Last news in Fakti

18 Декември, 2020 11:16 1 549 16

Москов: Правителството да направи политически щаб срещу COVID-кризата

  • коронавирус-
  • петър москов

Резултатът от ваксината не може да се очаква преди началото на зимата на следващата година, прогнозира той

Москов: Правителството да направи политически щаб срещу COVID-кризата - 1

"Това, което трябва да направим като общество е не да спорим за детайла - дали трябва да бъдат затворени само моловете или и някакви други магазини и кога трябва да бъдат отворени, а да имаме друга философия за справяне с кризата с коронавируса", каза бившият здравен министър Петър Москов в предаването "Тази сутрин" по бТВ.

Според него подходът, който държавата приема, е реактивен и е свързан с това да се затворят определени сектори, докато се достигнат определени нива на заразяване.

"Днес само 43% от доказаните активни случаи са карантинирани, не говорим за свързаните с тях лица. Това е реактивен подход, ходим след събитията, раздаваме пари на недоволните. Така се губи перспектива и създава усещане за абсолютна липса на хоризонт пред всеки от нас и превръща голяма част от хората в противници на каквито и да било противоепидемични мерки", отбеляза Петър Москов.

"Подходът, който предлагаме е свързан с проактивни действия – да имаме идеята, че няма да стигаме до локдаун. Това става с активен процес на масово и селектирано тестване и изолация само на доказани носители на зараза", посочи той.

Да се сравняваме с Германия и Франция е неразумно, отбеляза Москов по повод въвеждането на противоепидемични мерки и в други страни в Европа.

"Едно е да организираш мерки по тестване и контрол в държави с такова население, друго е в страна като България, обясни той.

"Словакия, която е държава от нашия калибър, направи този подход, който предлагаме. 4 седмици след масовото тестване там с антигенни тестове, новозаразените са спаднали с 50%", даде пример Москов.

Той прогнозира, че резултат от справянето с кризата с коронавируса на основа на ваксината не може да се очаква преди началото на зимата на следващата година.

Бившият здравен министър препоръча на правителството да направи политически щаб срещу кризата.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Изчезвай

    17 6 Отговор
    е продажник
  • 2 мдаа

    17 3 Отговор
    Мижитурка!
  • 3 Тодор Колев

    12 4 Отговор
    Кафе, еспресо алатурка, кафе за Москов мижитурка.
  • 4 Азз

    14 4 Отговор
    Много разбира от ваксини,а?Напълни си не само джобовете,ами и з@дника,а сега наглее и се изтръсква...
  • 5 Гост

    9 3 Отговор
    Пепка как вървят картите в Банкя с Баце.......Нещо пак те ,,активираха,,.....ТИ КАКВА ПОДЛОГА СЕ ОКАЗА.......
  • 6 Гост

    9 3 Отговор
    На тоя зора му е и той да се докопа до някакъв "щаб" и да цуца комисионни от шкафчето... Да не се прави на "нов" човек - знаем, че и той игра в цирка на безкнижника!?
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 бай Иван

    5 1 Отговор
    ИСТОРИЯТА СЕ ПОВТАРЯ.........1903 г. – криеш комити!
    1941 г. – криеш партизани!
    2020 г. – криеш гости!
  • 9 Пръстов отпечатък

    6 2 Отговор
    Олиго.френ
  • 10 БАЙ ТОШО ЩЕ ВИ КЪЛНЕ ОТ ОТВЪДНОТО

    3 2 Отговор
    Този е най големият мошенник
  • 11 Просветен илюминат

    1 1 Отговор
    Замислете се колко автомобили се произвеждат вече благодарение на технологиите и има ли пазара такива потребности за да се бълват толкова много коли?Колко си купува за един живот човек?То зависи и колко живее и е в състояние да шофира.
    Колко още такива индустрии има,които бълват повече продукция отколкото е потреблението им?
    Как може да взема един футболист милиони и какво прави той в сравнение с други важни и жизнено необходими професии?
    Целият този изкуствен балон сега се спука и нещата е нужно да бъдат пренаредени.
    Няма да е все така.
    Има ли нужда човек от партии и политици,които разделят хората и ги използват за да печели един определен кръг от хора благодарение на закони и правила създадени от същите тези хора?
    Човек се стреми към пари и вещи,а в същото време щастлив ли е?А здрав ли е?
    Цял живот да живееш на кредит и да се чудиш как да изпращаш заеми и кредити здравословно ли е?
    Време е за смяна на посоката и приоритетите в живота.
    Технологиите ако не работят в полза на човека и унищожават природата защо продължаваме да живеем както някой друг иска?
    След като ние сме съучастници във всичко това,от кого зависи да се спре и промени всичко това?
  • 12 само питам

    1 0 Отговор
    Тоа тупан що не е в затвора бе?
  • 13 Нормални и верни неща говори, но

    0 0 Отговор
    като ти лепнат някакво клеймо в милата ни Родина ще го носиш до гроб, че и след него. Москов искаше да прекрати точенето на здравна каса с фалшиви хоспитализациите. Не му позволиха да бъдат въведени пръстови отпечатъци при приемане в болниците. Лекарската мафия възропта. А ваксините и противогрипните лекарства, които не влязоха в употреба, заради които реално загуби поста си на здравен министър бяха купени в огромни количества от много други държави. Може да не е бил перфектният здравен министър, но предлагаше добри реформи, които не му позволиха да направи различни лобита.
  • 14 Мечо Пух

    1 0 Отговор
    Този, ако не се изходи по всеки въпрос няма да спи. Защо му е политически щаб? Той да го оглавява? Нали си имаме бол политици. Май е спестил от анестизията на някой пациент и се е нашмъркал.
  • 15 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    ЩОМ МУ НАСРОЧАТ СЪДЕБНОТО ДЕЛО -И ТОЙ ЗЪПОЧВА РЪКОПЛЯМПА В НЯКОЯ ТЕЛЕВИЗИЯ И ГЛАВНО В КЛО АКАТА БТВ !!!!!!!!
  • 16 Стоянова

    1 0 Отговор
    Москов трябва да е здравен министър. За разлика от сегашния, предлага решения, а не се крие като КОСТАДИН АНГЕЛОВ, мазна мижутрка, без визия как да помогне на болниците и на пациентите, вместо оставка, той затваря всичко... Само слаб интелект и липса намисъл при КОСТАДИН АНГЕЛОВ - ОСТАВКА!
    Новия здравен министър трябва да е Москов, да отварят всичко за да заработи икономиката, за да заработят хората, дето останаха без работа, че и те имат право на хляб и препитание! Да подготвят болниците да приемат и лекуват пациенти, а не да умират по стълбите!!!!