙНИТЕ КОИТО СЕГА НЯМА ПРАВО ДА СЕ ПОБЛИКУВАТ И ЩЕ ВИДИТЕ,КАКЪВ ПРЕДАТЕЛ СМЕ ИМАЛИ ЗА ПРЕЗИДЕНТ.
  • 19 до севда # 18 ПЕЕВ

    3 4 Отговор
    Кога ще се пОбликува разследване за шкафчето с пачките ?

    Коментиран от #21

  • 20 Обикновен човек

    5 2 Отговор
    Отвратен съм от българската " журналистика' такава нагла и безочлива пропаганда дори и Гьобелс не си е позволявал !!!!!
  • 21 Сектант

    4 3 Отговор

    До коментар #19 от "до севда # 18 ПЕЕВ":

    Пачките са подхвърлени именно от оня с дрона,изчакай 30 юли да се произнесе съда и после лично Гешев ще дойде да го прибере от президентството.
  • 22 Анонимен

    2 2 Отговор

    До коментар #16 от "ПАТРИОТ":

    Дааа, обаче разумните хора знаят и друго. На времето, искаш не искаш, щом партията каже,ставал член на партията,ако не ,те обявяват за политически противник и почват да гонят и теб и семейството ти до дупка. Моето семейство лично е пострадало от тоя режим, и затова пиша.
    Накарали са майка ми да стане член на партията още на 18 години. Никой не те пита, просто един ден идват в къщи и казват "от днес ти си член на партията, ако не, концлагер,за теб и за семейството ти"
    Така че,това,че някой имал членска книжка,не значи нищо.
  • 23 Ленин

    0 0 Отговор
    Другари,без ТОК не можем да строим куманизъма!Другарите Чекисти от НКВД да растрелят тоя Монархо Фашист за съботиране на Съветската Власт и да ми докладват!
  • 24 Радослав

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "ПАТРИОТ":

    Съжалявам те лъже"патриот"е! Простотията ти е неизличима! Ти ли си типичния представител на радевите хора? Жалко! Много жалко! Какво ли чака България, ако се докопате до властта?!
  • 25 5643

    6 1 Отговор
    "И приближен до президента заподозрян за саботажа в метрото".Това е гнездо на т-еро-ристи.
  • 26 Грейс

    1 3 Отговор
    Давайте направо! Всички в Президентството са саботьори и корумпирани, а вие управляващите заедно с мисиркике и платените политолози и социолози сте чисти като сълза! То бива фалшификации и изсмукани от пръстите "сензации" ама толкова не бива. Мъка, мъка!
  • 27 не е така

    2 0 Отговор
    Те в президентството са така: монах, отшелник, монах, ....
  • 28 Последния Софиянец

    0 0 Отговор
    Третия участник беше снощи от ораторите на площада.Каза аз съм третия ,елате ме хванете.Може и да се е базикал.
  • 29 манипулирания човек е глупав човек

    1 2 Отговор
    ''непотвърдена информация'' И снимка на човек в метрото.Утре може да ви вкарат в затвора за каквото си решът. Или да ви разкарват като мечка на гадулка по телевизията. Това вече тотално не е нормална държава
  • 30 :D :D :D

    1 1 Отговор
    На радев дрона няма ли да го споменете
  • 31 Аве Адолф Хайллллл

    4 0 Отговор
    Ха ха ха ,вижда се сега , кой какви ги върши . Очакваме дрОгаря радев със следващия си ход на обяснения и нападки ......
  • 32 съботьори

    1 0 Отговор
    аз лично видяхи самия президент да реже кабели с ножовка , а нинова ги навиваше за отпадъци ! станишев гергов и пирински , не съм ги виждал - те са честни хора и никога не са крали ! бойко цецо и цеца също са много честни в ушите !
  • 33 Елтехник с очакване за нови поръчки

    1 1 Отговор
    Тия са специалисти по спирането на тока. Помня времето, когато го спираха дори "по-успешно" - 2 часа с ток и 4 часа без ток! И това беше спирането на тока в големите градове и столицата, а на село - ток с дни нямаха! Тъй че тия, това го могат, де се съмнявайте! Като дойдат на влас всички ще си накупим акумулатори за жилищна употреба и ще си припомним каква беше принципната схема на транфертерите /преобразувателите от 12V постоянно напрежение на 220V променливо - пояснение за млади от площада които не са запознати с това велико творение от времето на "развитото социалистическо общество"/.
  • 34 ПРЕСТЪПНИЦИИИИИ

    0 0 Отговор
    ПРЕЗИДЕНТА НЕКА СЕ ПРЕДАДЕ НА ВЛАСТИТЕ ЩОМ ОЩЕ НЕ Е НАТИКАЛ КРАДЦИТЕ С ЧЕКЧЕДЖАЦИ ПО ЗАТВОРИТЕ !МАЙ ЩЕ ТРЯБВА КОРНЕЛА СТАНИША ЕЛЕНА ГЕРГОВ И ПИРИНСКИ СЪЩО ДА ДЕЛЯТ ВИНАТА С МЕЗЕТА КОИТО ОТКРАДНАХА !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове