Last news in Fakti

30 Август, 2020 18:41 4 226 25

Сигнал за изсичане на гора и строеж на жилищен комплекс във Витоша

  • христо колев-
  • абв-
  • витоша

Христо Колев алармира за случая

Сигнал за изсичане на гора и строеж на жилищен комплекс във Витоша - 1
Снимка: АБВ

Председателят на АБВ-София Христо Колев алармира за изсичане на гора и строеж на жилищен комплекс в планината Витоша. Пред медиите той определи това деяние като престъпление срещу природата. 

„В село Бистрица, или във вилна зона „Бистрица“ са изсечени десетки декари гора в подножието на планината. В момента мястото е терен, строителна площадка. Подчертавам, че не става въпрос за незаконен строеж. Откъде правя тези изводи. Мястото е заградено с ограда, има си табелка, на която си пише кой е възложителят, строителният надзор и всички необходими реквизити“.

Проучването на Колев сочи, че на въпросното място се строи жилищна сграда. 

„След като не е незаконно, тези разрешения, са подписани от някого. Не от една, а от доста институции. Съгласувано е и дадена зелена светлина. Ние от АБВ искаме да попитаме - как е възможно да се строи в планина Витоша? Презастроиха Черноморието, големите градове, в момента тръгват да се строят жилищни комплекси в самите планини“. 

Христо Колев каза също, че столичната организация на ПП АБВ ще поиска среща с кмета на „Панчарево“, както и със столичния кмет и с главния архитект на София. 

 


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тоя нещо не е разбрал

    86 3 Отговор
    Строят подпори да не падне планинате, бе Христо. България има челен опит в тези технологии.

    Коментиран от #20

  • 2 Сър

    64 6 Отговор
    Не си отваряй много устата, че утре ще ти спретнат една скалъпена постановка с едни беляани пари в багажник, стоене на слънце и показен арест и хоп присъда за подкуп като на Иванчева поради същата причина - спъваш строежите.
  • 3 Грейс

    41 6 Отговор
    Че сега ли го видяхте, та се задейства хте? Тази гора да не се изсича за една нощ? Това сега е след дъжд качулка!

    Коментиран от #8

  • 4 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    42 2 Отговор
    изсичат гори дървета съсипват природата и то за пари
  • 5 Истинския

    36 0 Отговор
    вирус се нарича ПОЛИТИЦИ И ЛОБИСТИ,те могат само да крадът или със закон или със война,мисля че времето им изтича!
  • 6 Covid 20

    38 0 Отговор
    Същата работа е и над Бояна, малко преди и малко след колелото на 63 от страната на самата планина има 2 оголени терена, най-вероятно приготвени за застрояване, докога???
    А квартал Магнолия също изникна по много съмнителен начин преди години.
  • 7 месара

    7 14 Отговор
    това изсичане от днеска ли е , или трябва пушилка да се вдига та да се чуе за тия абв ? ако не е от днес защо да сега е мълчал тоз другар ?
  • 8 Абе галфон

    21 2 Отговор

    До коментар #3 от "Грейс":

    Ти що не си го видял досега, бе смотльо. Човека е видял и пита. Явно не жули ракия като тебе и клетките му работят.

    Коментиран от #13

  • 9 Георги

    22 1 Отговор
    Това със изсичането на горите е едно от най големите престъпления срещу човечеството и защо хората не могат да проумеят немога да си обясня.

    Коментиран от #11

  • 10 ИМПЕРИАЛИСТ

    3 10 Отговор
    Планина "Витоша" и Природен парк "Витоша" имат различен статут и граници...От АБВ не се уточняват и вдигат пушилка....
  • 11 ИМПЕРИАЛИСТ

    2 5 Отговор

    До коментар #9 от "Георги":

    До пишман екозащитниците.
    Дървесината е суровинен продукт и всяко вегетативно зряло дърво трябва да се оползотвори, а не да стават храна на корояди и червеи. Друг е въпросът с вековните и уникални дървета които трябва да се запазят като природно богатство и подходящо експонират.
    Всичко това обаче изисква работа на терен, а не празни приказки и дуене.
    ПРОБЛЕМЪТ НЕ Е В ИЗСИЧАНЕТО, А В ЗАСТРОЯВАНЕТО.....
  • 12 Другия с коня

    4 15 Отговор
    Абе Червени цървули.Всеки строеж е Заплати на Работниците в предприятията където се произвеждат стрителни материали -цимент,бетон,тухли,керемиди,ек.кабели,ВиК,хидроизолации,топлоизолации,плочки теракот....Всеки строеж храни 100 работника и семействата им две години...АБВ като Комунистическа антиНаридна и Антирабитнипеска Партия трябва да се Лустриран заедно с БСП и БКП.....Червени Паразити...
  • 13 Грейс

    9 1 Отговор

    До коментар #8 от "Абе галфон":

    Ако визираш себе си такъв си да, галфон.! 30 години всички сигнализират след свършен факт, затова черноморието се нарича бетономорие, свлачища та са непрекъснато по магистрали и планински градчета и села, строй се във вододайни зони и т н галфоне, а тези затова са партия да гледат, да изискват и да изнасят информация, а когато има избори да знаем, че преди тях са се борили за нещо галфоне!!!
  • 14 Гост

    3 0 Отговор
    Наглите алчни строители като артекси, главчовци, пашовци и др. Не само плащат където трябва, но и ти набутват пачки за да те арестуват с тяхно благоволение, ако не подпишеш че това са саморасляци а не 200 годишна гора. Те са не по-слаба мафия и прашка няма. Дано по-скоро отидат на почивка при Пиринстрой
  • 15 Мамито и ебаха

    4 2 Отговор
    На планината
  • 16 Еееееее

    6 2 Отговор
    И ПЛАНИНИТЕ ЛИ ВЕЧЕ ПОЧНАХА ДА УНИЩОЖАВАТ, НЯМА ДА ОСТАНЕ НИЩО, УЖАС !!!!!!!!!

    Коментиран от #23

  • 17 Еееееее

    4 2 Отговор
    КАК Е ВЪЗМОЖНО ТАКАВА БРУТАЛНА КОРУПЦИЯ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #22

  • 18 Тук

    3 1 Отговор
    Само се озвучават неща,които ще трябва да преглъщаме
  • 19 Умен по цялата глава

    4 3 Отговор
    Тези Червени паразити защо са пред логото на Партия Възраждане...Какво общо имат.....Някоя Руска банка ли....Или по молба лично на Путин...
  • 20 Гошо

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Тоя нещо не е разбрал":

    И обеми има!
  • 21 Йорданка Фандъкова - кмет на столицата.

    3 0 Отговор
    НИЕ ПРАВИМ ВСИЧКО ЗА ЖИТЕЛИТЕ И ГОСТИТЕ НА СОФИЯ. ЕТО, НА ЧЕРНИ ВРЪХ НАШИ ЕКСПЕРТИ ОТКРИХА ЧУДЕСЕН СТРОИТЕЛЕН МАТЕРИАЛ (ГРАНИТ И СИАНИТ) И В СКОРО ВРЕМЕ ТАМ ЩЕ ПОСТРОИМ ДЕТСКА ГРАДИНА ЗА МАЛКИТЕ ПАЛАВНИЦИ. ЗА РОДИТЕЛИТЕ ДОПЪЛНИТЕЛНО ЩЕ ИМА МАЛКИ УЮТНИ ХОТЕЛЧЕТА ЗА ПОЧИВКА СЛЕД ТРУДОВИЯ ДЕН, А РЕНОМИРАНА СТРОИТЕЛНА ФИРМА СЕ АНГАЖИРА С ПОСТРОЯВАНЕ НА ПЪТ С ЕЛЕКТРИЧЕСКО ОТОПЛЕНИЕ ДО ВЪРХА. ЗА ЛЮБИТЕЛИТЕ НА ПАНОРАМНИ ГЛЕДКИ ПРЕДВИЖДАМЕ ПЛОЩАДКИ С МАЛКИ ЗАВЕДЕНИЯ ТИП "БИСТРО". ПРИВЛИЧАНЕТО НА ЧУЖДЕСТРАННИ ТУРИСТИ ГАРАНТИРАМЕ С ИЗДИГАНЕТО НА ИГРАЛНИ ДОМОВЕ, ПИТЕЙНИ ЗАВЕДЕНИЯ И 8
    ЛИФТА, РАЗПОЛОЖЕНИ СЪОБРАЗНО ИЗИСКВАНИЯТА ЗА ТУРИЗЪМ НА ЕС В УСЛОВИЯТА НА ПАНДЕМИЯ. НИЕ ПАЗИМ ПРИРОДАТА И ПЛАНИНАТА - НА ВСЕКИ 500 МЕТРА ЩЕ ИМА КОШЧЕТА ЗА БОКЛУК И БЕСЕДКИ С МАЛКИ ПАВИЛИОНИ ЗА АЛКОХОЛ И КНИГИ. ТАКА СОФИЯ СЕ ПРЕВРЪЩА В ЕДИН ОТЛИЧЕН ЗА ЖИВЕЕНЕ ГРАД!
  • 22 Гербер Цветар

    2 0 Отговор

    До коментар #17 от "Еееееее":

    При ГЕРБ няма кирупция
  • 23 Гербер Цветар

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "Еееееее":

    ГЕРБ и дрогара Бойко стройат само За народа бе червени ескадрони
  • 24 цербер

    0 0 Отговор
    Ще бетонират цялата страна. Нищо зелено да не остане от нея.
  • 25 хаберих

    0 0 Отговор
    Ще се строи и в езерото на Панчарево. Водата ще бъде източена и прехвърлена в язовир "Топла".
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове