Last news in Fakti

8 Декември, 2020 07:24 23 270 100

Проф. Кантарджиев: Руската ваксина е много добра

  • проф. тодор кантарджиев-
  • спутник v-
  • ваксина

Унгария единствена в ЕС ще внася руската ваксина за ограничено време и без одобрението на Европейската агенция по лекарствата (ЕАЛ), заявиха от ЕК

Проф. Кантарджиев: Руската ваксина е много добра - 1
Снимка: БГНЕС/Архив

"Руската ваксина срещу коронавирус е много добра, защото Русия има много добре развита вирусология", заяви пред БНТ директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев.

Той обаче уточни, че "нямаме партньорство, ваксината не е призната от европейската регулация".

"Смятам, че руската ваксина е качествена и смятам, че ваксините и в Русия, и в Англия, и в Америка, и в Германия не ги правят идиоти, не говорят като нашите тук, които нищо не са направили", каза Кантарджиев.

Не говорят срещу конкуренцията, защото е най-глупавото да говориш срещу конкуренцията. Както един наш учен, дето в БНТ обеща тук, на Нова година да имаме българска ваксина - заяви още той, без да назове името на учения, когто критикува.

Проф. Тодор Кантарджиев е на мнение, че не е приемливо "да се фукаш и да казваш: хорските ваксини не са хубави, чакайте нашата, но я няма."

Унгария е единствената страна, членка на ЕС, която обяви, че внася руската ваксина срещу COVID-19 за ограничено време и без одобрението на Европейската агенция по лекарствата (ЕАЛ), за което от ЕК подчертаха, че Будапеща носи цялата отговорност. Унгария има право да прилага ваксина без европейско одобрение, но няма да може да я разпространява в останалите страни от ЕС.

Въпросът за поръчката на Унгария за ваксина срещу новия коронавирус от Русия и Китай трябва да се разглежда от гледна точка на общественото здраве, а не от политиката, коментира премиерът Виктор Орбан, цитиран от MTI и ТАСС.

"Виждам ваксината не като политически проблем, а като здравен. Трябва да спасим животи. Ако някои ваксини се появят по-рано, Унгария трябва да ги поръча", категоричен е Орбан.

Първите проби от руската ваксина срещу коронавирус Sputnik V бяха доставени в Унгария за лабораторни изследвания на 19 ноември. Една от унгарските фармацевтични компании дори получи необходимата документация от Русия за организиране на производство на руска ваксина.

Унгария е първата държава от ЕС, която не само получи руска ваксина за изследвания, а може да стане и първата държава от ЕС, където може да се организира производство на руска ваксина.

Европейската комисия е двусмислена относно позицията на Унгария, ЕС е загрижен от възможността за унгарски опити и последваща употреба на руската ваксина.

Ефективността на руската ваксина "Спутник V" превишава 95 процента 42 дни след поставянето на първата инжекция, а цената на международния пазар ще е под 10 щатски долара за доза или 20 долара за необходимите две дози, съобщиха ТАСС и Ройтерс.

"По този начин "Спутник V" ще бъде два и повече пъти по-евтина от чуждестранните ваксини на основа на технологията РНК с аналогични показатели за ефективност", заявиха от фонда.

За руските граждани ваксинацията със "Спутник V" ще бъде безплатна. Употребата ѝ ще започне януари догодина.

Ваксината "Спутник V" има лиофилизирана форма, която се съхранява в хладилник при температура от 2 до 8 градуса по Целзий.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 67 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бен ХУР

    16 92 Отговор
    Ко каза?

    Коментиран от #3

  • 2 Последния Софиянец

    17 139 Отговор
    Този да не е болен?
  • 3 хамсал

    194 19 Отговор

    До коментар #1 от "Бен ХУР":

    Истината каза!
  • 4 Бат Бойко нощния бандит

    47 74 Отговор
    Кантарджиев!Уволнен си!
  • 5 Рошко

    12 58 Отговор
    С удоволствие бих ти бил от от всичките, ама незнам дали е ефикасна за напише ни професори
  • 6 Рошко

    14 73 Отговор
    Нспушени професори
  • 7 Дельо Хайдутин

    12 143 Отговор
    Руснаците са му обещали процент.Няма друго обяснение.
  • 8 Onq s konq

    17 74 Отговор
    Господин Борисов, мойта любов, вече закупи хладилници за по-хубавата, американска ваксина. Колкото е по-ниска температурата на съхранение, толко по-добре.

    Коментиран от #10

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Последния Софиянец

    157 6 Отговор

    До коментар #8 от "Onq s konq":

    Да гледах цирка с фризера за 30 000 лв в Бургас.И тия калинки дето не могат да се оправят с един фризер искат да ваксинират хората.Абсурд!
  • 11 РЕАЛИСТ

    198 7 Отговор
    Ами то и руските изтребители са по добри о по евтини , но тези които ни проглушиха ушите със " свободна пазарна икономика" не дават да си купиш. Само рускини не са забранени , щото знаят кое е красиво и не искат англосаксонски крокодили в къщи

    Коментиран от #24

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Е де

    34 2 Отговор

    До коментар #9 от "мечо":

    Е то ваксината ако е сериозна, тоз пред теб и да е заразен, би трябвало да те предпази.
  • 14 Странджата

    77 13 Отговор
    Скоро задължително ваксиниране,няма не искам,няма недей по паспорт,вкарани в системата на всички институции и с голяма глоба!Промиването започна още септември,новините за ваксините почнаха да бият по процент новините за умрелите.
    Вместо войни които да редуцират популацията ваксини за намаляване на раждаемостта+огромна печалба за фармацевтичният бранш.Нищо,че вирусът мутирал,излекуваните пак го хващали,ваксините били в бета версия не били дори 70 процента ефективни и т.н. според медиите.Дезинформация,страх,терор,лудост,разединение най-силните оръжия на правителствата.

    Коментиран от #50, #75

  • 15 Пробвал

    10 18 Отговор
    ли си я ?
  • 16 РЕМС

    9 34 Отговор
    Както винаги се шегува!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Унгарците оправиха с 200....

    109 7 Отговор
    Всичките лизачи и слуги на хамириканците...Имат си хората суверинитет и собствена национална политика.Сега ще видим и поляците какво мислят по въпроса със здравето на нацията.Нашите плужеци от бързане да си унищожат народа,дори счупиха хладилника ,пренасяха го на обратно и тези ще ваксинират хората!!
  • 19 Зайко Байко многознайко

    20 36 Отговор
    Професорите се иэкаэват обрано другарю ПрофесорЕ! Помня те с пешкирите, от смях три дена страдах стомашно-чревни колики. В тоя щаб Тиквоций Едно ви е наредил : " роднина, милиционер, роднина, милиционер...." Всички го слушате и накъдето духне вятър натам се насочвате! Иэмятате се, като чамови дъски, срам и поэор, с тия титли където сте се накичили ,май сте ги купували на килограм!? Може да иэлеэеш от селото, но селото от теб никога!

    Коментиран от #39, #82

  • 20 жср

    14 13 Отговор
    първо ти се ваксинирай
  • 21 ШГШГГШШГ

    90 6 Отговор
    ЩЕ СЕ ВАКСИНИРАМ ЕДИНСТВЕНО И САМО С РУСКА ВАНСИНА ---КОГАТО ПРАВИТЕЛСТВОТО ЗАКУПИ СПУТНИК 5 --- ТОГАВА ЩЕ СЕ ВАКСИНИРАМ

    Коментиран от #29

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този път

    4 42 Отговор
    Този в час ли е...

    Коментиран от #37

  • 24 как та хапят кучетата, не е истина

    8 93 Отговор

    До коментар #11 от "РЕАЛИСТ":

    Дърпат ти крачола. Руските самолети били хубави. Дори индия отказа поръчката, като им пратиха мостра. Бе от кой дилър зареждате русофилите, че ми е интересно.... А колкото до ваксината, е разредена ваксина за животни. Може и да работи, но аз лично ще изчакам, да видя какви деца ще вземат да им се раждат. Нещо не им вярвам. Жигулата-фиат. Калашника-германски автомат, москвича бмв. Нещо не ми вдъхват доверие. Айде опъвай, че джойнта загасна. Или си на лепило.

    Коментиран от #35, #44, #57

  • 25 Аз разбирача

    9 80 Отговор
    Хубава е руската ваксина,колкото са хубави руските автомобили или електроника.

    Коментиран от #36

  • 26 Верно

    49 13 Отговор
    Щом е руска "не може" да е добра !
  • 27 Аууу

    79 2 Отговор
    Какъв проблем, че казал човек истина и то при положение, че не е нужно да си специалист да се до сетиш като се има предвид, че и на плюещите родителите, а и самите те са ваксиниран още от деца с над 90 процента ваксини руско производство:)
  • 28 Доктор

    92 2 Отговор
    "Пo тoзи нaчин "Cпутник V" щe бъдe двa и пoвeчe пъти пo-eвтинa oт чуждecтрaннитe вaкcини нa ocнoвa нa тeхнoлoгиятa РНК c aнaлoгични пoкaзaтeли зa eфeктивнocт"

    Е то там е проблема де - нищо че соросоидчетата тръбят че на запад било "пазарна икономика" но "пазарна" е само когато паричките отиват в правилните джобчета пък живота и здравето на народа нямат значение - важни са единствено печалбите.

    Няколко милиарда ваксини по 40 долара са поне 100 милиарда долара - естествено че няма да одобрят нито руска нито китайска ако ще и да са 10 пъти по добри.

    Eднa oт унгaрcкитe фaрмaцeвтични кoмпaнии дoри пoлучи нeoбхoдимaтa дoкумeнтaция oт Руcия зa oргaнизирaнe нa прoизвoдcтвo нa руcкa вaкcинa.

    Е при западните компании няма как да се получи такова нещо - ще изтърват печалбите еврейчетата - мре или не мре народа важни са печалбите.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 бау бау, рррррр

    4 54 Отговор
    И тебе та хапят кучетата. Що ще чакаш бе. Нямаш ли аверчета в русия да ти пратят по пощата. Нека оня и6pиk малинов, вкара един колет за русофилите. Специална пратка от Путин с още един медал" 6ли3а4 първа степен" в колета.

    Коментиран от #89

  • 31 1234

    54 3 Отговор
    Предполагам че ЕК не одобрила водата която пия но не съм умрял....същото важи инза въздуха интоалетната хартия.
  • 32 Като минимум

    68 3 Отговор
    Русия едва ли има намерение да редуцира населението си.Бай Шиле е умен.Право казва.

    Коментиран от #38

  • 33 Доцента

    7 49 Отговор
    Щом е толкова хубава руската ваксина,да ваксенираме Радев публично по канал 1

    Коментиран от #46

  • 34 USA

    82 3 Отговор
    Не случайно ЕС не иска руска ваксина! Защото е по-добра или поне не по-лоша и най-важното по-ефтина!
    А за руския народ БЕЗПЛАТНА! Това е държава, това е правителство!
  • 35 Абе разбирач

    66 3 Отговор

    До коментар #24 от "как та хапят кучетата, не е истина":

    И майката и баща ти с руски ваксини са имунизирани от деца, ти също, тока дето си пишеш глупостите тук е от руски реактори, втория по сила член на нато си купи руско оръжие, за космонавтиката си учил още в училище, коли, космически кораби, ваксини, различен опит и традиции имат народите

    Коментиран от #40, #41

  • 36 Антитрол

    63 2 Отговор

    До коментар #25 от "Аз разбирача":

    Нещо що не се сещам за американска електроника пък и техните автомобили са толкова "хубави" че само те си ги купуват - хайде стига тролене.

    При пазарна икономика не трябва ли да имаш избор и всеки да си преценява какво да си купи. Ама май "пазарна икономика" е само лозунг на запада както лозунгите при комунизма.

    Коментиран от #100

  • 37 Японеца

    17 0 Отговор

    До коментар #23 от "Този път":

    В час е, ама ти не си и останалите блеещи!
  • 38 напротив. Нефта нещо не се търси

    6 34 Отговор

    До коментар #32 от "Като минимум":

    И е евтин. Газта я отрязват от тук, оттам. Оръжията нещо не се купуват, а има голям проблем с изхранването на застаряващото население, след като младите си бият камшика към гнилият запад. Май не остана какво да се продава, за да папа народа, защото всичко се изкраде от олигарсите и администрацията на Путин. Абе позната картинка. Откъде ли вземат пример нашите....
  • 39 Смотания старец

    2 14 Отговор

    До коментар #19 от "Зайко Байко многознайко":

    Каваковият материал се измята ако разбираш от дърво ДЪРВЕН ПРОФЕСОРЕ
  • 40 брбрнр

    4 34 Отговор

    До коментар #35 от "Абе разбирач":

    Браво, браво. Комунист-агитатор. Следват аплодисменти от членовете на пленума на партията. Знаеш ли какви сте смешни.
  • 41 даже и буран копираха

    7 19 Отговор

    До коментар #35 от "Абе разбирач":

    от чалънджър. Крадат и даже не се стесняват.
  • 42 3333

    36 1 Отговор
    Лошото е че здравния проблем се политизира, точно по тази причина няма да разберем коя ваксина е по-добра. Може би след 10 г., като се видят реалните резултати.
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ

    41 1 Отговор

    До коментар #24 от "как та хапят кучетата, не е истина":

    Индия отказа руските самолети, защото искаха лиценз, да си ги произвеждат сами, но не го получиха...

    Коментиран от #76

  • 45 big

    54 2 Отговор
    Всичко е на политическа основа, няма значение колко е добра и колко е ефективна! Няма значение и здравето и живота на хората. Явно само Унгария и Орбан мислят за народа си и не се съобразяват с европейската бюрокрация.
  • 46 007

    17 14 Отговор

    До коментар #33 от "Доцента":

    Радев вече е ваксиниран с руската ваксина !! От 2 м около него се разболяват от Ковид и то сериозно : шефа на ВВС, други военни от учението дето посети, администрацията в президентството, Митко sms дето по 5 пъти в деня е с Радев в кабинета му , два екипа от гардовете му , където и от тях имаше зле във ВМА....само Радев не го хваща Ковид ????. Повече от ясно е, че той е "свръх " човек !!!????? 100% ваксиниран от любимата руска ваксина !!!
  • 47 Аве Майн Кампф

    39 0 Отговор
    Интересно, защо Всички го плюете по принцип Кантарджиев , а когато казва истината , такава каквато е , пак продължавате да го плюете - явно , че накриво чепче и лишийчетата му пречат .......
  • 48 !!!?

    4 25 Отговор
    За русофилите двойна доза "сПутник 5"....и медал "дружба" !!!?
  • 49 Дамм

    42 4 Отговор
    Накрая ще се окаже, че руската ваксина е най-качествена, но понеже в ЕС няма да я одобрят заради страх от господарите от ФАЩ, тук ще ни тровят с боклуци, за който държавата ще изръси сума ти пари и за специални хладилници.

    Коментиран от #52

  • 50 ЯКО ТА ГОНИ

    4 2 Отговор

    До коментар #14 от "Странджата":

    ПАРАНОЯТА друже......с мотор тА гони.......

    Коментиран от #61

  • 51 Fakti

    42 3 Отговор
    Професоре внимаваи какво говориш да не станеш доцент.не може руската ваксина да е по добра от натовската.не трябва да се дават пари на руснаците за нищо.само стоки от ес и сащ.иначе ваксината sputnik 5 е супер ваксина.и никога няма да бъде призната от ес заради сащ.
  • 52 РУСКАТА

    3 15 Отговор

    До коментар #49 от "Дамм":

    ВАКСИНА Е.....

    Един братчед чул калеко му да казва на дядо му,че чул от съседа Пешо.........и т.н. .......

    Коментиран от #53

  • 53 Дамм

    23 5 Отговор

    До коментар #52 от "РУСКАТА":

    БГ сороснята се оказахте и вирусолози, и явно сте по-големи експерти на тая тематика от Проф. Кантарджиев. 😂

    Коментиран от #58

  • 54 ГЕНОЦИДА В БЪЛГАРИЯ

    27 2 Отговор
    ПРОДЪЛЖАВА. .ОБЕЗЛЮДЯВАНЕ НА ТЕРИТОРИЯТА..ДИРИЖИРАНО ОТ МАСОНИ САЩ ИЗРАЕЛ ГЕРМАНСКИ ЕВРЕИ. ...КУПУВАЙТЕ САМОЛЕТИ КОРАБИ ЯЖТЕ ВНОСНИ ПРОДУКТИ С ХИМИКАЛИ ВЗИМАЙТЕ ОЩЕ 40 МИЛЯРДА ДОЛАРА ДЪЛГОВЕ. . ЗА НАРОДА РЕКЕТ ОЩЕ 100 ГОДИНИ. ...
  • 55 Ти пробва ли я,че знаеш

    2 25 Отговор
    Бе руска мутро?
  • 56 руската ваксина

    32 3 Отговор
    Е най добра. .НО АМЕРИКА ЕВРЕИТЕ НЯМА ДА ДОПУСНАТ ДА СЕ ПРОДАВА В БЪЛГАРИЯ. .ЗАЩОТО. .АМЕРИКА И ЕВРЕИТЕ НАСТРОЙВАТ ЦЯЛ СВЯТ ПРОТИВ РУСИЯ
  • 57 Няма нищо

    5 2 Отговор

    До коментар #24 от "как та хапят кучетата, не е истина":

    по лошо от затъмнението на промит мозък, пък и натякващ своята простотия на останалите!
  • 58 МНОГО

    4 2 Отговор

    До коментар #53 от "Дамм":

    сА впрягаш брато.....Един майтап не може да си направи човек.......
    Пък и за ваксините,дреме ми на шапката,дали е руска,китайска или за каквато там се сетиш.....Засега съм здрав,пък нататък ША му мисля......
  • 59 коки

    6 8 Отговор
    За ваксината "сПУТИН V" някой знае ли странични действия за по-продължителен период от време - НЕ !
  • 60 IIуът

    16 1 Отговор
    Е то е ясно иаз я чакам руската ваксина.
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 аз съм Веска

    2 22 Отговор
    СЛЕД ТАКОВА ИЗКАЗВАНЕ , ПРОФЕСУРАТА ОЛЕКВА . ТО БИВА РУСОФИЛСТВО , НО ГРАНИЧЕЩО С ГЛУПОСТ, НЕ БИВА .
  • 63 Мечо

    1 19 Отговор
    Тоа пара е взел да говори така , и аз кат вземам същити глупости говоря
  • 64 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    10 0 Отговор
    Не мога да разбера,Защо ви е Ваксина,па била тя Немска,Руска,или англосаксонска???Щом някой е решил на принципа,тези хванаха сифилис дай да не се цепя от колектива,слагайте си и 3те ваксини!Само не е необходимо да изкарвате хората,които няма и не искат да си слагат ваксини ...Такива или онакива!Весели Празници,дано Бандитите банкери не вдигнат пак таксите за обслужване!
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Мечо Пух

    27 3 Отговор
    Руската ваксина е по-добра, защото имат добри институти по вирусология, но ние трябва за захлебим Западните фармацефтични концерни, ние бедните българи, а те да богатеят, че им са малко милиардите. Четете Артър Хейли и неговата книга "Опасно лекарство" - за пари убиват учени като им се противопоставят, че лекарството не е изпробвано докрай, а го пускат на пазара.
  • 67 Русия

    5 20 Отговор
    Само да напомня на късопаметните - след ваксиниране "на юнашко доверие" с руската ваксина, набързо умряха няколко медици, че и едно цяло семейство такива. Тя се оказа толкова "ефикасна", че не само треби ковида, но и жив човек не оставя след себе си.
  • 68 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    6 1 Отговор
    За над една година Световните УУУчени не можаха да открият с Какво е Тунинговано нещото и Защо не атакува Децата и младите хора,а Измислиха ...ваксина---Хахахаха!Как е Симидчиев този змей на лечението с Коагуланти??
  • 69 соросоида бил

    3 19 Отговор
    Руската ваксина е толкова добра, колкото радиацията от Чернобил, тогава казваха, че няма страшно, сега е пълно със семейства страдащи от безплодие, а ракът е навсякъде.
    Как да не им вярваш на руснаците и комунистите!?
  • 70 соросоида бил

    2 16 Отговор
    Тоя, откъде знае, че руската ваксина е добра, това да не са сливи или ябълки на пазара?

    Коментиран от #98

  • 71 SAAB

    13 2 Отговор
    Преди да плюете по чужди постижения ......създайте свои и ги сравнете......па чак тогас ! :)
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Българка

    12 0 Отговор
    МОЛЯ ВИ, ПРОЧЕТЕТЕ ТАЗИ СТАТИЯ,КАКВО СЪДЪРЖА ВАКСИНА НА MODERNA Човекът, версия 2. Събудете се! – Кери Мадей ОТ САЙТА ''БОРБАТА ЗА ПЛАНЕТАТА ЗЕМЯ''

    Коментиран от #81

  • 74 Есаул

    15 1 Отговор
    Значи, ако вземете примерно китайската ваксина и някои други, не е нужно такъв хладилник и да къртите вратата, да го вкарате в покоите на РЗИ! Също така, ако бяхте взели Грипен и някой друг самолет, нямаше да се налага да разширявате, удължавате и ремонтирате пистите да угодите на Ф 16, блок 70 и да вършите работа, която окупационните ВВС на САЩ би трябвало да поемат.

    Коментиран от #80

  • 75 Какво намаляване на раждаемостта

    3 1 Отговор

    До коментар #14 от "Странджата":

    Тя и без друго в Европа е трагично ниска почти навсякъде, а там където трябва наистина да бъде ограничавана раждаемостта кой знае кога и дали въобще ще получат ваксини. Те и ковид на много места по света почти нямат, т. к. въобще не правят тестове или са прекалено малко. Би било добре да има начин да се ограничава раждаемостта в бедни азиатски, африкански, южноамерикански държави, но едва ли ще е възможно да се случи това... С ваксини или без.
  • 76 да, да, точно за това е.

    2 0 Отговор

    До коментар #44 от "ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ":

    и аз като отида да върна телефона в магазина, казвам, че е много бавен. А истината е, че намерих по-хубав на по-добра цена. Ние доматите с колчетата ги ядем. Те с поляците са на нож, а им правят всички части на 29ките и всички двигатели, така, че не е това проблема момче. Просто Пакистан трябва да бъде абсолютно доминиран във въздуха, което не може да стане с руски самолети, защото и онея имат руски.Андърстенд(побял)
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Павел Пенев

    15 2 Отговор
    Европейската комисия не признава руската ваксина по политически съображения а не по медицински критерии.Тази ваксина не изисква съхранение при температура –75 градуса а при условията на обикновен хладилник.Но както винаги съвременните простаци–демократи,не признават нищо руско.

    Коментиран от #79

  • 79 ми то доста от другите ваксини също

    2 9 Отговор

    До коментар #78 от "Павел Пенев":

    изискват само хладилник. Но докато всяка една от тях е изпробвана на десетки хиляди доброволци, в различни възрасти и с различно здравословно състояние, руската е изпробвана на под 100 човека. Освен това единствената ваксина след която има смъртни случаи (и то на лекари, ваксинирали се) е руската. Понял?
  • 80 да, абсолютно. Експертите препоръчват

    2 4 Отговор

    До коментар #74 от "Есаул":

    нея или на модерна. Пфазер и без това не могат да покрият и половината поръчки. Но руската е разредена зоо ваксина. Еми сипи си в супата малко котешки гранули и го сравнявай с ресторант със звезда мишелин
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Политолог

    2 7 Отговор

    До коментар #19 от "Зайко Байко многознайко":

    Като ти гледам клавиатурата, очевидно си нахлупил ушанката с петолъчката отпред и си си пуснал Ставай страна огромная...

    Коментиран от #99

  • 83 Мечо Пух

    3 2 Отговор
    Мисли Българино, мисли и най-вече разсъждавай, въпреки че както е казал шопа "От всичко най-мразим да мислим".Толкова са промити мозъците на голяма част от населението, че ми е жал за човешкия род. Язък за многомилионната еволюция върху приматите, ако е вярна Чарвиновата теория за произхода на човека. В това безвремие и пандемия - само алкохол, порно и псувни под юргана и 50лв. за клетите пенсионери, за да ги купят. Жалка история. Дали пък е имало Кан Аспарух и и другите велики владетели или вица, че след толкова мешавица от кръв/кой ли не е минал през България/ на тази територия са останали само чукундурите от унгури и други племана.
  • 84 Мечо Пух

    16 0 Отговор
    Защо ти искат писмено съгласие, за да ти поставят ваксина срещу Covid 19? Защо не ти искат при другите ваксини от ваксинационния календар? Мисли Българино, даже разсъждавай! никой не носи отговорност за последствията.

    Коментиран от #88

  • 85 Админ

    13 1 Отговор
    Нашите подлоги никога няма да внесат от Русия нещо в пъти по-добро от джендърските ваксини, защото не им дават пф
  • 86 лекар

    20 1 Отговор
    Кантарджиев ми е колега от ВМА/тогава беше Военна болница/.Най-после и той да каже истината.Именно руската ваксина е създадена не от маймуни,както при ПФАЙЗЕР ,МОДЕЛНА."СПУТНИК-5 е проверена на доброволци -100/както е по правило/.В Русия ще ваксинират всички безплатно и на време.Предателят Бойко Борисов/комунист-натовец;какво съчетание само/ще купува скъпа ваксина,непроверена, произведена незнайно къде, с непроверени странични ефекти.Ще тормози лекари, учители да се ваксинират.Ще ваксинират ли циганите?Съмнявам се.Ще ги изгуби като гласоподаватели.ДПС/турците /от Анадола ще се ваксинират ли?!Защо евреите /в Израел/се ваксинираха с руска ваксина?Мълчите за това/от сащ също мълчат/.Това ,че евреите са безмилостни към други нации,не им пречи да имат респект и уважение към Русия и да ползват тяхната ваксина.Елате на себе .Да видим кой от ГЕРБ, ОП, ВОЛЯ, НФСБ ще и поставят ваксината на ПФАЙЗЕР или на МОДЕРНА.Чакам и наблюдавам с интерес.

    Коментиран от #87, #90

  • 87 дай водка

    2 1 Отговор

    До коментар #86 от "лекар":

    Руската ваксинка е супер, особено върви с кисели краставички, много убааа.
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 баш лекар

    0 2 Отговор

    До коментар #86 от "лекар":

    Колега, и аз съм лекар, голям при това, професор доктор на науките и борец с неуките, кажи ми , моля те, гледам си компетентен за ваксината, явно си учствал в изпитванията, колко маймуни трябват за една доза?????

    Коментиран от #91, #94

  • 91 Админ

    1 1 Отговор

    До коментар #90 от "баш лекар":

    Лекар си ама по прасетата, така че не си слагай д-то дето не ти е работа.
  • 92 Грую

    0 3 Отговор
    По един "Спутник" и направо в Космоса или на Луната. Остава само да пуснат водка "Спутник" и всичко ще е на 6 !
  • 93 БРЦК

    1 3 Отговор
    Този е подъл лъжец и измамник
  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Iveca

    11 1 Отговор
    И като има хубава ваксина която е евтина и се съхранява по нормален начин, за чий Х.й ни е тази на Пфайзер?
  • 96 Просветен илюминат

    7 0 Отговор
    И разбрахте ли каква декларация е нужно да се попълни ако искате ваксина?
    Държавата не носи отговорност за странични ефекти след ваксината.
    Това какво ви говори ?
  • 97 Анализатор

    5 0 Отговор
    Всичко,което се внася в БГ е , е за БГ тоест скъпи и некачествени стоки.Изкомсумирахме палмовото масло на ЕС и САЩ.Ние нямаме хранителна ,химико-хранителна промишленост,храним се с химически европейски боклуци на цени специално за БГ,тоест поне двойно.Такаче и с ваксините е същата тъпня,пък ние сме си и опитни зайчета. Русия е голяма страна с гениялни учени и и техните ваксини са по добри,като цяло фармацията им е на много високо ниво.
  • 98 Бай Шиле

    1 0 Отговор

    До коментар #70 от "соросоида бил":

    А бе умник, "тоя" все пак е професор.А ти как разбра,че американската е по добра? И се пише "този",а не "тоя".
  • 99 Зайко Байко многознайко

    1 0 Отговор

    До коментар #82 от "Политолог":

    Действаме с това което имаме, нямам ушанка с петолъчка , нито пък каскет както ти който си го турил на уволнение и си се наврял на Тиквоций Едно в дирника, дръпни се малко да си вэемеш въэдух, ще вэемеш да се эадушиш а като дадеш фира, няма да има кой да ме коригира!?🙄😛😛😛😛😛
  • 100 Мария

    1 0 Отговор

    До коментар #36 от "Антитрол":

    Искам да мога да избирам.Нали това ни беше обещано?! Доброволност и право на избор! Е,мина времето,когато избирахме едно от едно,нали!?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове