Last news in Fakti

7 Януари, 2021 06:54 2 278 81

БСП-София: Трябва да бъде защитено правото на софиянци да почитат паметта на загиналите антифашисти

  • бсп-
  • рмс-
  • паметна плоча

Столична община дължи отговор на въпроса „Кой унищожи паметната плоча на петимата от РМС?”, заявяват столичните социалисти

БСП-София: Трябва да бъде защитено правото на софиянци да почитат паметта на загиналите антифашисти - 1

"Само преди броени дни беше възстановена паметната плоча на петимата от Работническия младежки съюз (РМС) в столичния район „Изгрев”. В началото на 90-те години този паметник на националното достойнство беше разрушен от новите „сини“ варвари, врагове на свободата и демокрацията. Така те оскверниха един знак на почит и признателност пред подвига на загиналите в антифашистката съпротива млади комунисти: Адалберт Антонов - Малчика, Александър Димитров - Сашо, Лиляна Димитрова, Йорданка Николова и Свилен Русев", заявяват от БСП-София.

Представяме ви и останалата част от изложението на ИБ на БСП-София:

"Днес същите варвари, за втори път унищожиха паметната плоча. Показателно е, че ден преди този позорен акт, СДС излезе с декларация, в която с типична за българския неофашизъм арогантност, обяви петимата ремсисти – герои на антифашистката съпротива, за „терористи и съветски агенти, героизирани от тоталитарния режим”. В същото време, авторите на декларацията отправят заплахи към мажоритарно избрания кмет на района д-р Делян Георгиев заради решението му – част от предизборната му платформа - да възстанови знаците на паметта за антифашисткото минало. „Сините“ варвари отново налагат езика на омразата и разделенията и отказват да приемат изразената от д-р Георгиев публична позиция, подкрепена от огромната част от жителите на кв. „Дианабад“: „Историята и хората, участвали по един или друг начин в нейните повратности, трябва да се помнят, да се анализират и уважават“.

Вече 30 години реабилитацията на фашизма преминава през отрицанието на антифашистката съпротива. Пренаписват се учебниците, подменя се историята, заличават се спомените за онези кървави десетилетия на ХХ век. Българските участници в антифашистката съпротива се обявяват за престъпници, а техните убийци се въздигат за национални герои, като съзнателно се прикрива истината за зловещите им престъпления!

Позицията на СДС, подкрепяна задкулисно от столичната управа на ГЕРБ, е реваншистка и антиевропейска! Тя нарушава поредица резолюции на Генералната асамблея на ООН, които категорично забраняват: опитите за ревизия на Втората световна война и изопачаването на историческата истина; героизацията и пропагандата на нацизма и фашизма под каквато и да е форма; оскверняването и разрушаването на антифашистките паметници, паметни плочи и мемориали.

За пореден път напомняме: корените на обединена Европа са антифашистки! Принципите и идеите, съградили общата европейска история, са родени от Съпротивата, в която загинаха десетки милиони европейски граждани, включително – хиляди и хиляди български антифашисти.

Столична община дължи отговор на въпроса „Кой унищожи паметната плоча на петимата от РМС?”. Ако са „неизвестни извършители”, защо Йорданка Фандъкова и Тодор Чобанов не се разграничат своевременно от това престъпно деяние? И да сезират Прокуратурата, както за разрушаването на паметната плоча на антифашистите, така и за опитите, чрез подбудителство, да бъде отново реализиран фашизма! Мълчанието ще означава съучастие в този позорен акт!

Призозаваме кметът Йорданка Фандъкова и общинските съветници в София не само да се разграничат от този вандалски акт, но и да предприемат всички законови мерки, за да бъде защитено правото на софиянци да почитат паметта на загиналите антифашисти".


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 18 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАЙ Х@Й

    26 6 Отговор
    Кой налага всички медии да тръбят датите на смъртта на Ботев и Левски и да мълчат гузно на датите на които са родени ⁉️
  • 2 БАЙ Х@Й

    35 5 Отговор
    ⁉️ Колко време отделиха вчера НЕбългарските Български медии на Ботев⁉️
  • 3 Койчо

    17 7 Отговор
    КОЙ = Пеевски
  • 4 София

    27 20 Отговор
    Ама разбира се,ако питате Мая Галева и кафявото трио,трябва да почитаме и на избягалите престъпници.
  • 5 700

    17 10 Отговор
    Лустрация трябва, а не преди избори да "сплотяват колектива".
  • 6 ЛЛЛ

    25 28 Отговор
    Е няма толкова прост народ никъде. Кой народ си унищожава героите? Хората по света си пазят историята, създават митове и легенди а ние ... думи нямам

    Коментиран от #10, #42, #46

  • 7 Шегичка

    16 13 Отговор
    Той фашизмът плюс модерна форма на тоталитаризъм вече управлява западния свят. В който се бутаме и ние. Не бе, шегувам се. Не е то, подобно е
  • 8 Да си

    20 24 Отговор
    сложат паметници в домовете и там да си ги почитат , огромна част от тях , ако не и всички , с криминални биографии !
  • 9 Вермахт

    18 11 Отговор
    Тези нацяло изтрещяха
  • 10 Националист

    24 10 Отговор

    До коментар #6 от "ЛЛЛ":

    Ако престъпниците ги направим горои ,ще сме най геройчната нация

    Коментиран от #13, #20

  • 11 Митко

    20 18 Отговор
    Това парче гранит/мрамор трябва да го дадат на един мангльо и с чука да го надроби на маалллкиии парченца.
  • 12 Ха ха ха

    31 21 Отговор
    кой нормален, себеуважаващ се човек, работещ/мислещ и МОЖЕЩ ще се кланя и възхвалява разни прости/нагли/неможещи шумкари !? Думата комунист/социалист/болшевик е 10000 пъти по-обидна от фашист !! Кой става комунист ..... на 100 човека само 2-ма са умни и прегръщат идеята (която е утопична) и малко след това ги приключват техните съратници. Мързеливи/нямащи/злобни/прости стават комундета, ходят по джендемите, безчинстват/грабят/убиват и после стават доносници/шеф на водопад и т.н ! Гнили сте в душите и сърцата си неверници !

    Коментиран от #15

  • 13 Едно изречение

    13 4 Отговор

    До коментар #10 от "Националист":

    две грешки... те това е мАтриалъ с претенции до небесата.

    Коментиран от #17

  • 14 Другия с коня

    14 7 Отговор
    Е да,ама в Коалиция за България в парламента е Генералния секретар на Българската Комунистическа Партия .30 години след Преврата,те са си в Парламента,защото няма Лустрация и няма да има както върви да са същите в Новия парламент.....Жалко за България!!!
  • 15 Хи хи хиОК

    22 7 Отговор

    До коментар #12 от "Ха ха ха":

    ОК, а паметника на Хамериканските герои дето са бомбандирали Софето да го има ли или там вие шубе да барате. Както е предрекъм Чърчил посятите сорт Демократи картофи почват да дават реколта.
  • 16 Сър Пичук

    14 9 Отговор
    Корените на Европа са антифашистки, но и антиболшевишки. Да не забравяме, че болшевишкият тоталитаризъм беше обявен за престъплението на 20 век. Чисто исторически, т.нар. антифашисти у нас всъщност са се борили за установяване на комунистическа (тоталитарна) власт, под контрола на Москва. В този смисъл такива паметници нямат място у нас. Ако ги позволим, трябва да позволим и паметници на терористите, които взривиха вагона за майките с деца на гара Буново, борейки се срещу тоталитарната власт.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Ами борци

    9 5 Отговор
    срещу тоталитаризма са, мятай плочите за възхвала Матриале. България не държава, а абсурд това е действителноста. Националисти дет немогата да пишат, демократи - бивши партийци, мутра Премиер.
  • 19 сила

    11 3 Отговор
    АЗ ЛИЧНО,ОТ ДНЕС ОБЯВЯВАМ ЛОВА НА АЛ ЙО ЗА ОТКРИТ......

    Коментиран от #31

  • 20 ЛЛЛ

    7 6 Отговор

    До коментар #10 от "Националист":

    Историята е такава каквато е, добра или лоша е история, а заради такива като тях ти си жив и дишаш. Такива като теб ги интересуват само физиологичните ви нужди, другото се отрича и не съществува
  • 21 Аве Адолф

    18 8 Отговор
    А кога ще бъдат защитени нормалните българи от червената комунистическа зараза и комуноиди като вас ....
  • 22 антиболшевик

    20 10 Отговор
    Паметниците на разната болшевишка смет трябва да се заличават със закон .

    Коментиран от #24

  • 23 Българин

    10 18 Отговор
    Благодарение на такива герои живяхме 45години щастливо и безгрижно а сега понеже ги няма сме колония .Поклон пред тях.

    Коментиран от #28, #29

  • 24 ЛЛЛ

    8 8 Отговор

    До коментар #22 от "антиболшевик":

    Ми направете паметник на Костов и Борисов и му се кланяйте
  • 25 Софиянец

    14 4 Отговор
    Комунистическият режим е обявен със закон за престъпен, който иска може да си чества разните престъпници но плоча няма как да сложат. Всеки опит за Възраждане ще бъде посрещнат на нож, а всеки паметник ще бъде разрушаван. Скоро очаквайте и други включително и моча!
  • 26 Майн Кампф

    14 5 Отговор
    Фашизъм в България никога не е имало . Това са са просто едни болшевишки терористи управлявани от Москва , спомогнали за подривни и терористични дейности срещу българската държава, и атентати срещу български православни храмове и държавни лица и видни български личности . Тава са са едни долни и нисши престъпници осъдени от историята и човечеството , затова и имената им трябва да бъдат заличавани и изличавани окончателно и навсякъде ......

    Коментиран от #38

  • 27 Вера

    7 12 Отговор
    Какво ви пречат комунистическите паметници не разбирам? И мен ме дразнят някакви неща по улицата, но не ходя да ги пръскам със спрей, руша и да настоявам за премахването им.
    Какво ще кажете за паметника на американските летци, бомбардирали държавата ни и избили хиляди цивилно население - супер красив е и трябва да остане, нали?

    Коментиран от #30, #76

  • 28 баш българин

    5 3 Отговор

    До коментар #23 от "Българин":

    От такива" българи" като теб сме на това положение...

    Коментиран от #36

  • 29 Ей помак

    12 5 Отговор

    До коментар #23 от "Българин":

    "живяхте щастливо"..така е! Петстотин хиляди нац.предатели комунисти живяхте,и избихте всички умни,и богати Българи,за да им откраднете всичко. Със благословията,и охрана от "братския" ви СеСеСеРе!!! Направихте България огромен затвор!....Интересно защо ко....тата ви ги изпращате в "лоша" Америка,а не в русия????

    Коментиран от #32, #41

  • 30 Защото за

    4 4 Отговор

    До коментар #27 от "Вера":

    утр..епан комунист,съдят като,за човек затова!!!
  • 31 С прашка

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "сила":

    ставали, избора на индтрумента е свободен ли е. Каква ще е наградата, ша са изцапаме с л....на.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 КОНТРАТА

    6 9 Отговор
    Престъпниците седесари унищожиха икономиката на РБ само за 3 години икономика градена 52 години периода 1944-1997.СДС са престъпна организация целяща унищожаванрто на РБ!
  • 34 Dduromo

    6 5 Отговор
    В СДС чкенуват фашисти като Ал Йо и СДС издигна скверна паметна плоча на всички бандити пред НДК обявиха всички престъпници след 1944 екзекутирани за мъченици.
  • 35 Комуниста

    8 4 Отговор
    На плочата пред НДК виси най позорно името на порутчик Йорданов убиеца на 18 невинни човека от село Ястребино от които 6 невръстни деца! Срам е СДС за България агенти и шпионина чужди разузнаваня
  • 36 В една реклама

    2 2 Отговор

    До коментар #28 от "баш българин":

    по тивити се опитваха да ви обяснят, че проблема е във вас. Смене ти си чипа ама то с мозъчна дейност става.
  • 37 Вътрешни войски 1985година

    6 3 Отговор
    СДС създаде ДПС от терористите които правиха атентати средата, на 80те години. СДС е про турска организация спреяха 2 ранотещи реактори на АЕЦ Козлодуй без причина седесарите трябва да бъдат съдени до един за нац предателство. Съд за вас фашисти!!!
  • 38 Обективно

    4 4 Отговор

    До коментар #26 от "Майн Кампф":

    Прочети историята.Закона за защита на нацията какво е?Доста еврей сме депортирали и от бившите ни територии към концлагерите.Цифрата по спомен мисля че е към петнадесет хиляди.

    Коментиран от #75

  • 39 антиболшевик

    7 4 Отговор
    Паметниците на такива терористи , както и на съветската окупационна армия в България трябва да бъдат взривявани в преки телевизионни излъчвания , за да стане ясно на всички , че с болшевишката зараза в България е свършено за винаги .
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 истината

    6 2 Отговор

    До коментар #29 от "Ей помак":

    Бившите комунисти като вас , се разпознават лесно по високото кресчендо . След като бяхте по високите места обрахте националният капитал , повечето го парладисахте на скрап , и станахте отново богати , за нищо на света не искате да чуете думата комунизъм , защото ще се разбере и произхода на вашето престъпно забогатяване, само дето системата отдавна се промени.

    Коментиран от #45

  • 42 чичо

    6 2 Отговор

    До коментар #6 от "ЛЛЛ":

    Питам теб и БСП,къде в България видяхте фашизъм?

    Коментиран от #48

  • 43 СДС умреееее

    5 5 Отговор
    Какви са тези СДС младите дори не знаят що е туй СДС. СЕДАСАРИТЕ ЗНАЯТ ЛИ, ЧЕ ФАШИЗМА Е ЗАБРАНЕН СЪС ЗАКОН И МОГАТ ДА СЕ ОЗОВАТ НА ПОДСЪДИМАТА СКАМЕЙКА ЗА ТОВА,, ЧЕ ОБЯВАТАТ СЪПРОТИВАТА В ОТ ВСВ ЗА ТЕРОРИСТИ???
  • 44 Фридман

    4 3 Отговор
    Гнилите седесари миришат най лошо!
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 чичо

    3 2 Отговор

    До коментар #6 от "ЛЛЛ":

    Питам теб и БСП,къде и кога видяхте в България фашизъм?
  • 47 Отряд,, Чавдар "

    3 6 Отговор
    Лагера в,, Белене " затова беше пистроен е за такива фашусти дето обявяваха съпротивата за тетористи и ги преследваха партизаните антифашисти преди 9 Септември. Всички про фашусти в Белене, Ливеч, Скръвена в трудово изправителните лагери!
  • 48 Обективно

    2 6 Отговор

    До коментар #42 от "чичо":

    Закона за защита на нацията приет 1941г. какво е?
    Депортираните евреи към концлагерите от бившите ни територии в македония какво е ако не фашизъм?

    Коментиран от #60, #66

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Фридман

    5 5 Отговор
    СДС ПРЕ ПЛАНА,, РАН - ЪТ" ЦЕЛЯЩ УНИЩОЖАВАНЕТО НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ПЪРВИ СТЪПКИ БЕШЕ ЗАЛИЧАВАНЕТО НА ТКЗСТА и оставянето народа да гладува да се вкарват храни на висока цена от чужбина. Стъпка 2:унищожение на икономиката и армията на РБ. Сега искат да възраждат нацизма и да реабилитират фашистите осъдени от народния съд!
  • 56 Никога повече Бсп на власт

    11 3 Отговор
    БСП отдавна не е партия на трудещите се и не е опозиция на никой. Партия на деца и внуци на номенклатурата на БКП и на онези разпределили под зоркото око на ДС милиардите от народното богатство. Партия на русофилството и срещу националните интереси. Няма значение кой милионер ще управлява тази партия, бъдещето отдавна не е нейно ...
  • 57 Freedom m

    8 2 Отговор
    Срам и позор е за България че тази крадлива партия БСП съсипала живота на хората живяли през тоталитарния режим съществува още.
  • 58 КОНТРАТА

    5 7 Отговор
    СДС свалиха правителството на Жан Виденов за да могат да направят приватизацията защо Виденов се дърпаше СДСто докара валутния борд в РБ вече 23 години и РБ всяка година плаща вноски на борда като лихви! СДС скапа републиката 1997-2001 г. СДС незаконно и анти държавно спря 2 енерого блока на АЕЦ Козлодуй!
  • 59 Уди Кълвача

    5 7 Отговор
    Петимата от РМС са действали периода 1940 - 1944 на територията на държава съюзник на Нациска Германия което автоматично прави партизаните антифашисти, а държавата съочастник на престъпен режим който е докрал световна война с 50 милиона жертви.правитетлството на Княжество България е било поддръжник на държава която е изградила концетрационни лагери по цяла Европа с цел убийствата на милиони хора!

    Коментиран от #61, #63

  • 60 чичо

    4 1 Отговор

    До коментар #48 от "Обективно":

    Явно не знаеш какво е фашизъм.
  • 61 Сър Пичук

    7 3 Отговор

    До коментар #59 от "Уди Кълвача":

    Когато България става сьюзник с фашистка Германия СССР е също техен съюзник. Тогава комунистите приветстват подписването на договора. България и СССР са единствените държави участвали и от двете страни във ВСВ, но руснаците се водят победители, а ние - победени.
    И Германия и СССР са сред виновниците за ВСВ. Това, че после Германия е нападнала СССР не бива да оневинява руснаците. Освен това не трябва да се сага знак за равенство между Великата Отечествена Война на СССР и Втората Световна Война, което умишлено се прави от Русия.
    Партията, която уж се е борила срещу фашизма, и чиито членова са били убитите, по-късно също изгради лагери на смъртта и то за своите собствени граждани. Така, че принципна разлика между едните и другите няма.

    Коментиран от #67

  • 62 Кси

    5 2 Отговор
    Кога ще почетем паметта на жертвите на комунизма, на загиналите в комунистическите лагери, в Белене, Ловеч, Скравена, кога бсп възнамерява да признае вината на идеологията, която изповядва, та нали фашизъм=комунизъм, фашизмът заклеймен, а комунизма ще го резнимираме ли, тъй ли, "убавци"
  • 63 чичо

    6 2 Отговор

    До коментар #59 от "Уди Кълвача":

    Ти четеш ли си написаното.Пише-нацистка Германия-което означава националсоциализъм,а не фашизъм.Е,как другите тогава ще са антифашисти?Но понеже,националсоциализъм е много близко до социализъм,ви е удобно да го наричате фашизъм.Не става.Фашизма е в Италия и възниква през първата световна.

    Коментиран от #71

  • 64 Гаргамел

    7 1 Отговор
    Искам веднага да бъде издигнат паметник на Никола Гешев!!!
  • 65 Кси

    6 1 Отговор
    Освен това, знаем ги някои антифашисти какви са, като тия от атентата в Света Неделя, терористи
  • 66 Умни са казали

    1 1 Отговор

    До коментар #48 от "Обективно":

    ако няма да те разберат не им обяснявай. Демо добитъка мучи грухти и си знаеш едно и го повтаря.
  • 67 чичо

    6 2 Отговор

    До коментар #61 от "Сър Пичук":

    Всъщност не са съюзници.Имат договор за не нападение,което е различно.За останалото си много прав.
  • 68 всеки знае

    14 2 Отговор
    В България е нямало Фашизъм Шумкарите са едни обикновени разбойници
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Бесен Язовец

    1 4 Отговор

    До коментар #63 от "чичо":

    Социал-демократическа парти в Германия са фашистите преди 1945 не национал-социалистите нещо пак си бягал от час по история. Обаче някои профани са ти лайкнали +!!!!

    Коментиран от #79

  • 72 Учител

    5 0 Отговор
    NSDAP. Пълното наименование на хитлериската партия. Т. Е. НАЦИОНАЛ-СОЦИАЛИСТИЧЕСКА ГЕРМАНСКА РАБОТНИЧЕСКА ПАРТИЯ

    Коментиран от #80

  • 73 Учител

    5 0 Отговор
    Т. Е Хитлеризма е социалистически и работнически
  • 74 Учител

    5 0 Отговор
    Антон Дрекслер е основател на тази партия и учител на Хитлер. Тя е продължител на DAP Германска Работническа Партия... Както Бсп е продължител на бкп
  • 75 ИМПЕРИАЛИСТ

    3 0 Отговор

    До коментар #38 от "Обективно":

    1. В Бългaрия нямa пaртийнa oргaнизaция нa фaшиcти...Ниe cмe били кoнcтитуциoннa мoнaрхия и в тoзи пeриoд, нaрoднитe прeдcтaвитeли ca избирaни МAЖOРИТAРНO...
    2. Тeзи, "Пeтимa oт РМC", ca виcши кoмуниcтичecки функциoнeри и само Чанкова е работила в детските си години, останалите нямaт изрaбoтeнa и eднa НAДНИЦA, нo пък ca ръкoвoдитeли нa Рaбoтничecкия Млaдeжки Cъюз....К,вo им прeчи, a?
    3. Eднa oт грeшкитe нa прeхoдa oт „coциaлизЪмЪт” e , чe нe ce oргaнизирaхa зaвeдeния зa прeвъзпитaниe нa кoмуниcти. Зaтoвa oщe дългo щe чeтeмЕ и cлушaмe идиoтщини.
  • 76 ИМПЕРИАЛИСТ

    3 0 Отговор

    До коментар #27 от "Вера":

    1. Комунистите много ви бива да извъртате.
    2. Паметничето на пилотите е само една плоча до оградата на посолството. Някои в софийските гробища са по-голями.
    Въобще не може да се сравнява с гиганткия колос и целия мемориален комплекс от 5 декара на пъпа на София...
    3. Пилотите са загинали в битка, докато другите, знаеш от какво...., а да не забравяме , че през ВСВ "братушките" са съюзници най- напред с Германците, а след това пък с Американците и Англичаните когато ни бомбардират.
    4. В България е възможно да се издигат паметници просто така. С РЕШЕНИЕ! И кой знае, в тези времена, може би след поколения, ще излязат „неизвестни” данни за епични боеве водени от Съветската Армия за освобождението на София, Пловдив, Варна от фашизма, пардон, монархо-фашизма. Ще се появът спомени за героично отстояваното предмостие край Перловска река, на чието място по-късно е издигнат паметникът…
    5. ДОРИ САМОТО НАИМЕНОВАНИЕ “Паметник на Съветската армия” е фалшиво, тъй като Съветска армия, като название на въоръжените сили на Съветския съюз, е от 1946 г. , след Втората световна война. До 1946 г. носи названието Работническо-селска червена армия (на руски: Рабоче-Крестьянская Красная Армия, съкр. РККА), след това преименувана в Съветска армия.
  • 77 стоян георгиев

    2 0 Отговор
    другари 70 години го дъвчете .цели набори академици си изкараха живота с тая лъжа за фашизма в българия.в българия фашизъм не е имало !имаше закони свързани с национал социализма!значи целия цирк го потдържате щото става въпрос за борба на две близки групи комунисти и националсоциалисти!в българия комунистическата деиност трябва да бъде забранена подобно на нациската ,както и да бъдат премахнати паметници дето я рекламират!въпросните петима с разрушената плоча са част от комунистическата партия ,избила в последствие в десетки пъти повече от тия срещу които се бориха!та трябва да се съберат всички паметници на комунизма в един парк и които иска да иде да ги вижда ,като му се обяснява кви са индивидите на тях!ако се остави да има комунистически паметници у нас от е нормално и последователите на нацизма да издигнат свои,щото и те са дали жертви!
  • 78 пенсионер

    1 1 Отговор
    за "антифашисти" съм съгласен, но не и за комуниктически шпиони на Москва и терористи !!!
  • 79 чичо

    2 0 Отговор

    До коментар #71 от "Бесен Язовец":

    Къде в „нацист" виждаш демократ.НАЦИ-СТ е съкратено на националсоциалист.Не може да са фашисти и едновременно социал-демократи.Това са две различни идейни течения.В Германия никога не е имало партия на фашисти.Определено някой е бягал от час.
  • 80 чичо

    2 0 Отговор

    До коментар #72 от "Учител":

    Много точни коментари.+
  • 81 Даскал

    1 0 Отговор
    Чичо имаш отличен
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове