Last news in Fakti

19 Януари, 2021 22:47 2 092 34

Близо 1535 лева е най-ниската заплата за директор на училище

  • директор-
  • заплата-
  • училище

Допълнителни средства са предвидени и при организиране на държавни зрелостни изпити, национални външни оценявания, занимания по интереси за ученици

Близо 1535 лева е най-ниската заплата за директор на училище - 1
Снимка: БГНЕС

Най-ниската заплата на директор на общинско или държавно училище става 1535 лева. Това се посочва в заповед на просветния министър Красимир Вълчев.

В документа, публикуван на сайта на Регионалното управление на образованието в София, са посочени и допълнителните възнаграждения, които могат да получават директорите на образователни институции.

За степента "доктор" например те получават допълнително 130 лева, а за "доктор на науките" - 160 лева.

Допълнителни средства са предвидени и при организиране на държавни зрелостни изпити, национални външни оценявания, занимания по интереси за ученици.

Най-високи са заплатите на директорите на учебни заведения с над 1400 ученици, като в тях възнагражденията са от 2420 до 2505 лева.

Освен за директорите на училища, минимумът от 1535 лева трудово възнаграждение се отнася и за директорите на институции като центрове за специална образователна подкрепа, за подкрепа на личностното развитие, регионалните центрове за подкрепа на процеса на приобщаващото образование и други.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    17 0 Отговор
    Къде пише, дали е брутна или нетна?

    Коментиран от #13, #21

  • 2 Hoho Boho

    24 3 Отговор
    Тиквата раздава пари като за последно.
    Знае, че с гробарите е свършено...
  • 3 Коментар

    35 5 Отговор
    И бонус - вече година си дремат у дома и си взимат заплатката за няма нищо. А овцете мизерстват, учат си сами децата на каквото успеят и си мълчат. Цял празник за учителя е извънредното положение.
  • 4 Орнела мути

    6 3 Отговор
    А парите от паркираните коли в двора на всяко софистко училище където има платена зона за паркиране кой ги прибира ?За вкараните дечица без адресната регистрация БЕЗ да отговаря на критериите е два бона отдаването на лавката договор че знаем как става ама за това не е виновно правителството а манталитета на българина
  • 5 Само администрация ли има в БГ

    23 2 Отговор
    Аз съм фалирал часник и едвам докарвам 500-600лв приход. Ама не се редя за помощи защото ми е под достоинството.

    Коментиран от #7, #24

  • 6 Дидка

    9 1 Отговор
    Строежа в двора на френската гимназия в София е лозунга на Фандъкова СОФИЯ ДИША !!!Къде и кой се подписа за строежа е за БЕЛЕНЕ
  • 7 До пети

    16 0 Отговор

    До коментар #5 от "Само администрация ли има в БГ":

    Само администрацията тука се обича - сигурни електорат. Другите колкото да им изкараме парите и кучета ни яли. А ако пожелаеш от тях да свършат нещо леле мале - все не са в настроение и все им е малка заплатата.
  • 8 Свата

    2 4 Отговор
    Бачка паражия у СОУ-то на минималната па арчеше по 2000лв на месец преди Ковид кризата. Сега с туй онлайн обучение го закъса.
  • 9 Касиер в Лидл

    12 6 Отговор
    Взима толкова! И нито се разправя с администрация, нито с деца, нито с родители...

    Коментиран от #11

  • 10 Обективно

    4 9 Отговор
    И нека комунистически вой започне сега !
  • 11 Знайко

    21 5 Отговор

    До коментар #9 от "Касиер в Лидл":

    Учителите, като са недоволни от заплатите и условията, да станат касиери в ЛИДЛ. А касиера в ЛИДЛ има ли 3 месеца лятна ваканция, когато нищо не прави? И още 2 ваканции по десетина дена.

    Коментиран от #15, #16

  • 12 Стойко

    24 7 Отговор
    В Пловдивските училища учителите се похвалиха пред Борисов преди няколко месеца че благодарение на него вземат по 1800 лева заплати . И имат 3 пъти в годината бонуси - за 24 май , за първия учебен ден 15 септември и за Коледа. Имат и 3 месеца лятна платена 100% отпуска, пролетна и зимна ваканции. Целуваха му ръка и скандираха Бойко и ГЕРБ. При Станишев преди 13 години вземаха по 450 лева и бяха организирали 2 месеца стачка. Станишев им бе отговорил като не им харесва да отиват в производството. Буда им вдига 3 пъти заплатите защото са компактна маса търтеи 125 хиляди плюс техните роднини сигурни гержаджийски гласа. А отрудените хорица са блъскат само за сметки и храна...

    Коментиран от #17, #19

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Сатъра на Хана

    10 2 Отговор
    За Сравнение , социалната помощ която получава в Германия необразованата имигрантката Айша е по-голяма от заплатата на Българската директорка на училище ........................ ............... .................. Като при това Не бива да забравяме , че Айша е платена от бюджета на Германската Държава в който внасят данъци всички Германски фирми с магазини и бизнеси в България. Според законите за избягване на двойното данъчно облагане на ЕС , Германските фирми плащат данъци само в Германия :))

    Коментиран от #28

  • 15 Хоху

    6 10 Отговор

    До коментар #11 от "Знайко":

    Ахаха на отпуската ли им завидя на даскалите? Един за заплатите им завижда друг на отпуските трети...щото може да завижда :)
  • 16 Па и плюсове

    4 5 Отговор

    До коментар #11 от "Знайко":

    са ти дали за коментара.
    Верно нема спасение за тая държава.
  • 17 бузю

    12 8 Отговор

    До коментар #12 от "Стойко":

    ми стани и ти учител и вземай и ти такава заплата , за останалите дето реват срещу учителите - и вие също ! и без това средната им възраст наближава 50г , има нужда от свежо попълнение . питайте вашите деца ,колко от тях биха станали учители !!

    Коментиран от #25

  • 18 Сатъра на Хана

    9 6 Отговор
    АКО Мутрите и Бейовете и техните Западни шефове не крадяха ,
    заплатите на учителките щяха да са
    3000 ЛЕВА
  • 19 Възмутен

    14 8 Отговор

    До коментар #12 от "Стойко":

    Аз съм на същото мнение,учителите само реват,че им са ниски заплатите,ами какво ПРАВИТЕ,да ви питам аз,копате ли,пръскате ли,оперирате ли,строите ли.......изобщо тежък физически труд,ама ние си плачем и ни вдигат заплатите.Работите по 3-4 ч.на ден и 3 м.ваканция,кеф ти море,кеф ти планина......

    Коментиран от #20, #33

  • 20 Хоху

    9 9 Отговор

    До коментар #19 от "Възмутен":

    Интересна картина би била да се Възмущавате след една седмица работа или в Детска градина 3-та група или 10-ти клас в СОУ/ по ваш избор/

    Коментиран от #23

  • 21 Кси

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Основна е, надгражда се индивидуално до брутна, а нетна е след удръжките
  • 22 Верно

    9 2 Отговор
    Няма оправия в тази държава,само лапачи,а трудищите се броят на пръсти,немогат да смогнат да плащат техните заплати.
  • 23 Възмутен

    6 4 Отговор

    До коментар #20 от "Хоху":

    Само една ли,нищо работа,а ти ела да носиш тухли и бетон и ще те видим,ама сега много знаеш!

    Коментиран от #29

  • 24 Някой

    5 2 Отговор

    До коментар #5 от "Само администрация ли има в БГ":

    Ами намирете си друга работа.
  • 25 Бай Манчо

    2 0 Отговор

    До коментар #17 от "бузю":

    Немога Бузи,аз съм песионер,давам път на младите.
  • 26 Кой млад човек и коя млада жена ще се ва

    5 2 Отговор
    Кой млад човек и коя млада жена ще се ваксинира при условие че официално се говори че от тея ваксини може да станеш стерилен? Кой е толкова луд?
  • 27 А В ЧУЖБИНА

    3 1 Отговор
    ДА ГЛЕДАШ САМО 1 (ЕДНА) БАБИЧКА, ТИ ПЛАЩАТ 750 ЕВРО ПЛЮС БЕЗПЛАТНА ХРАНА И КВАРТИРА :)

    Коментиран от #31

  • 28 Дедо Пене

    1 1 Отговор

    До коментар #14 от "Сатъра на Хана":

    КОЯ ГЕРМАНСКА ФИРМА ЩЕ ПРЕДПОЧЕТЕ ДА ПЛАЩА ДВОЙНО ПО-ГОЛЕМИ ДАНЪЦИ В ГЕРМАНИЯ ВМЕСТО БЪЛГАРИЯ? ТВЪРДЕНИЕТО ВИ Е БЕЗУМНО!!! ДАНЪК ПЕЧАЛБА.. РБ-10%,ФРГ-32%???
  • 29 Хоху

    1 2 Отговор

    До коментар #23 от "Възмутен":

    Не че нещо ама и това съм правил доста време. Свиква се , само на студ не нося. Истината е че в България всеки гледа в канчето на другия.

    Коментиран от #30, #32

  • 30 Възмутен

    2 1 Отговор

    До коментар #29 от "Хоху":

    Ами какво да ти кажа,стой си на топличко или кандидатствай ти са учител,а не предлагай на другите дето си имат"добре платена работа".
  • 31 ОлеМале

    1 0 Отговор

    До коментар #27 от "А В ЧУЖБИНА":

    То и бабички вече не останаха с този вирус,а сега казаха,че нов се е появил в Индия с 70% смъртни случаи,казва се ДИКА,ще ни уморят тия.
  • 32 Виждащ

    3 0 Отговор

    До коментар #29 от "Хоху":

    Скоро май на всичките,канчетата ще ни са празни,та няма да има какво да гледаме,глад.
  • 33 бузю

    3 2 Отговор

    До коментар #19 от "Възмутен":

    хайде холам да не си толкова възмутен! погледни в белите страни кой взема по-голяма заплата - тоя който хвърля бетон с лопатата или тоя който е инвестирал 5г от живота си за висше образование !седели били учителите , ми те и шофьорите по цял ден седат , на тя що не им завиждате?
  • 34 ИМПЕРИАЛИСТ

    1 0 Отговор
    Поклон пред Българските учители, за мъжеството което проявяват в името на България!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове