Last news in Fakti

31 Юли, 2020 06:39 5 544 40

Протестите в страната срещу Борисов и Гешев не стихват

  • протести-
  • борисов-
  • гешев

Тази вечер ще бъде блокирана магистрала "Тракия"

Протестите в страната срещу Борисов и Гешев не стихват - 1
Снимка: БГНЕС

Близо час и половина продължи протестното шествие в Бургас снощи, предаде Българското национално радио. За кратко протестиращите блокираха движението на колите по бул.“Демокрация“ .

Със скандирания протестиращите преминаха по главната улица „Александровска“, улица „Кирил и Методии“, по която движението на колите беше спряно и пренасочено по обходен маршрут, оттам продължиха по бул. “Демокрация“ и ул.“Булаир“ и отново се върнаха на площада пред община Бургас.

Няма да се откажем от протестите, казаха хората.

Пловдивчани се събраха на площад „Стефан Стамболов“, за да поискат оставките на правителството и на главния прокурор Иван Гешев.

Протестиращите преминаха със скандирания и издигнати плакати по централната пешеходна улица до Римския стадион и отново се обявиха за промяна.

Участниците в антиправителствената демонстрация играха и хоро. Обявиха, че днес отново ще се съберат на същото място.

16–ти антиправителствен протест се проведе в Хасково.

Демонстрантите блокираха кръстовищата на централните булеварди в града и за кратко изхода към Димитровград. Всички поискаха за пореден път оставката на правителството и на главния прокурор Гешев.

Местният синдикален лидер на КТ “Подкрепа“ Марио Бисеров протестира, като носеше в ръце книгата на Карл Май „Винету“.

В Стара Загора тази вечер не се проведоха антиправителствено шествие и протести. Малка група от най-активните участници в тях се събраха в обичайния час пред сградата на областната управа.

Днес планираме да блокираме АМ „Тракия” за неопределено време като акт на гражданско неподчинение, заяви Петко Петков, един от организаторите на протестите в Стара Загора. Сборният пункт е на паркинга на езерото „Загорка” в 18.30 ч, откъдето ще тръгне автошествие до магистралата. Очаква се в протеста да се включат над 200 коли от Стара Загора и Казанлък. Организаторите призовават към шествието да се присъединят всички протестиращи от цялата област.

„Ще има музика, подготвили сме забавления. Не търсим стълкновения с полицията, настояваме да се чуят исканията ни”, подчертаха организаторите на утрешния протест.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 37 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ендиянец шошон

    96 15 Отговор
    бацооо,спри да житкаш бря ,200 лева нафта ти е масрафа до обед бе,за месец изгаряш толкова колкото една болница за зимния период уа,и файда- само са фалиш ,фалиш и кяр никакъв СПРИСА ВА ЧИЛЯК ,КОЙ ТИ ОБРЪЩА ВНИМАНИЕ
  • 2 Активист на БКП

    105 22 Отговор
    Борисов и Гешев са главните виновници за поредната национална катастрофа! Избити без причина свине,овце,крави,кози, пернати животни!!! Фалшиви новини за КОВИД19 и незаконно затваряне на българите по домовете,кражба на пари от еврофондовете! Оставка съд затвор за Мутрата!!!
  • 3 Я... Я

    72 14 Отговор
    КАТО ОПЪЛЧЕНЦИТЕ. НА БОРБА ДО ОСВОБОЖДЕНИЕТО ОТ МАФИЯТА. ДНЕС ПРЕЗ 1877ГОД.Е БОЙНОТО КРЪЩЕНИЕ НА ОПЪЛЧЕНИЕТО. ПОБЕДА.
  • 4 Мн ясно

    86 16 Отговор
    Оставка ,съд и затвор за Винету и шайката.Мутри вън!!!
  • 5 ДЕСИ ДУЛОВСКА

    69 14 Отговор
    АБЕ АКО ВИЕ ЗНАЕТЕ ,ЧЕ СЛЕД ОСТАВКА ОТИВАТЕ ПРИ СТАВРИ ,ЩЕ Я ДАДЕТЕ ЛИ А
  • 6 Бою

    61 13 Отговор
    Позор да влиза в затвор да му набият к@@@@р
  • 7 Негър албинос

    68 14 Отговор
    Родината ни България загива под престъпното управление на хунтатата ГЕРБ-Суджук! Свобода за България!!!
  • 8 Хрониките на герберлунгия

    76 17 Отговор
    Колко дебелокож човек трябва да си за да се държишш за властта, като удавник за сламка след изтеклите записи с доказана автентичност, предвид факта, че държавата която управляваш оглавява всички негативни класации, след като народът, който управляваш вече 11 години е най-бедния в Европа? Какъв прессттъпник трябва да си, след като си нарушил основни членове от закона, потъпкал си конституциятана страната, срам и позор си за прокуратурата? Трябва да си страхливецът бойко методиеф боррисоф и иван гешефт.
  • 9 Чувала

    37 14 Отговор
    Ако Ако в каскета, Ако Ако на тиквето
  • 10 Съд Оставка и Затвор

    56 17 Отговор
    Следващият главен прокурор трябва да е сериозен човек, който да проведе операция "Чисти Ръце" и чистка в цялата прокуратура.
    Като почнат от Гешев и Цацаров - Цецомобили, тефтер Златанов, Ало Ваньо, Мишо Бирата и жена му - смърт, Белнейски-убит патолог, убит следовател с три куршума и един контролен - Цецомобилите, Симеонов, Каракачанов, Борисов, Цветелина -милиардерката, Дянков, Велчев, Трайков, Кунева-Пръмова, Марешки и стигнат до Костов, и жена му.

    Василев и Божков трябва да са защитени свидетели, както и тримата в затвора, които искаха да дават показания срещу Борисов и не им разрешиха.
  • 11 ewe devoijki

    48 13 Отговор
    ЗАТВОР ЗАПЕЕВСКИ, ГЕШЕВ И ГЕРБ НА ЧЕЛО С БОРИСОВ
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Оставка, Съд и Затвор

    48 9 Отговор
    Забравихме и милиардерите от БСП Гергов и Кирил Добрев.
    Най-големите прикрити престъпления станаха по времето на Цацаров.
    Надежда Михайлова и останалите престъпници.
    Целият бизнес на Цветелина хотели, фотоволтаици - как една щерка на домакин в посолство Румъния, става милиардерка.

    После се минава през акциите за милиони на "Дънди" - които Борисов е купувал на щерка си, когато е давал новите концесии на "Зънди" - ако това не е злоупотреба с власт -и официално в пресата "Дънди" признаха, че политици чрез поставени лица са купували техни акции.

    Най-важното Цацаров - укритият от него Германски - (швейцарски диск)в който фигурират висши магистрати и политици със сметки за милиони.
  • 14 Боко на СЪД!!!

    50 13 Отговор
    Кво ми обикаля по полетата, магистрали правел... на майка му у...
  • 15 Васил Левски

    41 11 Отговор
    Фашистите от комунистическата партия гроб си заминават..Вечна им памет,с нищо хубаво няма да ги запомним.
  • 16 СоцБоц

    41 12 Отговор
    Така е, комунистите не крадяха като тия ненаяли се паразити.Отнеха бъдещето на децата ни,съсипаха настоящето.СЪД И ЗАТВОР ЗА ТИКВУЦИЙ
  • 17 Оставка Съд Затвор

    46 10 Отговор
    От новите записи на Борисов стана ясно, че е давал пари Начев да строи болница, нали се чудехме откъде Начев има над сто милиона - сума, която дори за лекар в САЩ е огромна.

    Което значи, че Начев, както и ПИК перат парите на мафията и може би ББ.
    Виждате ли как се подреждат фактите момчета и момичета.
  • 18 ПРЕСТЪПНА МУТРА

    36 11 Отговор
    мишката продължава да се крие И КРАДЕ - НЕКА АРМИЯТА ГО НАМЕРИ И ГО ИЗПРАВИ НА ВОЕНЕН СЪД.............
  • 19 ВСИЧКО

    15 26 Отговор
    ТОВА Е ДЕЛО НА РАДЕВ
  • 20 chi

    29 13 Отговор
    Оставка и съд за мафиото-мутринската хунта на Борисов!
  • 21 БСП за България и Радев

    10 11 Отговор
    Блокирайте Тракия, да не могат турчолята да сноват по милата ни татковина!!! Но оставете подбалканския път, където истинските родолюбци пътуват за морето
  • 22 'Убав си е Баце

    9 4 Отговор
    'Убав е и главниьо прокурор!За "преход "30г. Не се научи българина, че само качествен крадец става от него!Друг щял да дойде са управлява !?Ава нямал да краде!???Верно!??? Може ама ,ама друг път!
  • 23 Дознател в районно полицейско управление

    19 22 Отговор
    Никой да не се заблуждава и нека не ви правят на глупаци! Това не са никакви протестиращи, а мутри финансирани от престъпник който има поръчкови убийства, изнасилвания и още 18 досъдебни производства, укриващ се в чужбина! Този човек не е извършвал никога физически труд през живота си дори за 10 минути поне и скоро ще бъде изправен пред българските власти, а мутрите на кръстовищата подведени под отговорност за съучастие в държавен тероризъм! Не се заблуждавайте, това не са протести и тези мутри не са протестиращи, а продажници които пълнят сметките си със страшно много пари за държавен тероризъм!

    Коментиран от #27

  • 24 Толкова ли е трудно

    12 10 Отговор
    да се досетите че САМО ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ И ФИНАНСОВАТА ОЛИГАРХИЯ незаконно забогатяла от прехода и заплашена сега от главния прокурор, ОРГАНИЗИРАТ И подкрепят протестите срещу Гешев с искания да си подаде оставката за да може Радев да състави подбрано служебно правителство и тогава всичките заплашени от бъдещи разследвания и обвинени вече за корупция и престъпления ще бъдат амнистирани...!!!
  • 25 СЪД

    14 8 Отговор
    МУТРИ ВЪН!
    ОСТАВКА! ГЕШЕВ Е ПОЗОР , БОРИСОФ ВЪВ ЗАТВОР!
  • 26 Възмутен

    8 14 Отговор
    Абe кaкъв бeшe cмиcълa дa имa въвeдeнa кaрaнтинa и КПП-тa пo мaгиcтрaлитe зa прeдпaзвaнe oт кoрoнaвируca,кoгaтo ceгa Прaвитeлcтвoтo нe изгрaждa никaкви КПП oкoлo прeзидeнтcтвoтo и Oрлoв мocт, нe ce cъcтaвят aктoвe за неспазване на дистанция и нe ce прoвeрявaт c тeрмoкaмeри прoтecтирaщитe и отново Бoйкo е виновен, че им рaзрeшaвa cвoбoднo дa рaзнacят вируcи пo улицитe и мaгиcтрaлитe и зaтoвa cлучaитe нa нoвoзaрaзeни c кoрoнaвируc прeз пocлeднитe 48 чaca caмo в cтoлицaтa ca ce дрacтичнo увeличили и Бългaрия oтнoвo пoпaдa в cпиcъкa нa риcкoвитe и oпacнo зaрaзнитe cтрaни...??!
  • 27 Оставка

    20 9 Отговор

    До коментар #23 от "Дознател в районно полицейско управление":

    Вчера в София имаше над 50 000 души пе герберо-умнико. И никоя телевизия не предава освен 7/8 и бств. Това е информационна Либия създадена от тиквата Борисов. Затова са хората на улицата , защото демокрацията и правото са застрашени. ОСТАВКА!
  • 28 Да да

    12 4 Отговор
    Министърчето, взимай си каскета и влизайте в килията.
    05- 08 -2023 г
  • 29 юпи

    17 4 Отговор
    Бацо и ГЕРБ се къпят в "народната" любов навсякъде по света и у нас.
  • 30 Антикомунист

    9 17 Отговор
    С какво се отличават тези протести? Мутрите на комунистите протестират и никой не им обръща внимание! Нека си протестират така до 2035 година. Това ни доставя удоволствие и ни изпълва с адреналин защото са бесни на Борисов и ще стават все по-бесни и така нататък до 2035 година! А когато комунягите беснеят по кръстовищата ниe се изпълваме с кеф и енергия!
  • 31 Митко

    4 15 Отговор
    Тея кукумицини няма ли да спрат вече?
  • 32 COVID-19

    2 13 Отговор
    Песен на площаден COVID-19 :
    „Елате ми пиленца на гости
    да крещите и викате,като сте прости,
    а после бог да ви прости!
  • 33 В акция

    6 11 Отговор
    Е как ще стихват протестите в страната срещу Борисов и Гешев , като дон Черепон след повдигнатите му обвинения и конфискации, се закани на Гешев,че за отмъщение ще "разклати държавата като ще свали правителството на Борисов" !!!!
  • 34 Василева

    0 0 Отговор
    Какво означава 20,3 пункта умерена съвместимост от записа.
  • 35 АМОН

    2 5 Отговор
    Както казва Татяна Дончева "с разходки по ларгото Борисов няма да бъде свален от власт".
    Какво е това което можеда го свали при положение, че МВР и ЖАНДАРМЕРИЯТА са пълни с МУТРАФОНИ ?!!

    Стигаме до разсъжденията на едина доказала се в историята личност: ИМА ЧОВЕК ИМА ПРОБЛЕМ, НЯМА ЧОВЕК НЯМА ПРОБЛЕМ.

    КАКВО СЛЕДВА СЛЕД ТОВА Е ВЪПРОС НА КОЙТО ПРОТЕСТИРАЩИТЕ ТРЯБВА ДА СИ ОТГОВОРЯТ, ЗАЩОТО СЛЛЕД БОРИСОВ ЩЕ ДОЙДЕ ДРЕГ ПОДОБЕН НА НЕГО.
    "
  • 36 Ха ха ха ха ха ха

    1 5 Отговор
    „Ще има музика, подготвили сме забавления. Не търсим стълкновения с полицията, настояваме да се чуят исканията ни”....хаааааааааааааа ха ха ха ха ха ха ха
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣
    Ама това сериозно ли ???
    Вий даже гей-парад неможе да се наречете.
    Забавления,а?
    Ами и абсурдистан ви е приготвил забавления за следващите 30-ет години.
  • 37 ПЕНКО

    2 6 Отговор
    УКАЗАНИЯТА НАВСЯКЪДЕ СА : "ДВИЖЕТЕ СЕ НА 1-2 МЕТРА РАСТОЯНИЕ ЕДИН ОТ ДРУГ -ЗА ДА ИЗГЛЕЖДАТЕ МНОГО " !!!!!!!!
  • 38 Иво

    5 1 Отговор
    Минималната 1000 лв. Костов в затвора и протестите стихват!
  • 39 Дочоолу

    4 0 Отговор
    Нали помните произведението "Бай Ганьо прави избори"? Да ви припомня думите на българската литературна критика:Ако бай Ганьо по Европата предизвикваше умиление, след това като политик, характера му придоби уродливи форми, предизвикващи отвращение....(помните безчинствата на Гочоолу и Дочоолу под негово ръководство). АЗ ПРОСТО ВЕЧЕ НЕ ИСКАМ ДА МЕ УПРАВЛЯВА БАЙ ВИ ГАНЯ... И младите хора не го искат, защото той говори на архаичен мутренски (от 90те години) и тотално неразбираем за тях език....
  • 40 ПЕНКО

    1 3 Отговор
    В ИНДИАНСКА НИШКА -КАТО МАЛКА МИШКА --- ХЕПЪНИНГ ЗА ВАС -- А ПАРИ ЗА НАС -- - ЕХ БУРГАС -БУРГАС И ВЪЛНИТЕ В НАС !?!?!?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове