Last news in Fakti

16 Април, 2021 12:07 1 944 28

Д-р Иван Маджаров: Бързо трябва да има заместник на НОЩ

  • д-р иван маджаров-
  • нощ

В Щаба влизат представители на лекарите, включително и от извънболничната помощ, както и на самите болници. НОЩ позволява да има една обща картина, разкри експертът

Д-р Иван Маджаров: Бързо трябва да има заместник на НОЩ - 1
Снимка: БГНЕС

Обстановката в Европа и у нас не показва край на пандемията. Не знам как и защо е взето това решение, но бързо трябва да има нова структура за управление на коронакризата. Това заяви председателят на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров по повод разформироването на Националният оперативен щаб.

"Брифингите не са основното нещо, с което се занимава съставът на Щаба. Всъщност се върши много работа и тя трябва да се поеме от някого", каза още той.

"Нуждаем се от оперативен щаб - необходимо е да се управлява кризата", категоричен бе д-р Маджаров.

Шефът на БЛС обясни, че НОЩ е бил обединителен център на много специалисти, включително и на математиците, които изготвят моделите и прогнозите за развитие на епидемията. В Щаба влизат представители на лекарите, включително и от извънболничната помощ, както и на самите болници. НОЩ позволява да има една обща картина, разкри експертът.

"Спешно трябва да се отърсим от говоренето, че епидемия и вирус няма - става въпрос за човешки животи", допълни шефът на БЛС.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 18 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дааа

    47 10 Отговор
    Слагайте Мангъров, доказан специалист!
    Долу маските!

    Коментиран от #6

  • 2 Загрижил се

    23 2 Отговор
    Да има с кой да се оправдава.

    Коментиран от #16

  • 3 Доктор ох боли

    40 4 Отговор
    Нямаме нужда от НОЩ. Имаме нужда от ДЕН. Стига вече стрес в хората колко са заболелите и колко са умрелите и Боко да влиза неподготвен и да говори за изхарчени пари. Стига.
  • 4 Професионалисти трябват

    29 3 Отговор
    Тия бяха Тиквеници.
  • 5 Българка

    31 6 Отговор
    Борисов действа на принципа "След мен и потоп". Той докато беше на власт изгори страната и българите. Сега иска отмъстително да ни потопи. Идва Видов ден и възмездие, мутро!

    Коментиран от #10

  • 6 CoV TV

    17 12 Отговор

    До коментар #1 от "дааа":

    Да не сте се побъркали ?!
  • 7 святой

    18 2 Отговор
    Ма, фани се нахрани с нещо кафево и меко, беее процесоррр!!!
  • 8 Анонимен

    26 2 Отговор
    Не благодаря не желаем такива долни изпълнения повече! Или този се предлага него си, иска да налага 15 000 месечна заплата за стресиране на народа без да работи и да го дават по телевизията? На такова ми мирише
  • 9 хаберих

    14 1 Отговор
    Заместникът на НОЩ трябва да е НОЖ.
  • 10 Сега

    9 15 Отговор

    До коментар #5 от "Българка":

    пристига плешив чалгар с 2 обеци и физиономия на зомби получена в следствие на наркотична зависимост.Светло бъдеще се очертава за страната.
  • 11 Ася

    21 2 Отговор
    Никой няма нужда от подобна глупост да цитира грешни числа, да лапа грешни пари от народа и да плаши стари хора и такива с по нисък интелект
  • 12 зелен петел

    9 0 Отговор
    Вкарайте НОЩ от Норвегия. 6 месеца е.
  • 13 Ами гробари,сър

    17 2 Отговор
    До обяд отравят,след обяд заравят,искат нощ,после плачат за ден - много объркани хора,сър,от най-бедната и умираща държавица на Балканите..
  • 14 патоанатом

    10 1 Отговор
    Интересно беше първите няколко случая на починали хоспитализирани, в различните стадии на болестта – до интубираните с трахеотомия след няколко седмици. Там сепсисът е норма. Докладвали сме резултатите пред НОЩ. Запазил съм и хистологичен и документален материал за студентите. А Маджаров математиците са му за да си направят разчетите нашите много важни началници и директори как да преподредят и приоритизират пътеките финансово. Един дявол знае какви са реалните разноски за капиталови разходи, и колко потъва по веригата. Мен ме интересуват само хладилната инсталация да е в изправност, особено през летните месеци. Имаше един дълъг период, когато това откровено се неглижираше, но преди известно време в крана сметка пари се намериха.
  • 15 Азззззззззз

    14 3 Отговор
    НОЩ трябва да бъде само за вярващите в ковид. Който си вярва да търси помощ от НОЩ.
  • 16 Д-р Хаус

    16 1 Отговор

    До коментар #2 от "Загрижил се":

    Ало Маджаров!! Ало,тикво!! Що не се кандидатираш за шеф на санитарните войски? Може и " генерал" да те направим!! Ха ха ха ха!!
  • 17 Маските

    15 3 Отговор
    За деца да отпаднат.. Който го е шубе има начин? Ваксина има.. А който го е страх да си седи в тях

    Коментиран от #20

  • 18 Дельо Хайдутин

    15 2 Отговор
    Долу НОЩ!Нека бъде ден!
  • 19 Последния Софиянец

    16 3 Отговор
    В НОЩ доказаха това което повтарях толкова пъти.Че не са доктори ,а политически подлоги на Тиквата.

    Коментиран от #21

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Мангъра

    4 1 Отговор

    До коментар #19 от "Последния Софиянец":

    Ало, " софиянеца"!! Я уточни: Подлогите от НОЩ ПСИХОТЕРОРИСТИ ли са и ако да ,трябва ли да бъдат арестувани?? Стига си констатирал само!!
  • 22 ДЪНКАН МАКЛАУД

    5 1 Отговор
    ЛОГИЧНО Е ТРИМА 1-ВИРУСОЛОГ,2-ПУЛМОЛОГ,3-ИМУНОЛОГ
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 заплес

    3 4 Отговор
    Чл. 3.(1) Министърът на здравеопазването, наричан по-нататък „министъра“, е централен едноличен орган на изпълнителната власт. РЗИ осъществяват държавната здравна политика на територията на областите в страната. НОЩ е спомагателен, експертен механизъм. Къде вижда проблем папагалското мнозинство от .... няма да ги изброявам. Аман от тъпаци.
  • 25 АНОНИМЕН

    6 0 Отговор
    Я! Сега ще видим кой още е бозал от две майки!?
  • 26 семеен лекар

    9 1 Отговор
    БЛС се проявява като властоугодна структура.
    Не защитава професионалният интерес на лекарското
    съсловие. Да се закрие. Усвоява незнайно къде
    членски внос за милиони лева.
  • 27 Лакейте на Герб

    9 1 Отговор
    Не ни трябва нито ДЕН нито НОЩ.Да се направи ревизия на НСИ и да обяснят от къде вадят несъществуващите данните за смъртност всеки ден.Без аутопсия да няма диагноза.Да се разкарат лакеите престъпници с купени професорски дипломи и да се направи пълна рвизия на Благоевградския университет,от където бълват дипломи и титли притежавани от некадърници.Ако има щаб,то той да бъде от специалисти като Мангъров а не недоказани фелдшери като Мутавчийски.Хората не умират от ковид 19 а от липса на здравеопазване.
  • 28 д р Вирхов

    9 1 Отговор
    Този доказан експерт,един от калцуните на Борисов,се интересува само от събирането на членски вноски от медиците за да му расте тулумът.Ковидът слабо го интересува.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове