Last news in Fakti

12 Януари, 2021 20:20 7 016 29

Първият изцяло обновен локомотив на БДЖ вече се движи

  • локомотив-
  • бдж

БДЖ сключи два договора за извършване на капитален ремонт на общо 20 електрически локомотива от серия 44

Първият изцяло обновен локомотив на БДЖ вече се движи - 1
Снимки: БГНЕС

Изцяло обновеният електрически локомотив 44 205 вече обслужва бързи влакове по железопътната мрежа в страната, съобщи БНТ.

Той е първият готов, пилотен за проекта локомотив след извършен капитален ремонт в Чехия, напълно възстановен от силно амортизирано състояние и трайно спиране от движение. Целта на пробната експлоатация, стартирала в началото на годината, е да бъдат констатирани евентуални проблеми, които да бъдат отстранени в кратки срокове от изпълнителя по договора.

БДЖ сключи два договора за извършване на капитален ремонт на общо 20 електрически локомотива от серия 44, които се реализират след проведени процедури в края на 2019 г. от ДЗЗД „Обединение „Рейл Сървисис”, Р Чехия и „Жос Врутки” А.С., Р Словакия. Капиталният ремонт включва цялостна подмяна на всички елементи в локомотивите с чисто нови части и оборудване.

Въпреки забавянето в първоначално обявените срокове, породено от въведените ограничителните мерки срещу разпространението на COVID-19, до края на текущия месец се очаква да бъде готов още един локомотив и поетапно всеки месец до края на 2021 г. ще излизат изцяло ремонтирани локомотиви.

Ремонтната програма на БДЖ, която включва ремонт и рециклиране на вагони, капитални ремонти на локомотиви, основен ремонт и поддръжка на мотрисни влакове, както и закупуването и доставката на нов подвижен състав, значително ще повишат качеството на обслужване за клиентите на БДЖ и ще подобрят изпълнението на Графика за движение на влаковете през 2021 г.

Първият изцяло обновен локомотив на БДЖ вече се движи


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 23 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Протест срещу безобразията в България

    33 3 Отговор
    БДЖ, РСВ.. Бяха съсипани!? Какво ми хеялите това нищо

    Коментиран от #16

  • 2 Винкело

    53 1 Отговор
    Ние нямахме ли такъв завод - за ремонти на ЖП? Или вече само с волски каруци вече боядисваме?

    Коментиран от #11

  • 3 Гърмят

    29 2 Отговор
    тапите на шампанско а? Обновени и развиващи до 400 км в час...Ту-туууууу
  • 4 Браво

    28 3 Отговор
    А по белият свят хората сигурно пътуват в конски вагони,справка Япония ,Франция,Германия.
  • 5 Хайде сега

    25 4 Отговор
    отворете сайта на БДЖ - рубриката "актуално" - и пребройте колко влака закъсняват от начална гара поради липса на локомотив. Един няма да промени нещата. Някой да потърси сметка от престъпника Московски или от ГЕРБ като цяло за днешното състояние на БДЖ? От колко години се говори за закупуване на т.нар. "шинобуси" за по-ненатоварените маршрути? А някой от "транспортните фактори" /гербави калинки/ поне знаят ли кой е инж. Димитър Деянов и направи ли си труда да осмисли неговото мнение?
  • 6 Протестър

    16 14 Отговор
    ЩЕ ГО ДАДЕМ НА СТАНИШКАТА ДА ПОВОЗИ ДРУГАРИТЕ ОТ ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ. ПЪЛЕН НАПРЕД КЪМ СИБИР.
  • 7 ТРЕЗВЕН

    25 1 Отговор
    Като сме недоволни има избори бе българино - пробвай, понякога стават чудеса !

    Коментиран от #12

  • 8 веселяк

    28 0 Отговор
    Баце резна ли релсата такова де лентата?
  • 9 ssss

    55 1 Отговор
    В София м/у надлез "Надежда", ул. Каменоделска ,Централна гара и ул.202-ра - в това каре ИМАШЕ ! ЖП завод! За ремонт на всякакъв подвижен ЖП състав! От текущ ремонт до капитален ремонт на локомотиви и вагони! Имаше много знаещи и можещи работници!
    Сега няма нищо - гола поляна /за сега/ някой се е облажил! Всичко сринаха и унищожиха гадовете!
  • 10 браво

    29 2 Отговор
    Само не знам защо не си го направихме у нас този ремонт?! Имаше едни мотриси произведение у нас, би трябвало да можем да си ремонтираме локомотивите. ?Но не бих се учудил ако вече няма хора, толкова неща се разсипаха за 30г. Вагоно-ремонтен завод си имаме, който прозивежда вагони, вкл. пътнически. Последно бяха направили 2000 и някоя година едни хубави, климатизирани вагони, които още се движат в композициите Бургас-София. Дано поне у нас си реонтираме вагоните.

    Коментиран от #14

  • 11 Criminal

    25 10 Отговор

    До коментар #2 от "Винкело":

    Работих в фирма за поддръжка на ПС и сем обикалял доста из депата на БДЖ........само нищо правещи търтеи се мотаят из халетата и чакат да стане 5ч да си тръгнат и да дойде 1ви, че да вземат заплати........все пак всички на държавна службица работят така...............
  • 12 Бах

    7 1 Отговор

    До коментар #7 от "ТРЕЗВЕН":

    И аз съм на това мнение . Нека си завърши мандата . Има избори и ще изберем нещо , но не знам какво !
  • 13 Протестър

    22 0 Отговор
    ТЕ ПРЕВАТИЗАТОРИТЕ ИЗКУПИХА РЕМОНТНИТЕ ЗАВОДИТЕ ЗА ЖЪЛТИ СТОТИНКИ, ЗАТОВА НЯМА КЪДЕ ДА ГИ РЕМОНТИРАТ.
  • 14 MOLI

    8 8 Отговор

    До коментар #10 от "браво":

    ТАКА СИ ГИ БЯХМЕ "НАПРАВИЛИ,ЧЕ КЛИМАТИЦИТЕ НИКОГА НЕ ЗАРАБОТИХА.И ,АКО НЕ ЗНАЕТЕ,АЗ ДВА ПЪТИ ОПИТАХ"УДОБСТВОТО"ИМ.ХОРАТА ПРИПАДАХА ВЪТРЕ ОТ ЗАДУХ.

    Коментиран от #22, #24

  • 15 Аре, харалия да е

    18 0 Отговор
    Супер са си локомотивчетата, баш за нас, то без туи то тия релси в БГ над 100км/ч само в мечтите ;)
  • 16 Някой си

    14 0 Отговор

    До коментар #1 от "Протест срещу безобразията в България":

    РСВ имаха готвачи от класа във вагон-ресторантите.........само хубави спомени......

    Коментиран от #17, #18, #19

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Протест срещу безобразията в България

    16 1 Отговор

    До коментар #16 от "Някой си":

    На всяка гара имаше ресторант спални вагони и всичко беше без пари
  • 19 Киро Брейка

    24 3 Отговор

    До коментар #16 от "Някой си":

    И всичко хубаво бе направено от Бай Тошо дето го хулят че било лошо при него... Ужасно е сега разсипия унищожение на всичко.. Което създаде Живков
  • 20 Супер Идея

    21 0 Отговор
    Всички във властта да бъдат съпричастни и никой да не ползва нови коли, да им ремонтират старите и да им връчат. Това е гавра с българския народ. Значи народа да се вози на стари, а за депутати, министри - нови.

    Коментиран от #23

  • 21 В е л и к и я

    13 2 Отговор
    Електровозите са добри , добра работа ...!
  • 22 лъжеш ганьо

    16 0 Отговор

    До коментар #14 от "MOLI":

    Лично съм се возил в тези вагони десетки пъти, от 2001 на сам влк. и лятото от Бургас до София. Никога не е имало проблем с климатизацията. Може и да не знаеш за кои вагони говоря, може ида ги бъркаш, но рекацията ти е типично ганьовка, да оплюем нашето, пък дали е истина, много важно!
  • 23 Някога

    13 0 Отговор

    До коментар #20 от "Супер Идея":

    имало проблем с транспорта в една столица. Тогава отнели на министъра на транспорта служебния автомобил и го принудили да ходи на работа с градския транспорт. За по-малко от седмица градският транспорт станал редовен. Извод - народните "избраници" да си ходят по местата за агитации и у дома с обществен транспорт. Тогава... / представяте ли си например как една Цветка пътува от София до Кърджали с влак - ЗА МИНИМУМ 8 ЧАСА И ПОЛОВИНА...? Хайде да видим за колко време и при какви условия ще пристигне... /...
  • 24 Ти на колко

    16 0 Отговор

    До коментар #14 от "MOLI":

    годинки беше тогава бе, мойто момче? А знаеш ли, че във вагоните имаше ОТДЕЛНО умивалник /сета е празво място в тези вагони/ - винаги заредени с вода, сапун и пр; че в магистралните влакове имаше чистач и радиоговорител, който непрекъсното осведомяваше пътниците при нужда и за всяка гара... и че имаше влаконе БЕЗ СПИРАНЕ София - Пловдив /времепътуване 1ч.59 минути/,София- Бургас и София - Варна... -които се движеха по график ,въпреки че линиите още не бяха двойни - още нямаше ел.тяга и ги возеха дизели...

    Коментиран от #27

  • 25 Джони

    12 0 Отговор
    Търсете стотинките за бдж-то при Боко кратунчето, да каже пред народен съд защо толкова милиарди лв. се отклониха за метрото.
  • 26 Роки

    7 0 Отговор
    Ремонт на един локомотив, който съм го гледал дълги години да бездейства все едно е пуснал корени в ГО си е чисто все едно капка в морето,той трябваше да е отдавна ремонтиран, всъщност модернизиран като по-нови поколение машина, трябваше и другите дето ги нарязахте и изпокрадохте като ненужни да са възстановени и да водят влакове,но уви - оказа се че всъщност живеем в някакво паралелно и паразитно време,в което нямало нужда от влакове,а тия напъни да си върнем действителността, която ни принадлежи са малко закъсняли,но по-добре малко отколкото нищо,помня едно време имаше влакове отвсякъде и за навсякъде с много удобни връзки по възлови гари,сега вече ме е страх да пътувам...
  • 27 0000

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "Ти на колко":

    Еееее ти си стар като слънцето бе човек
  • 28 има напредък

    2 0 Отговор
    А гърците дето бяха в криза, затънали, банкрутирали, пуснаха скоростен влак до 200км произведен в Италия. Едните напред, ние назад - маде ин ГЕРБ !
  • 29 Wiki каза

    1 0 Отговор
    ...серия 43. започва доставката на новите локомотиви през юни 1975 г. ... От 1 януари 1988 г. от локомотивна серия 43Р са образувани две нови серии 44 и 45.

    Браво! Обновяваме техниката от '80 години ... през 2021. Добре че бай Тошо ни купи локомотиви, че сега всички държавни парички се складират в нощното шкафче.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове