Last news in Fakti

11 Май, 2021 18:42 2 806 50

Вигенин: Дойде краят на ГЕРБ

  • кристиан вигенин

Основната задача на служебния кабинет е провеждането на изборите, но не само. Той е ограничен от това, че няма Народно събрание, възможностите му са по-малки, но си е пълноценен кабинет

Вигенин: Дойде краят на ГЕРБ - 1
Снимка: БГНЕС

Представеният днес от президента служебен кабинет е много силен, професионално-експертен, с много широко политическо ветрило. Всеки един от хората в този кабинет има солидно образование. Определено президентът създава респект с кабинета, който предложи. Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ Кристиан Вигенин от БСП.

В него виждаме хора, които са свързани и с лявото, и с дясното – много прилича на един кабинет, който би могъл да се създаде в 45-то Народно събрание. Може би е и напомняне към партиите, че предстоят нови избори и след тях трябва да се направи много по-сериозен опит за съставяне на правителство, добави той.

Основната задача на служебния кабинет е провеждането на изборите, но не само. Той е ограничен от това, че няма Народно събрание, възможностите му са по-малки, но си е пълноценен кабинет. Трябва веднага да се ангажира с мерки по отношение на здравната криза, с финансовите проблеми, които започват да излизат на повърхността, да започне един преглед на проблемите, които възникват около управлението на ГЕРБ. Новите екипи, влизайки в министерствата, са в състояние да предоставят цялата информация по отделни въпроси – като например за съмнителни сделки. Ще бъде много интересно да получим например пълната информация за строителството на пътищата. Същото нещо стои във всяко едно от министерствата. Очакванията ни са да извадят тази информация. Ревизията не може да се изчерпа само с едно телевизионно шоу, информацията трябва да се насочи където трябва. Но правителството не бива да се фокусира само с тази ревизия, защото след изборите ще има нова комисия и ново правителство, което ще може да направи ревизия на управлението за 10 години назад, заяви Вигенин.

Той отбеляза, че му е трудно да каже на кого от бизнесмените Светослав Илчовски и Иван Ангелов, които бяха изслушани в комисията за ревизия на досегашната власт, може да вярва. В един момент като че ли беше изпуснат фокусът на тази комисия. Останахме с впечатление, че се прави ревизия на двама-трима бизнесмени. Главата на "октопода" се нарича Бойко Борисов, а неговото име изчезна. Тези двама човека са едни от малките разклонения на този модел. Всичко, което излезе, трябва да бъде предоставено на главния прокурор, а друг е въпросът дали той ще навлезе в дълбочина. Истински разследвания ще има едва когато има нов главен прокурор. Аз не вярвам, че ще има истинско разследване, защото много от нещата излязоха още миналата година – кюлчетата, Мата Хари. Нима не можеше да се направи разследване? Това са просто едни малки парченца от пъзела. Общата задача на служебния кабинет и на това, което идва след това, е този пъзел да бъде разглобен и този модел да бъде отстранен, за да живеем в демократична и правова държава, посочи социалистът.

През последните години не бяхме демократична държава, а държава, управлявана от един човек. Слава Богу, дойде краят на тази грозна картина. Мисля, че дойде и краят на ГЕРБ. В новия парламент те ще бъдат още по-изолирани, подчерта Кристиан Вигенин.

Той уточни, че в БСП са били информирани предварително, че Янаки Стоилов ще е министър на правосъдието в служебното правителство и "червените" са утвърдили избора му. Разглеждаме това като ясен сигнал, че ние стоим зад президента, имаме добра комуникация с него и опитите да се вбие клин между нас са безпочвени, каза още Вигенин.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 34 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Експерт

    24 32 Отговор
    То и вашият.

    Коментиран от #46

  • 2 ЧОБАН

    23 29 Отговор
    ЩОТО НА БСП Е МНОГО ДАЛЕЧЕ ,АДЕ БЕ
  • 3 БОЛШЕВИК

    51 18 Отговор
    Края ще дойде когато видим мутрите от ГЕРБ в затворите и пълна конфискация на имуществата, парите и златата им, също така и на тия крезове от ДПС и Доган.
  • 4 Така е

    9 32 Отговор
    Вигенин. А шефката на пресцентъра на това суперпранвителство била написала текста на "Ще ти скъсам гъ...за", която Сл. Тр. изпя преди време. Т.е. Вигенин от въпросния текст ли вади заключение, че идва края на ГЕРБ?
  • 5 Сделано в СССР

    17 27 Отговор
    Идва края на БКП-КПСС = БСП+ДПС+ГЕРБ-СДС-АБВ + няколко "патриотични" патерици - ВМРО, Атака, Възраждане 1 и 2 ... Дотук беше московсия цирк на кремълските бандити
  • 6 Оги

    14 21 Отговор
    А, дано, ама на дали!!!!
  • 7 Смръфиета

    30 8 Отговор
    Докато не си окончателно разпорил трътката на гербаджийския щраус да видиш какви скъпоценности и пачки има все още в чекмеджето, и преди да си го оставил да се сплува в упозиция докато не стигне до размерите на това, което на село наричат запартък, не можеш да кажеш, че е дощъл краят на щрауса, защото той е в стаята, вони и се разлага и не е изчезнал.
  • 8 Майна

    21 19 Отговор
    Чест им прави на БСП , ЧЕ ИСКАХА РЕВИЗИЯ НА БЮДЖЕТА, МОЖЕХА ДА ПРИНУДЯТ ПРАВИТЕЛСТВОТО В ОСТАВКА ДА ГО НАПРАВИ....СЛАВИ , НЕ ГО ПОДКРЕПИ!ЧЕСТ ИМ ПРАВИ, ЧЕ ИСКАШЕ ДА ПОМОГНЕ НА ПЕНСИОНЕРИТЕ....ОНОВА ,ПРЕДСЕДАТЕЛКАТА ИВА НЕ ГО ДОПУСНА...
  • 9 Да,бе

    22 9 Отговор
    Дойде,ама друг път.Това не е края на герб,това е предсмъртни гърчове на умиращо нещо и то умиращо от глад за пари и власт и неистова омраза към всичко читаво и мислещо.
  • 10 Ц, не е баш така

    16 19 Отговор
    Единственото сигурно е, че комунистите си отивате.
  • 11 Другар

    8 14 Отговор
    Ядрения отпадъм от АЕЦ Козлодуй да си го взимат от СССР,нищо,че е модерен и с меки китки.
  • 12 Пешо

    24 12 Отговор
    Дойде НАЧАЛОТО. на края на ГЕРБ !!! Краят не е дошъл- зависи от това дали има гражданско общество в тая държава!!!! Диктаторските режими трудно си отиват!!!
  • 13 Другия с коня

    18 28 Отговор
    Краят на една партия се определя от вота на.Суверена...На последните Избори ГЕРБ е Първа политическа сила ,а края на БСП се вижда като партия изхвърлена на Бунището на Историята...дрОгарю Вигенин.....

    Коментиран от #44

  • 14 мунчо

    5 7 Отговор
    Вие се побратимявайте с тях по - главен прокурор, ВСС и др. от този род па чакайте Червената армия.
  • 15 АУУУУУ

    17 11 Отговор
    Aaaaa `Ще видим Жан Виденов колко гласа ще ви открадне ..... На следващите избори да не се борите с ВМРО за влизане в Парламента. НАРОДА Е КАЗАЛ ... Не казвай ХОП преди да си скочил !.......;-)))))))))))
  • 16 Тома неверни

    16 5 Отговор
    Взеха ли му джипката бе?
  • 17 Вигенин е русофоб

    8 14 Отговор
    Зъбеше се на Крим.бсп са предателски шматки,роби на статуквото,еднозначни с герб и дпс.Страхливи мишки.Дано Жан ги изчегърта тия нищожества!
  • 18 Влагалин

    9 14 Отговор
    ти перко ли си или това ти е по рождение. Защо не се скриете, вие комунягите сте долни и крадливи. Попитай професор Гепев как за две години като бяхте в управлението окрадохте БГ, направо я оглозгате, как пенсията стана 2$,как 1$ в края на 1994гд бе 50лв и как в началото на 1997гд народа като ва изджъгърка 1$ бе вече 3000лв
  • 19 В допълнение

    8 12 Отговор
    А бе вигенчо с тия меки китки къде си тръгнал да се набутваш.Скоро може да излезе и видео от твоята спалня с еди кой си.На мушката си.
  • 20 ПЕНКО

    6 11 Отговор
    ВСЕКИ ВТОРИ ОТ НАС Е ВАГИНИН , А ДРУГИТЕ СА - ОТ ДРУГИЯ ОТВОР ---ВКЛЮЧИТЕЛНО И ТОЗИ !!!!!!!!!!!!! СПОРЕД ВСИЧКИ КАТО МЕН Е ДОШЪЛ КРАЯТ НА БУРЖОАЗНАТА МАФИОТСКА ПАРТИЙКА -БееСиПи !!!!!!!!!!!!!
  • 21 SAAB

    4 0 Отговор
    Още НЕ.......не съм чул Шопен ! :)
  • 22 83010

    20 6 Отговор
    Сбогом Боко Рекетьоров свърши се, разкара се един отвратителен и на гледане и на слушане лъжлив и крадлив човечец! Борисов никога повече да няма възможност да се докопва до власт, защото ще съсипе България!
  • 23 ММ586

    8 9 Отговор
    Г-н Вигенин! Имате министър! От много време не се е случило. Ама много бързо слагате розовите очила. От вас нищо независи!
  • 24 ДОЛУ ГРОБ!

    14 11 Отговор
    НИКОГА ПОВЕЧЕ НАГЛЕЦИТЕ ОТ ГРОБ, КОИТО ЗАГРОБИХА МАЙКА БЪЛГАРИЯ!
  • 25 Протестърът.

    7 6 Отговор
    Вигений има да се чудиш след изборите.
  • 26 оня с коня

    6 8 Отговор
    Известно ли му е на Вигенин КОЛКО КРАИЩА идмаха на ГЕРБ за 10-11 години Управление ,след което ЗАКОНОМЕРНО следваше НОВО НАЧАЛО?той обаче се е вторачил в последния,т.е. Изтичане на Мандата.И така:Заявява Вигенин,че ИСТИНСКО РАЗСЛЕДВАНЕ на Нарушенията и Прегрешенията на ГЕРБ ще има,когато има Нов Прокурор.По тая логика излиза,че Мая е правиля НЕистинско разследване с Нейната Комисия,т.е. "Фалшиво разследване.И да помислим малко:ИМА ЛИ Мая Капацитет на Ревизор,ама не на Обикновен,а на СУПЕР -Ревизор,защото нещата за разследване са сътворени от НАЙ-ДОБРИТЕ и изявени Счетоводители, Икономисти и Прависти?!И се хвали накрая Вигенин,че БСП са "Утвърдили" Янаки Стоилов за Министър,сякаш Радев ги е питал.Според Вигенин обаче самото РАЗРЕШЕНИЕ ЗА НАЗНАЧЕНИЕ назначаване на Я.Стоилов имало символ. значение,че "Ние" /БСП стоим зад Радев.Ама НЕ СТЕ "ВИЕ", а "Той"/Янаки/,който е ВЪРЛ ПРОТИВНИК на Нинова от лагера на Миков и изобщо не се нуждае от Разрешението ви,след като се е договорил с Радев Директно!
  • 27 КОМУНИЗМА ПО ОПАСЕН ОТ КОВИД19

    10 3 Отговор
    Скоро ще си скъсате партийните билети.
  • 28 БСП и ДПС КОАЛИЦИЯТА

    8 5 Отговор
    МНОГО Е ПРЕСТИЖНО ДА СИ ПОЛИТИЧЕСКИ ТРУП ЯВНО ВИГЕНЧО.
  • 29 654321

    3 4 Отговор
    Cвъшихмe убaa рaбoтa, ce пoхвaлили брaтя eдин друг, кaтo ce пoдпили якo cлeд пoгрeбeниeтo нa тaтя cи. Нe ни нaкaзвaй пaк, Гocпoди, пaзи Бългaрия! Прocти им, тe нe знaят кaквo гoвoрят и вършaт!
  • 30 Сър Пичук

    8 4 Отговор
    Защо ревизия само на последните 10г?
    Нека се направи за последните 30г.
    Да се види колко милиарда изчезнаха със заменките на Тройната коалиция, да се разследваа гьола Белене за 4 милиарда, да се види къде потънаха още 4 милиарда от енергетиката, да се види срещу какво Делян Пеевски беше назначен за шеф на ДАНС.
    Има интересни неща и около създаването на мутренския модел, който роди Борисов. Да се разследват и първите милиони на олигарсите.
    Хайде да не скромничи толкова този другар.
  • 31 Хмм

    9 6 Отговор
    А Резидента ще го разследват ли?
    Например, срещу какво е назначавал посланици, уреждани от Бобокови? Намирисва на търговия с влияние, а и не само.
  • 32 !!!?

    4 4 Отговор
    "Дойде краят на ГЕРБ"...ама не личи радост !!!?
  • 33 Димо Цонев

    4 0 Отговор
    Те много партии изчезват ,но корумпираните политици оставате ,не допускате свестни хора до управлението на БЪЛГАРИЯ!
  • 34 ГОЦЕ

    2 1 Отговор
    ДОЙДЕ КРАЯТ НА БСП
  • 35 герб дпс бсп

    1 1 Отговор
    Всички се надпреварват да бълват глупости - краят на ГЕРБ бъобще не е дошъл. Той ще дойде тогава, когато се реформира съдебната система и доказателствата за далавери и кражби няма да се замитат.
    Съмнявам се това да стане - ще има дела срещу всички "играчи". Ще ревнат в един глас - диктатура, демокрацията къде е, ...

    Коментиран от #45

  • 36 ХХХУУУЙЙЙ

    3 2 Отговор
    ВАГИНА,А ВАШИЯТ КРАЙ Е ДОШЪЛ ОТДАВНА БЕ ТЕРОРИСТИ И УБИЙЦИ.....
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Бай Пешо

    3 2 Отговор
    Ще ти се да дойде краят на ГЕРБ, ама май иде краят на БСП!
  • 39 жана

    2 2 Отговор
    ВАГИНА,НЕ СМЕНЯВАЙ ПОЛА...ПРОСТО СИ ОСТАНИ ВАГИНА И СТОЙ ПОД ПОЛАТА НА КРАВАРКАТА ОТ КРУШОВИЦА.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Република

    1 5 Отговор
    БСП е пътник.
  • 42 случва се

    2 3 Отговор
    Гледах скоро как група хиени победиха жираф. Най-напред една хиена започна да хапе жирафа по краката.Отнесе доста ритници. Но тогава дойде още една и още, и още.Хапеха жирафа, той се отбранява е, но се препъва някак и си подгъна единия крак, строполи се и въпреки усилията , не успя да стане. Хиените го разкъсаха жив, зъбиха се помежду си, спазваха някаква йерархия , но в един момент бяха прогонени от два лъва, които довършиха горкото жшвотно и си присвоиха победата. Та - когато си дребен и зъл, а искаш да победиш силен и достоен опонент, има един начин да го направиш. Просто трябва да събереш още много други дребни и зли същества и планът ще бъде осъществен, макар и недостойно, и непочтено .
    А хиени дал Бог. Достойните са на изчезване.
  • 43 big

    3 1 Отговор
    Много ми се иска да вярвам, но все още не мога! ГЕРБ са се окопали във властта на всички нива и в правосъдната система. Те ще саботират служебното правителство и ако се създаде редовно такова по-късно. Схемите за кражба на власт, не са ги измислили те, но ги доведоха до съвършенство + наглост, безочие и безнаказаност!
  • 44 ромлянина

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "Другия с коня":

    Ааа суеверни сме бе батеее, как да не сме суеверни! Ся шъ видиш ако Винету не ни даде на следващите избори петдесете лева колко сме суеверни! И идин тъквоз кат на самолетаджиите искаме...търенажор де ама за машините за галасуването да се учим как да натискаме копчалята за да ви изберем пак. Че тез цифри и букве дет излизат на машината не ги разбираме, все пак не са арийски и ние хиндоивропеидните арийци ич не ги вдяваме!
  • 45 КуКу Къш

    1 2 Отговор

    До коментар #35 от "герб дпс бсп":

    Доста хора и от т.нар. партии на протеста ще имат проблеми с правосъдието ако съдебната система е наистина независима, безпристрастна и работеща.
  • 46 Политанализатор

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Експерт":

    С включването на Жан Виденов отново в политиката, БСП ще получи най- много 4 % !! Щото Виденов ще " дръпне" значителна част от и без това оределият електорат на БСП и тяще се маргинализира!! Следва - закриване!!
  • 47 незнайко

    0 0 Отговор
    Много ми е противен Кристиан Вигенин ! Това човече мисли само за власт !!!

    Коментиран от #49

  • 48 аз съм Веска

    0 0 Отговор
    А ВАГИН , НЕ СИ ПРАВ.
    СЛОЖИ ТАМ И ВСИЧКИ ДРУГИ ПАРТИИ .
    НАЙ МИ Е КЕФ , ЧЕ ЩЕ НАПРАВЯТ НИЩОЖНИ ДОГОВОРИТЕ С ВАШЕ УЧАСТИЕ .
    ЛА ЛА ЛА ЛА ЛА .ДА ЖИВЕЙ ТРУДА ...
    АМА ДРУГ ДА СЕ ТРУДИ ....
  • 49 философ

    0 0 Отговор

    До коментар #47 от "незнайко":

    При жените вагината е анатомичен орган, докато при мъжете е вид характер.
  • 50 Гената

    0 0 Отговор
    Защо все Кастета ви е в устата, нима няма още хиляда други прокурори у нас ? Всеки от тях може да се самосезира без да бръсне Гешев и да прати Боко при Бай Ставри. Компромати има като слънце, какво чакат, да го снимат онлайн как яде живи хора ли ?! Като президента на Уганда, Иди Амин Дада !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове