Last news in Fakti

8 Ноември, 2020 13:54 3 319 56

Национален протест на полицията навръх празника

  • полиция-
  • полицаи-
  • сфсмвр

Основното искане от служителите на реда е повишаване на заплатите

Национален протест на полицията навръх празника - 1
Снимка: БГНЕС

Полицаите излязоха на национален протест и шествие навръх професионалния си празник, който отбелязват на днешния Архангеловден, предаде БНТ.

Основното искане от служителите на реда е повишаване на заплатите. От Синдикалната федерация на служителите в МВР настояват за увеличение на заплащането, различно от предвидените 10% от 1 януари 2021 г.

Една от причините е, че именно полицаите са на първа линия в борбата срещу коронавируса. Недоволството е породено и от това, че униформените не са в списъка на ведомствата, където заплатите ще бъдат вдигнати с 30%.

Във вторник обаче изненадващо след среща на синдиката на пожарникарите с вътрешния министър, премиерът пое ангажимент за увеличение на заплатите с 15 на сто.

Протестът започна в градинката на църквата "Свети Седмочисленици" в София с минута мълчание в памет на загиналите полицаи.

Ще бъдат взети сериозни мерки за сигурност заради пандемията. Ще се влиза през четири входа, където ще се измерва температурата и ще се извършва дезинфекция на ръцете. С конуси ще бъде обозначена и необходимата дистанция между хората.

Протестът ще прерасне в шествие. Полицаите ще стигнат до Министерството на финансите, където ще останат за кратко. След това ще продължат към Народното събрание и Министерския съвет.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 19 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Много

    67 10 Отговор
    охранени ! И само - дай , дай , дай !
  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    75 10 Отговор
    изнагляхте биете ритате скубете ползвате боксове палки нахълтвате уж погрешка в домовете на ХОРАТА

    Коментиран от #36, #50

  • 3 Доколкото знам

    70 9 Отговор
    Мишиционери и държавни служители нямат право да протестират.

    Коментиран от #11

  • 4 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    45 15 Отговор
    истинските мъже са ПОЖАРНИКАРИТЕ а не полицайте
  • 5 Наистина

    24 3 Отговор
    Дайте да дадем !
  • 6 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    45 3 Отговор
    добрите свестните ченгета ги изяжда системата
  • 7 Набитата Цвети

    54 8 Отговор
    На тия пък змияри, пари не им стигнаха !
    Що не отидат да работат като останалите,
    за да видят къде:
    ЗИМУВАТ РАЦИТЕ . . .
  • 8 Стойко

    43 6 Отговор
    Г-н Васил Крумов Божков преди няколко месеца призова Българските полицаи да преминат на страната на народа! Вместо това те предпочетоха да бият справедливо протестиращите граждани с боксове и палки и да използват невро- паралитичен газ срещу тях! Те си бяха направили отлично сметката. Ще пребиват протестиращите а след това ще сложат чатала на врата и изнудват Борисов за драстично увеличение на заплатите си! Адвокат Емил Василев пое безплатно защитата на пребитите от полицията граждани и в петък съда отсъди че са незаконно бити и задържани. Адвокат Василев е пуснал от тяхно име и сериозен финансов иск за обещетения И както написа тези обезщетения ще плати народа а не полицаите или хунтата! А сега искат толкова драстично увеличение на заплатите си а трудовите хора блъскат за 800-1000 лева само за оцеляване и битови разходи!

    Коментиран от #17

  • 9 ТаУмВзе

    54 8 Отговор
    Ей хрантутници! Пазите мутряка и биете Българи! Намаляване с 50 процента. И после може увеличение на хрантутството! Може да целунете пак, не само ръка на Мутрата. Може и да облизвате!
  • 10 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    7 10 Отговор
    добрите ченгета отиват на небето при БОГ лошите си ходят навсякъде
  • 11 Нямат право да стачкуват,

    17 14 Отговор

    До коментар #3 от "Доколкото знам":

    а да протестира право има всеки български гражданин.
  • 12 Луд с картечница

    40 5 Отговор
    Еничари. И пари искат. Я напускайте полицията и отивайте някъде да РАБОТИТЕ
  • 13 Методи

    23 5 Отговор
    Бившия народен представител адвокат Емил Василев на който факти също често предоставя на читателите си неговото мнение и който пое безплатно защитата на пребитите от полицаи протестиращи написа преди малко в свой пост в своя профил...

  • 14 Пари

    32 2 Отговор
    няма ! Държавата опоскана и с огромни борчове , масова безработица и фалити , мургавите към милион - не плащат данъци , пенсионерите живеят едва ли не с подаяния за труда си , най -нисък БВП от страните в ЕС , а и първи по смъртност ! Та кой да ги изработи тези пари и вкара данъци ? Олигарсите с зашити джобове , дават само под масата на покровителите си !

    Коментиран от #16

  • 15 духайдуду

    28 1 Отговор
    "Основното искане от служителите на реда е повишаване на заплатите." Чудя се кога на протест ще излязат пенсионерите по цяла България?! Но те едвам кретат с патерици и бастуни и едва ли им е до това. Бойко е насочил пистолета от шкафчето в челата им.
  • 16 Иван

    20 2 Отговор

    До коментар #14 от "Пари":

    Как кой колега?! Със заеми много ясно! Преди 4 дни БНБ публикува външния ни дълг. 2008 година при Станишев е бил 18% от БВП а в момента е 59%. Преди месец Борисов и кликата му емитираха ДЦК и взеха нов дълг от 5 милиарда. Преди седмица писаха че вече е по сметката на БНБ. От тези пари ще отидат 280 милиона за лекарите , всеки месец на 2 милиона и 150 хиляди пенсионери по 50 лева ни струват 104 милиона лева и така 7 месеца и са близо 800 милиона, 450 милиона за учителите които вземат пълни заплати но си стоят в къщи и преподават дистанционно, 500 милиона ще отидат сега за полицаите и останалите в шкафчето и за къщи и Поршета като тези в Барселона. А вашите деца ще превиват гръб като роби заради алчността и кражбите на Борисов. Но за Борисов парите а за вас теглото...ВСЕКИМУ СВОЕТО
  • 17 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    23 3 Отговор

    До коментар #8 от "Стойко":

    господин СТОЙКО заплатите на полицайте им ги плаща народа а те бият народа

    Коментиран от #19

  • 18 Филип Георгиев

    23 2 Отговор
    НЕКА ДА СЕ РЕДУЦИРА МВР С 60%, ПЪК ЗАПЛАТИТЕ ИМ ДА СТАНАТ ДВОЙНИ. НАЙ ИДИОТСКОТО Е ЧЕ ПРОТЕСТИРАЩИТЕ ПРЕД ПАРЛАМЕНТА ВЧЕРА РЕШИХА ДА ПОДКРЕПЯТ ПОЛИЦАИТЕ. И АЗ ВЗЕХ ДА СЕ ЗАМИСЛЯМ ДАЛИ ДА НЕ СПРА ДА ХОДЯ НА ПРОТЕСТИТЕ. РОДИТЕЛИТЕ И ПРИЯТЕЛИТЕ НА ЕВГЕНИ МАРЧЕВ КАК ЩЕ ГИ ПОГЛЕДНА В ОЧИТЕ
  • 19 Стойко

    31 1 Отговор

    До коментар #17 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Заплатите им идват от Държавния бюджет , също имат безплатно социални, пенсионни и здравни осигуровки! Тоест идват от нашите данъци , от приходите в бюджета от глоби и т.н. Те са на държавна издръжка! И колкото повече високи заплати вземат толкова по високи данъци и такси и осигуровки ще плаща обикновения работещ в частния сектор и ще бъдат ниски и пенсиите в България...

    Коментиран от #24

  • 20 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    16 1 Отговор
    защо МВР не се реорганизират както стана в ГРУЗИЯ
  • 21 Рошко

    15 1 Отговор
    Сутринта тиквата нали ги поощряваше бре
  • 22 Методи

    13 1 Отговор
    И понеже вчера много ми зададоха въпроси относно безплатната защита която Адвокат Емил Василев предостави на битите и задържани протестиращи отговарям с неговия пост миналия ден...

    Коментиран от #26

  • 23 тарикатите

    21 1 Отговор
    Неблагодарни Търтеи ........
  • 24 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    9 0 Отговор

    До коментар #19 от "Стойко":

    СТОЙКО преди21 години системата мвр самоуби майор капитан РОСЕН ЦЕПЕНИШЕВ работил към зелените и червените барети посе в рпу ГРАД КЪРДЖАЛИ и РПУ ГРАД КОЗЛОДУЙ гръмна се в слепоочието по време на нощно дежерство
  • 25 Те не си пипат заплатата

    10 1 Отговор
    20-50-1000 зависи колко тежко си нагазил лука , схемата си върви , какво реват тия ⁉️
  • 26 Кристиян Ненов

    20 3 Отговор

    До коментар #22 от "Методи":

    Поклон адвокат Василев! Много точно сте написал " Ще преследвам бацетата докрай"...Мой познат който е бил арестуван на 300 метра от протеста в една тъмна уличка и закаран в районното и сте напълно прав че докато е чакал мярката си за задържане и личните му вещи са конфискувани и оставени на гишето , полицаи без съдебна заповед и издаден протокол са ровели в телефона му из личните му контакти напълно незаконно и дори мутирали индивиди от тях са записали номерата на негови приятелки жени, после по номера са проверили данните им- имена,адрес,семейно положение и са им звъняли след това с неприлични предложения. Както казва Василев идва възмездието за хунтата и мутро-ченгесарите...
  • 27 ЕНИЧАРИ СА ПОЛИЦАИТЕ!

    19 3 Отговор
    БЪЛГАРОУБИЙЦИ ПО ПОРЪКА НА БОРИСОВ И ПРЕСТЪПНИЦИ!!!
  • 28 Анонимен

    12 3 Отговор
    Много са. Съкратете ги и им вдигнете заплатите. Сега да си пожарникар. 2 гасят пожари и 18 са на телефона, чантаджии. Временно преустановете приема в симеоново и сие. Навремето бяха много по малко, много предприятия, фабрики и много мално получаваха. Те го знаят от родителите си. Повечето са деца, като бб, тати пожарникар, синчето също. Аз се чудя от селата. Наоуснаха, за да дойдат в града и да се оплакват, носят дърва от там.. И днез има сметка, от балкана сте, парата е в овце, кози, прасета. Виж хиляда овце. Тж Забраняваше. От 50 овце повече не даваше и се принуждаваха 7 момичета плачейки ги карали при баба им в другия баир, балкан. 2000 в системата. 5 хил. Данс нагоре.. На запад получават, но на седмица имали два случаи много тежки. И са момчета с 1,2 во, с 2,3 чужди езика, не пушат, не пият, не вкарват жени или момичета в квартири. Дисциплинирани са, а тук някои перки, анаболи и на бой налитат без да знаят, с кого си имат работа.. Тук са ме пратили да има ред.. Завалията.. Простите ще учат еродираните. Живи и здрави да са. Реформи бойко направи и изчисти неуките.. Както изчистихте десните бкп еродираните ченгета. Много трески имате горе за дялане. Дс, кгб, доносници, до кога. 21 век сме. Не е моя работа, да. За което тъжа за вас малограмотните. 20 години вън. Бб кво те е страх или разчиташ на тях и гласящите Ромео. Още на 14 г и кгб.. Той ромео полисай ша става. Пожарникаря не искат вуйчото. Полисай. Ъук градина близо, уще близо.. Хубави работи са. Лош
  • 29 Българка

    16 3 Отговор
    Честит празник на тези от МВР, които са почтени професионалисти. Те трябва да протестирет пред оялите се , лъжливи свои началници, които са свързани с ДС, Шиши, ББ. Таке че- никакво увеличение
  • 30 Мимч

    20 2 Отговор
    Ами, след като вие протестирате,трябва всички работници да излязат и да протестират поне за 100% ,за да има малко по малка разлика сравнено с вашето възнаграждение и пак ще е малко.,защото ви се плащат осигуровки и данаци от държавата или от нас....
  • 31 Българка

    20 2 Отговор
    А Борисов не е монарх, че еднолично да казва за кого и колко увеличение има. Той не е и премиер, защото е уволнен от българите- данъкоплатци. Не ходи в НС, няма прозрачност в управлението.
    Хайде ОСТАВКА, СЪД И ЗАТВОР !!!!
  • 32 Последния Софиянец

    4 1 Отговор
    Поздрави от полицейския протест! Много полицаи имало в тая държава.10 000 полицаи и сто от нашите протестъри.
  • 33 Анонимен

    3 2 Отговор
    Добре че не останаха в България. Навън е хиляди пъти по окей. Хляб без кора няма никъде, но тук положонието освен пари, а и средата я няма. Отидоха приятелчета им след езикова, приеха ги в Германия и останаха, устроиха се, имат, семейства, деца и на месец Уван и архитектката от Варна си прибри родители, сестра и двамата, тя и той получават 12 хил. Евро на месец, 24 хил., а адвоката не получава 12 хил. Български, нищо че жена му е лекар.. Средата.. Еродита

    Коментиран от #42

  • 34 Последния Софиянец

    8 0 Отговор
    Друго си е при полицията.Дезинфектанти, термометри.А нашите аматьорска работа.ха ха ха

    Коментиран от #35

  • 35 Българка

    13 0 Отговор

    До коментар #34 от "Последния Софиянец":

    Що дирите там? Ще ги пръскате с лютив спрей ли?

    Коментиран от #37

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Последния Софиянец

    12 1 Отговор

    До коментар #35 от "Българка":

    Майките са сложили каски за мотор,и носят точилки и капаци от тенджери.Направиха кордон да ги пазят.А ние мъжете отзад ги пазим някой обиден да не им скочи.Толкова ченгета на едно място и на втори септември не съм видял.Площада не може да ги побере.

    Коментиран от #39, #46

  • 38 Последния Софиянец

    10 2 Отговор
    Много ми хареса плаката на един пожарникар:,,Искам да горите!,, Ха ха ха ха ха ха
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 ПАК ЛИ НАДЕНА РОЗО'ВИТЕ ПРА'ШКИ

    2 5 Отговор
    И РОК'ЛИЧКАТА НА МА'КЯ ТИ, ШАП'ШАЛ?😂

    Коментиран от #43, #44

  • 41 Последния Софиянец

    14 1 Отговор
    Държава в която на протест излизат 10 000 полицаи и 100 граждани има голям проблем.В нормалните държави е обратното.
  • 42 Дора

    0 0 Отговор

    До коментар #33 от "Анонимен":

    Ти луд??
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    7 1 Отговор

    До коментар #40 от "ПАК ЛИ НАДЕНА РОЗО'ВИТЕ ПРА'ШКИ":

    изчезвай ГEРБAB неграмотен ДРИCЪK
  • 45 СМЕРШ

    5 1 Отговор
    Поздравявам всички мислещи, които добре оценяват събитията в Бг! Един виц! Звъни един гражданин на 112 и пита! - " ало милицията ли е? Отговор! " Ние господине сме полицията!!! Гражданинът отговаря! " - добре тогава, ще ви се обадя след няколко дена по- късно! Резюме!!!! Милицията защитаваше интересите на държавата, а полицията , чии интереси?????? По делата ще ги познаете- бил казал Христос! Хубав ден от мен!
  • 46 Българка

    11 0 Отговор

    До коментар #37 от "Последния Софиянец":

    Има ли медии да отразяват тази гротеска? Явно пропускам голямо шоу. Тъжното е обаче, че ние българите ще си останем протестиращи, а полицаите самодоволно ще си получат от нашите данъци увеличението

    Коментиран от #49

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 До Борисов

    10 0 Отговор
    Просто кажи на полицаите, че не съм доволен данъкоплатец и не желая да им повишавам заплатите! Стига с това изнудване! Като не им харесва да се махат! Да видим дали въобще някой ще го наеме! Я на борсата полицаи!
  • 49 Последния Софиянец

    4 1 Отговор

    До коментар #46 от "Българка":

    Телевизия Алфа е с нас.Поне репортаж ще дадат.
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Владо Черния

    2 5 Отговор
    Алооооо, пишете за плеймейт N1 на държавата.Още като си навря Деси се разбра че има слабост към леки жени.Фигурант воайор....
  • 53 Владо Черния

    2 1 Отговор
    Кибапчета кифтета бални маски и мръсници.Опасен е Мунчо.
  • 54 оптимист

    9 1 Отговор
    Кагато биехте бяхте с шлемове за да не ви познаят хората сега си показахте муцуните за да ви повярва някой. Няма вече балами да вярват на КЪРЛЕЖИТЕ НАРЕЧЕНИ АДМИНИСТРАЦИЯ БЪЛГАРСКА.
  • 55 ЦЦ каунь

    0 0 Отговор
    Е сега дайте и ние да ги бием както направиха те със мирно протестиращите граждани на 2 септември,и нямат срам да искат още увеличение на заплатите ,без да работят а само да плюскат,което ще е от нашия гръб
  • 56 Овен

    0 0 Отговор
    Всички нехранимайковци във полицията-девиз голями пари и нищо да не плащаме да плюскаме и да бием...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове