Last news in Fakti

18 Май, 2021 13:15 9 392 96

Скандално! МВР изпрати НАП срещу бития журналист Димитър Кенаров

  • димитър кенаров-
  • мвр-
  • полицейско насилие-
  • аеж - българия

Асоциацията на европейските журналисти настоява служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков да започне спешни разследвания

Скандално! МВР изпрати НАП срещу бития журналист Димитър Кенаров - 1
Димитър Кенаров; Кадър: bTV

След като миналата година наби и задържа Димитър Кенаров, преди няколко седмици Министерството на вътрешните работи е поискало Националната агенция по приходите да направи и проверка на журналиста – поводът е делото, което той води срещу незаконния си арест. Това съобщи Асоциацията на българските журналисти - България.

На 22 април МВР е поискало от съда да изиска справка от Националната агенция за приходите дали са внасяни “съответните данъци, здравни и социални осигуровки” от Димитър Кенаров и дали членува в Съюза на българските журналисти. Последното ни отвежда към други времена, в които членството в една-единствена организация е имало характер на легитимация за професията, пишат от АЕЖ.

АЕЖ припомня, че Димитър Кенаров е журналист с публикации в някои от най-авторитетните световни издания, получил множество отличия и стипендии. Той е член на Асоциацията на европейските журналисти от 2012 година и е бил част от управителния съвет на организацията.

“Обстоятелствата какви данъци и социални осигуровки е заплащал Димитър Кенаров няма как да помогнат на съда да разбере дали задържането му е било законно или не. След като събирането на такава информация не преследва легитимна цел, очевидно МВР търси друг ефект – сплашване” обясни адвокатът на Кенаров Стоян Мадин. Той заяви, че това е още един пример за това как МВР целенасочено нарушава правата на журналиста.

Асоциацията на европейските журналисти намира за скандално поведението на Министерството на вътрешните работи и настоява служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков да предприеме спешни действия.

"На първо място, настояваме Рашков да разпореди оттеглянето на искането от 22 април т. г. за проверка от НАП срещу Димитър Кенаров, тъй като такава проверка е напълно излишна за предмета на делото и би била пример за използване на държавна институция за репресия към гражданин, дръзнал да търси правата си. Това е класически похват използван за постигане на т.нар. “смразяващ ефект” над журналисти, които си търсят правата срещу държавен произвол", казват от АЕЖ в своята позиция.

"На второ място, настояваме Рашков да нареди възобновяване на вътрешната проверка по случая, включително и да се провери добросъвестността на служителите, извършили първоначалната проверка, която приключи със скандални заключения за липса на нарушения", настояват още.

"АЕЖ обжалва отказа на МВР да предостави информация по случая. Рашков има правомощията да ни предостави тази информация и да предотврати очертаващата се загуба на МВР в съда, която ще бъде свързана с изплащане на разноски от държавния бюджет.

От АЕЖ намираме за нужно служебният министър да разпореди и нови проверки за всички случаи на полицейско насилие и незаконни задържания по време на антиправителствени протести през лятото и есента на 2020 г., тъй като освен Кенаров, потърпевши бяха и други граждани. Още повече, че освобождаването на Ивайло Иванов беше мотивирано с действията на полицията по време на протестите. Затова питаме, ще признае ли МВР, че по време на протестите е имало употреба на полицейско насилие в неправомерен размер? Полицейското насилие винаги е и резултат от действията и бездействията на конкретни служители, които конкретни началници са прикрили и прикриват. Ето защо настояваме за пълна публичност на проверките по темата.

Припомняме, че нашият колега Димитър Кенаров беше незаконно задържан от полицейски служители, докато отразяваше събитията около бившия партиен дом по време на протеста на 2 срещу 3 септември 2020 г. Докато е под контрола на полицейските служители, Кенаров е удрян многократно, показа съдебно-медицинска експертиза. Журналистът е лишен от право на свободно придвижване в продължение на часове, сложени са му белезници, отказан му е достъп до адвокат и е откаран принудително до 5 РПУ в София", пишат от АЕЖ.

"Ден след протеста главният секретар на МВР Ивайло Иванов се опита да внуши, че Кенаров е бил задържан, защото е извършвал закононарушения: “Това, че си журналист, не означава, че трябва да чупиш, да биеш полицаи, да извършват нарушения или престъпления. Ако някой има карта и преди това метне бомба, ще бъде задържан“. В съдебната зала обаче МВР смени версията си и вече твърди, че Кенаров не е бил арестуван, а е бил “поканен” от дежурния в столичното 5 РПУ в нощта на 2 срещу 3 септември", казват още те.

Следващото заседание по делото срещу задържането на Кенаров е насрочено за 19 май.

През февруари 2021 г. прокурор Юлиан Лефтеров от Софийската градска прокуратура отказа да образува разследване по случая, позовавайки се на показанията на гражданин, обадил се в МВР, за да свидетелства, че е видял по телевизията как Кенаров се е съпротивлявал на полицаите. Заключенията на прокурора се базират изцяло на вътрешната проверка, която Столичната дирекция на вътрешните работи е извършила на… Столичната дирекция на вътрешните работи.

Казусът с Димитър Кенаров е регистриран на платформата на Съвета на Европа, на която се регистрира случаи на нападения над журналисти.

АЕЖ-България ще информира международните си партньори за последните развития по случая и действията на българските власти.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 72 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нап

    100 11 Отговор
    Са за рзстрел$

    Коментиран от #52, #62

  • 2 Псевдоним

    137 5 Отговор
    Това е добра стара българска практика - като те набият и се оплачеш, те донабиват за да спреш да ревеш.
  • 3 Грозни

    137 9 Отговор
    милиционерски номера за всяване на страх и "подчиненост" !

    Коментиран от #22

  • 4 Българка

    112 16 Отговор
    Бойко Рашков надявам се адекватнп ще откликне на апела да се спрат всякакви мутренски приоми и иаздевателства срещу Кенаров и всички останали българи. Надявам се спешна да започне с увол;ненията на шевовете, гади ните в МВР. Трябва прочистване на всички ионституции! СПЕШНО!
  • 5 Последния Софиянец

    94 14 Отговор
    Септември ми пращаха три пъти НАП заради участието ми в Протеста.После ни затвориха и спряха.

    Коментиран от #46

  • 6 Даааа

    58 2 Отговор
    Интересно.
  • 7 Миризлив пор

    20 108 Отговор
    Въпросния "журналист" да отиде на някой протест във някоя по-западнала държава като Германия, Франция, Италия а може и Англия. Да се смеси със най-буйните, да започне да хвърля камъни и димки. После ще го питам след 3-5 години ефективно дали са му нарушили човешките права.

    Коментиран от #13, #19, #23, #25

  • 8 Наблюдател

    78 7 Отговор
    Конкретно трябва да се види кой е издал в МВР тази заповед! Конкретен човек трябва да се търси!!
  • 9 Българка

    64 6 Отговор
    "Зaключeниятa нa прoкурoрa ce бaзирaт изцялo нa вътрeшнaтa прoвeркa, кoятo Cтoличнaтa дирeкция нa вътрeшнитe рaбoти e извършилa нa… Cтoличнaтa дирeкция нa вътрeшнитe рaбoти."
    Всички "проверяващи" СДВР сега да бъдат освободени за препятстване на правосъдието и пречене на истинско разследване. Да бъдат веднага освободени всички мутри с боксове, биячи и бъдат изправени на съд. Да нямат право да работят в сферата на охранителна и разследваща дейност!
  • 10 учуден

    70 5 Отговор
    Аз не мога да разбера, какво значение има дли си е плащал осигуровките за това, че са го набили?!?!
    Бит ли е? Бит е. Това е факт. Той се оплаква от побоя, а не отказано медицинско обслужване, че да има значение дали е осигурен.
  • 11 И НАП

    55 5 Отговор
    акъла им следват и отмъщават ! Пълно безумие !
  • 12 Реалист

    10 39 Отговор
    Свобода за Миньо, Ветко и Баневи! Мъченици в борбата срещу #хунтата. Незабавно връщане на честни и почтени бизнесмени като Васил Божков и Цветан Василев

    Коментиран от #40

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 леле мале

    63 6 Отговор
    Това правителство работи пети ден само. То толкова фекалии има да разчиства, че наистина му трябват още два мандата, за да си свърши работата. Добрата новина е , че гърбавите схванаха, че има начин това с мандатите да се случи и воят им става все по-бесен. Има още една добра новина - народът порасна , схваща манипулациите и не вярва на лъжите им. Горките герберски тролове - напъни, напъни и накрая произвеждат смях и подигравки.
  • 15 гост

    53 2 Отговор
    МВР да изиска спарка от НАП и за всички ромеи!
  • 16 АМОН

    48 8 Отговор
    ТОВА Е ФОРМА НА РЕКЕТ В НАЙ СЪВРЕМЕННИЯТ И ВИД.

    КАКВО ДА СЕ ПРАВИ КАТО НИ УПРАВЛЯВАХА МУТРИ КАТО БОРИСОВ?!

    БОРИСОВ МАЧКАШЕ БЪЛГАРИТЕ , А ДОГАН РАЗПРЕДЕЛЯШЕ ПОРЦИИТЕ.
    Такава бе схемата!!
    НАДЯВАТ СЕ ТАЗИ СХЕМА ДА СЕ ВЪРНЕ!!
    НЕ на модела БОРИСОВ - ДОГАН - КОРНЕЛА.

    СВОБОДА НА ХОРАТА!!

    Коментиран от #32

  • 17 Малко са го

    14 52 Отговор
    били. А той да не е над закона,че да не му се прави проверка от НАП . Като толкова реве,значи не му е чиста работата. Я по-сериозно с оплакванията.
  • 18 Работодател

    16 40 Отговор
    На мен НАП редовно ми прави проверки! Няма проблем! Не виждам защо всеки един честен български гажданин ще има нещо против НАП!

    Коментиран от #20

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Факт

    38 4 Отговор

    До коментар #18 от "Работодател":

    Щото ти не си протестирал и не съдиш мвр!

    Коментиран от #24, #28

  • 21 Последния Софиянец

    15 18 Отговор
    И на мен ГЕРБ ми правиха проверки и установиха алкохол без бандерол и всякакви такива глупости. Съсипаха ми бизнеса тия мутри

    Коментиран от #51

  • 22 Славчо Трънски

    5 14 Отговор

    До коментар #3 от "Грозни":

    Всичко ще е наред! Само да вземем власта! Нищо няма да плащаш на държавата, а ще и ползваш всичките благинки!:)
  • 23 този журналист

    38 2 Отговор

    До коментар #7 от "Миризлив пор":

    без кавички е завършил Калифорнийски университет – Бъркли и бъди убеден , че е ходил на протести. Освен това отразява актуалните събития в САЩ в Оберли - колеж в Охайо, САЩ. Освен това негови материали са публикувани в реномирани издания като Esquire, The Nation, The Atlantic, Foreign Policy, The International New York Times и The Virginia Quarterly Review. Да не говорим, че сред събитията и проблемите, които отразява, са войната в Ирак, протестите в центъра на Истанбул през лятото на 2013 г. и кризата в Крим и Украйна. Така че, спокойно! На много протести е бил!

    Коментиран от #71

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 давайте

    21 2 Отговор
    Защо така бавно се появяват искания, за оневиняването на хора, които нищо не са направили , а са арестувани само заради тиха забележка към полицаите. Давайте. Няма да стигне времето да бъдат оправдани. Има на опашката много, които твърдят , че са чисти като планинска вода. Пратете всички полицаи в затвора, заради това, че защитаваха политиците и институциите. И ще настъпи най-накрая радост по нашите земи.
  • 27 оня с коня

    9 20 Отговор
    Асоциацията на БЪЛГАРСКИТЕ Журналисти сезира Асоциацията на ЕВРОПЕЙСКИТЕ Журналисти в която членува,че има неприемливи действия от страна на Властите в БГ.Това естествено са Техен Прочит на Нещата,затова и Асоциацията на ЕВРОП. Журналисти се ограничава единствено до Апел съм Бълг. Правителство/служебното/ да извърши Проверка.И тук е "Врътката" на Нашенската Асоциация която твърди,че "МВР праща НАП да погнат Бития по Тяхта Линия.Е да,ама простите в БГне са чак толкова много и почни на всички Българи им е ясно,че НАП и МВР са ОТДЕЛНИ САМОСТОЯТЕЛНИ ЕДИНИЦИ и не може Есната да разпорежда на Другата,т.е. Делото на Журналиста спрямо неправомерни действия на МВР си е Едно,проверката на НАП за Укриване на Данъци си е СЪВСЕМ ОТДЕЛНО.

    Коментиран от #31, #38

  • 28 Работодател

    6 21 Отговор

    До коментар #20 от "Факт":

    Що, да протестирам и да съдя МВР?! На мен бизнеса си ми върви! И съм редовен данакоплатец. НАП винаги са добре дошли!
  • 29 Аха

    16 3 Отговор
    Само така, трябва да има обективно и точно разследване и виновните да понесат последствия(и ако може да е повече от дисциплинарно уволнение). Тепърва много неща ще се разберат и много пушилка ще се вдигне около герберастката хунта!
  • 30 Иван

    25 4 Отговор
    Митко с теб сме ! Незабавен арест за полицейските yроди заповядали побоя над него на 2 септември миналата година! Това са лицата - Христо Терзийски , Ивайло Иванов и менторите им бившата охрана на ВИСаджията Мето Илиенски - Младен Маринов и Бойко Методиев Борисов

    Коментиран от #37

  • 31 Мафиот

    15 1 Отговор

    До коментар #27 от "оня с коня":

    Нали знаеш как са вкарали Лучиано в пандиза и там си е умрял!:) За неплатени данъци!:) Нищо че е бил следствен и подсъдим за повече от 100 убийства!:)
  • 32 Ха ха

    5 5 Отговор

    До коментар #16 от "АМОН":

    Корнелия не беше във властта,но виж Христо Иванов- ДА.Стига си тролил.
  • 33 Перо

    23 4 Отговор
    Човекът беше влачен като парцал по паветата от полицаите,дадоха го по ТВ,а освен това явно си личат белезите по тялото ми от “поканата” на МВР! Разследване и съд на виновните лица и търсене на отговорност от началниците им!
  • 34 само питам за един приятел

    11 12 Отговор
    журналист, нищо лично. ЖУРНАЛИСТИТЕ НЕ ПОДЛЕЖАТ ЛИ НА ДАНЪЧЕН КОНТРОЛА, ПРЕВИЛИГИРОВАНИ ЛИ СА?!

    Коментиран от #58

  • 35 Перо

    23 2 Отговор
    Защо Христо Терзийски още не е подведен под наказателна отговорност?
  • 36 Глей ти

    16 3 Отговор
    Доста белези са му останали от тази покана. Много настоятелна е била.
  • 37 МВР

    4 1 Отговор

    До коментар #30 от "Иван":

    И ние сме с теб!:)
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Бгг

    5 6 Отговор
    Нека да го проверят . Какво толкова ?

    Коментиран от #43

  • 40 Дявола

    1 3 Отговор

    До коментар #12 от "Реалист":

    Да не забравиш Сатанайл!:)
  • 41 Чочо

    3 7 Отговор
    От сега нататък хунтата ще прави каквото си иска за сметка на протестиращите....те бяха просто използвани

    Коментиран от #42

  • 42 Ю.Кортес

    4 17 Отговор

    До коментар #41 от "Чочо":

    Даа,вече нямат думата.Власта я взеха фигуранта и пурата

    Коментиран от #45

  • 43 Либерал

    5 8 Отговор

    До коментар #39 от "Бгг":

    Стига бе!:) Човека е със свободна професия!:) Да не е луд да плаща нещо на държавата!:) Ама, ние трябва да го подкрепим, щото е много честен!:)
  • 44 Бибитко

    18 4 Отговор
    Долу ръцете на репресивния апарат от всички честни и справедливи хора, който 12 години бе на подчинение на Бойко Методиев Борисов! Именно благодарение на този зловещ и безскрупулен апарат той стана абсолютен диктатор в условията на уж парламентарна демокрация! Разчистването на мутрите, вкопали се във властта, трябва да продължи, докато на улицата на демокрацията най-после изгрее приветливо и усмихнато слънце!

    Коментиран от #56

  • 45 Историк

    5 6 Отговор

    До коментар #42 от "Ю.Кортес":

    Нали за това се борихте!:) Да ви е честито!:)
  • 46 ЖОРО ГОЦЕВ

    7 8 Отговор

    До коментар #5 от "Последния Софиянец":

    Къде се намира фалиралия ти ресторант, ако си имал някога? ЕХ МЕЧТИ, МЕЧТИ МЕЧТИ, НЕ ОСЪЩЕСТВЕНИ!
  • 47 Чочо

    5 15 Отговор
    На протестиращите да име честита новата хунта.Сега,ако са гъкнали,този път полицията ще бие.
  • 48 Гост

    13 3 Отговор
    Няма ли още някой да изока що отлетяха шефа на НАП и гл. секретар на МВР?!
  • 49 Това е новата власт

    2 12 Отговор
    Значи не е плащал данъци. И сега си мълчи за данъците. Защо? Ако беше обикновен човек от народа щяха да го разпънат.

    Коментиран от #50

  • 50 Гост

    13 2 Отговор

    До коментар #49 от "Това е новата власт":

    Ти как разбра, че "не е плащал" данъци? Като гледа небето или от НАП има официален ревизионен акт!? Дори да не е плащал - това основателна причина ли е да го пребият в полицията?

    Коментиран от #55

  • 51 Съдия

    1 10 Отговор

    До коментар #21 от "Последния Софиянец":

    След като си престъпник...! Какво очакваш?!:)
  • 52 ТтТ

    4 11 Отговор

    До коментар #1 от "Нап":

    Божков ги е пратил, умнико!
  • 53 Професора

    14 2 Отговор
    Важното е, че вчера амебата секретар на МВР каза, че си тръгва от МВР с високо вдигната глава!

    Коментиран от #60

  • 54 Karamel

    14 3 Отговор
    МВР от 10 години са едни копойчета на Боко демкратичната Тиква!
  • 55 Полицай

    5 14 Отговор

    До коментар #50 от "Гост":

    Полицайте са го били за това че е оказал съпротива при ареста. В САЩ за подобно нещо убиват най-редовно!:) Разбира се САЩ са демократична страна и там може да си го позволят!:)

    Коментиран от #59

  • 56 Слънчо

    0 4 Отговор

    До коментар #44 от "Бибитко":

    Слънцето ще изгрее, както обикновено!:) Сигурен ли че и за теб!:)
  • 57 Това искане

    3 0 Отговор
    сигурно от оня, мъжа на честта
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Гост

    8 4 Отговор

    До коментар #55 от "Полицай":

    ПолицаИте, неграмотни милиционере са го били - факт! А не ти или други милиционери определете колко законосъобразно е това, а един друг орган, който се казва съд! Там ще отговарят твоите "колеги", а всъщност не се знае дали са такива, защото имаше татуирани индивиди с боксове и без отличителни знаци на полицаи!

    Коментиран от #69

  • 60 Лауреат

    1 8 Отговор

    До коментар #53 от "Професора":

    Следващият секратар ще е академик!:) Може двамата да станете член-коренспонденти!:)
  • 61 Ха така

    4 14 Отговор
    Такава простотия и злост не се вижда другаде по света.с очите си гледах изцяло събитията от 2 .09.как да ви вярвам като с такъв цинизъм нападаха полицаите с пиратки,бомбички.павета,колове и каквото им падне под ръка,че просто вие които пишете срещу полицаите сте изроди,които не са видели в други европейски страни какво се случва при подобна ситуация.този ваш журналист се нахвърли върху полицаите като им риташе щитовете и се заканваше.по нищо не личеше да е журналист,ако е такъв къде му беше картата и това поведение отговаря ли на претенцията му като журналист.

    Коментиран от #63, #66

  • 62 8888

    9 1 Отговор

    До коментар #1 от "Нап":

    Какво общо има НАП с искането на МВР за ревизия??!!!
    В случая проблемът е МВР.
  • 63 Гост

    7 5 Отговор

    До коментар #61 от "Ха така":

    Първо се научи да пишеш грамотно, а след това представи годни доказателства как въпросният журналист е мятал бомби и блъскал по щитовете на полицаи... Ако имаш такива!
  • 64 Ъхъъъ

    9 3 Отговор
    Поредния пример че тази държава в ръцете на ГЕРБерастите, ВМРО, БСП и ДПС са мафиоти !!!
  • 65 Христо Борисов!! Министър Рашков е в

    3 2 Отговор
    Ролята на шеф на МВР, след тези събития!! Настояваш Рашков!!!! Дали настоява Случайно или не??? И при предишния министър!! Който носи вината и гл му секретар!!! Настоява ли писмено, никъде не прочетох ме!!! Въпросния, Рашков е сега действаш министър на МВР!!! Нещо му се Караш на него за това, което сатворили тези преди него!!! Случайно или Не??
  • 66 Госあ

    9 3 Отговор

    До коментар #61 от "Ха така":

    Ходи на протестите в Париж, да ти е спокойно, А ? Тупан.
  • 67 Ха така

    5 8 Отговор
    Такава простотия и злост не се вижда другаде по света.с очите си гледах изцяло събитията от 2 .09.как да ви вярвам като с такъв цинизъм нападаха полицаите с пиратки,бомбички.павета,колове и каквото им падне под ръка,че просто вие които пишете срещу полицаите сте изроди,които не са видели в други европейски страни какво се случва при подобна ситуация.този ваш журналист се нахвърли върху полицаите като им риташе щитовете и се заканваше.по нищо не личеше да е журналист,ако е такъв къде му беше картата и това поведение отговаря ли на претенцията му като журналист.

    Коментиран от #70

  • 68 съдникът

    7 11 Отговор
    абе я се хванете за палците,трябва ви един руски взвод полицаи и тогава идете да се оплачите на путин.Блокирахте кръстовища, улици ,хвърляхте хиляди яйца по сградите,а не ги дадохте на бедни хорица, които оплаквахте наляво и надясно, сега плачете навсякъде заедно със загрижения прецидент , че сте яли бой о.о.о ти слабоумний юроде
  • 69 Полицай

    3 7 Отговор

    До коментар #59 от "Гост":

    Обърни се към Херо Мустафа!:) Тя, ще ти обясни що е то демокрация и има ли почва у нас и у САЩ!:) Ще ти обясни и що е то анархизъм!:) И колко хора са изтрапали полицайте в САЩ докато им обясняват разликите!:)

    Коментиран от #75

  • 70 Франсе

    2 11 Отговор

    До коментар #67 от "Ха така":

    Че какво като е журналист?! Изверг! Във Франция щяха найстина да му разкажат играта!:)
  • 71 Миризлив пор

    1 11 Отговор

    До коментар #23 от "този журналист":

    Може и да съм миризливец, но ми се е налагало да посетя по работа гореизброените от мен страни. Да го кажем така - пресата си е със жълто-зелените дрешки и голям надпис press и не е част от агитката, ако не спазваш (виждал съм как сгъват човек заради резки движения пред полицай) те прибират. Ако не си облечен като журналист и си част от агитката хвърляща камъни по полицията варианта да не бъдеш прибран клони към 0.

    Коментиран от #73

  • 72 Ха така

    1 9 Отговор
    Искат справка от нап дали се е осигурявал,с което се доказва,че лицето работи.вашият любим вожд христо иванов се пишеше за адвокат,но го изхвърлиха защото не си е плащал вноските и престана да се пише адвокат.това са дреболии,важното ви убягва.партията на слави е всъщност президентската партия.слави я е дал на радев да си разчиства сметките и да печели втори мандат.цялата работа се свежда до това групировката около черепа да измести групировката около пеевски,затова има кадри и на черепа в управлението,защото той ще плати цялата сметка и ще плати за втория мандат на радев.това е борбата уж срещу статуквото.бедни ми прост народе
  • 73 абе миризливец

    8 0 Отговор

    До коментар #71 от "Миризлив пор":

    Нали това ти обяснявам! Отразявал протести какво значи! Боже, много си тъп! Щом това не знаеш, значи никъде не си ходил!

    Коментиран от #78

  • 74 Ghost

    4 4 Отговор
    Само една забележка, показателна за нашето мислене, а именно: Скъпи журналисти, министърът на вътрешните работи не ви е Рашков, а господин Рашков! Както и всеки един от нас за вас ще е господин/госпожа! Иначе има право да съди дори и държавата, но пак на гърба на нищо общо със случая нямащи платци!
  • 75 Гост

    10 0 Отговор

    До коментар #69 от "Полицай":

    Голяма част от тези полицаИ в САЩ, които без основание са утрепали хора са в арестите и чакат дъъъъълги присъди!? Отиди при Херо Мустафа да ти го обясни!

    Коментиран от #84

  • 76 Ревете Гербави тръстики

    5 2 Отговор
    Ем ни е ред ! Ем ни се пада !
  • 77 ТРОПЧО

    4 2 Отговор
    ИСТИНАТА Е ЕДНА ГЕРБАДЖИИ ВЪН ОТ ВСЯКАДЕ И ПРОСТИТЕ ЧЕНГЕТА ЩЕ ПОЧНАТ ДА ПЕЯТ КАТО НАРОДНИ ПЕВИЦИ И ПОСЛЕ ПАНДЕЛ ЗА ВСИЧКИ И ТОГАВА СИЧКО ЩЕ СИ ДО2ДЕ НА МЯСТОТО НАП ДАИ МВР АПИ ОРГАН3ЗАЦИИИ ЗА РЕКЕТ НА БИЗНЕСА И НА ХОРАТА ВЪОБЩЕ НЯМА НУЖДА ОТ ТОЛКОВА ХРАНТУТНИЦИ ДА ГИ НЯМА ТЕ И БЕЗ ТОВА СА ПРОСТИ НЕ ВДЯВАТ НИЩО КОТО ИМ КАЖАТ ПИШЕТЕ АКТ НА ТОЗИ ХЕ ПЕ МИСЛЯТ ЛАКЕИ СЛУГИ ТОВА Е ТОЧНОТО ИМ ПАЗВАНИЕ
  • 78 Миризлив пор

    2 7 Отговор

    До коментар #73 от "абе миризливец":

    А бе тъп съм за това питам - този със светлоотразителните дрешкис надпис ли е бил, или се е правил на протестиращ и кога е станало напечено и е изял боя се е сетил че е журналист? Това ми убягва, и той упорито отказва да каже с какви дрехи е бил.
  • 79 Шляхтиц

    7 7 Отговор
    От 1966 до 1970 годдина живях и работих в Прага, тогавашна Чехословакия. По това време станаха Чехските събития, Пражката пролет през 1968 година.
    След това заминах за Краков, Полша и четири години до 1976 г. живях и работих в Полша. По това време се появи Лех Валенса и се създадоха професионални съюзи Солидарност. Последваха събитията в корабостроителниците в Гданск. От там отидох в Завод за Пишещи машини в Пловдив, България. В последствие този завод фалира. През цялото това време и при всичките ми пътувания през държавите от тогавашния Социалистически лагер съм имал в джобовите си много по големи суми от позволения по онова време еквивалент на 100 български лева. Никой не ме провери, никой не ме обиди или арестува, никой не упражни върху мен физическо или каквото и да е друго насилие. Доживях до 75 годишна възраст без каквито и да било проблеми от каквато и да било власт, комунистическа, социалистическа, демократическа в три държави. Единствен спомен ми е останал, че никога не съм хвърлял пиратки срещу полицаи, не съм хвърлял
    домати, яйца и вмирисани риби по полицаи и Знакови за съответната държава сгради в Прага, Краков, София. И слава БОГУ сега си пия ракията с пенсия от Чехия, научни степени от Полша и безмълвно наблюдавам случващото се в моята Родина БЪЛГАРИЯ...........

    Коментиран от #82

  • 80 странно

    5 5 Отговор
    Как така никой не пише и не говори за това, на какво бяха подложени полицаите. Вярно е, че истината е многолика, но в интерес на обективността, събитията трябва да се отразяват такива, каквито са. Не зная друга държава, която щеше да допусне, та дори и заради успокояване на напрежението сред протестиращите, да строи полицаите и те да стоят мирно и да служат за пушечно месо .
    Как е възможно постоянно да се говори, че полицаите са виновни. Слепи и глухи ли сте тези, които, като мантри повтаряте едни и същи внушения , без да споменете, че нагли, безцеремонни, агресивни хора злоупотребиха с правата си на протестиращи и само що не превърнаха събитията в кървава вендета, а заради какво и те точно не знаеха. От всичко на света най-мразя изкривяването на истината.
    Стига вече. Някои полицаи едва не загубиха живота си. Те са хора, които също имат семейства. Как техните близки понесоха това, което се виждаше на екраните. Не беше филм, не беше някакво глупаво реалити , измислено за забавление. Беше война. Война срещу държавността и срещу тези, които са призвани да я пазят.
  • 81 onq bez konq

    4 0 Отговор
    Днешната полиция не бие! Ама снощната... О-о-о-о-х!
  • 82 onq bez konq

    4 2 Отговор

    До коментар #79 от "Шляхтиц":

    А на мен по комунизма ми конфискуваха 10 лева, защото не били декларирани! Но ти нещо бъркаш времената! Сега уж живеем в демокрация, уж сме в Европейската Общност, а милиционерите бият!

    Коментиран от #86

  • 83 ЕХАА

    3 7 Отговор
    А ЩЕ ПРИЗНАЕ ЛИ АЕЖ , ЧЕ Е ИМАЛО ГРАЖДАНСКО НАСИЛИЕ ВЪВ НЕПРАВОМЕРЕН РАЗМЕР ВЪРХУ РОДНАТА ПОЛИЦИЯ ,ОТ ПРОТЕСТИРАЩИТЕ ??? АКО НЕ СА ЗАПОЗНАТИ СЪС СЛУЧАЯ ДА СЕ ЗАПОЗНАЯТ КАК МОГАТ ДА СЕ ХВЪРЛЯТ ПАВЕТА ,КАМЪНИ , БУТИЛКИ И ВСИЧКО КОЕТО ИМ БЕШЕ ПОД РЪКА В/У ПОЛИЦАИТЕ !!!! И ДА КАЖАТ ОТ АЕЖ , АКО ТОВА СЕ СЛУЧИ НЯКЪДЕ ВЪВ ГЕРМАНИЯ , АНГЛИЯ..... КАКВО ЩЕШЕ ДА СЕ СЛУЧИ НА ТИЯ ПРОТЕСТИРАЩИ ???? ТЪЙ ,ЧЕ ДА НЕ СЕ ПРАВЯТ ТИЯ ОТ АЕЖ НА СЪДИИ .....ЗАЩОТО НЕ СА !!!!
  • 84 ФБР

    2 5 Отговор

    До коментар #75 от "Гост":

    Голяма част от тези които се опитват да насаждат анархия в САЩ са мъртви! Справка:Атаката на Белия дом. Тия, които не са ще лежат доживот! А, всичките им близки и роднини ще бъдат подложени под специално наблюдение, като потенциални атентатори и архисти! Справка:ФБР!
  • 85 МВР и НАП

    5 3 Отговор
    са другите бухалки,освен специализираният съд.ЩО за практика.Рашков чисти ги тия толупски бандюги в МВР и им прочети длъжностните характеристики на тия "ВАМПИРИ"
  • 86 жълта желетка

    0 3 Отговор

    До коментар #82 от "onq bez konq":

    Ходи в във Франция! Там не бият!:)

    Коментиран от #87

  • 87 onq bez konq

    4 0 Отговор

    До коментар #86 от "жълта желетка":

    Първо си оправи правописа, а после давай съвети! Имам Щатска виза, но искам да живея в България- не в ГРОБАРИЯ!

    Коментиран от #88

  • 88 Гробар

    0 3 Отговор

    До коментар #87 от "onq bez konq":

    Па живей бе! Кой ти пречи? Само гледай да не пречиш на другите!

    Коментиран от #90

  • 89 Гражданин

    1 0 Отговор
    Никъде в света не може двама редови старшини да станат Министър на МВР, Гл. секретар и Директор на СДВР. Просто нямат умствен капацитет и оперативен опит за заеманите длъжности. Резил.
  • 90 onq bez konq

    4 2 Отговор

    До коментар #88 от "Гробар":

    Аз искам да живея, а не да вегетирам, но ти и твоите скъпи другари-ГРОБАРИ ми пречете! Мога да ти го кажа на английски, или на сръбски, но ще ми изтрият коментара! Лапай паламарката на Боко!

    Коментиран от #95

  • 91 Папурко

    3 0 Отговор
    Абе тоя народ докато не извади тоягите, нещата няма да се оправят.Това е. Вече е въпрос на време кога ..
  • 92 ПЕНКО

    1 0 Отговор
    АМА НЕ БИЛ ПЛАЩАЛ НИЩО ЖЕРНАЛИСТИЧЕСКИ НА ДРЖАВАТА НА БАЛГАРИТЕ И ДЕЦАТА И -НЕ Е ВАЖНО ЗА НОВИТЕ ПРОСТИ ТЕСТЪРИ !!!
  • 93 Радикализиран от Мафията

    0 1 Отговор
    Заливаме 10-15 автомобилни гуми с бензин драсване клечката и това е. Всичко това трябваше да направим пред НС . Полицаите докато охраняваха входът на НС пред тях да им отрежем пътя за бягство освен вътре в НС .
  • 94 СУПАТА

    1 0 Отговор
    СЛЕД 11 ЩЕ НАСТАНЕ ТАКЪВ ЖИВОТ НЯМА МУТРИ ,САМО ЧАЛГА ,МАЛЦОВО УИСКИ И КУБИНСКИ ПУРИ ,РАДЕФ ЩЕ ВОДИ ХОРОТО С ВДИГНТА РЪКА ,МАЯ ЩЕ КОЛИ И БЕСИ,А РИСТО ЩЕ ЗАЩИТАВА ЧАЛГАРИТЕ ЧЕ УСИЛИЛИ МУЗИКАТА,А И ЩЕ БЪДЕ ВЕЧНО ЛЯТО,БЪЛГАРСКО,А БЕ ЖИВОТ ЗДРАВЕЙ
  • 95 Гробар

    0 0 Отговор

    До коментар #90 от "onq bez konq":

    Хубаво!:) А, ти чия ще лапаш?!:)
  • 96 ганев

    0 0 Отговор
    ХА ХА тъпи ми сънародници в това число и аз баницата пак е разпределна но за нас пак г о л Ето какво се случи кретените грозни адвокатчето дето го раследваха в гърция ЗА НЕЗАКОННИ
    продажби на циганета щяха да го опандизят но ВЕЧЕ НЕ МОГАТ ТОИ Е ПОЛИТИК и ще ЛАПА МНОГО ДЕБЕЛИЯТ ТУЛУП бабикян дължи на ВАРНЕНСКИ бизнесмени от 98 тоест мутри над 4 милиона и щяха да го думнат но тои вече е ДЕПУТАТ И ЩЕ ЛАПА МНОГО третият вече еМИНИСТЪР И ЩЕ ЛАПА МНОГО алкохолика които цял живот не е работил си мисли че като спи до обяд и пие само уиски е ЕЛИТА на НАЦИЯТА и е голям ЖУРНАЛИСТ тои сега ще ЛАПНЕ от страсбург 89000 ЕВРО на първо четене и после ОЩЕ ОЩЕ РАЗБРХТЕ ЛИ СЕГА защо БЕШЕ ТОВА а ВИЕ ходете на работа за да можете да О Ц Е Л Е Е ТЕ ТОЕСТ ДА МИЗЕРСТВАТЕ ЧЕСТИТ ВИ ПО СКЪП ТОК ВОДА ПАРНО НО РАДВАИ ТЕ СЕ НАПРАВИХТЕ ПОРЕДНИТЕ ТАРИКАТИ И ПРЕСТЪПНИЦИ Б О Г А Т И а относно журналиста които пие само УИСКИ тои е ммнного ДОБРЕ И ЩЕ ИМА ДОСТА ЕВРО
    ДА СА ВИ ЧЕСТИТИ ПРОТЕСТИТЕ
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове