Last news in Fakti

2 Септември, 2021 07:02 23 378 86

Валя Ахчиева: Министерството на правосъдието установи, че Председателят на СГС няма българско гражданство

  • алексей трифонов-
  • сгс-
  • съд-
  • валя ахчиева

И ще ми се извинят ли, че ме нарекоха “агресор” за това, че разкрих една истина, от изключителен обществен интерес?

Валя Ахчиева: Министерството на правосъдието установи, че Председателят на СГС няма българско гражданство - 1
Снимка: БГНЕС

Журналистката Валя Ахчиева бе поканена от комисията по ревизията в НС на изслушване за разследването ѝ за замитането на италианския боклук в България. След приключване на темата, Ахчиева поиска разрешение от председателя на комисията Мая Манолова да съобщи една гореща новина. Ето какво каза тя:

Бих искала да ви съобщя една новина, точно тук и точно сега, защото Вашата комисия ревизира потъпкването на закона през последните години, включително и от т.нар. “правителство” на съдебната власт – ВСС.

В рамките на служебното правителство, аз направих поредния си опит за последните две години и половина, компетентният орган по закон – Министерството на правосъдието, да извърши проверка и да се произнесе – има ли българско гражданство Председателят на СГС? И служебният министър на правосъдието – проф. Янаки Стоилов изпълни конституционните си задължения, като довърши започналата през 2019-та година проверка за законността на българското гражданство на Председателя на СГС – съдия Алексей Трифонов.

Проверката потвърди съмненията ми в журналистическото ми разследване, че СГС се управлява и към момента, от лице, което не е български гражданин. Тази истина беше грижливо потулвана две години и половина от: Съдийската колегия и настоящият състав на ВСС, които са отговорни за това назначение, Шесто отделение на ВАС, тримата министри на правосъдието в последното правителство “Борисов 3” , както и двама Главни прокурори.

Всички тези най-висши длъжностни лица от съдебната система и изпълнителната власт не само бранеха избрания от тях самите Председател на СГС , както и това, истината да не излезе наяве, но и аз лично бях атакувана и порицана от ВСС за своите разкрития в разследването ми “Шпионски етюди зад завесата на Темида”.

ВСС ме осъди морално, заради това, че съм била атакувала с въпроси Председателя на СГС – Алексей Трифонов, на улицата пред дома му, рано сутрин. А това се наложи, поради отказа му да коментира казуса, защото той не се бил срещал с журналисти. Тоест, ВСС ме осъди морално, за това, че аз изпълних добросъвестно журналистическия си дълг, представяйки и гледната точка на главния герой в разследването ми.

Нещо повече – ВСС, който се председателства от министъра на правосъдието и в него по право влизат – Председателят на ВАС и Главният прокурор, оказа публична институционална подкрепа на Алексей Трифонов, чрез специално съобщение за това. А мен публично ме порицаха. Само че, отказаха да проверят, дали фактите от разследването ми са верни?

И на моето искане, да бъда изслушана пред ВСС, кадровиците в съдебната власт отговориха с мълчание.

А всъщност, тяхно законово задължение е било, да проверят детайлно всички факти от кадровото досие на кандидата за Председател на най-големия съд в България, както и автобиографията му, в която пише, че Алексей Трифонов е роден в град Курск, Съветски съюз, с родители – майка Алла – съветски гражданин и баща Боян – български гражданин.

Вместо да бъда изслушана от ВСС, те ме порицаха. И сега на сайта на ВСС, порицанието ми е вписано в Публичния регистър на посегателствата срещу съдебната система – цитирам: “ за агресивен подход към личните права на съдията, който не може да бъде обоснован с разкриване на информация от важен обществен интерес.”

Така ли? Не била от важен обществен интерес информацията, че вече 3 години, най-големият съд в България се управлява от човек, който няма българско гражданство? От изключителен обществен интерес е!

Защото, всички присъди, които е писал съдия Алексей Трифонов по наказателни дела, започват с това:

“В името на народа…” Само че,… кой народ? В името на кой народ е писал присъдите съдия Трифонов, след като той не е част от българския народ? Не е и част от руския народ, след като той представи пред съда доказателство, че няма руско гражданство.

В името на никой народ! Излиза така, че Председателят на СГС няма никакво гражданство. Фактите сочат, че той е …апатрид.

И сега, тежките въпроси висят във въздуха:

Защо ВСС си затваряше очите 3 години? Умишлено ли е било това? Защо игнорираха фактите и законовите изисквания за магистратите, според Закона за съдебната власт? Нали всъщност, на тях е поверена най-важната функция – в името на народа, да решават човешки съдби?

И още. Дали сега този състав на ВСС ще освободи от длъжност Председателя на СГС, който няма българско гражданство? И как ВСС, който извърши това назначение, ще поеме собствената си отговорност?

Защото, вместо да раздадат правосъдие, те всички се скриха от истината и агресивно игнорираха фактите.

И ще ми се извинят ли, че ме нарекоха “агресор” за това, че разкрих една истина, от изключителен обществен интерес?


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 224 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Защото тук!

    195 8 Отговор
    Куче влачи, диря няма! Амин!

    Коментиран от #68

  • 2 Шумкар

    63 264 Отговор
    То Кире Канадеца каков е?
    А Решетников?

    Коментиран от #28, #63

  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    210 12 Отговор
    у нас мафията си има ДЪРЖАВА

    Коментиран от #5, #8

  • 4 Един

    106 19 Отговор
    Като не е гражданин, може да е селянин. ;)

    Коментиран от #52

  • 5 Последния Софиянец

    54 146 Отговор

    До коментар #3 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Няма да говориш така за Радев. Червената мафия Не е Мафия а Нов Морал в Политиката.
    ХАХО

    Коментиран от #13, #15, #58

  • 6 mi6osp

    142 23 Отговор
    Нищо чудно, от доста време цялата власт в България се управлява от чужди граждани, обитаващи Козяк и имащи точно определено гражданство.
  • 7 Шопо

    74 40 Отговор
    Па и Бойко Борисов-Тиквата не е българин!!! Он е от потеклото на Яшар Живков от Правец🎃
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Просто човек

    227 32 Отговор
    Браво, Валя! Гербаджийски боклуци се гаврят със Закона и Народа...

    Коментиран от #76

  • 10 Селяногин Екстра

    59 8 Отговор
    Идно време секи знайши отде си и зел козити.Ся,кой туй?!Анархии
  • 11 Стайков

    161 14 Отговор
    Какво ще каже Тошко от ИТН, който вдигна патърдията срещу Кирил Петков? Та тя Българийката вероятно гъмжи от подобни случаи.

    Коментиран от #61

  • 12 жоро

    30 131 Отговор
    Валя, Валя... а чела ли си Закона за българското гражданство? Та там пише:

    Чл. 8. Български гражданин по произход е всеки, на когото поне единият родител е български гражданин


    А и Конституцията:

    Чл. 25.
    (1) Български гражданин е всеки, на когото поне единият родител е български гражданин или който е роден на територията на Република България, ако не придобива друго гражданство по произход. Българско гражданство може да се придобие и по натурализация.
    -----
    Трифонов е роден в Курск, а майката му е рускиня. Тогава какъв е проблема?

    Коментиран от #27, #30, #47, #54

  • 13 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    20 9 Отговор

    До коментар #5 от "Последния Софиянец":

    Ти си ХАХО
  • 14 Оставка на

    93 17 Отговор
    Гешев мафиота
  • 15 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    21 7 Отговор

    До коментар #5 от "Последния Софиянец":

    ти си ХАХО САМОКОВЕЦО

    Коментиран от #21

  • 16 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    11 7 Отговор

    До коментар #8 от "ДАНС":

    Ч У П К А

    Коментиран от #19

  • 17 Симеон-2

    69 11 Отговор
    Всички от съдебната система при бай Ставри

    Коментиран от #69

  • 18 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    62 22 Отговор
    ГЕШЕВ оставка
  • 19 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 8 Отговор

    До коментар #16 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Ч У П К А
  • 20 А какво

    45 4 Отговор
    смята Альоша Трифонов ?
  • 21 Козлодуй=хахо

    5 4 Отговор

    До коментар #15 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Ха-ха!
  • 22 Рачко Пръдлето

    47 44 Отговор
    Този е продукт на комунистическата номенклатура. При социализма, който е женен за рускиня се издигаше с директива по партийна и служебна линия, получаваше апартамент с предимство. Само ако един от родителите беше "съветски гражданин". България няма да излезе скоро с този президент от комунистическата си орбита.

    Коментиран от #43

  • 23 Рубладжийче

    37 33 Отговор
    Долу ръцете от Альоша, той е съветски человек, да живее СССР!

    Коментиран от #38

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Антитрол

    36 40 Отговор
    От ДБ какво ще кажат - те намериха дипломите на всички кандидат министри на Слави и успяха да оплюят половината като провалиха правителството му - няма да е проблем да намерят гражданството на Алексей Трифонов ама май не искат защото е гербаджийска креатура а Ристю се готви да управлява коалиция с ГЕРБ.

    Коментиран от #29

  • 26 доброволец

    31 12 Отговор
    А сега АМНИСТИЯ за всеки с присъда подписана от чуждоземеца.
  • 27 kkk

    50 8 Отговор

    До коментар #12 от "жоро":

    Проблемът е много прост за схващане:

    - може да си БГ гражданин по рождение и т.н., но това "по право" не отменя нуждата да имаш официален документ за това нещо. Особено пък когато си роден в чужбина.

    - ако схемата "аз съм българин по право" е достатъчна и не е нужен документ значи няма и никакъв проблем с Кирчо Канадеца- щом той официално се е отказал от канадското си гражданство трябва да считаме, че той от онзи момент вече не е канадски гражданин. А това кога точно държавата Канада ще му придвижи документите и ще приеме нужното решение е просто технологично време.

    - тоест при гражданство "по-право" и "по официално заявление" имаме равенство- или се изисква документ за да докажеш положението, или не се изисква.

    Коментиран от #32, #81

  • 28 САЩ

    62 5 Отговор

    До коментар #2 от "Шумкар":

    Много хубаво определение "Шумкар". Ние в наше село викаме на говедата така, щото хрупат шума целогодишно.
    На село има само селяни, трудолюбиви, работливи и уважителни.
    Навсякъде градовете са пълни със селяндури, мързеливи далавераджии.
  • 29 Пародия

    39 6 Отговор

    До коментар #25 от "Антитрол":

    Мой навсякъде ти искат егн при всяко едно съприкосновение с държавата..може ли някой да предполага че в система като съдебната някой може да работи с десетки години без да е гражданин..ти наясно ли си какъв абсурд..туй се предполага че са лица които се проучват предварително
  • 30 жоро

    14 40 Отговор

    До коментар #12 от "жоро":

    И понеже се досещам, че измисленият от Валя "казус" се опира на действащия към момента на раждането на Трифонов (1072) ще цитирам отново действащото законодателство от 1969 до 1986 г.:

    л.6. (Изм. ДВ. бр. 79 от 1968 г.) Български гражданин по произход е:

    родителите на което са български граждани;
    единият родител на което е български гражданин, ако другият родител е неизвестен или е лице без гражданство, с неустановено гражданство или с неизвестно гражданство;
    родено в НРБ, ако единият родител е български гражданин, а другият родител е чужд гражданин;
    родено в чужбина, ако единият родител е български гражданин, освен ако е родено в страната на родителя чужд гражданин и отечественият закон на този родител го признава за свой гражданин.
    Чл.6. (Изм. ДВ. Бр.64 от 1986 г.) Български гражданин по произход е всяко лице:

    родителите на което са български граждани;
    единият родител на което е български гражданин, ако другият родител е неизвестен или е лице без гражданство, с неустановено гражданство или с неизвестно гражданство;
    родено в Народна Република България, ако единият родител е български гражданин, а другият родител е чужд гражданин;
    родено в чужбина, ако единият родител е български гражданин.
    -------
    Е, какво да направи чиновника по гражданска регистрация през 1988 г. при наличие на правна норма от 1986 г.??? Да спази закона или да угоди на Ахчиева?
  • 31 Шесто отделение

    13 5 Отговор
    Всички сме шестаци
  • 32 жоро

    10 25 Отговор

    До коментар #27 от "kkk":

    Колега, видя ли цитираната от мене норма от ЗБГ в редакцията от 1986 г.?

    л.6. (Изм. ДВ. Бр.64 от 1986 г.) Български гражданин по произход е всяко лице:
    .....
    родено в чужбина, ако единият родител е български гражданин.
    ------
    На това основание лицето по гражданската регистрация е издало акт за раждане, ЕГН и лична карта през 1988 г., когато Трифонов е навършил 16 години. Нима трябва да го оставим като лице без гражданство (щото Трифонов е посочил доказателство, че няма съветско гражданство)
  • 33 Цанков

    47 10 Отговор
    Ха ха, корумпираният герберастки пом ияр и слуга на Мафията, Алексей Трифонов бе изобличен публично.
  • 34 Апартид

    50 6 Отговор
    Тоз на времето тъй са го скатали от казарма че после е станало смешно да го правят гражданин когато вече е бил съдия..
  • 35 Селективно

    19 52 Отговор
    Ахчиева е поогладняла, щом се е захванала и тя да разиграва антируската карта.

    Валя, къде ти беше ентусиазма за законосъобразност, когато се оказа, че Кирил Петков е встъпил в длъжност само при подадена молба за отказ от гражданство - без потвърждение от канадските власти, та се наложи канадците да му дават едно рамо и да шмекеруват, че , видите ли, с подаването на молбата автоматично гражданството отпадало.

    Коментиран от #42

  • 36 Тони

    30 12 Отговор
    Защото часове по-късно 2 септември 2020 г. щеше да стане поредното черно петно в биографията на Бойко Борисов и неговите министри. Защото 2 септември 2020 г. щеше да стане печално известен като деня на най-яростните протести срещу олигархията, корупцията, управлението на ГЕРБ.



    И 2 септември щеше да бъде запомнен като “кървавата сряда”.
  • 37 българин

    47 4 Отговор
    То тая държава дето и да почукаш се на кухо бие .Здраво място няма .Всичко до общински съветници е крадливо ,УЖАС...
  • 38 Сух

    25 6 Отговор

    До коментар #23 от "Рубладжийче":

    Ами не е ссср-ски чалавек, то пише по-горе ама ти си платеняк и си дрънкаш.. Оставка! ВСС и всички прекривали го съд за тях! Ако трябва цялостна смяна на съдиите.
  • 39 Този пък

    17 5 Отговор
    няма даже и българско гражданство! КъФ е по гражданство, бе!
  • 40 Коментар

    37 14 Отговор
    Браво на г-жа Ахчиева! Един истински достоен български журналист (от малкото такива броящи се на пръсти)!!!
    Изглежда очеизвадно вече, че тиквеното управление се е разпростряло във всеки един аспект от държавата ни!!! Крайно време е корупцията и мафията да бъдат изкоренени!!!
  • 41 колчо

    27 6 Отговор
    ВСС назначават послушковци, че защо съдебната власт е заприличала на пазарска сергия за карантия, зад която са се наредили кръвожадни касапи, дегизирани с тоги.
  • 42 ЕГН

    34 10 Отговор

    До коментар #35 от "Селективно":

    Петков имаше даже две гражданства, като българското му е по рождение, докато тоя сесесерец няма никакво! От мама и татко кариерни комунисти се е родило това интернационално безнационално недоразумение, толкова обгрижвано от Винету!
  • 43 Дуфалак

    22 12 Отговор

    До коментар #22 от "Рачко Пръдлето":

    рачко, за Бойко става дума, за Цацата и каскета, а не за Радев.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Двоен стандарт на ГЕРБ!!!

    28 10 Отговор
    Ха сега де...?!Значи за Кирчо не може,а за този- може...?!?!

    Коментиран от #62

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Да да

    18 9 Отговор

    До коментар #12 от "жоро":

    Това пише в закона, но има доста правила в различни наредби , та накрая докато не си извадиш българска лична карта, не си много български гражданин, да го поясня
  • 48 Бойко Тарашков

    16 25 Отговор
    Любовницата на Ахмед Демир Доган през далечната 1989 година, когато го освободиха от затвора в Белене е много изгладняла и е изпълзял от селският кенеф с поредните лъжи. Къде се покри Кошаревският свидетел Светослав Илчовски. Балъците в Чалгария вярват на всяка поредна лъжа.
  • 49 Евро реалист

    13 19 Отговор
    Напълно измислен скандал. Човека си има документи, че е български гражданин. Навремето като много други е отказал да бъде съветски гражданин, щото трябва да служи в армията им, разбирай в Афганистан тогава. А проверката е установила само фактите по записването му в регистрите, няма констатации, че не е български гражданин.
  • 50 Nnn

    8 4 Отговор
    Според буржоазните теории за наследственоста гените на майката са 70% и съответстват на основата, а 30% бащини гени съответстват на бъдещото развитие. Този Алексей се е развил, като типичен бг тарикат!
    След като няма проблеми нито с герб, нито с бсп, нито с десни и нито с обратни, а си седи на огромна заплата и като не е ничий гражданин къде ли плаща преки данъци и дали е служил в нечия армия? Той е живото доказателство, че истинското богатство е биологичното и въпреки лошия материал в родината ни "Човек" може да успее в живота!
  • 51 Евалла на Валя Ахчиева!

    26 12 Отговор
    Поклон пред журналистическият хъс и борбеност на тази жена...!Не са един и два случаите,когато безстрашно е разследвала смърдящи на корупция и нередности случаи...!Затова и и спряха предаването,затова и я изхвърлиха ...!Но тя не се предава...!Адмирации Валя...!Платените мисирки са жалки пред твоят борбен дух и професионализъм...

    Коментиран от #57

  • 52 оня

    4 3 Отговор

    До коментар #4 от "Един":

    Щом може да се селянин, да си ходи на село:))
  • 53 Мисирките от къде имат пари

    5 2 Отговор
    Да сменят ладите и москвичите с ж ипки Волво след като в България след освобождението от турско робство 1978 и фашистко робство 1944 и комунистическо робство 1989 всичката печатарска е вносна и хартията за вестници и списания и книги е вносна
  • 54 Може и да е така

    18 4 Отговор

    До коментар #12 от "жоро":

    Но бе гражданство,няма право да заема такава длъжност!
    От 100км мирише на удобна калинка.
  • 55 Мисирките да не са на принципа

    7 1 Отговор
    Мама на тате без пари не дава
  • 56 Евреите казват че Исус Христос е

    4 5 Отговор
    Евреин щото дева Мария е еврейка и българите чак 1993 лето след Христа казаха че Господ бащата на Исус Христос е българин и сега ахЧиЕВА май не признава българския баща на Алексей Трифоног
  • 57 оня

    9 3 Отговор

    До коментар #51 от "Евалла на Валя Ахчиева!":

    Само това "евала" го замени с БГ дума или си турчин?

    Коментиран от #60

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Виктор браво

    7 6 Отговор
    Гражданството за едни е на живот и смърт,за други да се не коментира.Много сме хитри а?
  • 60 тоя

    11 1 Отговор

    До коментар #57 от "оня":

    Че по твоята логика, излиза ,че Кошлуков и цялото ръководство на БНТ са турци...!Защото!Предаването ,,ДЖИНС" си има много хубава българска дума- ,,РОД"...!Ама явно сме...БЕЗРОДНИЦИ...!
  • 61 Как е ББ, ДПС и ДайБГ?

    8 2 Отговор

    До коментар #11 от "Стайков":

    Каквото каза и за Кирилов - добър специалист, закона е остарял, но законът е закон, за да се изпълнява докато не се смени. И Всички подлежат на наказание с цялата строгост на закона, а това не се прилага избирателно
  • 62 При това...

    6 2 Отговор

    До коментар #45 от "Двоен стандарт на ГЕРБ!!!":

    ...Кирчо е Канадец,а тоя...Руснак...🙄😔😰?!?!
  • 63 Голем смях

    7 7 Отговор

    До коментар #2 от "Шумкар":

    Ами те българските социалисти имат българско гражданство,но по се чувстват руснаци .Защитават интересите на руската педерация и не им пука за България.Същия боклук е и зеления чорап и ББ и Галевица.Да не говорим за Копейкин и разни второкласни лизачи.
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Абе

    6 10 Отговор
    Щом баща му е българин и български гражданин значи и той е български гражданин. А рускинята най-вероятно и тя е българска гражданка. А Валя Яхниева не е журналистка, а е кранистка.
  • 66 ПК инк

    4 8 Отговор
    Тази мастита и креслива...................
    не е ли отдавна, отдавна пенция???
  • 67 възпитаник

    8 4 Отговор
    Герберската мафия промени законите за наши и ваши-МУТРИТЕ В ЗАТВОРА
  • 68 Тази платена мисирка

    3 6 Отговор

    До коментар #1 от "Защото тук!":

    пак ли изпълзя от дупката си ?
  • 69 Ами той

    4 0 Отговор

    До коментар #17 от "Симеон-2":

    и бай Ставри е част от съдебната система .
  • 70 достойнство

    5 6 Отговор
    НЕЗНАМ ЗАЩО НИКЪДЕ НЕ Е СПОМЕНАТО ИМЕТО НА ЛОЗАН ПАНОВ ЗАЩОТО ЪОЙ Е ШЕФ НА СЪДИИТЕ И НЯМА КАК БЕЗ НЕГОВИЯ ПОДПИС ДА СТАНЕ ТОВА НАЗНАЧЕНИЕ.ТОВА НАЗНАЧЕНИЕ Е ПРЕДЛОЖЕНИЕ НА СЪДИЙСКАТА КОЛЕГИЯ ПО КАКЪВ ПОВОД ТУК СЕ СПОМЕНАВАТ ИМЕНАТА НА ГЛАВЕН ПРОКУРОР НА МИНИСТРИ И Т.Н.ПАК ВНУШЕНИЯ ,ПАК ИЗМАМИ ПАК ЖУРНАЛИСТИЧЕСКИ СЛУГИНАЖ,ПАК МАНИПУЛАЦИИ НА ХОРАТА В ПОЛЗА НАМАФИЯТА.
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Шпионииии

    6 1 Отговор
    Къде са сега медийните лакеи да пишат навред за руски шпиони в най-високите нива на съдебната система в БГ?! Ама не е виновен Р. Радев, а ББ и ДПС 😉
  • 73 Ема

    7 2 Отговор
    Валя Ахчиева е невероятен български журналист и личност! Умна, компетентна, смела, безпристрастна... Такива трябва да бъдат нашите журналисти, политици, управници, съдии и прокурори. Такива трябва да бъдем и ние, обикновените хора. В името на България, за чиста и свята република!

    Коментиран от #83, #84

  • 74 123321

    6 0 Отговор
    Някой още съмнява ли се, че съдебната власт не е зависима?
  • 75 vasik atanasova

    2 0 Отговор
    е хайде сега нали руснаците са ни братушки
  • 76 ИМПЕРИАЛИСТ

    7 0 Отговор

    До коментар #9 от "Просто човек":

    Поради множество субективни и обективни причини, нормална съдебна система в България не може да има. Ако съдебната система заработи нормално, тя ще срине из основи цялата държавна структура на България.
  • 77 UYU EU

    3 0 Отговор
    Да живей удобната и изгодната истина , а голата е за порно селфи
  • 78 parnas13

    2 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Алексей Трифонов е роден в град Курск, Съветски съюз, с родители – майка Алла – съветски гражданин и баща Боян – български гражданин.

    Конституция
    Чл. 25.
    (1) Български гражданин е всеки, на когото поне единият родител е български гражданин или който е роден на територията на Република България
  • 79 Ivanov

    2 1 Отговор
    вceки кaндидaт зa нoвa рaбoтa ce нуждae oт дoкaзaтeлcтвo зa грaждaнcтвo. Пoвтaрям, дoкумeнт зa грaждaнcтвo. Тoй мoжe дa e грaждaнин, нo ce нуждae oт дoкaзaтeлcтвo, зa дa бъдe приeт кaтo кaндидaт зa рaбoтa в мoмeнтa нa кaндидaтcтвaнeтo му. Aкo нямaтe тoвa дoкaзaтeлcтвo, нe мoжeтe дa бъдeтe приeти. Тoвa e.
  • 80 мамун

    1 3 Отговор
    12 години боклуци назначават други такива егати държавата
    къде ми е автомата
    браво на бай Тошо
    не трябваше да махате екарисажите
  • 81 До 27

    1 1 Отговор

    До коментар #27 от "kkk":

    Нещо си се объркал.Канадеца е подал официално заявление на 19.08.2021 г след като беше разкрит.Сам го публикува..А другия хвърчащ лист който подхвърля е ала бала.Изобщо не е имал намерение да си губи гражданството, а да мине метър.Подписал е клетвен лист с невярно съдържание ,а също и положил клетва преди встъпване в длъжност чрез която се заклева пред българския народ че ще спазва Конституцията и законите на страната.Но е излъгал умишлено

    Коментиран от #82

  • 82 Това ясно-ОК...!

    1 0 Отговор

    До коментар #81 от "До 27":

    А Чекмеджетата...- КОГА...?!?!?!
  • 83 Ехе ,до 73

    1 1 Отговор

    До коментар #73 от "Ема":

    Др.Вела Пеева нарекла се Ема нахъсана с червен план и криворазбран популизъм,защо тролите пред 80- те %,а не проветите доколко бърборенето на Ахчиева е вярно и най малкото проверете закона за българското гражданство,който вече неколкократно е цитиран.Ами много просто,Ахчиева се излага като кифлажийка срещу нещо и разчита на юридически некомпетентни лица да й се вържат.Вие също!Подкрепени дте само от себеподобни!Но казусите на Кирчо Канадски и съдията са коренно различни и не се покриват.А фалшиви журналисти не са ни нужни!
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Решетников

    0 0 Отговор
    Товарищи, Дорогие болгарские друзя, Такъв отговрен пост като шеф на СГС, който издава разрешенията за СРС-та и следене на всякакви партийни, шпионски, мафиотски, ..... елементи, ТРЯБВА да е по БКП+КПСС-партийна целесъобразност в ръцете на доказано проверени правоимащи другари със доказано съветско гражданство! Това закони, морал, правила, .... тук не важат за правоимащите другари, щом като не са граждани на ЕС, САЩ, Канада, ..... или са си купили менте-почетно офф-шорно консулство, набързо признато от другарите в МВнР!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове