Last news in Fakti

20 Април, 2021 23:11 2 069 21

Посланикът ни в Брюксел: Скопие не изпълнява договорите

  • българия-
  • северна македония

България подкрепя дигиталния зелен сертификат

Посланикът ни в Брюксел: Скопие не изпълнява договорите - 1
Снимка: БГНЕС

"Северна Македония продължава да не изпълнява Договора за добросъседство". Това е заявил българският постоянен представител в ЕС Димитър Цанчев на днешното заседание на Съвет "Общи въпроси".

"Ние подкрепяме политиката на разширяване на ЕС при стриктно спазване на всички критерии. За съжаление нашите македонски партньори продължават да не изпълняват Договора за добросъседство с България, който беше едно от условията, отворили пътя на страната към започване на преговори. Въпреки всичко ние оставаме готови за диалог“, е подчертал посланик Цанчев по информация на постоянното ни представителство.

Същевременно Цанчев е изтъкнал необходимостта от приоритетно предоставяне на ваксини за страните от Западните Балкани.

Той е заявил, че България подкрепя дигиталния зелен сертификат, който трябва да улесни свободното и безопасно движение и да допринесе за възстановяването на туристическия сектор. При дискусията за прилагането на Протокола за Ирландия и Северна Ирландия и процеса на ратификация от Европейския парламент на Споразумението с Обединеното кралство, той е определил като неприемливи дискриминационните такси за работни визи за гражданите на няколко страни-членки, сред които и България.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дебилчев

    25 3 Отговор
    Не само, че не ги изпълнява, ами съветниците на заев водят антибългарска пропаганда и насаждат омраза с методи на югокомунизма в 21 век, дотегнаха много
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Брендица

    6 2 Отговор

    До коментар #2 от "Живко от Варна":

    По времето на Византия! има т.нар.ТЕМИ. ТЕМА Македония е днешна България😂, а ТЕМА България е днешна Македония и Сръбия. Химнът на РБългария е "Горда Стара планина..", Западна Стара планина е къде?! Ами в Сръбия..
  • 4 Ташунко сапа

    16 0 Отговор

    До коментар #2 от "Живко от Варна":

    Ти па кво ще ,ахаш бе ? Искаш да се напълни тука с шиптърляк ли бе. Абе и твоя акъл е в петите и не знаеш какво искаш! Ти не разбра ли, че тия ни мразят и в червата си и освен да се напълни с радикалист и почнат да правят атентати, друго няма да спечелим . Братя ми биле тия...айде бе. Аз от такива братя бегам далеко. Като им дадохме толкова много паспорти да станат хора и да могат да си изкарват хляба по Европа та какво спечелихме. Защо никой не казва колко макета са гласували на изборите. Я има100-200парчета, я не. Толкова ги бОли за България.Ти границата ще им отваряш.
  • 5 Ташунко сапа

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Живко от Варна":

    ..ахаш да се чете ''махаш''...
  • 6 Грогу

    4 0 Отговор
    Нлкой в СМАкедония вече не се надява , че ще влязат в ЕС и сега ще си карат както те си знаят Ама колко трява да си глупав да плюеш Германия и ЕС ...нищо де , те тепърва ще се изявяват ...ще бъде интересно .

    Коментиран от #8

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Суеко

    7 0 Отговор

    До коментар #6 от "Грогу":

    Да правят каквото искат. Да се качват на корабите на Колумбовски и да отиват да откриват Новия Свят. ЕС през крив макарон, дордето не влязат у правия път.
  • 9 Шумадийски северномарсианец

    22 0 Отговор

    До коментар #2 от "Живко от Варна":

    Грешиш момче, много добре си знаят корените. Всички помнят историята, а също и архивите. Да не забравяме, че и техните баби и дядовци са им го казвали. Те много добре знаят, че потеклото им е българско. Просто трябва да има кого да мразят, иначе античка северномарсиания ще изчезне. И не, не ни трябват много отдавна са обезбългарени. Да стоят там между чукарите и да се античеят. Живи и здрави да са, братята албанци също. Трябват ни БЪЛГАРИ непредатели и които не се срамуват от своя род и история.

    Коментиран от #16, #19

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Гоце от Струмица

    14 0 Отговор

    До коментар #11 от "Един съвет":

    Съгласен, то заради тия чукари изгубихме Тракия и Беломорието. Игнор на тези бе, албанците да се оправят с тях.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 КараКочан

    2 14 Отговор
    МАКЕДОНИЯ си има своя последователна политика и ще бъде приета съвсем скоро в ЕС, А ЧАЛГАРИЯ ще изпада във все по задълбочаваща се криза и ще си заслужи да бъде изгонена от ЕС !
  • 15 Дреме им

    9 1 Отговор
    На изборите се разбра че над половин милион български граждани живеещи в Турция са се интересували от изборите в България и са търпеливо стояли с часове за да гласуват, Но нищо не се разбра колко от българските граждани населяващи и живеещи в Македония, които да са проявили интерес и са се интересували от България и изборите в нея за да гласуват ..??!

    Коментиран от #17

  • 16 Спас безделника

    13 0 Отговор

    До коментар #9 от "Шумадийски северномарсианец":

    Нищо не се мрази толкова много, колкото предателството. Предателство към род и народ се наказва сотлъчване, т.е. с асимилация и у ищожебие от други етноси. С комичната РСМ е свършено.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 БЮРМ/FYROM

    10 1 Отговор
    Измислената "държава" няма място в Европейския съюз. ВЕТО докрай. Промити мозъци. Кресливи и злобни, руско-сръбски мекерета. Крадци на история, език и култура. БЮРМаджии-безродници.

    Коментиран от #20

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 ИМПЕРИАЛИСТ

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "БЮРМ/FYROM":

    Caми cмe cи винoвни
    1. Миниcтърът нa прocвeщeниeтo в Бългaрия 1881 – 1882, историкът специалист по Българска история прoф. Ирeчeк, e aвcтoунгaрcки шпиoнин oт вoeннoтo рзузнaвaнe...
    2. прoф. Вacил Злaтaрcки, кoрифeят нa Бългaрcкaтa Иcтoрия, e рeктoр нa CУ и същевременно руcки aгeнт...Видeн "визaнтoлoг", въпрeки, чe тaкaвa държaвa Визaнтия никoгa нe e cъщecтвувaлa...
    3. Бeшeвлиeв, eдин oт cъздaтeлитe нa "ПРAБЪЛГAРCКAТA OРДA НA ХAН ACПAРУХ" e пък видeн гъркoфил...
    4. .....чeт нямaт прoдaжницитe!
    OФИЦИAЛНAТA бългaрcкa иcтoрия e пълнa фaнтacмaгoрия cътвoрeнa oт чужди aгeнти и бългaри-прoдaжници. Имeннo пo тaзи причинa ca възмoжни вcякaкви мaнипулaции c нeя, eдни вчeрa, други днec....
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове