Last news in Fakti

15 Май, 2021 16:54 8 967 52

Волгин: Хора, били на хранилка при ГЕРБ, сега са първи борци срещу „тоталитаризма на ГЕРБ“

  • петър волгин-
  • герб-
  • корупция

Журналистът с коментар за политическата ситуация у нас

Волгин: Хора, били на хранилка при ГЕРБ, сега са първи борци срещу „тоталитаризма на ГЕРБ“ - 1
Снимка: Архив

Не би трябвало да очакваме от служебното правителство да върши чудеса. Също така е добре да помним, че назначеният от президента кабинет не е разследващ, нито наказателен орган. Но със сигурност настоящото правителство е в състояние да покаже честно моментното състояние на държавата, както и практиките в отделните министерства, които не се вписват в понятията професионализъм и почтеност. Това коментира Петър Волгин по БНР.

"Ако това наистина стане, ние ще имаме основание отново да повярваме в държавата, която сега наблюдаваме с огромно подозрение. И, не, разкриването на порочните действия, както и отстраняването на компрометирани кадри, не е реваншизъм. Това е най-логичното връщане към нормалността. Защото, извинете, ама твърде ненормално ми изглежда някакви девойки с дънкови якенца и поглед, от който отсъства каквато и да било мисъл, да заемат важни административни постове", каза още той.
"Сигурен съм, че отсега нататък ще слушаме много за неадекватните действия на предишните управляващи. Също така постоянно ще виждаме хора, заемали ключови позиции при предишното управляние, за които най-логичният въпрос ще бъде: „Как е възможно на този/тази да бъдат поверени такива отговорни функции?“ Само че, знаете ли, когато критикуваме действията на ГЕРБ през всичките години, когато управляваха, е хубаво да не забравяме как беше създадена тази структура и кой ваеше имиджа ѝ на партия, която е изтъкана от евроатлантизъм и най-добре ще ни опази от комунистите. Защото ГЕРБ, както и Бойко Борисов не се появиха от нищото, не са резултат от някакво спонтанно народно недоволство.Това е специален проект, създаден и направляван, поне в началото, от могъщи неправителствени организации", допълни Волгин.

"Най-общо можем да кажем, че доскорошният български премиер е рожба на усилията на хора, които много държат да определят себе си като „културен и цивилизационно напредничав елит“. Тези лица имат самочувствието да ни учат как да живеем, да ни казват как да се държим, ако искаме да станем част от съвършения евроатлантически свят. Огромни усилия положиха фондации като „Глобална България“, медийни кръгове като „Капитал“, „интелектуални гурута“ като Иван Кръстев, за да превърнат Бойко Борисов в народен герой. Съвети му даваха, министри му назначаваха и си въобразяваха, че той ще им бъде вечно благодарен и вечно ще защитава интересите им. Най-вече финансовите, разбира се", обясни той.

"Само че лидерът на ГЕРБ твърде скоро се еманципира от менторите си и реши, че му е по-изгодно да си играе с техните икономически противници. И тогава въпроснит „интелектуален елит“ спря да славослови Борисов и започна да го обвинява, че бил автократ, потъпквал законите и, ето го и най-страшния упрек: защитавал интересите на Русия. Изобщо много любопитна еволюция извървя целокупният „умнокрасивитет“ по отношение на Бойко Борисов. Първо го величаеха, после се въргаляха по жълтите павета в истеричен опит да го върнат във властта, след като за малко беше изпаднал от нея през лятото на 2013 г., а накрая го обявиха за илитерат и мафиот. Бих могъл да кажа, че подобни полярни оценки говорят за тежки психически проблеми на даващите ги, обаче няма да кажа това, за да не ми се обидят умните и красивите", коментира журналистът.

"Никога не бих казал, че хранениците на чуждите фондации имат психически проблеми, но и никога няма да престана да им припомням колко обичаха Борисов и как го развяваха като знаме в „борбата срещу комунизма“. И казвам това не защото съм злопаметен, а защото фактите трябва да се уважават. Освен това никак не харесвам активни борци. Особено не харесвам активни борци срещу паднала вече власт. А забелязвам, че бройката им все повече се увеличава с всеки изминал ден. Хора, които до вчера са били на хранилка при ГЕРБ, сега се изкарват първи борци срещу „тоталитаризма на ГЕРБ“. Не е красиво това. Не го правете. Или поне малко по-елегантно го правете. Да не бие много на очи", допълни още Петър Волгин.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 103 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Иван

    58 1 Отговор
    Историята се повтаря като фарс!

    Коментиран от #28

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Последния Софиянец

    58 7 Отговор
    Поздравления за нашия съратник от Протеста Тодор Стоянов назначен за министър от Румен Радев.Само той в министерството оказваше съпротива на Хунтата.Напълно заслужи поста.

    Коментиран от #18

  • 7 Финансова криза

    94 13 Отговор
    Боко тиквата каза че е платил за машините 50 милиона лева чиста пара ,което излезна че е неистина и машините все още не са купени. Боко тиквата е патологичен лъжец и криминално проявен тип.
  • 8 От първи

    50 7 Отговор
    комунисти кацнаха в ГЕРБ , сега пак народна сладка хранилка дирят ! Смрад безподобна
  • 9 Българка

    81 8 Отговор
    Нека не се заблуждаваме, че Борисов е паднал от власт и сега всички са срещу него. Да, Борисов вече не управлява ОФИЦИАЛНО, но големите медии му сервилничат и му дават непрекъсната трибуна. Бойковчета са вкопани във всички държавни и общински институции. Правораздавателните и силовите институции са в ръцете на сиви кардинали под диригентска палка на Гешев, Цацаров, Борисов, Пеевски и Доган. Има много боклук за чистене, закони за ремонтиране
  • 10 Политолог

    14 64 Отговор
    Волгин, ти на най-голямата хранилка в БНРадио. Заплата и хонорари взимаш от нашите данъци. Аа много добре знам, колко ти е реалното работно време на ден-няма 2 часа !
    Всички,които сега ги уволняват-разчистват твоите господари работеха по 8 часа на ден, за разлика от теб

    Коментиран от #20

  • 11 Финансова криза

    67 3 Отговор
    Имаме 400 000 души чиновническата партия.
  • 12 жжжжжж

    12 22 Отговор
    петьо , а нещо за журналистите от бнр дето ходят на събития от фондации и получават едни пари? а нещо за балтов и конкурса? кой го допусна?
  • 13 Сергей Димов

    16 40 Отговор
    ТОВА Е БЪЛГАРИНА ,РУСКИЯТ РОБ,ОЩЕ НЕМОЖЕ ДА СЕ ОТЪРСИ ОТ РУСКОТО РОБСТВО!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Финансова криза

    55 6 Отговор
    На първо време Стефан Янев трябва да освободи 40 000 чиновници и да ги пренасочи към бюрата по труда .

    Коментиран от #27

  • 16 Демократ

    45 4 Отговор
    Герберският комунист - наи лошият тип комунист
    Примери - биков , сачева и много други знаини и незнаини борци против - герб сега пьрви гербери

    Коментиран от #47

  • 17 Финансова криза

    44 3 Отговор
    България влиза в дългова спирала водовъртеж след вземането на поредния заем от бб следва финансова криза с летален изход и колапс постоянни паник атаки . 50 милиарда лева външен дълг има да ги връщаме към близките 50 години тоест до 2071 година май месец ,наследство от Боко тиквата.

    Коментиран от #41, #44

  • 18 а хааа

    11 10 Отговор

    До коментар #6 от "Последния Софиянец":

    Я да не е дошъл 9септември 44г. и аз да не съм разбрал.

    Коментиран от #49

  • 19 .......

    20 2 Отговор
    БНТ +20МИЛИОНА ЛЕВА ОТ КЮЛЧЕБЕКЪМ.
    БНР С НАМАЛЕН БЮДЖЕТ ОТ КЮЛЧЕБЕКЪМ
  • 20 Не си разбрал

    34 2 Отговор

    До коментар #10 от "Политолог":

    Ало бе, работата на журналиста не само двата часа в ефир. Толкова ли не ти идва на ум, че за да си в ефира за толкова време, преди това правиш проучване, да четеш, правиш срещи, събираш мнения, каниш гости и се подготвяш за тях с актуални въпроси и т.н. Не съм журналист, но си представям какво трябва да се свърши за да застанеш пред микрофона и да си адекватен, какъвто е Волгин.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Прав е Волгин

    27 2 Отговор
    В северна Бг нагли чиновници хора на вмро и герп говорят на всеослушание, че имат уговорка със Слави Трифонов да не ги бута и че ще си останат на постовете... . Аз вярвам че Слави не знае за това. Тея са същите директори и подобни мутри който помагаха на крадливата коалиция-мвро-греп да грабят... Скоро пак ще се бунтуваме и протестираме!
  • 23 Бай Станчо

    6 32 Отговор
    ГЕРБ пак ще е първата сила на изборите. Не вярвате? Ще видите.

    Коментиран от #42

  • 24 гост

    9 1 Отговор
    Подмазвач да си. Едни и същи от 70 години. Пример, катето евро, синчето й сашко, ервестина слабакова и слабаков и баща му слабаков и зашитници на рода каракачанката. Всички сте роднини. С изключения.. На юристи, доктори... Те остаряха. Вдовици са. Яжте и пийте за здраве на честните хора, че я виж някой кантк от гардероба ви паднал и сте отишли при бай ви Живков.
  • 25 Анонимен

    3 2 Отговор
    Както казват... И кво като дойде. Аз, ние, няма да сме добре вече...
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 по-скоро

    9 0 Отговор

    До коментар #15 от "Финансова криза":

    към брането на портокали и маслини в други южноевропейски държави, каквато беше съдбата на българите последните десетилетия.
  • 28 Проблемът

    7 0 Отговор

    До коментар #4 от "Иван":

    с външно финансираните медии и НПО-та трябва да се реши приоритетно иначе ще има рецидиви.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Перо

    9 1 Отговор
    Има много истини в статията на Волгин,само дето още не е разбрал,че зад много НПО-та се прикриват ПО-та /правителствени организации,от чужбина/. СКО Служебното правителство не направи пълно прочистване от криминалния,мутренски режим,в първите седмици,после ще последват саботажи,скандали,компромати и т.н. Например МВнР са със запазен 100% състав от калинки и ще започнат всевъзможни “пречки” за гласоподавателите в чужбина: откази на приемащата страна,лимитиране на урните,проблеми с машините и с мутренските комисии от чиновници на тиквата в посолствата и т.н.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Оги

    2 0 Отговор
    Това е характерно за българската народопсихология!

    Коментиран от #38

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Иво

    1 0 Отговор
    Нима при посткомунизма не неше така!!!!
  • 37 ГЕРБ

    2 5 Отговор
    Като дойдете пак на протест , ако не може да четете , гледайте къде има нарисувани мъж и жена . Там се пикае , не на улицата , като у ваше село
  • 38 Перо

    4 0 Отговор

    До коментар #33 от "Оги":

    Това е съобразено с българските условия,създавани през последните години. Не може престъпници да бъдат оставени на работа,защото не се знае,кой,какво ще каже! Пълно прочистване и политика на това правителство за интелектуално развитие на общество за което политиците да са без значение!
  • 39 Мимч

    5 0 Отговор
    Защо да не го правят.Нека да го правят,за да види бай Бойко ,с какви спецове,хрантутници се е обградил....
  • 40 МУТРО КЛЕПАР

    5 1 Отговор
    самата мутра бойко е бил пръв комунист А СЕГА Е ПЪРВА ПОДЛОГА НА САЩ !
  • 41 Нямам срам пред вас

    2 3 Отговор

    До коментар #17 от "Финансова криза":

    Каква криза какви пет лева България се работи яко яко. Само при нас се работи другите затворени ... Оня дългия ще доведе България до криза ...

    Коментиран от #43

  • 42 Чичолина

    3 0 Отговор

    До коментар #23 от "Бай Станчо":

    Ще е разбира се,как няма да е!Докато не подменят цялата държавна и общинска администрация така ще е!Нали тия хрантутници ще си пазят тлъстите заплатки!
  • 43 Это жизнь

    0 0 Отговор

    До коментар #41 от "Нямам срам пред вас":

    Говориш неистини.

    Коментиран от #45

  • 44 Финансова криза

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "Финансова криза":

    И повишаване на данъци и такси и акцизите иддс на двойна база.
  • 45 Нямам срам пред вас

    2 2 Отговор

    До коментар #43 от "Это жизнь":

    На руснаците не им харесва истината
  • 46 Ех Петре

    0 0 Отговор
    А тези на хранилката на божков и василев Но това ще ви излезе през г*за
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Анджело

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "а хааа":

    Скоро ..не се отчайвай. Боко в Белене
  • 50 Моряка

    1 0 Отговор
    Бъркаш братко-не са комунисти,а тъмносини болшевики по форма и крадливи калинки по съдържание.
  • 51 Onq s konq

    2 0 Отговор
    Тоа Волгин е ниграмотен комонис. Бойко обичам та завинаги

    Коментиран от #52

  • 52 Поли от Симитли

    0 0 Отговор

    До коментар #51 от "Onq s konq":

    Само аз имам право да обичам бОЙКО!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове