Last news in Fakti

27 Май, 2021 16:35 3 360 37

Радев: Нямаме нужда от посредници в историческия спор

  • румен радев-
  • рсм-
  • исторически спор

Той обърна внимание, че е имал задълбочен разговор с президента Пендаровски

Радев: Нямаме нужда от посредници в историческия спор - 1
Снимка: Пресцентър

Трябва да търсим устойчиво и необратимо решение по въпросите с Република Северна Македония. Това каза президентът Румен Радев пред журналисти, цитиран от "Фокус"

Президентът Румен Радев отговори на въпрос дали е вярно, че Португалия е предложила историци от ЕС да участват в Българо-македонската смесена комисия. "Нямаме нужда от никакви посредници. Никой не познава по-добре нашата история от самите нас. Това съм го заявявал многократно", каза още Румен Радев.

Той обърна внимание, че е имал задълбочен разговор с президента Пендаровски. "От нас зависи. Зависи от един откровен конструктивен диалог със София, базиран на историческите документи, на първоизточниците. Комисията ще си работи за историята. Най-важното е ние на високо политическо ниво да направим необходимите стъпки. Пак ще потвърдя, тези стъпки не минават през другите европейски столици и от там да бъде оказан натиск на България. Вярната стъпка е една - в София за двустранен диалог. Тогава ще се решат всички проблеми", заяви още президентът Румен Радев.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 46 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    11 71 Отговор
    Не иска да дели комисионната..
  • 2 ИМПИЙЧМЪНТ!

    17 81 Отговор
    КАУН ПРОСТ !

    Коментиран от #19

  • 3 СДС демократ

    17 82 Отговор
    имаме нужда от това да влезеш в затвора и борисов да е премиер

    Коментиран от #5, #15, #27, #28

  • 4 Васил Ботев

    70 5 Отговор
    Историята е ясна. Историята е българска и в никакъв случай не оставяйте дори и трохичка за тия изми.яри.
  • 5 Защо

    42 7 Отговор

    До коментар #3 от "СДС демократ":

    Нещо не вярно ли каза? Що се излагате толкова за няколко монети не знам! Та остави друго, но и отвращавате от герб с подобни глупости и лъжи!
  • 6 Васил Ботев

    49 4 Отговор
    Да им се обясни на макетата че Македония изобщо не е била там. Територията е била другаде като административна БЪЛГАРСКА област. Има български документи за това. Никаква жал.
  • 7 Бай Гуй

    10 45 Отговор
    Абе Каун, точно чужди историци трябваше да поканите и да сложите на масата писмените документи. Така пак нищо няма да се постигне

    Коментиран от #12

  • 8 българин

    7 32 Отговор
    Като нямаш нужда ,защо чакаш помощ от Русия(отново)?
  • 9 евро концерт

    31 2 Отговор
    'Да подкрепим Северна Македония и да помогнем на Европа да се справи с България'

    Нека всеки български гражданин, фирма или огранизация, който има възможност да изпрати един подаръчен комплект до всеки европейски политик, министър, дипломат, външнополитически анализатор, политолог, социолог, публицист, журналист или редактор, застъпник на незабавното и безусловно еврочленството на република Северна Македония.

    Комплектът да вкючва - издание на 'Железният светилник' от Димитър Талев, 5 тубички бял коректор и 5 химикала с черен цвят.

    Нека всеки европейски политик, министър или дипломат, който няма търпение да изтрие българската история и култура да има възможността да го направи като собственоръчно заличи в романа следните лексеми - 'българин', 'българка', 'български', 'българска', 'българско' и ги замени съответно с 'македонец', 'македонка', 'македонски', 'македонска', 'македонско'.

    Точно както направиха техните любимци - македонците.
  • 10 Bai Nudals

    13 3 Отговор
    Той ще се справи...
  • 11 Точно и ясно!

    41 2 Отговор
    Няма нужда да се намесват хора, които не знаят дори къде се намира България! Като им трябват толкова македонците, да ги принудят да се държат почтено с нас и да уважават историческите факти, а не да ги фалшифицират!
  • 12 Абе аджамийче

    29 2 Отговор

    До коментар #7 от "Бай Гуй":

    Кога ще вденеш че ЕС иска да набута макетата в Съюза пряко волята ни.Техните"историци" няма да работят за теб,а за внедряването им в ЕС независимо от интересите ни!
  • 13 Димитър Благоев

    8 31 Отговор
    Никакви посредници. Много по хубаво се живее със заблудата, че притежаваме абсолютната историческа истина. Нека да живеят митовете.
  • 14 Какво има да се спори по истината

    10 23 Отговор
    Бе зеленогащник...или я приемаш или не
  • 15 Мимч

    16 3 Отговор

    До коментар #3 от "СДС демократ":

    Интересен човек си.Ти да не би да си бил от правителството?Не ти ли стига толкова години еднолична власт и корумпирано управление.Хайде стига толкова.Трябва да се разбие това нещо ,веднъж завинаги....
  • 16 Хаха

    26 1 Отговор
    Да поиска една книга на македонски, написана преди 1944г. и няма нужда от повече докзателства.

    Коментиран от #18

  • 17 Полковник РУМНО

    26 2 Отговор
    Нe нa влизaнeтo нa РCМ в EC. Влизaнeтo oзнaчaвa крaй нa бългaрcкaтa aзбукa, пиcмeнocт и иcтoрия. Гърция вoди прeгoвoри 28 гoдини и нaкрaя РCМ ce cъглacи c уcлoвиятa нa гърцитe.
  • 18 Полковник РУМНО

    12 1 Отговор

    До коментар #16 от "Хаха":

    Абсолютно!
  • 19 И ОТНОВО8434

    16 1 Отговор

    До коментар #2 от "ИМПИЙЧМЪНТ!":

    ти си пръв.никой не може да ти стигне пр.....ята
  • 20 Чук и Гек

    7 25 Отговор
    Тоя фигурант много му порасна работата! Никакъв казус не може да се разреши без лидерът Борисов! Щом европейците изобщо се обръщат към фигуранта, значи нищо не разбират от балканските работи и в този смисъл той е прав, че не трябва да ви се дава акъл от такива европейски хора! Какъв арбитраж ще искате от хора, които бойко е отпраскал с 200! най много да отнемат още някоя долина от България, както след войните. Национална катастрофа!
  • 21 Васил Ботев

    22 1 Отговор
    За съжаление разбрах че има много българи българомразци с нисък интелект. Такива хора са способни да се откажат и от родителите си. Не ви благодаря. Одете си в Македония или ЕС и не се връщайте. За вас пушки няма.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Папата

    16 3 Отговор
    към р.радев: Дяволът влиза в човека през джоба.
  • 24 Какво дири

    14 15 Отговор
    зеленият чорап при католиците?!

    Тоя знае ли каква е нашата църква - Източноправославна.!

    Вече не остана сфера, в която този двуличникът, узурпирал президентската власт, да не изяви своя предателски лик.

    Срам!

    Коментиран от #29

  • 25 Недоразумението

    7 15 Отговор
    Гадев явно е бягал от часовете по история в училище, а в казармата пък само е хвърчал. Дори не е смогвал да си изпере зелените чорапи.
  • 26 В Вацев

    5 9 Отговор
    Политическият анализатор Валентин Вацев коментира днес полутайното участие на президента Румен Радев на форум на НАТО, където вчера беше приета декларация „срещу саботажите (взривяването на оръжейни складове) на Русия в България и Чехия“
    „Първо, президентът се опита да скрие от българското общество участието си на този форум.
    Предполагам, че с все по-откровената си русофобия, с флирта си с неолибералните кръгове и с все по-враждебните си действия спрямо партията, която го издигна за президент – БСП, Радев си е направил добре калкулацията и е вече готов да посрещне големият отлив на гласове за него от страна на българската левица“.
  • 27 т-п трол гробаджийски

    16 3 Отговор

    До коментар #3 от "СДС демократ":

    Именно неграмотния тиквоч сътвори мазалото с макетата. Гърците ги въртяха с години, даже ги накараха името да си променят, а простите тикви си вислеха че нещата ще минат с едно споразумение от две странички, в което няма нищо конкретно като условия към макетата.
  • 28 Те мечтите

    9 1 Отговор

    До коментар #3 от "СДС демократ":

    са безплатни
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Карлово

    7 5 Отговор
    Президента е N1.
  • 31 КОМУНИЗМА ПО ОПАСЕН ОТ КОВИД19

    7 6 Отговор
    Георги Димитров идола на КОМУНДЕТА той оправи нещата с Македония още на времето се изказа че не са българи пред Русия. Тогава бяха присъединени към Югославия. Жоро-тарабата насади яйцата.

    Коментиран от #34

  • 32 мдда

    4 6 Отговор
    Прав си!! Нямаме нужда от тебе, кРадев!
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 ХАН КРУМ

    5 0 Отговор

    До коментар #31 от "КОМУНИЗМА ПО ОПАСЕН ОТ КОВИД19":

    абе хора,вземете преди да пишете ,прочетете малко поне. кога и от кого македония е разделена ,на спорна и безспорна зона.има една междусъюзническа война,след това първа,втора световна– какъв г. димитров през 1913г?.стига тъпи герберски изцепки.македонския въпрос излиза след берлинския конгрес, и всички войни,се водят за това и при фердинант и при борис .друг е въпроса ,че само балканската 1912г е победоносна.след нея,българия няма собствена воля. във всички следващи войни сме победена страна. на кой ,какви условия ще поставяш?така се откъсват и западните покрайнини и северна добруджа.единствено след всв няма откъсната територия от българия.това са фактите. българия от всякъде граничи със собствени територии.
  • 35 007

    3 0 Отговор

    До коментар #33 от "рада дълбоката":

    Мога да дам много примери за невероятни български изпълнения. Сравнение: намирал съм си забравен инструмен след няколко дни там където съм го забравил, разбира се не у нас и съм свидетел как изчезнаха нещата на техник докато отиде до тоалетна, разбира се у нас. Е, от коя страна на случките си срамливи/а българино/ко?
  • 36 Мишо Константинов е по опасен отКВ19!

    4 0 Отговор
    Той и Съдебната система през последните 11 год нанесоха най голямата щета на България!! Време е да се работи в тази посока!!
  • 37 РЕШЕТНИКОВ

    1 0 Отговор
    Е КАК ЩЕ ИМАШ НУЖДА НАЛИ РУСИЯ ТИ ДИКТУВА. СМЕЕШ ЛИ.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове