Last news in Fakti

20 Октомври, 2020 11:13 2 037 17

Васил Велев: Разходите на правителството ще доведат до дефицит в бюджета

  • васил велев-
  • разходи-
  • праавителство

Коментар на председателя на Асоциацията на индустриалния капитал

Тези няколко милиарда в повече разходи ще доведат до дефицит в бюджета, което ще доведе до заем. Това заяви председателят на Асоциацията на индустриалния капитал (АИКБ) Васил Велев пред Нова телевизия.

Според Велев сегашният заем ще стигне, ако не се прибегне до превъоръжаване и няма други непредвидени разходи. За него редица от тези увеличени разходи са погрешни и се правят по неправилен начин.

„Рязкото увеличаване на минималната пенсия обезсмисля осигуряването върху реалните доходи. Това е ясен сигнал – осигурявай се на минимална заплата, защото накрая ще получаваш една и съща пенсия. Минимална пенсия въобще не трябва да има, пенсията е такава, за колкото си се осигурил. Когато пенсията е толкова малка, че не може да се живее нормално с нея, тогава влиза в сила социалното подпомагане”, обясни Велев.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българка

    17 1 Отговор
    И до разграбване на България. Престъпниците, които ни управляват , трябва да бъдат съдени за геноцид над народа си
    ОСТАВКИ! СЪД! ЗАТВОР! КОНФИСКАЦИЯ!
  • 2 чичо Рук

    14 4 Отговор
    Този доскоро ревеше, че за бизнеса нямало достатъчно компенсации заради Короната, а сега се загрижил за бюджета!Защо тн "бизнес" не вдигне заплатите, така и осигурителните вноски ще се повишат, а от там и пенсиите! И защо въобще на този му се дава думата да коментира, че и да ръси акъл?
  • 3 Калоян

    9 4 Отговор
    Омразните дългове ,който теглят сега народът няма да плати ,това трябва да им е ясно ! Тоя глупендер ,да обясни от кога на грабежа от парите на народа(данъците) му се казва държавни разходи ! Белене го зове тоя лигавник , мазен!
  • 4 ТаУмВзе

    6 2 Отговор
    Е това е целта бе! Имало един румънски диктатор по Коледа.
  • 5 7889

    10 1 Отговор
    Велев се изплаши, че няма да останат пари за него.
    Велев, вие и синдикатите доведохте народа до просешка тояга- най- ниската МРЗ в ЕС, най- ниската пенсия в Ес, никакви права на работниците, никаква социална политика...
  • 6 7889

    8 2 Отговор
    Велев, започна новият световен ред, ако не си разбрал. Вашата политика на експлоатация ще залезе. Напред излизат СОЦИАЛНИТЕ политики. И махайте тия 300 часа извънреден труд! Голяма грешка беше, че го въведохте. В ЕС вече се говори за 6-7 часов раб. ден и 4 дневна раб. седмица.
    Сменяй чипа, Велев, или отстъпи поста си на човек от новото време. Робовладелският строй си заминава.
  • 7 БОЗА

    7 0 Отговор
    Демек стойте бедни,та да не обеднеят алчните хиенолешояди...не се затъкнахте еййй...;-(
  • 8 2020

    6 1 Отговор
    Крадец и мошеник.Дори праща някаква другарка за го защитава по телевизията.Голямо крадене от този мошеник. А му и дават думата да говори и да лъже.И другарката ,която го защитава също му е съучастник в манипулациите.Как развръщават крадените пари , получени като бонус/отнася се за другарката-говорила по една от телевизиите/.

    Коментиран от #15

  • 9 Ventura

    4 2 Отговор
    Сетила се Мара да се побара! Еми Баце вече го напълни бюджета, и го раздаде на ляво и дясно. Изтегли пет милярда за да закърпи опоскания бюджет. То пък и Вие капиталистите, така го пълните, че чак прелива.
  • 10 Петко Войвода

    2 0 Отговор
    А стига Бе! Тоя е "гении"
  • 11 Сачева се гаври

    2 2 Отговор
    Просто не мога да разбера целта на бившите чистачки и ромките, които едва стигнха за пенсия 120 лв, първо да се доплати от МС до тази сума, сетне тя да се повиши на 150лв, на 250 лв пак с доплащане и сега да се вдига на 300 лв. Т.е сумарно за всеки пенсионер от тази категория доплащането от държавата е 180 лв. В същото време технолозите и младшите научни сътрудници получаваха стандартното повишение на пенсиите 2,8% на година, така че разликата между пенсиите на специалистите с ВО и чистачките падна до смешните 50-60 лв. Сега Сачева измисли издевателството ромките да получават ежемесечно по 50 лв отгоре, а вишистките да се редят за ваучери. Тъпо скроена и с умишлени унижения социална политика от любимката на БиБи. Боце, много сбъркахте, сега тези с ВО ще се осигуряват на минимални пенсии, а вие с дебеланата с втренчен поглед ще търсите пари от златните кюлчета и тестетата евро от вилата в "Секвоя" да плащате на над 400 хил. души ваш мургав електорат
  • 12 Грамадниразходи

    1 0 Отговор
    Причината не е във Велев, а в безконтролното повишение на пенсията на няколкостотин хиляди слабоплатени чистачки и роми с цел да бъдат превърнати в електорат на ГЕРБ и необмислените няколкомилиардни разходи за още 8 изтребители Ф-16-70 плюс тези за съпътстващи машини на пехотата и за ВМС. Тези пари трябва да бъдат частично платени сега и ще увеличат необвръзката на бюджета с около 3,5-4 млрд лв. ББ и Сачева трябва да бъдат осъдени за необмислените социални разходи, отново ББ и Шкембе войвода заедно с депутатите от мнозинството трябва да бъдат осъдени за ненавременни разходи за БА.
  • 13 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    В МОЕТО ВРЕМЕ ВЪВ ВСИЧКИ УЧИЛИЩА -ВСИЧКИ ВИКАХМЕ: "ВАСКО ПРАСКО " !!!! КАК "В.ПР."-ЩЕ СЕ ЗАЩИТИ ДЪРЖАВАТА -БЕЗ РАЗХОДИ !?!? БЮДЖЕТЪТ- "В.ПР. " И ДО МОМЕНТА Е НА -МЕКО КАЗАНО + !!! КОЛКО ИСКАТ ТВОИТЕ ГОСПОДАРИ ДА ГЕПЯТ -В ТЕЖКАТА КРИЗА ОТ НАРОДА -" В.ПР. " БИЗНИСМЕНТЬО ??????
  • 14 1234578

    1 0 Отговор
    Велев е прав за социаллното подпомагане.

    Българската пенсионна система отдавна е обезсмислена. Когато бях по-млад преди 15-20 години, в работата имах пенсионер, който работеше. Взимаше колкото мен заплата и още толкова пенсия. Имаше си жилище "дадено му" при "социализма". А аз нямах жилищи и живех под наем. Т.е. нестига, че месечните ми доходи бяха 2 пъти по-ниски, но и разходите ми бяха 2 пъти по-високи заради наема, който плащах.

    Но не и за обезсмислянето на пенсионното осигуряване. Пенсионната ни система и в момента е безсмислено едни пенсионери работят цял живот и плащат 40 години над 25% от дохода си за пенсия. А с постоянно увеличаащата се пенсионна възраст скоро ще работим по 50 години до пенсия. И накрая няма да доживяваме да се пенсионираме. Какво справедливо има в това да се осигуряваш 40 години и да умреш точно преди да се пенсионираш и нищо да не получиш.

    Безсмислена е пенсионата ни система и заради наличието на по ранно пенсиониране на някои категории труд остатък от съветските времена у нас. Тогава това беше единственият начин да накарат хората да работят в тежки и вредни условия на труд. Но сега времената са други. Сега полицаи, воени, миньори ... се пенсионират и продължават да работят. И се оказват много привилигировани.
  • 15 1234578

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "2020":

    А най-лошото е, че отново управляващите започнаха да крадат парите на децата и внуците ни, чрез външни заеми. Същото както на времето през 1990 г. Тодор Живков/"учителя" на пожарникаря/ остави на нашето поколение да плащаме над $10 млрд. долара външем заем към западни банки. А $10 млрд. долара преди 30 години, през 1990 г. се равняват на приблизително $50 млрд. долара сега. Доказателството: тройунция злато 1990 г. е струвала $386 долара, сега струва $1916 долара. 1916 / 386 = 4,96, т.е. 5 пъти се е обезценил долара за тези 30 години. Също и цената на петрола 1990 г е била $15 долара за барел, а сега е около 40-45 долара за барел. А доскоро/преди 2 години/ беше почти $80 долара за барел. А 2008 г. достигна $150 долара за барел.
  • 16 волен сидеров

    1 0 Отговор
    ДАВИ ОТВАРЯМ ЛИ ОЧИТЕ ИЛИ НЕ...-АЙДЕ-ТОЗИ Е ШАРЛАТАНИН,КАКТО И ДОМУСЧИЕВ,НЕГО ЗАБРАВЯЙТЕ-НО-КАБАЛА И МАСОНИТЕ ВКАРАХА ВСИЧКИ В ДЪЛГОВЕ,ВКЛЮЧИТЕЛНО И ДЪРЖАВИТЕ-ЩЕ СЕ ОПИТАТ ВСИЧКИ ДА НИ КУПЯТ С ЕДИН УДЪР-КАТО НИ ОПРОСТЯТ ВСИЧКО,НО С МНОГО ГАДНИ УСЛОВИЯ-КОИТО ЩЕ НИ ОБРЕКАТ ДИРЕКТНО НА РОБСТВО,ГИБЕЛ И ЦЕЛИ ДЪРЖАВИ ЧАСТНИ-НО-ГОСПОД ЩЕ СЕ НАМЕСИ-СПОКОЙНО-ДРЪЖТЕ СИ СЪРЦАТА ДОБРИ ,ПОМАГАЙТЕ СИ И ЩЕ ОЦЕЛЕМ
  • 17 волен сидеров

    1 0 Отговор
    НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ БОГОМИЛИТЕ И БЪЛГАРСКАТА ЗЕМЯ,ВЯРВАЙТЕ И ПРАВЕТЕ ДОБРО
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове