13 623 169

Жената на загиналия пилот: За мен това е умишлено убийство

Тя разказа своята версия за случилото се в нощта на 9 юни

Жената на загиналия пилот: За мен това е умишлено убийство
Кадър Нова тв

След трагедията край Шабла жената на загиналия пилот на МиГ 29 - майор Валентин Терзиев разказа своята версия за случилото се в нощта на 9 юни пред Нова ТВ. Тя повдигна редица тежки въпроси - за отговорността към човешкия живот и сигурността по време на учението.

Там, край Шабла, майор Терзиев остава на 9-и юни. Точно 43 минути след полунощ самолетът му изчезва от радарите.

„Във въпросната нощ трябваше да се извършват нощни стрелби. Към два – три часа трябваше да се прибере. Аз станах рано - към 5, и видях че го няма. Малко се ядосах, че един SMS не е изпратил”, разказва Димитрина Попова.

„Наш общ приятел ми изпрати съобщение: „Наред ли е всичко? Вальо прибра ли се?” Шофирайки изтръпнах. Защото отговорът ми е – не, не се прибра, но защо някой пита толкова рано сутринта точно за Вальо”, спомня си жената на загиналия пилот.

И допълва: „Телефонът ми вече звънеше. Генерал Русев, командирът му, вече е бил вкъщи и е открил майка му. Те ми звъняха от вкъщи, за да ми кажат че е паднал със самолета. И ми казаха, че всичко е станало през нощта, времето не беше добро. При падане в 1 часа през нощта и съобщаване сутринта в 9 часа - това са 8 часа. Не знам човек с какви физически възможности трябва да е, за да оцелее във водата дори с катапулт. Аз вече бях сигурна. Просто знаех, че Валентин Терзиев си е отлетял в облаците”.

Днес Димитрина споделя, че не ѝ остава нищо друго освен да приеме случилото се. Но не с примирение, казва тя. А с търсене. На истината, фактите и отговорните за случилото се. И за да стигне до тях, през последните дни, жената на майор Терзиев разговаряла с десетки негови бивши и настоящи колеги. И има своя версия за случилото се.

„Още при самото пускане мишената е спусната под 5000 метра - даже по-ниско. Информацията отначало е изтекла от „Граф Игнатиево”. В шока и ужаса. Ние имаме 200 пилоти. Нямаме хиляди. Мишената е пусната под всякакви условия за безопасност. Тук е малшансът, че се е оказала дефектна. Скъсал се е парашутът и тя е падала много бързо. Той е бил принуден да завиши скоростта. Според мен е снишен много ниско, гонейки целта. Тук виждам… грешка на ръководен пост, че някой виждайки какво е станало с целта, не е отложил стрелбата”, категорична е Димитрина Попова.

По думите ѝ майор Терзиев е бил спокоен, съобщавайки, че целта е поразена. ”Излизам от атака”. Последните му думи – да. Със спокоен глас и след това според ген. Русев е изчезнал от радара. За да изчезнеш веднага - моето обяснение е, че веднага след това си се разбил”, посочва тя.

Димитрина не изключва възможността за пилотска грешка. Но в последните секунди на последния полет на майор Терзиев.

„Този полет е воден от някой ръководител полети. Докарали са го за мен до такъв изход. И са разчитали накрая, че за 5 секунди ще се справи и ще обърне самолета. Не е взимал сам решенията. През цялото време поддържа връзка – разбрахте ли с кого е поддържал връзка – не. Не казват. Завършекът на задачата може и да е пилотска грешка. Но защо казват „Полета протичаше нормално”. Какво значи? Излез и кажи кой ръководеше, кога излетя, къде? Това е учение. Не е тайна. Когато всичко е било изправно и някой те е ръководил. И виждайки, че има нарушение на безопасността, а той те води натам... за мен това си е просто ... даже не предумишлено, а умишлено убийство”, категорична е жената на загиналия пилот.

Сега семейството на пилота казва, че ще търси истината докрай. Жената на майор Терзиев повдига още много въпроси – за сигурността и подготовката на пилотите. И за отговорността на институциите. По тези теми Димитрина Попова има още какво да каже.

Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 138 гласа.

Свързани новини

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

  63 73 Отговор
  В стремежа си да уцели бързо падащата мишена се е забил в морето с близо 1000 км/ч. Това е, на авиационен език му казват пилотска грешка. Трябвало е да стреля на височина 5000 м., Ако е следил уредите трябвало е да излезе от атаката. Жалко, загина наистина български орел!

  Коментиран от #29, #56, #106, #134, #150

 • 2 Фатмак

  50 17 Отговор
  Ама какви са тези стрелби, с оръдието ли е стрелял по тази мишена?
 • 3 Шапкари

  214 6 Отговор
  Кажете истината шапкари, толкова много шапкари генерали повече от единците боеспособна техника... Колко заплата вземат тия шапкари и какво вършат ?

  Коментиран от #157

 • 4 200 пилота

  88 12 Отговор
  на 20 самолета...За това нямат достатъчно летателни часове

  Коментиран от #8

 • 5 Коментатор

  189 7 Отговор
  Тази жена е в правото си да търси истината но съм убеден че Тя никога няма да бъде открита .Има сили, които нямат интерес да се разбере какво е станало

  Коментиран от #135

 • 6 Има нещо гнило

  137 7 Отговор
  Толкова време търсиха кутията на малка дълбочина и нашите партньори казаха да не я търсят.

  Коментиран от #14


 • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 8 Спутник 8 М

  32 9 Отговор

  До коментар #4 от "200 пилота":

  Къде 20 самолета ве ,РъкоВишников

  Коментиран от #31

 • 9 РЪМПЕЗИ

  30 188 Отговор
  ГОСПОЖО...ВЛИЗАМ ВИ В ПОЛОЖЕНИЕТО, НО НЯМАТЕ ПРАВО ДА ОБВИНЯВАТЕ НИКОЙ ЗА НИЩО...АФЕКТИРАНА СТЕ...СЛЕЗТЕ НА ЗЕМЯТА..ЗА МЕН, НЕ СТЕ АДЕКВАТНА....СЪЖАЛЯВАМ...

  Коментиран от #91

 • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 11 Последния Софиянец

  149 7 Отговор
  Ще се намери ли достоен офицер да каже истината на вдовицата!?Дано след време!

  Коментиран от #15, #19, #70

 • 12 Васил

  132 8 Отговор
  Не Ви ли е срам! Факти. Студент 1-ви курс Журналситика не би написал такова заглавие! При толкова значим обществен проблем.. Жената на.. Тя няма ли име? Бяхте медия, сега сте изтривалка! Айде смешкото да ме изтрие. Само дето всички виждат и им е ясно!! Една жена без име се оказа в пъти по - силна от Вас!
 • 13 Отговор

  71 7 Отговор
  Жената чака отговори от отговор_ни хора, но едва ли ще получи. С отказа за пари има лице пред всички......
 • 14 0808

  23 55 Отговор

  До коментар #6 от "Има нещо гнило":

  ..... г-жо Попова, напълно Ви съчувствам..и подкрепям.. но все пак защо е продължил да служи и лети: Пенсионер, 12:45 часа налет, 47 годишен?? ЗАЩО?

  Коментиран от #17, #37

 • 15 Спутник 8 М

  28 33 Отговор

  До коментар #11 от "Последния Софиянец":

  Истината е ,че ги пускат да правят часове с тези гробници !!!!!!! защото на пилотите им трябват летателни часове за да продължават да са пилоти !!!!
 • 16 ГЕРБ=БСП

  78 7 Отговор
  Рибата се вмирисва откъм главата. Винивен е шефа на бийната авиация в България. Трябва да го пенсионрат. И след това още няколко надолу по веригата. Тряба да има запис на разгорорите между пилота и тези, които са го водили. В тях е истината. Освен, ако не са ги унищожили, за да скрият нещо. Ако са унищожени, този който ги унищожил уволнение или пенсиониране.

  Коментиран от #18, #34, #117

 • 17 Спутник 8 М

  15 12 Отговор

  До коментар #14 от "0808":

  Щот няма кой бе ! Да охранява нощното небе ,докато Розалия Салито я ......

  Коментиран от #154

 • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 19 Радев

  9 24 Отговор

  До коментар #11 от "Последния Софиянец":

  ...мммм аз съм достоен ,ма сега уча за офицер ....питай някой контърадмирал
 • 20 Софиянец

  18 64 Отговор
  Руски чайници, жалко за момчето

  Коментиран от #163

 • 21 Жалко за човека

  32 86 Отговор
  има ли нормален човек който може да очаква от тоя предател Радев да каже истината, никога ама никога не чакайте от фатмака нещо човешко.
 • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 26 Жасмин

  11 50 Отговор
  лошото е ,че загубихме бъдещ командващ ВВС заедно с противната съветска барака!
 • 27 достойнство

  54 18 Отговор
  ТЕЗИ КОИТО УПРАВЛЯВАТ ДЪРЖАВАТА В МОМЕНТА УПРАВЛЯВАТ ОТ 30г. И БЪЛГАРСКИТЕ ВВС.ТОВА КОЕТО СЕ СЛУЧИ С ТЕРЗИЕВ ЩЕ СЕ СЛУЧИ И С БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА АКО ОСТАНАТ НА ВЛАСТ.

  Коментиран от #160

 • 28 арто

  102 10 Отговор
  Фактите говорят,че самолета е ударен от "приятелска" ракета. Черната кутия е намерена още преди са се развидели от "приятелските" сили. Същите "приятелски сили, веднага преди обяда се изнесоха в Румъния. "Приятелския" посланик още преди обяда беше посетен от служебния Янев. Сръбските сили се изнесоха и те на мига, но със пълния брой ракети с ,с които пристигнаха. Боже опази ме от приятелите,от враговете ще се пазя сам.
 • 29 Николай

  30 3 Отговор

  До коментар #1 от "🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️":

  Вероятно си прав, но понеже нищо не разбирам от бойна авиация, тактика на въздушен бой и тн. ще се въздържа да изложа некомпетентното си мнение. Да почива в мир.

  Коментиран от #50

 • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 31 Николай

  19 2 Отговор

  До коментар #8 от "Спутник 8 М":

  Бяха 8 годни за полети, вече са 7

  Коментиран от #39

 • 32 НАТО

  39 7 Отговор
  Истината е че ние го опукахме,за да тестваме ракетките срещу реална цел...
 • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 34 После Софиянец

  33 8 Отговор

  До коментар #16 от "ГЕРБ=БСП":

  Прав си, но трябва да се търси отговорност и от главнокомандващия, той със сигурност знае, но мълчи като п****

  Коментиран от #54

 • 35 Сигурен ли

  34 3 Отговор

  До коментар #24 от "Спутник 8 М":

  си? Как би могло най-добре да се разбере ефективността на "нашата" ракета при ударпо Миг? Ами в реални условия... Ето ги реалните условия. А кутията, / която вероятно вече е намерена и изследвана/, когато "бъде намерена", ще се окаже, че е повредена. И ще е, разбира се.
 • 36 вънка

  53 4 Отговор
  Кой пусна момчето само със 12 часа нальот, да изпълнява толкова сложна задача? За да изпъкнат пред началниците, разни пенсионирани военнослужещи, пращат пилота и самолета за 100 ци милиони на мисия със голяма сложност. Сега след трагедията се скриха, получават си и пенсия и заплата и се надяват да им се размине, за да продължат да папкат. Вън "пенсионираните военнослужещи" от армията

  Коментиран от #144

 • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 38 коментатор

  4 8 Отговор

  До коментар #22 от "АМОН":

  Кви са тия простотий бе !

  Коментиран от #40

 • 39 Спутник 8 М

  2 8 Отговор

  До коментар #31 от "Николай":

  Нали не разбираш от авиация ве ( очевидно) .....
 • 40 Спутник 8 М

  1 7 Отговор

  До коментар #38 от "коментатор":

  А ,Мамаду са прави на разбирач...
 • 41 свидетел

  3 17 Отговор
  Видях идин самолет ка са бодна у морето кат чайка за сафрид ,и чаках кат чайката да излезе ,ама не излезе ......
 • 42 Подкрепа за Борисов

  26 56 Отговор

  До коментар #23 от "ГЕРБ=БСП":

  Радев Цял живот е бил в авиацията сега е главнокомандващ като президент колко години Нищо не е направил А сега Радев мълчи защото знае кой е виновен И стига вече с този Жалък опит всички да си измиват ръцете с Борисов Как един като мъж не пое отговорност Жалки Алчни Реваншисти Плачевни грабители Радеви
 • 43 Търновец

  10 9 Отговор
  Едно възможно решение e да поканим немски генерал за шеф на отбраната, кaто пенcиониpаме наштe дармоеди. Пеър Велики – немец. Ekaтерина Велика е дъщеря на Кайзера а първата Руска Академия - от Немци.

  Коментиран от #142

 • 44 свидетелка

  7 7 Отговор
  бяаме са накозили яко и пуйно време гледам един метроит са копна у морето и викам на моя ,Стаай са мааме ,чи ся ино цонами ши дойде си йиве майката .....

  Коментиран от #76

 • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 46 НИ ЗНАМ

  25 2 Отговор
  В Ю ТУБ ИМА КЛИПЧЕ КАК СУТО ЛЕТИ НА 20 30 МЕТРА НАД МАГИСТРАЛАТА ПИЧА СИ Е ПУСНАЛ МЕТЪЛ И ВЗИМА ЗАВОЙТЕ НО ПО НЕГО НЕ СТРЕЛЯТ С РАКЕТИ

  Коментиран от #48, #99

 • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 48 Спутник 8 М

  0 9 Отговор

  До коментар #46 от "НИ ЗНАМ":

  Има има ,и кат кацна ,един пътен знак за малко не минал през турбината ,деа и украински царафоши...ма те и техните 27- ци ще свършат

  Коментиран от #52

 • 49 свидетелче

  2 2 Отговор
  ного тъмну беши и ми са спеши ,и нищо не ведях
 • 50 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

  14 0 Отговор

  До коментар #29 от "Николай":

  Ако самолет се разпадне във въздуха отломките покриват много по-голяма площ от един километър... Не съм летец, но самолетите и всичко свързано с тях живо ме интересува още от малък.

  Коментиран от #73

 • 51 ЧОБАНИН

  34 3 Отговор
  ПРОСТ ВЪПРОС ИМАЛО ЛИ Е РАКЕТНИ СТРЕЛБИ В ТОЗИ МОМЕНТ /ТАКИВА СЕ РЕГИСТРИРАТ ПО МНОГО НАЧИНИ ВКЛЮЧИТЕЛНО И ОТ РУСНАЦИТЕ ВКЛЮЧИТЕЛНО И САТЕЛИТНО/ РАДЕВ КО ШИ КАЙШ НАЛИ СИ ПИЛОТ
 • 52 НИ ЗНАМ

  4 1 Отговор

  До коментар #48 от "Спутник 8 М":

  ВЕРНО Е ХАМАВИ ХОХОЛИ АМА ИМ СТИСКА
 • 53 ОТАН

  33 6 Отговор
  Взривен е преди да падне, за това не е катапултирал, а кой? защо? и с каква ракета го е поразил няма да се каже и случаят ще се потули
 • 54 И защо глупако

  16 1 Отговор

  До коментар #34 от "После Софиянец":

  това е най- рискованата и сложна професия. Ако не загине млад, като стари , ако доживеят умират от стрес и напрежение. Всички летци във военната авиация знаят рисковете. Те са планувани в армията. Жената е в шок, но ще си живее в мъката.
 • 55 я руски

  3 33 Отговор
  Стига говорихте глупости че американците са го свалили те нямат право да влизат в черно море но сега когато турците изкопаят новия канал Истанбул хиляди американски кораби самолетоносачи и други ще влязат и руските ще треперят Америка да не ги заличат

  Коментиран от #61, #62

 • 56 А бе

  35 0 Отговор

  До коментар #1 от "🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️":

  Нали е имал ръководител полет, той къде е блял, че не му е заповядал да прекрати атаката след като е слязъл под критичната височина.

  Коментиран от #72

 • 57 Перо

  43 0 Отговор
  От 30 г.насам се произвеждат генерали,адмирали и др.висши командни длъжности за празниците,от МО и МВР,накичени с лампази и 4 звезди,ходещи като пауни,но с мозък на пиле,на база на някакви курсове или специализации.Тъпи и верни! В друго време не биха им дали да командват и отделение на мл.сержант,защото не стават и за чеп за зеле. вината е в некадърния команден кадър,не в пилотс! За това крият разследването и лъжат!
 • 58 ТОЧКАТА

  0 0 Отговор
  А,НЕ само за теб е така111!!!
 • 59 Морето

  9 19 Отговор
  За това злощастно учение самолетите излитаха от военното летище до Балчик. Преди двайсетина години там имаше позиционирани стари МИГ-21, но ги изтеглиха на буксир и останаха само хангарите. Самолета не е пострадал от "приятелски" огън, както и от стрелбата по мишената- мисля, че след като е разбрал пилота, че губи височина и самолета не се подчинява, навлизайки в спирала надолу, при опита за катапултиране се е разхерметизирал, което е като минивзрив в кабината и...дотам. А може и птица да е нацелил- знаем какво става при такава скорост със самолета....жалко за човека. Отиде си напразно.

  Коментиран от #161

 • 60 Спутник 8 М

  7 6 Отговор
  Седем катастрофи през 2020 и три засега тази година ....тц тц тц
 • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 62 НИ ЗНАМ

  4 1 Отговор

  До коментар #55 от "я руски":

  МИЛИОНИ НЕ ХИЛЯДИ И НЯМА ДА ОСТАНЕ МЯСТО ЗА РИБАТА И ТОГАВА ЩЕ ДОЙДЕ ДЪРЖАВНАТА АГЕНЦИЯ ПО АКАВАКУЛТУРИ И ЩЕ ГИ НАРИТА
 • 63 БКП=герп=сдс

  25 8 Отговор
  Това е резултата от 12 годишното царуване на пожарникаря - член на БКП и охранител на СИК...........
 • 64 ТО Е ЯСНО ЧЕ АНГЛОСАКСОНЦИТЕ

  22 5 Отговор
  СЪСИПАХА БЪЛГАРИЯ ЗА ПОСЛЕДНИТЕ 32 ГОДИНИ!!ДА ГИ СЪДИ ДО ДУПКА..ПОНЕ ЕДИН МИЛИОН ДА ИМ ИСКА ОБЕЩТЕТЕНИЕ...ОТ ТОВА НАТО..НИЩО ДОБРО ЗА БЪЛГАРИЯ ..ЕВРЕИСКА ИГРА..ДАВАМЕ ПАРИ..СЪСИПВАМЕ НАРОДИ..КУПУВАЙТЕ САМОЛЕТИ..

  Коментиран от #69

 • 65 МИШОЦИ

  15 14 Отговор
  НЕГРАМОТНИТЕ ЕКСПЕРТИ И НЕКАЧЕСТВЕНИЯТ ИМ ПРЕЗИДЕНТ НОСЯТ ЦЯЛАТА ВИНА ЗА СЛУЧИЛОТО СЕ, ЩЕ СИ Я НОСЯТ ДО САМИЯТ СИ КРАЙ. ЗАТРИХА ЧОВЕКА И СЕГА МЪЛЧАТ КАТО МИШКИ, ЗАЩОТО СА ГУЗНИ. АКО ИЗЛЕЗЕ ИТИНАТА КОЯТО УКРИВАТ НАРОДА ЩЕ ГИ ЛИНЧУВА
 • 66 В.В.П.

  2 14 Отговор
  Свален е от ПВО то на Румъния,,!!!.Учението си е ,цяла война..!!...Всички сме смъртни..!!. Умират,пилоти,шофьори,строители,доктори,,секретарки,учителки, проститутки,борчета, чалгаджийки,банкери,,Ииии,,,т.н....Като дойде ,ф16,,всичко ще се нареди.!!. България,ще светне,работа пари,имоти ,нальоти..Генерали,ще карат самолети Ф16,блок 79..!!!.Айде,!;
 • 67 Спутник 8 М

  1 6 Отговор
  Общо взето от коментаторите само аз разбирам от авиация и ш6тки
 • 68 Спутник 8 М

  2 11 Отговор
  И от руски автомобили - всички те са боклук !
 • 69 Лелеее

  4 12 Отговор

  До коментар #64 от "ТО Е ЯСНО ЧЕ АНГЛОСАКСОНЦИТЕ":

  Абе за англосаксите не знам ама ушанките са ти изпили мозъка пич Провери под леглото и в гардероба да няма аглосаксонци пич

  Коментиран от #95

 • 70 Е ТИ НАЛИ КАЗА

  0 0 Отговор

  До коментар #11 от "Последния Софиянец":

  ЧЕ Е СВАЛЕН ,ВЗРИВЕН,ИЗПЕПЕЛЕН,РАЗГЛОБЕН....И Т.Н.
 • 71 Дърт Мин..дил

  6 4 Отговор
  Сега като дойдат ,Ф,16,и България ще си управи живота,,както го управи като си съсипа , производство и селско стопанство...Даже сега,ще е по хубаво..Чудесно е!!!,.

  Коментиран от #77

 • 72 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

  17 1 Отговор

  До коментар #56 от "А бе":

  Последното решение е на пилота. Не на ръководителя на полетите. По принцип пилота е длъжен да следва командите на ръководителя на полети, но последното решение взима пилота, той е командира в изтребителя.
 • 73 Чичо

  23 0 Отговор

  До коментар #50 от "🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️":

  В разследване на самолетни катастрофи в по голямата част разбилите се самолети във водата са на едно място на дъното, от там няма какво да ги отмести и хиляда години. Виж ако има нещо лато взрив във въздуха става това което казавш, разпръсва се на километри. Цялата истори понамирисва яко

  Коментиран от #75

 • 74 Спутник 8 М

  4 3 Отговор
  ТЦ ТЦ ,убиа човека омишлено ,с танк
 • 75 Спутник 8 М

  1 2 Отговор

  До коментар #73 от "Чичо":

  И как са на едно място кат са са разбили ве Таратор ?

  Коментиран от #94, #143

 • 76 АМА ОНИ

  3 0 Отговор

  До коментар #44 от "свидетелка":

  НА РАДАРИТЕ ДА НЕ СА ВИ ГЛЕДАЛИ ТА ЗАБРАВИЛИ ДА КАЖАТ НА ШОФЕРА ДА ВДИГА АВИОНО

  Коментиран от #78, #120

 • 77 Жасмин

  0 2 Отговор

  До коментар #71 от "Дърт Мин..дил":

  Ша додат ,ма не сега , ам по-после ,към 2023-4...
 • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 80 Лети ли рапторчето?

  5 2 Отговор
  Къде са им новите боклуци Ф16?
 • 81 НЕЩО ЗАМИРИСА

  28 6 Отговор
  НЕ КРИЙТЕ ЧЕРНАТА КУТИЯ, ПОКАЖЕТЕ ИСТИНАТА. РУСКИ И АМЕРИКАНСКИ САТЕЛИТИ СА ЗАСНЕЛИ ИСТИНАТА. ВИНАТА Е НА ВИСШИЯТ СЪСТАВ, ТЕ ТРЯБВА ДА ОТГОВАРЯТ ЗА СЛУЧИЛОТО СЕ. НЕ ТЪРСЕТЕ ПОД ВОЛА ТЕЛЕ. КЪДЕ Е РАДЕВ И ВОЕННИЯТ МИНИСТЪР, ДА ЗАПОЧВАТ ДА ОБЕСНЯВАТ КАКВА СА Е СВЪШИЛИ.

  Коментиран от #84

 • 82 Спутник 8 М

  0 3 Отговор

  До коментар #79 от "КОНТРАТА":

  Има ..ама работи със спирт.......😉
 • 83 Канар

  10 3 Отговор
  Тук виждам да коментират хора които си нямат 'хабер' от авиация. Само ще кажа че за един пилот е въпрос на чест да изпълни задачата и да се приземи. Възможно е да има пилотска грешка или занижен контрол на полета. Малко вероятно а е поразен от вражески или приятелски огън Има достатъчно наблюдение от заинтересованите страни за да остане скрито подобно нещо.

  Коментиран от #132

 • 84 пряко от Сан Мъндреас

  0 2 Отговор

  До коментар #81 от "НЕЩО ЗАМИРИСА":

  И един албански саатлит га засне
 • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 86 Здрав разум

  4 3 Отговор
  Властта е преди всичко отговорност. Катастрофата е при кабинета Янев. Обаче всички реагират като анимационни герои:не бях аз, никой не ме видя, нищо не можете да докажете. Професионалисти, по два генерала на самолет...
 • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 88 Жасмин

  1 7 Отговор

  До коментар #87 от "АМОН":

  Ам то на Т-34 освен право мерене друго нема ,хихихи
 • 89 Спутник 8 М

  1 4 Отговор

  До коментар #87 от "АМОН":

  то голям кеф да та возят покрай консерви със запалена нафта ,и да стрелят с трасаци ,пък ти да вардиш матора да не превурти зъб ,и да рипаш със шомпола и отрязани токове на кубинките
 • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 92 МП4

  15 3 Отговор
  Негодната и евтина летяща мишена, дефвктирала по време на работа . Човека които е комуникирал с пилота и следял височината ,най малкото е трябвало да го предупреди или спре хода на действие на пилота , запазвайки собствената му безопасност и живот. Нито ще се разбере колко са тези дефвктирали мишени от къде са какви са ,колко пари са инв и т.н. за ,нито ще се разбере кои го е ръководил отдолу и въобще следили ли са уреди или са си пушили цигарите и слушали радиото хх. Вс сте за затвора , убийци, началници ,начело с Шкембето КаракачонОв. Човека го изпратихте за курбан. Обяснете сега на децата му и родата му как учиш цял живот , станал пилот и то не на м/у полети а на граф Игнатиево, военен ,единици са като него и накрая с раждясалата амортизирана машина и калпавия екип го пратихте оттатък живота. Съвест нямате , а този министърът като говори сега за обещетение и колко пари ще трябва се бръкнат направо му се обръща а..а

  Коментиран от #100

 • 93 Витя Полишчук

  1 9 Отговор
  Слава на героя ,с последни усилия извел машината от раьона на хутора ,където имало децка градина ,дом за стари хора ,паметник на Путин и свинеколхоз !
 • 94 Чичо

  2 0 Отговор

  До коментар #75 от "Спутник 8 М":

  Чети малко преди да пишеш тъпотии, самолета се зепи на две три части и потъва, стъчо ти ли си?

  Коментиран от #97, #136

 • 95 Току-що

  1 1 Отговор

  До коментар #69 от "Лелеее":

  Издърпах един англосаксонец изпод леглото си и като го погледна хубаво то се оказа един от новите Кирякстефчовци

  Коментиран от #96

 • 96 Лорд Баерон

  0 0 Отговор

  До коментар #95 от "Току-що":

  Лошо ...твойта около.леглото ли беше ....завита ?
 • 97 Спутник 8 М

  0 1 Отговор

  До коментар #94 от "Чичо":

  Еми ...две - три части как да са на едно място ...под вода ве ?

  Коментиран от #101

 • 98 Спутник 8 М

  0 2 Отговор
  Авей ,тез ора вече са са другирале ......
 • 99 старият рокер

  2 1 Отговор

  До коментар #46 от "НИ ЗНАМ":

  Руски самолет и метъл,нещо не се връзва ,но щом казваш! п.п. да те питам ,тоя със су-то ,видя ли го да дърпа ръчната на завоите или беше много зает да фокусираш руския флаг ,и някак си спонтанно, просто застана мирно и козирува!
 • 100 Канар

  5 0 Отговор

  До коментар #92 от "МП4":

  Писал си дълго... Нищо смислено. Тези мишени се използват от над 20 години такива са дефектират понякога и са доста скъпи. Естествено Шкембе войвода няма нищо общо. Колкото до ръждясалите машини... Тва да не е на кемафа танка. Не си подготвен

  Коментиран от #130

 • 101 Чичо

  1 0 Отговор

  До коментар #97 от "Спутник 8 М":

  Ги ма сто километра ли ги очакваш да са, повече от трста квадрата вече е съмнително за взрив. Това е изстребител и е достатъчно маневрен мобе да направи пълен оборот на 300 метра височина. То да не ти е пътнически
 • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 103 Истината

  7 4 Отговор
  Истината е следната приятелска ракета ( чичо Том) го е свалила ... Затова не си дават много зор да търсят черната кутия Цанов го каза в YouTube
 • 104 Черната

  8 1 Отговор
  Бойко, Гешев и Герб са виновни. Радев е невинен!!

  Коментиран от #138

 • 105 Амонее

  1 2 Отговор

  До коментар #22 от "АМОН":

  Личи си ,че ги разбираш нещата, повече хора като тебе, повече истина за нас овцете!!!
 • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 107 Николов

  8 3 Отговор
  Моля всички които не знаят какъв самолет е МИГ 29 да не плюят. Ако е имал проблем от нередовна поддръжка е друг въпрос. Въпреки че съм сигурен бил е проверен. Все едно проблема е бюджетен, реалността е жалка... А "новите" F16 може да ги гледате в "Топ Гън" дори колко са нови. Сега с по-модерни компютри и асистенти, но по-маневрени или пъргави от "МИГ" 29 едва ли !

  Коментиран от #108, #113

 • 108 Дълбоко влизаш в .....

  3 5 Отговор

  До коментар #107 от "Николов":

  Еми те затова са ги кръстили МИГ само Миг и си те няма друго си е американската раздавайка
 • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 110 Спутник 8 М

  1 4 Отговор
  МИГ трябва сериозно да се замислят за трети двигател ...явно два ,даже и с ОВТ не помагат ,пилотите гинат масово
 • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 113 Спутник 8 М

  1 3 Отговор

  До коментар #107 от "Николов":

  Мокя всички ,които знаят каква бракма е Миг-29 да запазят мълчание в чест на поредния пилот ,помъчил се да докаже ,че тая котора може освен да излети ,и да кацне !

  Коментиран от #114

 • 114 Канар

  5 2 Отговор

  До коментар #113 от "Спутник 8 М":

  Да бракма е, но не по голяма от тази дето си паркирал пред вас. Мислиш че си оригинален? Може би, колкото може да бъде оригинален един бордюр.

  Коментиран от #119

 • 115 Abstract

  3 1 Отговор
  Добре при боен полет височината може и да е 3000 метра. Когато се защитават от ракети, самолетите летят надолу с максимална скорост. Това е маневра, която всички пилоти знаят и основно нея правят. Няма как при 5000 метра да не успее да я направи. При самолет който с едно копче може да убие 2/3 от скоростта си, преди да активира въздушната спирачка. Къде е черната кутия?

  Коментиран от #116, #121, #122

 • 116 Канар

  0 1 Отговор

  До коментар #115 от "Abstract":

  Това е добре. Айде сега прибави нощем, море и ниска облачност

  Коментиран от #123

 • 117 В памет на силните духом

  1 2 Отговор

  До коментар #16 от "ГЕРБ=БСП":

  За сведение че като го пенсионират и още няколко по веригата ще се окаже че няма никой подготвен да седне в МиГ 29.Ще тичаме при поляците за уроци за приучване на някой от другите пилоти и той почва от нула. В авиацията всичко е писано с кръв и причината винаги е човешка на конструктор техник диспечер и пилот.Останалите случай са изключително малко. Боен пилот е опасна професия и Майор Терзиев си е избрал и обичал професията си.Иначе отдавна да е напуснал.Съпругата ще обвинява всички ,но такъв е занаятът опасен и само за силни хора.Очеводно майорът е бил такъв човекИмаше един любим филм на старите пилоти Одни Старокин Едит в бой.Само опитните отиват на бой в превод.

  Коментиран от #124

 • 118 кажи бе

  1 0 Отговор

  До коментар #10 от "Пурко":

  Ако напиша такъв груб коментар, ще ме изтрият. И за по-малко са ме трили. Ти защо се ползваш с привилегии?
 • 119 Спутник 8 М

  0 1 Отговор

  До коментар #114 от "Канар":

  А ти знаеш ли каква бракма съм паркирал пред вас ?
 • 120 😁😁..

  0 0 Отговор

  До коментар #76 от "АМА ОНИ":

  Чакай се ама ние и радари ли имаме😲
 • 121 Спутник 8 М

  0 0 Отговор

  До коментар #115 от "Abstract":

  При защита от ракета изтребителя никога не лети надолу ! Извършва се комплекс от маневри ,като никоя не включва летене надолу , деа и овчарите ви
 • 122 😁😁..

  1 0 Отговор

  До коментар #115 от "Abstract":

  Нищо няма да и кажат на вдовицата дори да знаят какво е станало а съм сигурна че и те самите не знаят.И какви са тези 12 часа не разбрах ,летят по 12 часа на година ?!?!?! Ако бях пилотка щях да си събера багажа и веднага в гражданската авиация,по цял ден ще съм в самолет щом толкова му се лети

  Коментиран от #125

 • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 124 Знаещ

  3 0 Отговор

  До коментар #117 от "В памет на силните духом":

  Бе като не знаеш руски що се пънеш? Заглавието на филма е... На бой отиват само старците!
 • 125 Спутник 8 М

  0 0 Отговор

  До коментар #122 от "😁😁..":

  300 часа искат в цивилната авиация ,драги
 • 126 Спутник 8 М

  1 9 Отговор
  Моля всички ,които знаят ,каква порутена бракма е Миг-29 да запазят мълчание в чест на българския пилот ,загинал в най- нескопосания изтребител ,след Як - 38
 • 127 an2

  5 1 Отговор
  Защо САЩ не споделят информация от СПЪТНИКА който наблюдава България информацията е там 24/7 .

  Коментиран от #128

 • 128 Спутник 8 М

  0 1 Отговор

  До коментар #127 от "an2":

  щот такъв няма
 • 129 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 130 МП4

  2 1 Отговор

  До коментар #100 от "Канар":

  Нали и видях ламарините , доближавал ли си се..Намачкани изтъркани сеедно е зил превозващ цимент...И няма как нещо където лети в небето да кажеш такива да си дефвктират понякога и не са на 20 а на близо 40год..Нз колко съм подготвен ама това в човешки живот и то не отнет в военно снаряжение , Опази Боже война ,Ана някакво учение. Забрави ли хеликоптера които падна на кораба пак загинаха 2 войничета . Въобще не оправдавай политиците ,че и тези Ф16 които чакаме са възможни най нескопосания самолет...
 • 131 МП4

  1 1 Отговор
  Като искате армия вземете Су 57 ама струват 50-100мил а тези корнишони струват говорим за Ф16 15-16 мил ...Е няма как да отидеш на олимпиада по футбол и вместо с ботони Найк да риташ с гуменки ,същото е

  Коментиран от #156

 • 132 Сега

  1 0 Отговор

  До коментар #83 от "Канар":

  Защо според тебе крият данните от радара нали разбираш от авиация?
 • 133 меломан

  2 1 Отговор
  Възможно е да са отказали уредите му, тия мигове имат проблеми когато летят ниско над вода, има доста статии из интернета за този проблем и най-вероятно не е знаел на колко метрта височина над водата се намира.Просто лош късмет или крият доста по-голям проблем.
 • 134 Старци

  1 0 Отговор

  До коментар #1 от "🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️":

  А ти откъде знаеш, това са медийни догатки. Военните нямат почти никакви изявления, освен че търсят черната кутия. Не могат или не искат да я намерят, не знам. Но нещо в случая не е наред и това и видно за всички. Ако не беше елитен ас, случая вече щеше да се забрави.
 • 135 Жената и истината

  2 1 Отговор

  До коментар #5 от "Коментатор":

  Иска ли да разбере нещо за нато-вци да се обърне към руснаците. Дали знаят нещо не знам, но предполагам, че са следяли маневрите на ученията, все пак са до границата им.
 • 136 Как на две три

  0 1 Отговор

  До коментар #94 от "Чичо":

  части бре? 'иляду километра са туй. Кинетичната енергия на тяло с маса над 15000 килограма и скорост 280 метра в секунда, което се удря във водна повърхност и намалява скоростта си до нула ще е равна на 15000 Х 280 Х 280 / 2 = 588 мегаджаула. Това всичко в система (Le Systeme international d'Unites) за да добиете престава какво означават тези измерители един тон тротил отделя 4,184 Х 10 на 9 степен джаула енергия, а при сблъсъка на самолета с водата са се отделили 0,588 Х 10 на 9 -та степен тротилов еквивалент енергия. Имате ли представа какво се получава ако взривите 150 килограма тротил в такъв самолет? Аз не искам да си представям въобще! Освен това черните кутии издават сигнал, а щом досега нито са я чули, нито намерили значи само едно черната кутия не може да издържи на енергията отделена от 150 килограма тротилов еквивалент!

  Коментиран от #137, #152

 • 137 Сега

  1 0 Отговор

  До коментар #136 от "Как на две три":

  Ти чувал ли си нещо за аеродинамика и хидродинамика , иначе впечатляващи изчисления!
 • 138 бойко пак

  1 1 Отговор

  До коментар #104 от "Черната":

  Точно тъй, Бойко е виновен за всичко и най-вероятно той със силата на Мата Хари е разбил самолета!

  Коментиран от #140

 • 139 Доротея

  0 1 Отговор
  Поне да беше се забил в някой самолетоносач и да почисти морето от агресия!
 • 140 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 141 Коментар

  3 0 Отговор
  Вижда се, че има грешка в ръководенето на учението. Надявам се да не е умишлена, но каквото и де е станало в тези среди имат навика да прикриват и потулват истината.
 • 142 Да бе

  1 0 Отговор

  До коментар #43 от "Търновец":

  Да ти напомня какво стана последния път като назначихме немец на длъжността цар - две национални катастрофи. Не ни трябват западни части от велосипед. Сами трябва да си решим проблема! Като сме тръгнали първия път на война сами сме си избили калпавите командири в гръб. Затова нашите капитани побеждават сръбските (прокси автро-унгарските) генерали. Време е за чистка. Като не щете с добро - ей ви с дърво.
 • 143 военоморски

  1 1 Отговор

  До коментар #75 от "Спутник 8 М":

  много лесно ве, картоф - спират мигновено във водата и започват да падат баавно надолу - тва е вода ве, не е въздух !
 • 144 пилот

  0 0 Отговор

  До коментар #36 от "вънка":

  Точно - и да се сложат на НАТО - вижте колко сме добри, без да летят пилотите ни правят по-сложни неща от вас
 • 145 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 146 Без име

  4 0 Отговор
  Някой си тества новите оръжия...на това мирише! Как порази целта и изчезна...???Кутията официялно няма да бъде намерена...
 • 147 ХХХ

  3 0 Отговор
  При Бай Тошо за такива грешки имаше разжалване и затвор за горните етажи... Дядо ми, военен, офицер, подполковник се песионира... на 2-3 пъти е бил на косъм от сакатлък и оттам сигурен затвор... Учиш момчета на по 18г на военно дело... Един да сбърка, деца още, един да не е научил, кофти стечение на обстоятелствата.... Виновен е не сбъркалият , а офицерът над него. Оттам, има ли смъртен случай - сигурен затвор.
 • 148 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 149 Велизар

  1 0 Отговор
  Как сте идиоти от факти,олигофрените на журналистиката.
 • 150 или с други

  0 1 Отговор

  До коментар #1 от "🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️":

  думи, е направил вертиго, при нощно небе без луна, морето и небето се сливат, даже и най добрите грешат, по нешънъл джеографик, имаше цял епизод в разследване на самолетни катастрофи, за един египетски пилот които направи вертиго и разби вертикално с огромна скорост граждански самолет в червено Море, тоест поразил е мишената на 100метра над водата, и не е успял да се издигне, дезориентирал се е, мислейки, че има време да се измъкне, и е влетял във водата на форсаж с близо 1800км., всичко е станало за част от секундата, смъртта е била мигновена и бърза, просто при такава скорост, е цяло чудо че са намерили биологичен материал, защото самолета е бил разкъсан на парченца, пилота не е имал част от секундата да реагира и да изтегли ръчката на катапулта.

  Коментиран от #164

 • 151 Гената

  0 1 Отговор
  Когато насочат камера към някой нашенещ, способен е на чудеса. Или пък тая нещастна женица гледа много филми . Ще й мине.
 • 152 Чичо

  2 0 Отговор

  До коментар #136 от "Как на две три":

  Виж ся случая на Еър Франс от 2009 година, верно самолета пада по тумбак при срив на потока ама е с голяма скорост в опит да набере височина. Отломките са на едно място лато ги откриват през 2012, че и черната кутия проработила със все записи. Ние тук имаме изгубен от радарите самолет. Никой няма идея под какъв ъгал се е ударил, ако не се е взривил по някъква причина
 • 153 волен сидеров

  1 0 Отговор
  НАПРАВО СМЕ БЪЛГАРИ ЮНАЦИ-КАТО ПОЧНАШ ОТ БОЙКО ПРЕЗ ПЕЕВСКИ И БОЖКОВ ТА СТИГНЕШ ДО ОНЯ ГАБРОВСКИ МУШМОРОК....
 • 154 0808

  1 2 Отговор

  До коментар #17 от "Спутник 8 М":

  ...Ув. г-н Спутник 8, не одобрявам хулиганското Ви ...БЕ.. Не приемам отговора Ви.Съжалявам за своя съгражданин, но вярно е, че на 47 години не си такъв както на 26-30, нали? Второ: Пенсиониран е, предполагам с нелоша пенсия..3. Има само 12:45 минути нальот.. Хвърли си отпуската и си гледай кефа. А ако още ти се лети иди в гражданската. С нищо не желая да обидя ув. г-жа Попова. Напротив. Не оправдавам и шефовете му, които са за затвор.
 • 155 1972

  2 0 Отговор
  Ф16 .......... САМО В ЩАТИТЕ СА ПАДНАЛИ 4 500 БРОЯ ПРЕДСТАВЕТЕ СИ КОЛКО СА ЗАГИНАЛИТЕ ПИЛОТИ - ТОВА СИ Е ЦЯЛА ВОЙНА - КАТО БЯХ ВОЙНИК В БЕЗМЕР МИГ 15 ИЗЛИТАХА ЕДНОВРЕМЕННО ПО ЦЯЛ ДЕН 3 НА ПИСТАТА И ПО 3 ОТ ДВЕТЕ СТРАНИ ПО ТРЕВАТА , НО ТОГАВА МЪЛЧАХА КОГАТО НЯКОЙ НЕ СЕ ВЪРНЕ ............... ЗАВИНАГИ ! И ТАКА ВСЕКИ ДЕН ......... РУСНАЦИТЕ КАЦАХА ТАМ С МИГ 21 .... Ф16 ВЕЧЕ Е ЛЕТЯЛ И РУСИЯ Е ЧЕРТАЕЛА МИГ 29 ОТДАВНА ЗА ДА ГО НАПРАВИ ДОСТА ПО БЪРЗ И КАЧЕСТВЕН , А НИЕ ДНЕС ОТИДОХМЕ И КУПИХМЕ ТОЗИ БОКЛУК Ф16 СЛЕД КАТО ОТ 40 ГОДИНИ ИМАМЕ МИГ 29 ---- ПО ГОЛЯМА ИДИОТЩИНА НЕ МОГА ДА СИ ПРЕДСТАВЯ .......... ЗАКУПИЛИТЕ ГО СА ПРЕДАТЕЛИ И ЗАСЛУЖАВАТ ДА БЪДАТ ХВЪРЛЕНИ В ЯДРЕН РЕАКТОР ВЕДНАГА БЕЗ СЪД И ПРИСЪДА !
 • 156 ПРЕДАТЕЛИИИИ

  8 0 Отговор

  До коментар #131 от "МП4":

  ПИШЕШ ЧЕ Ф16 СТРУВА 16 МИЛИОНА , УМНОЖАВАМ ГО ПО 8 И ПОЛУЧАВАМ.....128 МИЛИОНА --- НИЕ ПЛАТИХМЕ ОБАЧЕ 2 - 3 МИЛИАРДА КОЕТО РАЗДЕЛЕНО НА 8 Е ---- 2 МЛРД : 8 = 250 000 000 ................. ДРУГ ФАКТ Е ЧЕ ПОЛША ОТДАВНА КУПИ Ф35 НА ДОСТА ПО НИСКА ЦЕНА ОТ 250 МИЛИОНА
 • 157 Бат Мишо

  4 1 Отговор

  До коментар #3 от "Шапкари":

  няма как да ти кажат истината нашата армия защото нямат радари с активни решетки и нямат НИКАКьВ на4ин да засекат ниско летяща цел сьс скорост над 250 км в 4ас НИКАКьВ За герберасите обяснявам - планирано е у4ение сьс заход и стрелба с истинска ракета на 30 км от вьздушното пространство над НАИ ГОЛЯМАТА ВМС база на федерацията Севастопол ,намираща се в повишена боина гот - и с НАСКОРО извьршени прехвати от бг изтребители на руски патрулни бомбардирова4и - ПРИ У4ЕНИЕТО са използвани прехват и активиране на боен радар и обла4ване на цел и изстрел - при намиращи се СьС СИГУРНОСТ наблизо боини кораби на федерацията И ПРИ У4ЕНИЕТО СА ЗАСИ4АНЕ ВРЕМЕНАТА НА ОТГОВОРА НА ПВО на федерацията базата и флота НО НЕЩО СЕ Е ОБьРКАЛО - дежурния е бил по нервен или боиния кораб е бил по близо или пилота е разширил захода КАТО СИ ИГРАЕШ С ОГьНЯ не се 4удиш 4е си се изгорил - щото ЛЮБЕЗНИ СьФОРОМЦИ игрите с ме4ка са СМьРТОНОСНИ
 • 158 Трезво мислещ българин

  0 2 Отговор
  Някой написа ли вече ,че Бойко е виновен? Питам,за да не чета всички глупости.

  Коментиран от #159

 • 159 Бацо

  0 1 Отговор

  До коментар #158 от "Трезво мислещ българин":

  Пълни шкафа от всякъде и акде у барцалона
 • 160 Въпроса е в

  0 1 Отговор

  До коментар #27 от "достойнство":

  това,че и тези които се гласят да дойдат са същите убитаци като предните и нищо няма да се промени. Матряла е скапан и по-скапан иде.
 • 161 Този коментар е премахнат от модератор.


 • 162 Човече разбирам

  3 0 Отговор
  че искаш да ги покриеш краварите тъпи,но когато е докладвал,че е поразил целта успешно със спокоен глас,това не означава,че има екстрена ситуация,а изчезването от миг на радарите и загуба на връзка говори за взривявавне от ракета и то не от тази която носи самолета,защото има механизъм предотвратяващ такова задействане ако не се е отделила от самолета. Спомни си мигновената загуба с пътническия самолет на холандска авиокомпания взривен от руска ракета използвана в украинската армия,там беше същото но с пътнически самолет.
 • 163 Фифи

  0 2 Отговор

  До коментар #20 от "Софиянец":

  Никой не ни е виновен ,че самометите са стари Пък било руски. Отдавна са се амотизирали като железниците, панелките ,пътищата и т.н Руското да не е вечно, айде стига .

  Коментиран от #165

 • 164 Тези самолети

  2 0 Отговор

  До коментар #150 от "или с други":

  са оборудвани с т.нар. автоматичен хоризонт,който е с натискането на копче,а отделно на това в кабината на екрана се дава графика на самолета спямо хоризонта,и винаги се знае кое доло/земя,вода/ и кое горе/небе/.Ако пилота не успее да направи маневра за излизане в хоризонт,то може да натисне копчето и самолета автоматично излиза.
 • 165 Няма стари

  2 0 Отговор

  До коментар #163 от "Фифи":

  и млади самолети,има поддържани и не поддържани,за всяко нещо е така. Има много стари ретро автомобили,които са в пъти по добре технически от масово употребяваните автомобили. Панлките при саниране не само тук и в Германия ги санират издържат много години,а и са достатъчно устойчиви на земетресения повече от повечето нови сгради,които се нуждаят от ремонт само след няколко години от пускането им.
 • 166 Всичко сме поръча ли

  0 1 Отговор
  И самолети 8 и още 8 самолети сме резервира ли Цялата система за летене кула tower граждански и военни самолети е поръчана и платена. ОСТАНА ДА БЪДЕ ПОРЪЧАН 3Д РАДАР. НО ЗАТОВА СЕ ИЗИСКВА РАЗРЕШЕНИЕ ОТ КОНГРЕСА НА САЩ. МНО ПАРИ. ТЯ ЩЕ ПОКРИВА ВСИЧКО. ИМАМЕ ЕДИН САТЕЛИТ ИЗВЕДЕН В ОРБИТА И ОЩЕ ЕДИН ЩЕ БЪДЕ ИЗВЕДЕН. ИМА КУПЕНИ БЕЗ ПИЛОТНИ САМОЛЕТИ ОТ САЩ. МИСЛЯ ЧЕ ПРОГРАМАТА Е ДОСТА ДОБРА И МНОГО АМБИЦИОЗНА. ПРЕДВИДЕНИ СА ОКОЛО $2 милиярда на година за възстановяване на българската армия. НЕМОГА ДА ГАРАНТИРАМ КАКВО ЩЕ СЕ СЛУЧИ СЛЕД КАТО ДОЙДЕ НОВОТО ПРАВИТЕЛСТВО С ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА АРМИЯТА. ПО ВСИЧКИ СЛУЧАЙ НЯМА ДА Е МНОГО ДОБРЕ. УСПЕХ
 • 167 бивш

  1 0 Отговор
  Ами просто риск на професията,служил съм в ПВО и ВВС и преди си имаше нещастни случаи! Помня през 1983 г в Балчик от февруари до май имахме два инцидента, но тогава всичко беше секретно и се знаеше от малко хора!
 • 168 Ботокс

  1 0 Отговор
  Вече се показа кой те диктува какво да говориш Това е хунтата Защо неможа да го задържиш до себе си а сега ревеш за него заради обещаните пари от мутрата Признай си Признат гряг половин грях

  Коментиран от #169

 • 169 Колко да е грях

  1 0 Отговор

  До коментар #168 от "Ботокс":

  1440лв. пенсия + 5000лв заплата, а сега 0лв. Да се самосезира Агенция за закрила на детето. За всяко разпореждане със средства на детето е нужно тяхното одобрение и на дежурен съдия.

Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa или ca нaпиcaни изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg ще бъдат премахнати.