Last news in Fakti

12 Юни, 2021 13:33 1 553 18

Последни данни за безработицата у нас

  • безработица

За първата седмица на юни най-много са намерилите препитание чрез бюрата по труда в област Бургас

Последни данни за безработицата у нас - 1

5691 са новорегистрираните безработни в цялата страна в първата седмица на юни, а започналите работа чрез бюрата по труда са 6427 души. Това сочат най-новите данни от специализираното наблюдение на пазара на труда заради Covid-19 на Националния статистически институт и Агенцията по заетостта. За периода 31-и май - 6-и юни най-много са освободените от работа от София-столица, Пловдив и Благоевград.

За първата седмица на юни най-много са намерилите препитание чрез бюрата по труда в област Бургас, следвана от столицата, Благоевград и Варна.

Данните от специализираното наблюдение показват, че от началото на годината досега новорегистрираните безработни в цялата страна са 131 200 души, а започналите работа 110 500.

През изминалата седмица близо 4 000 свободни работни места бяха предложени в кампанията "Работа в БГ туризма" на Агенцията по заетостта. В бюрата по труда се проведоха срещи между работодатели от туризма и безработни.

Традиционно сред най-търсените кадри на старта на летния сезон са готвачи, камериерки, сервитьори, администратори и спасители".


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    6 3 Отговор
    Няма НОЩ и Тиква, няма безработица.Гласувайте умно

    Коментиран от #10

  • 2 ПЕЕВ

    3 16 Отговор
    СЛЕД НЯКОЛКО МЕСЕЦА И РАДЕВ ЩЕ Е БЕЗРАБОТЕН.

    Коментиран от #4, #11

  • 3 БОЛШЕВИК

    12 0 Отговор
    Тиквата и Сачева дали се регистрираха в бюрото по труда!
  • 4 Последния Софиянец

    4 2 Отговор

    До коментар #2 от "ПЕЕВ":

    И гербавите Тролове също!
  • 5 гост

    21 1 Отговор
    Вече втора година откакто се отказах от регистрациите им в бюрото по труда , а такива като мене са в пъти повече отколкото регистрираните там. Само за подпис отиваш и харчиш пари за да си запазят местата чиновниците там.

    Коментиран от #6

  • 6 БОЛШЕВИК

    12 2 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Еми той, Тиквата затова се хвалеше, че при него нямало безработица! Много безработни се отказват от подпис и правата си, понеже системата там така е направена, не да помага на безработните, а да ги отказва.
  • 7 БПФ

    13 1 Отговор
    Какво ни интересува тая незначителна статистика (около 800 души повече намерили си работа от новорегистрираните на борсата)? Защо не кажете, че ОТКАЗВАЩИТЕ да работят или учат лица в трудоспособна възраст като процент от населението са колкото пенсионерите по възраст? Нима не е по-важно, че близо милион и половина пapaзита основно от хъхряшки произход източват социалните фондове и заради тях старите ни родители се чудят как да оцелеят с 300 лв пенсийки?
  • 8 Артър

    11 1 Отговор
    85% от българите са бедни честито на Бойко Борисов...
  • 9 4589

    3 7 Отговор
    При живи родители е срамно да работиш
  • 10 Anonim

    3 8 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Ако неше Радев на власт до сега щеше да има 50% безработица ,защото е тъп военен ,ако беше Слави наркомана 60% гласувайте разумно да не страдате като при ндсв
  • 11 Centurion

    10 1 Отговор

    До коментар #2 от "ПЕЕВ":

    Радев ще повтори мандата!Колкото до работата,работа има и за напред ще има,друг е въпросът колко е платена.Бг бизнеса не плаща,и по тази причина една трета работят в чужбина.Има криза за качествени хора и аз като дребен работодател я усещам много ясно.Имам недокомплект но идват безотговорни младежи с претенции без умения, ама знаели английски!!!Лошото е друго ,че по времето на Живков имаше по 110/115 хиляди първолаци,а сега по 55 хиляди,за етническата структурата на тази цифра не ми се говори но истината е плашеща.България умира! Всички искат имоти,и гледат как да си натъпчат търбусите с пари,друго не ги интересува!Когато загубят най ценното,тогава ще прогледнат,но ще бъде късно!

    Коментиран от #14

  • 12 МВРМО

    10 0 Отговор
    Военните и полицейските пенсионери които работят да се освободят и да се назначават безработни в охранителна полиция и да сключват договори за охрана с фирмите нали има полиция и армия за какво са тези охранителни частни фирми

    Коментиран от #17

  • 13 пак лъжи

    7 0 Отговор
    Естествено е ,че в Бургаска област лятото безработицата намалява и не е нищо ново за градовете по морето - курортен сезон е.
    Новите управници и те да не пеят песента на гербаджийските лъжци , а да обърнат сериозно внимание на безработицата. Да спрат с измислените си статистически данни, защото тази безработица не е реална, а отчита само безработните получаващи обезщетение от борсата, а голямата част от трайнобезработните я няма в статистиките им.
  • 14 не е така

    5 2 Отговор

    До коментар #11 от "Centurion":

    Ами инвестирай в работната си ръка, ако трябва подбери ги, обучи ги и ги задържи, но за това трябва работодателя да е коректен, да спазва Кодекса на труда и да дава достойно заплащане. Никой няма да избяга от хубавото. Няма да се съглася , че всички младежи са безотговорни - как като отидат в чужбина се оказват много отговорни и работят?

    Коментиран от #16

  • 15 МВРМО

    2 0 Отговор
    Кой закри дирекция Охранителна полиция към МВР и държавни институции се охраняват от частни фирми и източват бюджета нали ще се обвързват евросубсидиите с върховенството на закона значи държавата трябва да поеме охраната и отбраната на държавата която е законотворец и законодател според конституцията
  • 16 Centurion

    3 2 Отговор

    До коментар #14 от "не е така":

    Не съм казал всички,но в голямата си част са такива.Но все едно,след 50/70 г тази земя няма да е Българска!
  • 17 БеллаЧао

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "МВРМО":

    А по-добре ще е да не се съкращават или уволняват хора а да се направи така закона, че който е пенсионер но иска да работи и работи на трудов договор, да не получава пенсия. Демек или взимаш пенсия и си гледаш старините или си работиш докогато искаш но не получаваш пенсия а си взимаш заплатата. Нещата сами ще се отрегулират и много малко ще са тези пенсионери дето ще продължат да работят.
  • 18 Важни въпроси

    1 0 Отговор
    От началото на годината досега НОВОРЕГИСТРИРАНИТЕ безработни били 131 200, а колко са безработните изобщо? Какъв процент от тях нямат основно образование? На тези последните работа може ли да им се намери и те приемат ли да я вършат или предпочитат да са на социал? Те са проблемните, останалите ще си намерят работа рано или късно, в България или в чужбина.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове