9 469 82

Проф. Иво Христов: Олигархията не допусна създаването на политически елит

Работата на тази организирана престъпност беше много важна. Тя имаше политическа и икономическа задача. Политическата – да не се допусне създаването на реални, а не назначени политически алтернативи

Проф. Иво Христов: Олигархията не допусна създаването на политически елит
Снимка: БГНЕС/Архив

Професор Иво Христов коментира във фейсбук защо „България се срина до непознати нива на тежка простащина“. Той анализира защо преходът не роди политически елит в България.

„Кой да го създаде този елит?! Вместо да дадем битка за държавата си, два милиона просто избягаха. При първото вдигане на „желязната завеса“ населението взе да се спасява поединично, което означава, че има сериозен проблем с колективния идентитет на нацията. Нашего брата не разбира, че личните проблеми минават през решението на колективните, а не обратното“, подчертава депутатът от левицата.

„Опитите да бъде създадено нещо като средна класа, дребна буржоазия, беше смазано през 90-те години абсолютно съзнателно от организираната престъпност. Тази организирана престъпност не се появи случайно, става дума за въоръжената ръка на българската олигархия. Част от тези хубавци в момента ни управляват.

Работата на тази организирана престъпност беше много важна. Тя имаше политическа и икономическа задача. Политическата – да не се допусне създаването на реални, а не назначени политически алтернативи.

И второ, да не се създаде икономическа алтернатива на управляващата каста. Това минаваше през смазване на шансовете за икономически алтернативно поведение на малки, средни, а защо не и едри, български бизнесмени.

Работата на организираната престъпност беше да не допусне икономическа, а оттам и политическа алтернатива и елит на съществуващия.Те постигнаха тази цел, но в перспектива отрязаха клона, на който седят. Защото се лишиха от възможността да получават доходи, защото няма кой да ги произвежда. Страната бе деиндустриализирана. Това бе изпълнение на двойна поръчка. Тя бе реализирана с ръцете на нашите хубавци, но реално, това беше ликвидирането на конкурент. В резултат имаме разкостена страна.

Затова не се говори, защото ще излезе, че 30 години сме унищожавали собственото си общество“, смята проф. Христов. И обръща внимание, че когато се говори, вината се хвърля на „комунистите“, на Русия – задължително, а напоследък – и на Тръмп.

Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 99 гласа.

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 Майна

  190 19 Отговор
  Много ерудиран и начетен мъж! РЕСПЕКТ

  Коментиран от #6, #47

 • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 3 русенец

  19 157 Отговор
  Аман от професори и генерали в тази опоската държава!

  Коментиран от #13, #51

 • 4 qwe

  23 75 Отговор
  Пълни глупости. Просто спонсорират повечето. И "после", за новоизбраните идва времето да си изплатят "подкрепата". "Елит" ...ХАХАХАХАХАХАХА! Още не ви е ясно, че това "политик" не е професия! Цял живот искат да паразитират нещастниците! Докато не се научите, че не се гласува за който партията-майка издр*ищи в избирателния ви район ще е така!

  Коментиран от #59

 • 5 честен ционист

  69 10 Отговор
  Щото България отвавна вече не е на българите. Скоро ще има нови стопани, след като Ковид разчисти терена.

  Коментиран от #7, #71

 • 6 комунист потомствен

  16 77 Отговор

  До коментар #1 от "Майна":

  Което не му пречи да е мекере.

 • 7 русенец

  89 4 Отговор

  До коментар #5 от "честен ционист":

  Всъщност си прав. Половината земя в силистренско и добричко е купена от турци и израелци.

  Коментиран от #10

 • 8 Като

  18 63 Отговор
  вдигнаха желязната завеса, 2 милиона избягаха от вас,от комунистическия режим. Не че не бягаха и преди това.
 • 9 Поне от срам да не говори глупости

  36 53 Отговор
  БСП създаде олигархията и тя е неотменна част от нея. Дори ръководството на БСП е част от нея.

  Коментиран от #14, #17

 • 10 честен ционист

  16 11 Отговор

  До коментар #7 от "русенец":

  Винаги съм прав, колкото и да боли истината.

  Коментиран от #15

 • 11 среднощен

  17 27 Отговор
  "..И обръща внимание, че когато се говори, вината се хвърля на „комунистите“, на Русия – задължително, а напоследък – и на Тръмп."; Това с Тръмп е в "повече", но за първите две причини е напълно прав..!

  Коментиран от #63

 • 12 Професионални популисти

  13 26 Отговор
  Горките бедняци от ръководството на БСП. Като нищо ще накарат бедните и честни социалисти да съберат помощи за другаря Гергов.
 • 13 Гиги

  79 12 Отговор

  До коментар #3 от "русенец":

  Аман от прости и нахални Гербери.Незнам дали има по начетен ерудиран и честен от него в парламента. Просто беше издигнат от грешната партия. Като се замисля едва ли има партия която е достойна за него. А колкото до теб русенец ли си шиптър ли си бягай при боко да четете Винету, да препрочитате защото дали ще помните нещо от предния път. Хайде със здраве подло... А

  Коментиран от #19

 • 14 Глупости

  23 18 Отговор

  До коментар #9 от "Поне от срам да не говори глупости":

  ... Олигархията бе създадена от капиталистическите производствени отношения, развиващи се днес.
 • 15 русенец

  15 4 Отговор

  До коментар #10 от "честен ционист":

  То аз не искам да си прав, ама виждам какво става. Собственици на малки парцели, на които им предлагат смешни суми, евреи и турци даваха по 1000-1200 лева на декар преди 15 години. Няма лошо. държавата го позволява.

  Коментиран от #20

 • 16 адаша

  53 3 Отговор
  България не се е сринала до непознати нива на простащина ,а до невиждана изява на същата. Малък пример -ББ.
 • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 18 Колективизъм

  29 1 Отговор
  за българина - това е утопия. Снощи се изпокараха на Орлов мост.
 • 19 русенец

  16 31 Отговор

  До коментар #13 от "Гиги":

  Извинявай, другарю болшевик, ама ако не съм за комунистите, то това не значи, че съм с другите комунисти от ГЕРБ. Доста сталински метод на разсъждения имаш, включително и това:" Просто беше издигнат от грешната партия. Като се замисля едва ли има партия която е достойна за него." Един истински ерудит и интелигент никога няма да се замеси с партии в страна като нашата, другарю.:( Не вярвам да ме разбереш. Бъди здрав!

  Коментиран от #31

 • 20 честен ционист

  20 6 Отговор

  До коментар #15 от "русенец":

  Пак не си разбрал, нищо не зависи от държавата, тя не е ваша, решенията отдавна са зададени отвън и ви варят като жаби на бавен огън.

  Коментиран от #23

 • 21 оня с коня

  8 52 Отговор
  Професорът Е ДЛЪЖЕН ДА ЛАЕ, щото е пратен от Радев в Брюксел НЕ за Черните му очи.И пише и казва И.Хр. едни мн поучителни неща:Че след падане на "Желязната давеса" 2 МЛН. българи вместо да останат тук и "да дадат битка за Държавата,решили най-безотговорно да отпрашят за Европа.Което пък било "Спасяване по единично",но ВЕДНАГА Христов предлага и Научното му название "Проблем с Колективния ИДЕНТИТЕТ" за да го оцени Редовия българин Колко е умен!Между другото Нещата които коментира Професора се отнасят за Всички наши съседи - Румъния,Гърция,Турция,Македония,РУСИЯ,а също и за Цяла Източна Европа,така че ако Възмущението му В ПИСМЕН ВИД ОТНОСНО МИГРАНТСТВОТО бъде преведено на езика на съответните държави,то го чакат яки Хонорари...кво ли да е истина?:)

  Коментиран от #24

 • 22 Милиционер

  26 3 Отговор
  В нашата държава най-умни са милиционерите, всичките ни милиардери са милиционери
 • 23 русенец

  37 3 Отговор

  До коментар #20 от "честен ционист":

  На унгарци, австрийци, шведи, норвежци някой диктува ли им отвън каквото и да е?:)))) Диктуват на нашите, защото са продажни. Такива си ги избирате.

  Коментиран от #25

 • 24 не с кон а с катър

  35 1 Отговор

  До коментар #21 от "оня с коня":

  Има двама Иво Христовци бре, невежа.

  Коментиран от #33

 • 25 честен ционист

  32 2 Отговор

  До коментар #23 от "русенец":

  Диктуват им разбира се, ама те не са интересни геополитически. България е рая на Земята, а вие го продадохте за шепа парици.

  Коментиран от #32

 • 26 Този

  5 33 Отговор
  Е олигофрена на професията професор!
 • 27 до този # 19 русенец

  37 5 Отговор
  Иво Христов не е член на БСП.

  Коментиран от #29

 • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 29 комунист потомствен

  8 20 Отговор

  До коментар #27 от "до този # 19 русенец":

  Което не му пречи да е мекере.
 • 30 Те са на всеки километър...Отврат..

  23 7 Отговор
  Ами нали всички бандитски групировки се родиха във фабриката на това БСП(БКП).ОТ къде се пръкнаха всички маймунски образувания.Всички членове на БКП станаха някакви местни феодали и загробиха обикновенните и не партиини граждани...Напуснах 2004 година тази кака на червени плужеци и никога не съм съжалявал за решението си.Петнадесет години загубих в борба с всемогъщите дерибей на червената олигархия...
 • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 32 русенец

  26 2 Отговор

  До коментар #25 от "честен ционист":

  Не, драги! Нищо не си разбрал.:) Диктува се само на тези, които имат робски манталитет. Иначе нарочно ти посочих малки държави, между 5 и 10 милиона население. като нас, ама не съвсем.:) Бъди здрав!
 • 33 оня с коня

  3 18 Отговор

  До коментар #24 от "не с кон а с катър":

  Някои пият от Радост,други от мъка,а трети - ОТ СУТРИНТА.Явно си от Третите щом Иво Христов ти се вижда Двоен което е ДОБРЕ,щото можеше да бъде размножен от твоя милост в много повече Екземпляри при по-сериозна запивка:)

  Коментиран от #36

 • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 35 Пачо Пича

  13 15 Отговор
  Е ми дебилите за които говориш Ивчо как да създадът Политически елит. Останалите сте пък 5та колона на СъСъСъРъ с руски паспорти /пардон със съветски /
 • 36 не с кон а с катър

  27 1 Отговор

  До коментар #33 от "оня с коня":

  Не двоен бре, а двама човека с едно ис ъщо име итоя професорът не е онзи пратения в Брюксел. С пластелин да ви се обяснява ей, диво племе.
 • 37 Червени боклуци.

  9 15 Отговор
  Червената шайка-терористи БСП е партията на милиардерите-капиталисти, 'заграбили алчно на човека труда'. Затова половин България емигрира, дрОгарю Христов. И колко пъти съсипахте и фалирахте държавата?!?!?!
 • 38 Анти Борисов

  25 4 Отговор
  Вие първосигнални мутри нямате потенциала да направите разлика между този мъж и кухата тиква "БОКО".Можете само да мучите и блъскате железа. ОСТАВКА И БАЙ СТАВРИ!!!!!!
 • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 40 Ако българите

  35 5 Отговор
  Умеехме да търсим,подкрепяме и издигнем на Праламентарно равнище,хора с подобна ерудиция,умеещи да правят хирурхически точен срез на обществото,Родината ни за тези 30 г( огромен срок) щеше да е изпреварила в пъти всички бивши соцстрани. Това е личност,която никога не би допуснала компромис към всеки един.Независимо партнъор,или опозиция. В това съм убеден! Убеден съм,че първосигналните ще плющат минуси на кило.За тях има само Комунисти,и Анти риторика.Именно на тяхната глупава и недалновидна подкрепа при всеки пореден избор,затъваме стремително и необратимо!
 • 41 до дурака # 39 историка

  3 3 Отговор
  Какви 4ри мандата ?....за лъчо мозъка ли говориш?
 • 42 123

  28 2 Отговор
  Коментарите под статията доказват изцяло думите на професора - страната ни е стигнала неподозирани нива на тежка простащина. За съжаление, човекът е абсолютно прав, а врещящите тролове не е зле поне да вникнат в написаното

  Коментиран от #45

 • 43 баце

  9 2 Отговор
  Елит се възприема като прослойка или класа. Такова им е мисленето на калтаците дето са ги назначили да управляват. Олигархия и политически "елит" е едно и също в българско.
 • 44 Behemoth

  2 6 Отговор
  Така е, но бе възможно заради 80%дебили ХАХАХА.....който се гордее, че е българин няма акъл!
 • 45 Червените измекяри се рътят и размножава

  1 8 Отговор

  До коментар #42 от "123":

  Боко Тиквуна коя партия го създаде и настани на този пост?

  Коментиран от #46

 • 46 как коя

  12 0 Отговор

  До коментар #45 от "Червените измекяри се рътят и размножава":

  Фондацията на Меркел.
 • 47 Пълна "лайкучка" !

  2 18 Отговор

  До коментар #1 от "Майна":

  Стещ в очите на помрачените ! Вестника го ползвай за четене а не в НУЖНИКА ! И тогава ти ще знаеш повече от Иво и от туй на що седиш ! Честно - хей тъй като се замислиш назад о " лакърдиите " на Иво КАКВО професорско ТИ Е доставил в съзнанието и е ОСТАНАЛО да ти СВЕТИ в днешния БЪРДАК ? Имаш ли нещо от него в Кубето си ? НЯМАШ ! Той свършва своя бълвоч и диря след него - НЯМА ! Пре-Разказва сегменти от Руските Политолози от Ю-туб и това е рсичко ! Казахти - той е лъжливо овчарче но от друго село и манталитет. Той ЗНАЕ че е ТАНТЕЛА и се вижда ясно в поведението му , постоянно е в очакване да не му смъкнат "маската"! СТРАХ В ОЧИТЕ МУ КРЪЖИ , огромен страх от разобличаване че е жива ГАРГАРА ! Такива хора с болно самочувствие ТРУПАТ : Спедиалности, Титли, Звания, Дипломи, Издават книги/преписват/ а Страха му си ОСТАВА !
 • 48 Фактология

  27 3 Отговор
  Първо Иво Христов не е член на БКП-БСП, а от гражданската квота както и Велизар Енчев.Те нямат право да вземат каквото и да било в партията, която ги е издигнала.Не е червен.Второ самият той заяви е причината да допусне именно БСП да го издигне.Ако се беше кандидатирал самостоятелно нямаше да има шанс да влезе в парламента и бъде чут неговият глас.А за да бъде чут му трябваха гласове.За него гласуваха както от БСП така и безпартийни хора като мен.Същото се отнася и да Велизар Енчев.В момента за добро или лошо му е дадена трибуна именно от телевизията на БСП. Мислете с главите си..Горните защото често ги бъркате и става мазало.Чета тотални глупости-коментари от хора, които не са го виждали на живо да чуят неговите речи и тогава да коментират.Смешници.

  Коментиран от #52

 • 49 св гъзис бг иконата

  1 7 Отговор
  'Проф. Иво Христов: Олигархията не допусна създаването на политически елит' аз и мойти фенуви сме политиеския елит! туй ни гу ли разбрахти ощи?
 • 50 На Ивето - от мен !

  2 16 Отговор
  Куха лейка си НЕЩАСТНИК ! Защото ще дойде момент , когато достоен интелигент ще ти застане в Стойка на КОЧ - Маньовър и ти ще си до там ! Вирееш днес , защото днес у нас са твоите осъкатени , нещастни студенти ! Время МЕНЯЕТСЯ ! И Пл. ПАСКОВ е същата "Зодия" - ветеринал/"политолог" преразказващ руските капацитети и вече на руски език ! Защо - там не го познават ! Девушки !
 • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 52 Ти търсиш Заека в този храст ?

  1 3 Отговор

  До коментар #48 от "Фактология":

  Ти го виждаш че заека е там , нали ! Но него там го НЯМА !
 • 53 Хаджиментов

  10 4 Отговор
  „Oпититe дa бъдe cъздaдeнo нeщo кaтo cрeднa клaca, дрeбнa буржoaзия, бeшe cмaзaнo прeз 90-тe гoдини aбcoлютнo cъзнaтeлнo oт oргaнизирaнaтa прecтъпнocт. Тaзи oргaнизирaнa прecтъпнocт нe ce пoяви cлучaйнo, cтaвa думa зa въoръжeнaтa ръкa нa бългaрcкaтa oлигaрхия. Чacт oт тeзи хубaвци в мoмeнтa ни упрaвлявaт." Много добре го е казал, но не трябва да спира до тук. Нека каже кой управляваше в този период, кой приемаше законите, които служаха на тези олигарси и главното, кой им даде парите. Кои бяха назначените за милионери и бизнесмени, които после се превърнаха в олигарси и кой ги назначи. Ах, Иви, Иво, не си искрен. Казвам ти го, защото със сигурност знаеш отговорите на всички тези въпроси, но предаността ти към партията (не левите идеи) не ти позволява да ги кажеш. Което те слага наравно с всички тези, които критикуваш, само дето се изразяваш малко по-засукано. Понаучному де!
 • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 55 Тежко този който му е

  4 9 Отговор
  Студент ! Това човече жив Скорпион и не дай Боже да му дадеш слабост !
 • 56 СТРАХА на Ивчо е постоянен

  3 22 Отговор
  Съпътник ! Той е НЕЩАСТЕН човек ! Той незнае коя диплома, специалност, звание, длъжност и позиция непритежава ! А СТРАХА му че е "кухар" остава ! СТРАХ ! Илек за него НЯМА ! Тои плува навътре в "морето" на политическата вакханалия а сили и знания за връщане няма ! Самоубиец !
 • 57 Той ти каза " моят учител " е Фурсов

  0 10 Отговор
  Кога и къде е учил при него ! На Ю туб.Пак преписва чужд труд ! Иво не е дори и Фурсов
 • 58 мунчо

  9 9 Отговор
  ТИ НЕ СИ ЛИ ДЕПУТАТ ОТ ПАРТИЯТА,КОЯТО СЪЗДАДЕ МУТРИТЕ И ОЛИГАРХИЯТА??????
 • 59 Умен

  6 2 Отговор

  До коментар #4 от "qwe":

  От теб не очакваме, ама накарай някой до теб да ти разясни тъпотиите ти.
 • 60 Другия с коня

  3 8 Отговор
  Чета дезинформацията на Професора и осъзнавам,че вече е крайно наложително да се приеме Закон за Лустрация на Комунистическите Партии,Правоприемните Партии и всички членували в тях...Отнемане на титли,звания и награди на същите и Забрана за Участие в Икономиката на Държавата...Експроприация . а Държавата
 • 61 Еролок

  7 2 Отговор
  Това е то "демократичното развитие" по сдс. Техния "антикомунизъм" унищожи страната. Съд за сдс.
 • 62 така де

  11 1 Отговор
  иво христов ,каквото е казал досега,все е вярно!
 • 63 Точно е

  3 0 Отговор

  До коментар #11 от "среднощен":

  Защото днешните световни противостоящи си сили не са САЩ и Русия, както и Китай, а други сили - представителите на финансовия капитал/демократическата партия/ срещу производствения капитал/Тръмп/. В Русия и Китай имат същите вътрешни противоборства , които имат наднационалто и основно световно значение.
 • 64 Marinov

  0 0 Отговор
  Господине, На България са нужни ИСТИНСКИ и ПОЧТЕННИ РОДОЛЮБЦИ а НЕ Партийни Палячовци и Ибрикчии ! България трябва да е ЧИСТ и СВЯТА РЕПУБЛИКА а Нечия КОЛОНИЯ с ЗАВИСИМИ и ПОДКУПНИ ИБРИКЧИИ?
 • 65 Светлана Михайлова

  5 0 Отговор
  Аз,за разлика от всички тук ,ще посоча името си ! Проспериращият запад е изграждал политическата си система столетия,а ние нямаме това време ! Но,имаме късмета да живеем в преломен момент,в силно поляризирано общество. Там,където полюсите се отблъскват се появява зоната на нулевата точка,мястото на най-силната енергия,която обитава Бог ! Ако всеки от нас го постави на първо място в живота си,ще дойде време,в което няма да има нужда от всичко това,което виждаме тези седмици ! Светлите сили си знаят работата ,нужно е само да ги поставим на първо място в сърцето си ! Времето за това е дошло !
 • 66 Мерник

  11 0 Отговор
  Жалки,нещастни тролчета.Не можете да се закачите на кутрето на ерудита проф.Христов.Докато сте толкова дребни и неграмотни ще тънем в мизерията на мутрите.Предадохте не само Родината си,предавате децата и внуците си,но от тяхното отмъщение ще ви заболи най-много.
 • 67 Светлана Михайлова

  2 2 Отговор
  Нито съм жалко тролче,нито съм предала Родината си !Стига с тази омраза,тя не води до нищо градивно ! Разширете и издигнете съзнанието си и оттам ще видите всичко по нов начин ! Аз уважавам мнението на проф Иво Христов,но погледнато от моята катедрала,неговите слова са просто игра на думи,остарял подход,анализиращ последиците ,а не истинските причини за събитията от последните години! Кому е нужно това ? Аз владея реториката много по-добре от него,но винаги казвам нещо с нея. Уморявам се да слушам отнесения му тон,а при това и безполезен ! Други са енергиите сега,но той е много далеч от тях !Толкова образован и безполезен ! Бойко действа интуитивно и се доверява на инстинктите си,като най-важното е,че има страх от Бог,когото нарича Началника ! По-горе говорих за това ! Т.е..,.........няма нищо по-страшно от самия страх....
 • 68 5386

  9 0 Отговор
  проф.Иво Христов е жива енциклопедия един достоен БЪЛГАРИН 👍 РЕСПЕКТ и УВАЖЕНИЕ 👍
 • 69 протестиращ

  6 0 Отговор
  На времето мутрите не позволиха,развитието на малкия и среден биззнес.Човек замогнал се с труда,веднага го налазваха мутрите.Сега е същото,само,че НАП,прокоратура и т.н.,защото хвърлиха анцузите и се облякоха в хубави костюми.Долу мутрите от СИК,ТИМ,ВИС и др.
 • 70 заката

  3 0 Отговор
  БРАВО ИВО ПОНЕ ИМ КАЗВАШ ИСТИНИ ОТ ВРЕМЕ НА ВРЕМЕ
 • 71 КРЪСТОНОСЕЦ

  3 1 Отговор

  До коментар #5 от "честен ционист":

  Да, прав си, ще има нови стопани, но не искам да съм на мястото на бъдещите нови стопани и на децата им, нито на тези, които им симпатизират. Човек предполага, Господ разполага. Ще тече кръв от всичките им дупки, бъди убеден......
 • 72 Светлана Михайлова

  3 1 Отговор
  Истината Ви казвам,който го е страх от нещо.....идва му на главата повече от същото ! Затова да издигнем съзнанието си и да помолим Бог да сложи ред в хаоса !!! Дано ме разбирате какво Ви казвам !
 • 73 Ичиргу боила

  5 1 Отговор
  Професоре на приказки го докарваш. Депутат си. Знам че заплата можеш да вземеш. Категоризираш нещата . Но ми се струва че на действие нещо не е така. За тези 30 години от професорите слушаме приказки но няма дела. А иначе знаят мащабните истини за светло бъдеще. Не съм умен колкото бате Иво или колкото госпожата от по горе. Но ги каня да дадем личен пример на остатъка от българите. Ще правим улица. Тя ще е за всички хора и няма да е по проект. Няма да има евро.... За бате Иво има лопата и кирка каквото си избере. Докато работим ще попивам от неговата мъдрост. Ама май няма да стане защото това е тенденциозно и няма да му е интересно. Човека е много умен и може да ви каже основните принципи и истини на вселената и как България ще достигне до светло бъдеще. Не умните като мен ще правят улицата между другото. За да могат и умните и простите да минават.
 • 74 Поздравление

  0 0 Отговор
  БЮРАВО!

 • 75 ЛЕНТОРЕЗА

  2 0 Отговор
  ГЕРБ Е ТОЧНО ТАКАВА ОПГ : Тя имаше политическа и икономическа задача. Политическата – да не се допусне създаването на реални, а не назначени политически алтернативи СТРАТЕГА ОТ БАНКЯ ТАМ НАЗНАЧАВАШЕ ИЗКЛЮЧИТЕЛНО НЕПОДГОТВЕНИ КАДРИ ЗА ЦЕЛТА - ПРИМЕР , ПЕКИНСКАТА ПАТИЦА ИЛИ ЛЪЧО МОЗЪКА , ЦЕЦО И ЦЕЦА А И САМИЯ ЛИДЕР ЕДНОКНИЖНИК !
 • 76 И АЗ НЕ СЕ СЕЩАМ

  0 0 Отговор
  Бoйкo Бoриcoв Лидeрът нa ГEРБ Бoйкo Бoриcoв oбяcнявa възмoжнocттa нoви дeпутaти дa нaпуcнaт пaрлaмeнтaрнaтa групa. Чух, чe cлeдвaщият нaпуcнaл щe e виcoк, умeн, крacив..., нo ocвeн мeн зa друг нe ce ceщaм?!"
 • 77 заката

  0 0 Отговор
  СУДЖУЦИ И ПАЛАМУДИ ТЪРСИМ РАЗБЕРЕТЕ ГО БСП Е РИБА ЦАЦА ВИЕ ЦЯЛ ДЕН МЕ ЗАНИМВАТЕ С БСП
 • 78 войводата

  1 0 Отговор
  ПРАВ Е МНОГО ПРОФЕСОРА НО МАТЕРЯЛА ОЩЕ Е ЗЕЛЕН ДАНО УЗРЕЕ ДО ЕСЕНТА
 • 79 Ицо

  1 0 Отговор
  ГЕРБ И ДПС СА МАФИЯТА НА БЪЛГАРИЯ СВЕТА ЛИ ВИ НАЙ ПОСЛЕ
 • 80 БАРАБАТА ВАРНА

  0 0 Отговор
  И КАКВО НЕ ВЯРНО КАЗВА ИВО ХРИСТОВ ЧЕ НЕЩО НЕ СВАНАХ ВСИЧКО Е ВЯРНО И АЗ СЪМ В ТАЯ ДАЛАВЕРА И ЖИВЕЯ ДОБРЕ ОТ ДАЛАВЕРИ ПРИЗНАВАМ СИ
 • 81 Диана

  3 2 Отговор
  Много се изненадах от жестоките манипулации изказани така между другото от този професор, но като разбрах, че майка му е рускиня, всичко ми се изясни...Типични руски разсъждения!...Как може този негодник от БСП да говори така за прехода? Два милиона значи просто избягали и това показвало що за нация сме били...Тъпанар...Той вероятно предпочита да сме останели и умрем от глад - да разбиваме магазините, да лежим по затворите, да крадем и лъжем ...Иска да се съсипен тотално по всички линии,,,Но...ние си имаме нещо, коегто руснаците никога не могат да разберат - чувство за самосъхранение! Тренирано дълго в течение на много векове, то и този път ни спаси от пълното унищожение на моралните устои на българина и пълното разрушение на страната...Но това, което най-много мр шокира от изказванията на този негодник е, че нашата мафия била "въоръжената ръка на българската олигархия"! Социалистите отново правят своите мошенически маневри да заблуждават и внушават изгодни на тях схеми. Значи олигархията ни сега е била виновна? Коя по-точно олигархия, моля : и отговорът на професора тук е - тази, която ние всички знаем и която сега е на власт, значи ...демек - Бойко Борисов биул олигархия...След като е доказано, че именно Андрей Луканов и неговите генерали създават и ръководят мафията в България, този мошеник отново за пореден път прехвърля топката от болната си глава на здрават...На тези хора от БСП никога не може да се вярва! Дори и нищо да не знаеш, никога не трябва д
 • 82 волен сидеров

  1 1 Отговор
  ЕДИН УМЕН ПОЛИТИК И НЕ САМО ....ТОЧНО В ДЕСЕТКАТА

Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa или ca нaпиcaни изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg ще бъдат премахнати.