Last news in Fakti

13 Декември, 2020 15:07 7 446 52

Ето кое е най-фаталното за разпространението на COVID-19

  • ваксини-
  • имунизация-
  • мерки

Ваксините на "Пфайзер" и "Модерна" са свръхмодерни и за технологията им ще бъде присъдена Нобелова награда

Ето кое е най-фаталното за разпространението на COVID-19 - 1
Илюстративна снимка, Shutterstock

"Първата група за ваксинация трябва да са медици и учители, за да можем да пуснем спокойно учениците на училище, след тях веднага трябва да са хората над 65 години", каза доц. Светлана Велизарова, началник на детската клиника в белодробната болница “Св. София”, предаде БНР.

"Ваксината се препоръчва за възраст 40+, т.е. последни трябва да бъдат ваксинирани хората до 40-годишна възраст. Приоритетна група трябва да бъдат възрастните 65+".

По думите на доц. Велизарова в световен мащаб има много малко информация за ваксината срещу COVID-19. "При ваксините, по отношение на безопасността, изискванията са много по-големи отколкото при новите лекарства. ... Нямаме данни за странични ефекти при имунизиране", коментира още тя.

Според нея ваксините на "Пфайзер" и "Модерна" са свръхмодерни и за технологията им ще бъде присъдена Нобелова награда.

"При едната ваксина отрязъкът от РНК е направен чисто биохимично, т.е. разчетен е кодът и този отрязък е сложен в наночастици. ... Това, което говорят, че тази РНК ще влезе в нашата ДНК, са абсолютни глупости", обясни доц. Велизарова. В същото време тя изказа съмнение, че политиците, които заявиха желание да се ваксинират пред камерите на медиите, ще получат истинска ваксина.

"Не сме сигурни какво ще има в спринцовката", каза медикът.

Тя изказа очакване най-рано след два месеца да започне масовата ваксинация в България.

Доц. Светлана Велизарова подчерта, че броят на децата, боледували "малко по-тежко" COVID-19 е пренебрежимо малък, затова не се говори за ваксиниране на деца срещу коронавируса.

"Нямаме лична дисциплина. Всеки един трябва да е убеден, че дистанцията е тази, която ни пази. Струпването на хора е най-фатално при разпространението на вируса. Това вече е доказано", категорично заяви доц. Велизарова.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 36 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Доцент

    85 22 Отговор
    Защо над 65 за да измрат по- бързо ли ?

    Коментиран от #7

  • 2 Жоро

    66 33 Отговор
    Първите умрели от ваксината значи ще са медици и учители.
  • 3 Загрижен

    46 15 Отговор
    "Първaтa групa зa вaкcинaция трябвa дa ca мeдици и учитeли, зa дa мoжeм дa пуcнeм cпoкoйнo учeницитe нa училищe, cлeд тях вeднaгa трябвa дa ca хoрaтa нaд 65 гoдини", кaзa дoц. Cвeтлaнa Вeлизaрoвa"

    Да, да, разбира се, веднага ще ваксинирам детето си, щом ти така си казала. Ама само след теб и твоите деца и близки. Ще почакам и още два месеца след това, поне...

    Коментиран от #27

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Обикновен овчар

    25 5 Отговор
    Науката и маймунките политици!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Масон

    27 4 Отговор

    До коментар #1 от "Доцент":

    Tе са oпитните обекти ( първо на тях после на другите ) хубавите ваксини за някои народи а за кучетата МЕНТЕТО!

    Коментиран от #19, #43

  • 8 Аз40

    39 8 Отговор
    А бе колко им плащат за тези коментари? Че като гледам на опашки чакат да ги излъчат с призивите им за мащабна ваксинация.

    Коментиран от #11, #18

  • 9 смерш

    41 7 Отговор
    Именно! Няма как да сме сигурни,включително и тези които ще осъществят самата манипулация с инжектирането на конкретния субект,какво има в спринцовката? Хипотези много,но нито един от изказалите се по темата политици/наши и чужди/ не заслужава доверие!
  • 10 😷😷😷

    29 6 Отговор
    "..ще бъде присъдена Нобелова награда" Ако беше жив Нобел сигурно лично, щеше да ви "награди" с изобретението си !!! .. "кодът и този отрязък е сложен в наночастици." !!
  • 11 цъукйхждсв

    32 7 Отговор

    До коментар #8 от "Аз40":

    Колко им олащат не е важно.По важното е ние да им платим с куршум. в главата.
  • 12 Gvtdafg

    28 11 Отговор
    Създадоха враг.сега има решение.ефекта от ваксините ще бъде видим след поне две години.болестите ще са автоимунни.стерилност и др.трудно доказуеми.а и производителите не може да ги съдиш.Плана на елитите е мутация на вируса/уж/нови ваксини.локдауни поне до 25.после фаза 2.цифров свят.бързат с 5.6мрежите за контрол.
  • 13 Страничен

    22 3 Отговор
    И кое е най фаталното за разпространение?!

    Коментиран от #16

  • 14 Хайде стига професоре

    17 5 Отговор
    Първо да се запознае със способността на наночастичките и тогава да ми говори "научни" врели некипели!
  • 15 Истината

    26 4 Отговор

    До коментар #4 от "НАЙ ФАТАЛНОТО":

    Мангъров е педиатър-инфекционист. Не е вирусолог, не е и пулмолог. Спрете да пишете глупоси.

    Коментиран от #34

  • 16 Бай Шиле

    23 4 Отговор

    До коментар #13 от "Страничен":

    Как"кое е фаталното" бе.Кьораво и сакато по света и у нас се юрна да печели от епидемията,а това е фатално за нашите портмонета.
  • 17 Първо лекари и учители...

    20 2 Отговор
    Политици и гробари последни!Нали някои трябва да счупят държавата и да вкарат стадото в последната и вечна кошара...
  • 18 Софиянец

    3 7 Отговор

    До коментар #8 от "Аз40":

    Hа мене ми платиха. Искаш ли и ти? Ще получиш нобелова награда награда, но ти си от село и не знаеш, значи си пълен .....
  • 19 ШиШиШиШи

    22 1 Отговор

    До коментар #7 от "Масон":

    ОТ 40+ ЗАЩОТО ТОВА СА ХОРАТА , КОИТО ОСВЕН ОГРОМЕН ОПИТ МОГАТ ДА ИМАТ ИНТЕЛЕКТ И ЗДРАВ РАЗУМ !!!!!!! Това е нежелателно
  • 20 ioppp

    3 1 Отговор
    и шо така си ми изстрил коментара, бе?

    Коментиран от #23

  • 21 БРАВО! ПОЗДРАВЛЕНИЯ!

    12 1 Отговор

    До коментар #4 от "НАЙ ФАТАЛНОТО":

    УМЕН ЧОВЕК СИ! ДЕ ДА СА ТАКА ВСИТЕ БЪЛГАРЕ... Боко отдавна щеше да е в пандиза!!!
  • 22 МРАЗЯ ГЕШЕВ И ДОГАН

    14 2 Отговор
    Не на тъпите ваксини
  • 23 Аз40

    2 1 Отговор

    До коментар #20 от "ioppp":

    3ащото е неграмотно написано, защото няма главна буква, защото трябва да ходиш на училище, защото си платен ! И още много защото !
  • 24 Галин

    1 1 Отговор
    МЕДИЙТЕ
  • 25 Софиянецо

    7 4 Отговор
    За тия ваксини всеки си говори каквото му е изгодно в личен /джобен/ интерес. Не изключвам да има и платени. Точка.
  • 26 ВБА

    7 5 Отговор
    Относно ваксината, ако трябва да се попълва формуляр с подпис на ваксинирания то държавата бяга от отговорност. При положение, че има някакви негативни последствия от нея, даже алергия и смърт, кой поема отговорност и обезщетения(казус, нали?). Иначе не е зле всеки да си инжектира ваксина, но трябва да става по 3 начина: 1. Мускулно. 2. Аерозолно. 3. Чрез пластир(кожно). Би трябвало да е така, защото трябва да се вземе в предвид: възраст, общо физическо състояние и сапътващи заболявания на всеки отделен пациент, а лекарите си знаят за кръвната картина, и на какво друго да наблегнат при изследванията преди имунизацията. Би трябвало, също да се прави бърз антиген тест и кислород в кръвта преди да се бие ваксината, защото вместо да изпишат вежди могат да извадят очи на бая народ. За алергичните, руската?! ваксина е за предпочитане, но и там има уловки, които трябва да се имат задължително в предвид. За бъдещето е повече от ясно, че трябва изследване, инжектиране т.н., на каквато и да е индивидуална! ваксина няма да продължава повече от 20-30 минути, че и по бързо. На ход са био наноботи, а без тях няма как да се избегнат такива пандемия и независимо какви, Био наноботите са за лечение на всякакви известни или неизвестни болести и няма как да стане без тях. Бъдете здрави! Умната, и не се правете на бабаити, защото знаещите знаят, че нищо не знаят. Идват нови изпитания, и трябва всички да участват за преодоляването им особено можещите....а не много! говорещите.

    Коментиран от #28

  • 27 да бе

    3 8 Отговор

    До коментар #3 от "Загрижен":

    Ами чети по-внимателно - никой няма да ваксинира децата, а само учителите им, седи си на пъпчивия задник и чакай, ако искаш и 10 -20 месеца, когато няма да има вече ваксини1 ама после да не ревеш,че са ти нарушили правата да получиш здраве?!
  • 28 ха така

    2 2 Отговор

    До коментар #26 от "ВБА":

    Няма лошо - много иновативно звучи - вложи си парите да създаването на това разнообразие от форми на ваксини, щото скоро няма как да стане, - вж опита на другите ваксини, които ограничиха смъртоносните болести и увеличиха населението на света до тези размери1 антиваксърите очевидно се грижат за намаляване на населението до приемливи за останалите нива! Но за сметка на собствените си близки!
  • 29 Ние

    9 1 Отговор
    Какъв Нобел какви 5 лева нищо не се знае за ефикатноста на ваксината Това ще стане ясно след години поредното психясало изказване
  • 30 Закос

    11 2 Отговор
    Цифрите говорят под 5% смъртност няма как да се счита за прекалено опасен и тва е извадка за всички възрастови групи.И тези глупости всички ще го пруболедуват ...За сега в световната история няма грип който да и разболял повече от 30 процента от населението....И този няма да е колкото и да се вайкаме още на 3 % заразени за почти година грип ,след определен период вируса всеки вирус става в пъти по слаб такаче с ваксина или без не му остава много,дистанция и търпение и всичко ще се оправи
  • 31 У лево

    11 1 Отговор
    Свръхмодерна технологхия.Ами точно това е проблема.Ние да не сме овце да ни променят генетичния код,или сме материал за производство на роботи.Според всички закони на планетата ГМО е забранено и продуктите от него също.Я вижте премиера на какво прасе е заприиличал.За по малко от месец,е качил 50кг.благодарение на стероидите(ГМО продукт),които му биха,като беше болен.Само че някой измислен лекар,с купена диплома се е престарал.Ако някога си бия ваксина ще бъде руска или българска.Те са нормални органични ваксини,а не ГМО.А който иска да си бие и по 5.Аз подарявам 6 ваксини,от цялото ми семейство.Тези забранени от СЗО и бога ваксини,как ще получат зелена светлина,след като са продукт на генно инжинерство.И самата FDA (организация за контрол на храните и лекарствата) извади списък,какви опасни последици може да има от тези ваксини.Защо никой не извади смисъка от страничните ефекти и да се дискутира по тях.Ако ни се промени насилствено генетичния код,трябва да чакаме 2 милиона години еволюцията на маймуните,за да се върне отново човешката раса,която обаче никога няма да бъде същата като сега.От мен -У лево
  • 32 Гост

    4 3 Отговор
    А за преболедувалите какво - "задължително" ваксиниране ли? Ами ако имаме антитела и клетъчен имунитет какво?! В такъв случай ваксината е не само безсмислена, но вероятно и вредна! Дори си мисля, че преболедувалите трябва да се насърчават да се връщат към нормалния начин на живот - без парцали на устата и глупави "дистанции"....

    Коментиран от #38

  • 33 111

    8 2 Отговор
    Що само възрастните? Децата не били боледували. Защо се съхранява на -70 градуса? Това не е ваксина ами нещо друго. Това няма да си го бия и пари да ми дават.

    Коментиран от #35

  • 34 Я обясни

    3 1 Отговор

    До коментар #15 от "Истината":

    И ти нищо не каза.Я обясни на простолюдието от какво се получава инфекция.От вируси и бацили или от костенурка.
  • 35 ГМО принцип

    10 1 Отговор

    До коментар #33 от "111":

    Ваксината се съхранява на 2-8 градуса по целзий.Атова на минус 75 е генно инжинерен продукт,който се вкарва в организъма ти, за да ти промени генетичния код.По същия начин,се съхранява и биологично оръжие създадено на ГМО принципа.

    Коментиран от #37

  • 36 Карай

    2 2 Отговор
    Ох, да я слагаме викам аз, пък вече не знам дали ми пука за страничните работи и коментарии. Просто с този коронавирус вече ми дойде в повече да тъна в страх и мизерия. Ясно ми е колко им дреме на повечето от драгите ми сънародници за коронавируса, но имам възрастни родители и искам поне това да е нещо, от което да тръгне някаква надежда и нормален живот вече.
  • 37 Абдал

    1 4 Отговор

    До коментар #35 от "ГМО принцип":

    И за кого е важен кода на 70 годишен пенсионер .

    Коментиран от #39

  • 38 прецакани

    4 1 Отговор

    До коментар #32 от "Гост":

    Това е точно така.При наличието на антитела ваксината е напълно излишна,но само Мангъров го каза.На носители на вируса и болни от вируса ,ваксинирането може да бъде със смъртоносен край.Всичко това,което изреждам се отнася за истиската ваксина,която е органична,като руската например или българската,спонсорирана от Франция.За ваксината ГМО Пфайзер,Модерна-те не са истински ваксини а биологично оръжие,с цел промяна на генетичния код на човека.Когато има изкуствено съдаден вирус,ако е органичен,се неутрализира само с имунната система.Когато имаме ГМО вирус,нещата стават много сложни.ГМО вируса,може да промени генетичния код на човека и да има такива странични ефекти,от който няма спасение.Най лесния начин да му се противодейства е ГМО ваксина.Но последиците пак ще са катострофални.В случая ако вирусае изкуствен и е ГМО ,и в двата случая ще бъдем прецакани.И при разболяване и при ваксина.

    Коментиран от #42

  • 39 Лесен отговор

    6 1 Отговор

    До коментар #37 от "Абдал":

    Лесен отговор.За тези които плащат пенсиите е много важен.Икономия на пари.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Aaa

    5 3 Отговор
    Всички животни на които е тествана mRNK ваксина измират 2-3 години след ваксинирането. (Информациятя е от немски интернет сайт)

    Коментиран от #51

  • 42 Антителата ги няма на практика

    2 1 Отговор

    До коментар #38 от "прецакани":

    след 5 месеца. А при някои хора се образуват в незначително количество. Може би остава някакъв друг вид имунитет, но Мангъров няма как да е сигурен, а само предполага, че преболедувалите ще имат дългосрочна защита.

    Коментиран от #44

  • 43 Защото са по - уязвими и при заразяване

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "Масон":

    могат да го карат по - тежко коронавируса. Защото обикновено над 65 са вече поне с едно придружаващ заболяване. Защото не им предстои нито да раждат, нито да се възпроизвеждат ако са мъже. Защото дори да има някакви негативни последствия в дългосрочен план те биха се проявили след 10-15 години най-вероятно. Поне тези, за които говореше Мангъров. А дотогава тези хора ще са доживели(ако не умрат по друга причина) 75,80 години, което си е над средната продължителност на живота у нас...
  • 44 Антитрол

    2 1 Отговор

    До коментар #42 от "Антителата ги няма на практика":

    Казаха че първоначалните антитела които се борат с вируса после се заменят с други по-дълготрайни които предпазват от ново заразяване.

    Общо взето и да няма антитела организмът "помни" какви са били и при последващо заразяване ще ги произведе веднага и ще го прекарате леко.

    Друг е въпроса вируса ако мутира - тогава няма защита нито от ваксина нито от собствен имунитет и почваме всичко от начало - само да не го мутират изскуствено както и го създадоха изскуствено.
  • 45 XYZ

    5 2 Отговор
    Какво скриха от вас за ваксината на BioNTech & Pfizer! Проф. Джон Бел: СОVID-19 ваксините ще стерилизират 70% от населението ВНИМАНИЕ! Бившият шеф на респираторните изследвания в Pfizer д-р Майкъл Идън и бившия шеф на Департамента по обществено здраве там д-р Волфганг Водарг: Ваксината срещу СОVID-19 на Pfizer е стерилизация за жените.

    Коментиран от #50

  • 46 XYZ

    7 2 Отговор
    СВЕТОВНАТА ЗДРАВНА ОРГАНИЗАЦИЯ – ИНСТРУМЕНТ В НЕЧИСТИ РЪЦЕ РАЗСЛЕДВАНИЯ РАЗКРИВАТ, ЧЕ СЗО УЧАСТВА В РАЗРАБОТВАНЕТО НА ВАКСИНИ, С ЦЕЛ КОНТРОЛИРАНЕ НА РАЖДАЕМОСТТА И НАМАЛЯВАНЕ ЧИСЛЕНОСТТА НА НАСЕЛЕНИЕТО ОЛИГАРСИ-ДЕГЕНЕРАТИ КОНТРОЛИРАТ ДЕЙНОСТТА НА СЗО, КОЕТО ВСЕ ПОВЕЧЕ ТРЕВОЖИ ТРЕЗВИТЕ УМОВЕ СВЕТОВНАТА ЗДРАВНА ОРГАНИЗАЦИЯ ЦЕЛЕНАСОЧЕНО РЕАЛИЗИРА ПЛАНА ЗА „ЗЛАТНИЯ МИЛИАРД“ ЗА НАМАЛЯВАНЕ ЧИСЛЕНОСТТА НА НАСЕЛЕНИЕТО НА ПЛАНЕТАТА ДО ЕДИН МИЛИАРД НА ЕМБЛЕМАТА НА СЗО Е ИЗОБРАЗЕНА ЗМИЯТА НА МОЙСЕЙ. НА ВЕНЕЦА Й, ОТ ДВЕТЕ СТРАНИ, СА ИЗОБРАЗЕНИ ПО 13 ЛИСТЕНЦА, КОИТО СИМВОЛИЗИРАТ 13-ТЕ ИЗРАИЛЕВИ КОЛЕНА; 33-ТЕ СЕКТОРА НА ЗЕМНОТО КЪЛБО СИМВОЛИЗИРАТ 33-ТЕ СТЕПЕНИ В МАСОНСТВОТО

    Коментиран от #48

  • 47 Истината

    3 1 Отговор
    ГЛЕДАЙТЕ ФИЛМА ПЛАНДЕМИЯ 1 и 2 докато не са го изтрили от интернет.
  • 48 Gvtdafg

    2 1 Отговор

    До коментар #46 от "XYZ":

    Точно така може да видиш знака на СЗО на Бафомет.плана е от хилядолетия.с цел промяна на божествения произход на човека чрез ГМО ваксина и промяна на гена което ще промени възприятията ни и душата.Борбата е за нея.
  • 49 Матей

    2 1 Отговор
    Нобелова награда ,за какво,за ГОла ВОда?Първо одрънкаха хората с по стотак за 1 фалшив тест,сега и за фалшива ваксина ще скубят,пък който оцелее.Върховно безсрамие и наглост,тия гринговци се самозабравиха,стрижат вълна като в австралийско състезание по остригване на овни.Отговорност не поемат,за някои странични ефекти,може да има и доста да паднат мортос.Развиват всякакви благовидни предложения кои трябвало първи да се жертват,да поведат раята.Толкова е мерзавско,това са екземпляри без никакво чувство за мяра,направо са го ударили през къра и карад джаста -праста и ма-ма-та си джеЙ-зи.
  • 50 Ти не четеш ли? Хора под

    2 1 Отговор

    До коментар #45 от "XYZ":

    40 последни ще се ваксинират(ако въобще се ваксинират) 2/3от учителите са в предпенсионна възраст и не им предстои да раждат ни най - малко. Младите лекари никой не ги насила с опрян пистолет в челото да се ваксинират.
  • 51 Едва ли е прилагана върху шимпанзета

    1 1 Отговор

    До коментар #41 от "Aaa":

    А според теб плъховете и мишките колко живеят иначе?
  • 52 Някой

    0 1 Отговор
    Целта е да се разреди народа в световен мащаб,никой незнае какво има във"безопасните"ваксини,а може и някой нов вирус да се тества.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове