Last news in Fakti

15 Юни, 2021 19:11 11 376 95

Румънска медия за ситуацията у нас

  • българия-
  • корупция-
  • бойко борисов-
  • пеевски-
  • делян пеевски

Бедната България, санкциите на САЩ, олигарсите и мафиотите

Румънска медия за ситуацията у нас - 1

Румъния ни удари шамар. Въпреки че България вървя ръка за ръка със северната ни съседка по пътя към евроинтеграцията, Букурещ изпревари София по много критерии. Корупцията намалява, върховенството на правото расте. Има осъдени за корупция политици. Румънка е начело на Европейската прокуратура. Румъния ни изпревари. И сега медиите в северната ни съседка са в пълното си право да ни критикуват….
Поводите за това не са никак малко, особено през последната година. Сега обаче на гребена на вълната са американските санкции по закона “Магнитски”, които удариха ключови фигури от обществено-политическия живот у нас. Сред тях - Божков и Пеевски. Санкциите се разчуха доста извън пределите на малката ни България и новината намери място в някои доста авторитетни западни издания, за зла беда на Борисов и ГЕРБ.

Ето и как гледат на ситуацията от румънското издание Ziarul Financiar*

Откакто България се присъедини към Европейския съюз страната полага огромни усилия, за да овладее инфлацията, да намали дълга и дефицитите. Сочена е даже за пример за фискална дисциплина по време на кризата през изминалата година. И в разгара на настоящата криза от ЕС похвалиха решението на правителството да започне подготовката си за приемането на еврото. България се превърна в "екзотичен герой" - не ръба на Европа, решена да стане следващият член на Еврозоната. Не е бунтар като Полша и Унгария.

България най-сетне стана част от механизма ERM II - чакалнята на Еврозоната. Но най-малката източноевропейска държава остана най-бедната и най-изчезваща страна в ЕС. България е вулкан от скандали, някои даже геополитически, не просто вътрешни. Най-големите антиправителствени протести в страната за последното десетилетие избухнаха точно при отварянето на портата на Еврозоната. Те бяха възобновени преди няколко дни, а във фокуса на обществения гняв е главният прокурор на страната Иван Гешев.

Новите протести идват месец преди парламентарните избори и в един друг контекст - провала на бившия премиер Бойко Борисов да спечели нов мандат, санкциите на САЩ по закона “Магнитски”, които засягат български мафиоти с политически връзки. Освен това София се замеси и в шпионски скандал с Русия.

Първият шеф на Европейската прокуратура в историята на институцията - Лаура Кьовеши избра България за първата си международна “мисия”. Кьовеши се приема добре от хората в България, които призовават за радикални съдебни реформи и оставката на Иван Гешев. Критиците го обвиняват в покровителство на олигарси още от встъпването му в длъжност през 2019 г.

Миналата седмица САЩ вкара в санкционен списък шестима български граждани, сред които медийния олигарх Делян Пеевски и бившият хазартен бос Васил Божков. Обвиненията към тях са за огромната им роля в разцвета на корупцията.

Пеевски е член на ДПС - партия на етническите турци в България. Смята се, че е използвал връзките си, за да стане голям играч в сектора на икономиката. Притежава няколко строителни компании, 80% от печатните издания в страната, пишат от в. “Гардиън”.

Вярва се, че Пеевски е замесен и в контрабанда на цигари. Според американското правителство той е използвал влиянието си и е давал подкупи в замяна на протекция.
Тази година Пеевски се замеси и в един друг скандал - този с Българската народна банка. Нейната идея е да подпомага малки и средни предприятия, но вместо това е отпускала заеми на компании, някои от които свързани именно с олигарха. Съвсем наскоро пък бизнесменът Светослав Илчовски обвини бившия премиер Бойко Борисов за това, че е помогнал на собственика на фирма “Градус” Иван Ангелов да играе с оборотите на компанията.

Илчовски освен това заяви, че Ангелов е платил на дама, за да обслужи сексуално Борисов.

Миналата година България попадна в центъра на международното внимание, след като швейцарската прокуратура обвини международната банка Credit Suisse в пране на пари и връзки с ОПГ за трафик на кокаин в България. кокаин в България. Разследването продължи 12 години, а делото се фокусира върху бившия професионален боец ​​Евелин Банев (Брендо) - известен като "кокаиновият крал".

Този месец бе разкрито, че правителствената болница “Лозенец” в страната е замесена в схеми с трансплантации на органи, извършени в периода 2019-2021 г. от живи донори от по-бедни държави.

Миналата година Илия Златанов, известен български бизнесмен, напуснал страната, стана част от разследване, което показва как Софийската прокуратура участва в измамна схема срещу Златанов и поема контрола над бизнеса му. Разследването се нарича "Осемте джуджета", по името на известен столичен ресторант, който е известно място за срещи между прокурори, адвокати и мафиоти, пишат от "Свободна Европа".

На фона на тези скандали обаче България ясе хвали от пролетта, че е разбира руска шпионска мрежа, проникнала в Министерството на отбраната и службите. Главният прокурор на страната Иван Гешев встъпва в длъжност през 2019 г. Сочен е за съюзник на бившия премиер Бойко Борисов. Мандатът му изтича през 2026 г.

*Ziarul Financiar е голяма медия в Румъния. Нейни журналисти са носители на редица престижни национални и международни награди.

превод и редакция на Джесика Вълчева


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 87 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 😂😂😂😂😂

    140 9 Отговор
    Тия двама убавци ви управляват 12 години 🤭🤭🤭🤭🤭😁😁😁😁🙈🙈🙈

    Коментиран от #6, #34, #91, #93

  • 2 Ddugg

    137 7 Отговор
    Ами, за съжаление е така
  • 3 реалиста

    90 13 Отговор
    Българино,не си ти ако не краднеш
  • 4 БОЛШЕВИК

    158 14 Отговор
    България стана за посмешище за света, след ""управлението" на ГЕРБ. Щом и Румъния ни взе на подбив сме много зле!

    Коментиран от #71

  • 5 Врачка

    28 135 Отговор
    Румънските цигани да си гледат мърлявата държавица и 10милионното Римско население плъзнало да краде из целия ЕС.Хубави или лоши ние си се знаем и си се харесваме такива каквито сме.Ае,Друм!

    Коментиран от #23

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 към снимката

    116 10 Отговор
    Винаги ме е кефела тази снимка,на която се виждат два българи със умерена степен на умствена изостаналост.

    Коментиран от #41, #43

  • 8 Гешев да се готви

    85 8 Отговор
    За Затвора!
  • 9 Бесен Язовец

    57 5 Отговор

    До коментар #6 от "ИСТИНАТА":

    Крадците и ОПГ пристигнаха с Демокрацията не се прави охльо!

    Коментиран от #20

  • 10 ИСТИНАТА

    73 10 Отговор

    До коментар #6 от "ИСТИНАТА":

    Примерно фамилия Велчеви.

    ГЕРБ и комунистът Борисов
    са от най-долната утайка на БКП!

    Коментиран от #90

  • 11 DARK RED AMERICAN ❌

    20 50 Отговор
    Така ще бъде като вече е факт че близо 75 години не лустрираха синя ленински соц а рублеядите и кухите родни чукчофили и ватници само назад гледат към синята соц кончина Рашка 🏳️‍🌈 и Алкашите алкохолизирани с техните червени Ванюшки в България 😂 на путя джуджак изпълняват наредби за сметка на руснаците искат да разрушат статуквото в България.
  • 12 xaxaxaxax

    64 8 Отговор
    Чак румънците започнаха да им се подиграват на тиквопитеците.

    ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАААХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА

    И даже не са обърнали внимание, че ганьовците вече са и трафиканти и търгаши на човешки органи!
  • 13 Тоалетна хартия

    65 7 Отговор
    Щом и българскте цигани=румънците, взеха да ни се смеят, работата е сериозна....
  • 14 Последния Софиянец

    80 3 Отговор
    Как ще ги стигнем Румънците!?Отварят нов автомобилен завод за 200 млн.

    Коментиран от #25

  • 15 хахахахахаа

    51 6 Отговор
    Буци Маста и Ла*нян Пеевски са лицата лицата на Блатото вече.
    "Представителна извадка"... ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА
  • 16 БОЛШЕВИК

    36 4 Отговор

    До коментар #6 от "ИСТИНАТА":

    от 11-ти Ноември 1989г. - мина доста време, а от 9-ти Септември още повече - колко още ще ви чакаме, некадърници да направите нещо по-хубаво от това което е било?!

    Коментиран от #21, #27

  • 17 NeXu s

    24 66 Отговор
    Реално румънската медия е препечатала материали от нашите, които слугуват и лижат комунистите. Личи си непознаването на обстановката. Кога народът е искал оставката на Гешев? 50 лумпена народът ли са? Защо не пише, че протестите са уредени и платени от Божков?

    Коментиран от #29, #86, #88

  • 18 Бесен Язовец

    46 8 Отговор
    Боко е човека на ЕНП забравихте ли соросмня бг. човека на немската фондация,, Франц Зайдел "дето инвестирала в неговата партия даже му измислили и името на партията!
  • 19 това е

    50 7 Отговор
    снимката на снимките олицетворяваща горката ни държавица. Пожелавам на служебното правителство мандат от не още два , а от три месеца, а защо не и редовно правителство, излъчено от парламента. Нека тази снимка да остане спомен от един кошмар, продължил 12 години.
  • 20 ИСТИНАТА

    17 47 Отговор

    До коментар #9 от "Бесен Язовец":

    Живял съм в концлагера НРБ и съм строил социализмът.
    И се крадеше на поразия.
    Ако си чиновник, крадеш химикълки.
    Ако си стугар крадеш болтове и гайки.
    Ако си селянин, крадеш грозде за вино и ракия.

    Дори те принуждаваха да крадеш!
    Продаваха се електрожени,
    но никъде не се продаваха електроди.
    Дори и в Млад техник.

    Тия твоите ги разправяй на червените бабички,
    защото внуците им ти се смеят!
    Факири са в Интернет.

    Коментиран от #31, #33, #67

  • 21 червен глист

    43 10 Отговор

    До коментар #16 от "БОЛШЕВИК":

    Това е предопределено, още от 1990г.Куфарчета с пари, банки никнат като гъби, фалират. Бандитска приватизация, невиждана инфлация. Спестяванията на хората ги няма. После тройната коалиция и пак надолу!! Винаги започваме от нулата. Последните години подем и... отново срив!!

    Коментиран от #42, #44

  • 22 Лъчо

    43 7 Отговор
    Браво на румънците ,ръка им стискам. Респект.
  • 23 врачка

    30 2 Отговор

    До коментар #5 от "Врачка":

    ли си, циганка ли си, но със сигурност не си стъпвала в Румъния в последните 5-6 години.

    Коментиран от #32

  • 24 ГЛАВАНАК БАНКЯНСКИ

    40 5 Отговор
    Тия крадци защо още не са в затвора? Народът ще се успоки тогава, когато види толупа дебелата свиня шиши, каскета, цацата, доган, горанов и всички, които ограбиха труда на хората, зад решетките. До тогава няма да има помирение.

    Коментиран от #28

  • 25 хахахахахахаха

    28 1 Отговор

    До коментар #14 от "Последния Софиянец":

    С последната си инвестиция ($300 млн), Форд са вложили над $2 млрд. в автомобилното си производство в Крайова.
  • 26 само са

    21 4 Отговор

    До коментар #6 от "ИСТИНАТА":

    обхванати от страх. Заради вожда ти, бе, дришльо! Ама започнаха да се отърсват от него.

    Коментиран от #37

  • 27 ИСТИНАТА

    9 26 Отговор

    До коментар #16 от "БОЛШЕВИК":

    В русия от 7-ми ноември 1917г.
    изминаха над 100 години, но Русия все още прилича на Нигерия,
    покрита със сняг.
    Благодарение на помощите от ЕС ние не клечим на турски клекала в тоалетните.
    Както все още клечат в комуналките в Русия, нали?

    Коментиран от #36

  • 28 !!!

    22 5 Отговор

    До коментар #24 от "ГЛАВАНАК БАНКЯНСКИ":

    Гледай сега, по тази логика, трябваше цялото БСП да арестуват, заради криминалния преход, създаден от тях и за фалитите на България и банковата система срината от тях, а да не говорим за създадените олигарси и икономически и мутренски групировки от БСП.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 ДЪРТ

    10 5 Отговор
    заради 9 септември а!и преди девети и след девти след 9 излезнаха всички крадци и помиари и на входа н а затвора враца говореха ,че са ,,политически''.после тия,,политически'' направиха две национализации последната 59г. абсолютно с цел да се обогатят и 62 година посред зима ни изгониха от домовете ни за да ги вземат както и бизнеса семеен.Говориш простотии а сигурно си роден кой знае кога и кво си видел само вой...и лъжи требва да си имате винаги извинение като чертата дето ви разделя задниците все си я имате
  • 31 Бесен Язовец

    31 4 Отговор

    До коментар #20 от "ИСТИНАТА":

    Айдучетата като теб много ги разбирате нещата за социалзма. Нямало електроди, а тия заводи на сглобки ли бяха бе седерастня, сега живееш в колония и едно послоство ви назначва и отзовава управници! Кой мислиш, че го назначи тоя и го научиха на фалшив пи-ар чрез медиите?

    Коментиран от #58

  • 32 Врачка

    5 19 Отговор

    До коментар #23 от "врачка":

    Ти да не си “влах”бе?Достатъчно ми е да познавам няколко румънеца за да определя,че са миризливци като българските олигофрени с ниско образование но с високо самочувствие без грам покритие.Какво са направили ,фашистка държава получила милиарди от американосите за разполагане на ракети и ядрено оръжие.

    Коментиран от #60

  • 33 Оракул

    13 5 Отговор

    До коментар #20 от "ИСТИНАТА":

    Бас държа ,че твоето семейство сте били измекяри и при соца и при капиталистите сега.Крадци—кокошкари.
  • 34 бл.134 в Зап. парк

    14 3 Отговор

    До коментар #1 от "😂😂😂😂😂":

    Изключете тая страна от ЕС. Да си ходи в Анадола
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 БОЛШЕВИК

    17 4 Отговор

    До коментар #27 от "ИСТИНАТА":

    те поне клекала имат и са вътрешни, а ти ходиш на баба ти в тоалетната на двора, къде дядо ти я е построил, защото сега сте неспособни и един кенеф да направите!

    Коментиран от #39

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Госあ

    22 2 Отговор
    Сатанинския план е не само простолюдието да определя битието, но цялото население да бъде простолюдие. У бг'то тези процеси вървят по мед и масло.
  • 39 ИСТИНАТА

    11 12 Отговор

    До коментар #36 от "БОЛШЕВИК":

    Имат клекала, но в комуналките в Москва.
    Иначе в деревнята нямат дори нужник на двора.
    Също, както в Нигерия.
    С една дума, в Русия са руси нигерийци със сини очи.
    Някои са и дребосъци.
    Както таваришч Путин, дори когато е на високи токчета.
  • 40 Професора

    12 4 Отговор

    До коментар #37 от "ИСТИНАТА":

    Христо Бойкикиев - по майка потомък на руски социалисти майка му идва от Москава 1945г в София и омъжва за известен бг социалист. След 1990 синът им става пръв седесар сега вече козяк с,, протестна мрежа " и помоща на Козяк ктурнаха правителството на Пламен Орешарски и върнаха отново Боко на власт!

    Коментиран от #51

  • 41 Счупи тъпомера

    6 4 Отговор

    До коментар #7 от "към снимката":

    Нищо умерено няма в тях, всичко им е в повече и умствената изостаналост също.
  • 42 Професора

    21 3 Отговор

    До коментар #21 от "червен глист":

    Тройната коалиция вкара в България 23 милиарда евро външни инвестиции за 3,5 години, а приватизацията я направиха вашите седесари които си гукаха с амерското посолство плана,, РАН - ЪТ " НЕ БЕШЕ ПРАВЕН ОТ КРЕМЪЛ, А ОТ ВАШИНГТОН!!!!

    Коментиран от #47, #80

  • 43 Яшар

    10 0 Отговор

    До коментар #7 от "към снимката":

    Абе уж изостанали, а в краденето първи.
  • 44 Само питам

    14 6 Отговор

    До коментар #21 от "червен глист":

    И къде го видя подемът последните години?
    След три мандата на Борисов българите са най бедните в ЕС.
    С руска енергийна примка на шията!
    А комунистът Борисов безплатно за Путин
    построи руско турски газопровод за Сърбия.
    С български милиарди!

    Какъв подем?
    Румънците бяха по-бедни от нас при едновременното ни приемане в ЕС, нали?

    В България днес е олигархична диктатура!
    Както в Беларус и в Русия.
  • 45 Е,моля

    7 10 Отговор
    Много смешно,поръчкова статия.Защо така преднамерено пропускат Божков,главния подстрекател и организатор на протестите чрез неговите марионетки триото мръсни отровни протестъри.А отразяват сбирщината на Гошо Тъпото за оставка на гл.прокурор,платения олигофрен на Цецо Мустака.И защо не отразяват какво каза Кьовеши за опитите на служебното и олигарсите да подчини гл.прокурор и прокуратура изобщо на изпълнителната власт.Каза убедително ,че гл.прокурор трябва да е независим.Също така,на Божков са санкционирани 83 фирми,а на Пеевски- 11,от които половината неработещи.То се вижда кои искат да овладеят БГ и върнат в 90-те,чрез същите хора участвали в разграбването.
  • 46 радко шишарко

    7 3 Отговор
    А тия будалии които гласуваха за Божков, е поне се преброиха
  • 47 Помнещ

    10 5 Отговор

    До коментар #42 от "Професора":

    Планът Ран-Ът бе поръчан от Луканов.
    Реализира го съпругът на БКП-партийната секретарка Елена.
    И седесари и бесепари бяха еднакво излъгани!
    Днешните олигарси са потомци на БКП-номенклатурата и на ДС.

    Коментиран от #50

  • 48 Борисов Тиквата

    15 2 Отговор
    Тоя е....а мамата на страната ни .Но българите са си виновни.Вълк в стадото, лисица в кокошарник.....това да сложат Прасето в ДАНС. Все едно Лучано в ФБР..Сега си сърбайте попарата. ГРОБ извън закона.ГЕШЕВ в затвора.
  • 49 Уикилийкс

    19 3 Отговор
    ЗАЩО ОТ КОЗЯК СКРИХА 2009Г ДОКЛАДА НА ПОКОЙНИЯ ПОСЛАННИК В БГ. ДЖЕЙМС ПАРДЮ, ЧЕ В РБ ГОТВЯТ ЧОВЕК С КОНТАКТИ В ГРУПИРОВКИТЕ ЗА МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ????

    Коментиран от #63

  • 50 Професора

    14 2 Отговор

    До коментар #47 от "Помнещ":

    Плана РАН - ЪТ беше натрапен от САЩ !!!

    Коментиран от #53, #65, #81

  • 51 ИСТИНАТА

    2 3 Отговор

    До коментар #40 от "Професора":

    Е и?
    Според Дарвин ти си потомък на африканска маймуна!
    Е и?
  • 52 Професора

    5 1 Отговор
    Не бе просто защото го раздаваш голям демократ и сочиш по комунисти!

    Коментиран от #56

  • 53 помнеш

    7 2 Отговор

    До коментар #50 от "Професора":

    Да бе да, натрапен.
    Луканов извика Ан и Рът.

    Твоите ги разправяй на червените бабички.
    Внуците им ти се смеят.
    Факири са в Интернет.
  • 54 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    20 3 Отговор
    Откъдето мине ГЕРБ, трева не никне! Освен по дъната на язовирите!
  • 55 Гледам Европейското първенство по

    19 4 Отговор
    Футбол и ми се плаче! Всички имат прекрасни
    стадиони,а ние гербави крадци и лъжци !
    Бял ден да не видят тези гадове !!!
  • 56 ИСТИНАТА

    3 8 Отговор

    До коментар #52 от "Професора":

    Защо се дразниш?
    Нищо не се раздавам.
    Потомък съм на "враг на народа", но не вярвам на Кутев,
    че комунизмът се предавал по наследство, като спина.
    Въпреки, че са много важни "първите 7 години", нали?
  • 57 Тодор Колев

    12 1 Отговор
    Кога ще ги стигнем ?!... румънците !
    Кой ще ми каже ?!...Кога ?!....

    Коментиран от #59

  • 58 ИСТИНАТА

    5 10 Отговор

    До коментар #31 от "Бесен Язовец":

    Имаше електроди в заводите, но нямаше по магазините.
    Затова казвам, че принуждаваха българите да крадат електроди!
    Нарочно!
    В една комунистическа държава,
    където е всичко под тотален контрол,
    няма нищо случайно, нали?

    Коментиран от #76

  • 59 Тогава

    16 3 Отговор

    До коментар #57 от "Тодор Колев":

    Когато Кьовеши вкара Гешев и Борисов в Панделата!
    На всички останали ще им се дръпне фЪшкИята!
  • 60 не съм

    7 1 Отговор

    До коментар #32 от "Врачка":

    влах. Чистокръвен българин съм и то образован за твое учудване. Никого не познаваш ти, освен, ако не си влахиня от Силистренско. Написаното от тебе е толкова просташко и тъпо, че не си струва да се коментира.
  • 61 mi6osp

    17 3 Отговор
    Вървяхме рамо до рамо с Румъния, докато те избраха Кьовеши, а Той избра Цацаров.
  • 62 ИСТИНАТА

    6 7 Отговор
    Бавно и полека, след Жан Виденов, българите поеха глътка въздух.
    Но преди 11г. всички некадърници се юрнаха към държавната софра.
    Начело с некадърника милиционер от Банкя.
    Също както на 9.9.1944г. всички некадърници станаха "активни борци
    срещу капитализма и фашизма".
  • 63 Никой

    7 1 Отговор

    До коментар #49 от "Уикилийкс":

    никой не е скрил в козяк.
    Но медиите в България се контролират от Беевски, т.е. от Кремъл.
    Не козяк гласува, а българинът, нали?
    А той е зомбиран и вместо с главата си, мисли с телевизора.
    Виж какво прави кошлуков в БНТ.
    Завършил в САЩ, но контролиран от Кремъл...
  • 64 До коментар59

    15 3 Отговор
    Гешев и борисов ние трябва да си ги вкараме в затвора,защото ние сме ги избрали.Трябва да ги вкараме има защо и никой да не смее да краде, да направи нещо за хората.Най-елементарното искаме електронна ЗДРАВКА КАРТАыКАКТО ВСИЧКИ ЕВРОПЕЙЦИ.Така не могат да ни вкарват "без да знаем по няколко пъти в болници".Частните болници като са частни сами да се оправят и да не ни точат ЗДРАВНАТА КАСА.По същата логика частните училища сами да се оправят.Къде го има по света това частни ,а СМУЧАТ от държавата.
  • 65 Ди 50

    2 8 Отговор

    До коментар #50 от "Професора":

    За плана Ран- Ът не си осведомен правилно.Да,поръчан е от Луканов,ни никога не е реализиран.Отнася се за преминаване към пазарна иконимика.Луканов беше малко на власт,но за кратко направи велики поразии довели до финансовата криза,но не по плана Ран- Ът ,а по този на перестройката.След като оадна от власт,плана бе хвърлен в кошчето от новите демократи.Плана Ран- Ът е приложен успешно в Чехия в селското стопанство които не допуснаха селските кооперации да се разтурят,а връщането на земята не стана като при нас за 20-25 години,а имотите останаха в кооперациите и те си продължиха ,не кати тук от нулата

    Коментиран от #69

  • 66 Гербавите...

    10 1 Отговор
    Съсипаха таз държава....дано гният в ада !
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 онеее

    10 4 Отговор
    До там ни докара 12-годишното управление на Борисов, че и румънците да ни се смеят.
  • 69 ооо не

    8 1 Отговор

    До коментар #65 от "Ди 50":

    Планът Ран-Ът беше представен на всички депутати. Дадоха на всичките по един екземпляр и те го гласуваха.
  • 70 Сестра Галева

    2 5 Отговор
    Абе тия що не пишат че само в Италия имат 2 милиона емигранти и я да кажат колко имат по другите държави
  • 71 Само да ти припомня

    1 4 Отговор

    До коментар #4 от "БОЛШЕВИК":

    Промит скапаняяяк , че ни изпревари още 2009
  • 72 Тук и сега

    5 1 Отговор
    Искам да измисля мноооого обиден епитет за кочината , но не успявам
    Докато тук е актуално “ти на мен ли ши ми каиш” така ще да е
  • 73 Пловдив

    8 2 Отговор
    Станахме, за смях пред света, заради некадърно то, лъжливо и измамно управление, на простото и необразовано селянче, от Банкя! Не желая повече изроди, като този, да ни управляват!

    Коментиран от #92

  • 74 Нали

    6 2 Отговор
    В БГ им викахме мамалигари.Ха сега де задаваме ли си въпроса защо стигнахме до тук а те ни надминаха.Всеки народ си заслужава управниците
  • 75 Крастава жаба

    4 6 Отговор
    Първо, никакъв шамар не ни е ударила Румъния – там нещата са още по-зле отколкото при нас от към корупция и злоупотреба с власт.

    Второ, ако зависеше от румънските политици и румънските властимащи, тези досега поне 20 пъти щях да са "удавили в чаша вода" прочутата си сънароднчика Лаура Кьовемиш. Само за поста главен европейски прокурор какви ли не мръсотии й правеха на родна румънска почва за да й попречат да го заеме.

    Трето, за да ги знаете тези и други факти, на първо място НЕ БИВА да разчитате да ги научите от краставата, слузеста и крякаща само лъжи и поръчкови компромати Фрогнюз !
  • 76 Бесен Язовец

    4 0 Отговор

    До коментар #58 от "ИСТИНАТА":

    Е у Хоремага на село и сега няма електроди!
  • 77 Аууии

    1 0 Отговор
    Какво казват мамалигите за Спецов.
    Барал ли е?
    Да питат Гроб. Те са знаели .
  • 78 Те казват за българите.

    4 1 Отговор
    Много крадат от държавата.
    И затова живеят бедно.
  • 79 утопист

    6 0 Отговор
    При бай Тошо бяхме по-добре! Щото можеше всички да крадем!
    Сега само големците крадат! И то много! И не ме баламосвайте, че само ББ е крал! От 1989г до сега всички политици са за разследване, като изключим Жан Виденов! Май ще взема за него да гласувам! Оп, сега ще почнете за виденовата зима, долар/лев - 1 към 3000 Кво да прайм, ама не се прегъна на Сорос, пък и западняците ни играха сечено!

    Коментиран от #89

  • 80 123

    1 0 Отговор

    До коментар #42 от "Професора":

    План Ран-Ат не е въведен в България до 1997г. Част от него в въведен след голямата инфлация от 3200% през 1997г,но в по голямата си част над 60 % план Ран-Ат не е въведен и изпълнен в България.Въвежда се плана на БКП-Костов стани милионер за един ден от финансите и икономиката на България.
  • 81 123

    2 0 Отговор

    До коментар #50 от "Професора":

    План Ран-Ат е поискан от Българското правителство и Премиера Луканов,не е натрапен от САЩ. Двамат професора са поканени и са работили на собственна издръжка-пътуване,храна,престои във София заедно със екип от Български икономисти.За това четеш днес за българския баща на Българския Монетарен Борд.
  • 82 Имало

    6 1 Отговор
    едно време силна България на Балканите. Всеки окръг (област) беше малка държава – способен да съществува и да се издържа сам. Във всеки един окръг имаше основни, структоро определящи предприятия. Модерна за времето си Военна, Тежка, Лека, Хранително–вкусова промишленост, Енергетика, Фармацевтика, Здравеопазване, Обучение, Земеделие, Животновъдство...
    Но дойде “Демокрацията“, породена от Предателството на Горбачов, а после и Елцин – всичко беше разграбено и унищожено.
    Българите се оказахме излишни и чужди в собствената си държава, която е нужна единствено като територия за военни бази и източник на ресурси.
    Днес е лесно на Румъния да "ни удари шамар"...
    Някои, може–би всички съседни държави (и не само те) ни се смеят, че сме най–бедната, най–корумпираната държава... Смях, породен от липсата на информация и манипулация... За чия сметка французите (и не само те) унищожиха нашата енергетика и рязко изстреляха нагоре Румънската ? – Бяха унищожени напълно безопасните реактори в Козлодуй. Забраниха ни строежа на “АЕЦ – Белене“. Забраниха ни прекарването на двата газопровода през България за Европа (Сега немците си направиха свой “Северен поток“, а само преди няколко години стопираха нашият).
    Унищожиха заводите, разграбиха на безценица печелившите предприятия.
    Грабят ни Златото, Среброто, Медта и др. ценни метали, и природни богатства.
    Предадоха енерго и водо–снабдяването в ръцете на чужди компании.
    Нарязаха съвременната ни военна
  • 83 Фен

    4 1 Отговор
    Четейки всичките тези порочни за България обвинения се питам: Къде са хванатите машини за печатане на фалшиви пари със съвместното участие на американските партньори. Много такива машини трябва да имаме още от Борисов, като ГЛАВЕН секретар я МВР. Да покажат всичките машини и колко се на брой случаите или всичко бе една рекламна заблуждаваща лъжа с цел отклоняване на вниманието.
  • 84 Алфа Вълкът

    2 0 Отговор
    Е щом Джесика превежда добре, следващия път намерете някоя Рейчъл или Сидни да превежда!
  • 85 Бгг

    1 0 Отговор
    Ей мисирки , като ви чета статията и и се чудя защо обиждам мисирките като ги оприличавам с вас.
    Как може да пишите " Румъния ни удари шамар."
  • 86 Ти иоще

    2 0 Отговор

    До коментар #17 от "NeXu s":

    ДвамаМърльовциот герб мислите така... Ако изобщо това ви е възможно с кухите сиТикви
  • 87 Ядат си мамалига....

    1 0 Отговор
    Ние във втора лига... хайде, СТИГА !
    От гербави ми се повдига !
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Хахаха

    0 0 Отговор

    До коментар #79 от "утопист":

    Ти си манзохист, както и далите ти +
  • 90 Пинчо

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "ИСТИНАТА":

    А радев мая божков корнелия татянко все едно не са
  • 91 Да дааа

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "😂😂😂😂😂":

    Тия двамата са маши и други им дърпат конците.
  • 92 Перо

    1 0 Отговор

    До коментар #73 от "Пловдив":

    Това беше целта тоя интелигентен Бтлгарски народ да се опростачи, да му се заличи история -бит- култура.
  • 93 Подобре

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "😂😂😂😂😂":

    Подобре с гешев от колкото радев с божков нинова с пеевски
  • 94 А кажете, де?

    1 0 Отговор
    На снимката тези двамцата определено не са хубавци-интелектуалци с видим управленчески потенциал; а ние какви сме, щом ги дундуркаме с любов толкова години? Население с мазохистични наклонности, може би?
  • 95 ИНЖ

    0 0 Отговор
    И на румънците им дишаме прахта. Водим опашката. Все не свършва и не свършва тоз преход. ;-)
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове