Last news in Fakti

23 Август, 2021 22:33 5 390 27

Още не е ясно кой е загиналият на Боянския водопад

  • павел митов-
  • боянски водопад

При пристигането на екипите падналият мъж вече няма жизнени показатели

Още не е ясно кой е загиналият на Боянския водопад - 1
Очевидецът Павел Митов Кадър БНТ

Още не са установили кой е загиналият мъж, паднал вчера от 20 метра в Боянския водопад - едно от двете места в планината с най-много инциденти през лятото. Знае се, че е мъж на около 30 години. Не е носел документи за самоличност, съобщи БНТ.

Вчера в 13.53 ч. в Центъра за спешна медицинска помощ пристига сигнал за човек, паднал в основата на Боянския водопад, с кървене от главата и в безсъзнание.

"Съответно оттук се събра екип и тръгна към мястото, отделно в района имаше наши колеги, които бяха по друг повод там, охраняваха велосъстезание и двама от тях успяха да стигнат по-бързо", обясни дежурният спасител от база "Алеко" Захари Димитров.

В неделния ден на мястото на инцидента - Боянския водопад, има много туристи, те веднага се притичват и оказват първа помощ, но падането се оказва фатално.

При пристигането на екипите падналият мъж вече няма жизнени показатели. Очевидец на инцидента е Павел Митов.

"Изведнъж се чува един плясък и хвръква вода няколко метра и всички си помислихме: камък е, дано не е ударил някой там и в следващия момент хората започнаха да викат: човек е, човек е. През цялото време кървеше от крака, от главата, спираше му дишането, започнаха да му правят сърдечен масаж и изкуствено дишане", разказа той.

Според Павел не е сигурно дали животът на младия турист можеше въобще да бъде спасен при по-бърза медицинска намеса, но е убеден, че е крайно време държавата да купи медицински хеликоптер за подобни тежки инциденти.

"Много подобни животи както в планината, така и по катастрофите по улиците просто биха били спасени с тези хеликоптери", допълни той.

Загиналият турист е бил с подходящи дрехи за сезона, дълъг панталон и туристически обувки. Причините за инцидента тепърва ще се изясняват, работи се по няколко версии.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шерлок Холмс

    8 18 Отговор
    Паднал или скочил? Върви на самоубийство цялата история!

    Коментиран от #6

  • 2 Трикси

    6 13 Отговор
    Ако нямаш парашут не следвай полета на Орела!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Комуниста

    4 12 Отговор
    В държавата на психопатите винаги може да ти падне някой върху главата!
  • 5 провинциалист от провинция Тракия

    22 2 Отговор
    Какво означава не е ясно? Насред планината човек без телефон, лична карта, шофьорска книжка, дебитна или кредитна карта? 21ви век?

    Коментиран от #13

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Гълъбова

    4 6 Отговор

    До коментар #7 от "Шерлок Холмс":

    Като ти гледам правописа, на теб още по-малко...

    Коментиран от #9

  • 9 Психиатъра

    5 9 Отговор

    До коментар #8 от "Гълъбова":

    Да не се готвиш за скок? Вертлет няма и държавата не е нужно задължително да има. В цивилизацията гражданите си оравят задтраховки които вкл. превоз с летателен апарат в случай на спешна нужда. В България не си правят дори,, зелена карта" за да спестят 5 лв имаче се правят на туристи в пужбина!

    Коментиран от #16

  • 10 ГЕРБ=ДПС=ВМРО

    8 7 Отговор
    Не съм експерт, но съм ходил до Боянският водопад. Там е много стръмно. Там хеликоптер не може да кацне. И да имаше хеликоптер какво? Освен, че е много стръмно има гъста гора с високи по 20 м. дървета. Няма поляни има само стръмен баир. Смятам, че много хора, които нищо не разбират се изказват. Изказват се и такива, които ще спечелят от медицинските хеликоптери. Спешна помощ са хората, които трябва да кажат трябват ли или не хеликоптери. Но дали ще са честни или ще са корумпирани? Дали и в спешна помощ не е пълно с некадърни "калинки", като навсякъде? 20 млн. евро за покупката на 2-3 хеликоптера са много пари. Пък и ще трябват още пари за подържащ персонол ... пилоти поне по 4-5 пилота на хеликоптер за 24 часа 365 дни в годината. Има много по-големи проблеми с българската спешна помощ, като ОРГАНИЗАЦИЯ, сгради, автомобили, персонал ...

    Коментиран от #12, #25

  • 11 ГЕРБ=ДПС=ВМРО

    6 3 Отговор

    До коментар #3 от "Психиатъра":

    Ти какъв си, не си ли българин, че говориш така, да не си "индианец", американец или руснак? Нямаш ли родители, съпруг/а, деца, семейство? 75% от най-бедните ти хора за психиатър ли са? Не се ли усещате бе? Като плюете по българите и по България плюете срещу вятъра, плюете себе си. А да сетих се, ти вече не си българин, отиде да бериш 2-3 години боровинки и стана европеец или британиц с произход от село Горно нанадолнище.

    Коментиран от #15

  • 12 Селски номера

    1 4 Отговор

    До коментар #10 от "ГЕРБ=ДПС=ВМРО":

    Като искаш хеликоптер,ще си направиш застраховка.На този,мир на праха му,никой не му е длъжен да търчи след него и да го спасява през девет планини в десета.Харесват ти рискови спортове и екстремни преживявания?Ок,ама като се объркат нещата,никой не ти е виновен,плащаш цената,понякога и с живота си.Много изнежени и претенциозни станаха всички и то без капка покритие.До вчера пик.ла и ср.ла във външна тоалетна,днес не й харесва бидето в банята,че пръскало.Аи ша ви еб. Пу.ката м.йна ша ви еб.
  • 13 Е за що ти е лична карта

    5 0 Отговор

    До коментар #5 от "провинциалист от провинция Тракия":

    Дебитна карта и телефон у гората?аз като ходя ги нося в мене че са в чантичката ми ама не ми требват

    Коментиран от #27

  • 14 Сатъра на Хана

    2 5 Отговор
    В планината се ходи само по работа - да събереш плодове, билки, дърва за горене, сено, да напасеш животните, да напълниш изворова вода, да уловиш риба или дивеч ако имаш нужда... А туристите са вредители по горите. Също като колорадския бръмбар по картофите

    Коментиран от #18, #19

  • 15 Психиатъра

    0 2 Отговор

    До коментар #11 от "ГЕРБ=ДПС=ВМРО":

    Никой не е казал, че бг реалноста е розова!!! Не трябва да се бяга от истината, а да се работи над нея!!!
  • 16 Д.ИВАНОВА

    6 1 Отговор

    До коментар #9 от "Психиатъра":

    Здравеопазване няма,това са търговски дружества.Отлагат се планови операции,само КОВИД отделения /КОВИД пари,тестове/те носят пари,много пари,а ваксинират по молове,паркове,градинки,площади за "наше добро" с информирано съгласие и на наша отговорност-да не им цапаме болниците-

    Коментиран от #17

  • 17 ИВАНОФ

    1 1 Отговор

    До коментар #16 от "Д.ИВАНОВА":

    Как си?
  • 18 Да да ала бала😂😂😂

    6 0 Отговор

    До коментар #14 от "Сатъра на Хана":

    Значи ако ида без да бера нещо или да убивам животните съм вредител колорадски бръмбар а ако късам растения и стрелям по животните не съм вредител 😂😂😂и съм по работа😂😂😂😂
  • 19 Ако зависи от мен

    3 1 Отговор

    До коментар #14 от "Сатъра на Хана":

    И съм министър ще забраня всякакъв улов на всичко дори на рибата и ще въведа наи сурови наказания за това и денонощтно ще има въоражени пазачи с правомощия да застрелят всеки бракониер или ловец на място без много думи и ловците ще бъдат премахнати оръжията им иззети и повече такива абсурди няма да има като ловци
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 То е ясно

    0 0 Отговор
    Човека се е самоубил.Жалко.
  • 22 Сталин е глупак

    0 2 Отговор

    До коментар #20 от "Храни душа":

    И агент на саш и капиталистите с поръчение да прави квото му е наредено иначе за народа изглежда светец😂😂😂😂ако не беше така трябваше да има други ходове през управлението си
  • 23 Хеликоп

    3 2 Отговор
    Какъв хеликоптер, за място, което не е обезопасено? Пак опорки и простотии?
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Ха ха

    2 1 Отговор

    До коментар #10 от "ГЕРБ=ДПС=ВМРО":

    Те в другите страни са балъци и затова имат мед.хеликоптери.И сигурно са построили навсякъде из Алпите и Пиренеите площадки за кацане.А за Хвърчилата F-16 не знам дали си посмял да се обадиш.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 провинциалист от провинция Тракия

    2 1 Отговор

    До коментар #13 от "Е за що ти е лична карта":

    Личната карта се носи винаги. Обикновено стои в портфейла, където е и дебитната. А ако си стигнал до гората със собствената кола, въпросът е излишен. Телефон в гората = топографска карта + фенер + фотоапарат; въобще кой ходи в днешно време където и да е без телефон?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове