Last news in Fakti

13 Септември, 2021 12:35 5 055 31

Хиновски: Иде тежка зима

  • иван хиновски-
  • цени-
  • продукти

Според него много търговци спекулират с цените

Хиновски: Иде тежка зима - 1

"Предстои ни тежка зима, цените се движат нагоре. Най-сериозният удар ще бъде върху столицата, върху топлинната енергия, поне 5-10% ще се повиши". Това заяви в "Денят започва", Иван Хиновски, депутат от "Има такъв народ", председател на Комисията по енергетика в парламента.

По думите му основните причини за увеличението на природния газ са пазарните процеси и растящите цени на емисиите.

Според Иван Хиновски много търговци спекулират с цените. Той допълни, че единствено Комисията за енергийно и водно регулиране може да налага санкции.

"Състоянието на "Топлофикация София" е много тревожно", каза още Иван Хиновски.

Той добави, че не желае да бъде министър. Ще помагам на всички кандидат-министри, трябва да заровим томахавките, коментира още Иван Хиновски.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Перо

    36 1 Отговор
    Само монополист,като Топлофикация София може да бъде губещ! Единственият губещ монополист в света!

    Коментиран от #3

  • 2 zeus

    35 10 Отговор
    Енергетиката е съсипана и тепърва ще плащаме на Баце далаверите.

    Коментиран от #17

  • 3 zeus

    30 2 Отговор

    До коментар #1 от "Перо":

    А Лукоил къде ги забрави, единствената губеща рафинерия в Света ;)
  • 4 Спекулират

    20 1 Отговор
    После цените ще улегнат. Щото няма кой да ги плаща а някой търговци могат да си искат повече
  • 5 Българка

    25 7 Отговор
    Следователи да извикат и разследват Борисов, Доган, Теменужка Петкова и цялата им свита. Да дадат обяснения защо се окрадоха от държавата 3 милиарда, за да се построи с тях в интерес на Русия газопровод, а за българите един гол..... С тия пари трябваше да се ускори и направи наистина диверсификация, за да получаваме по-евтина газ и да не сме зависими само от Русия.Извършеното от борисовата шайка е национално предателство и престъпление по глава 1 от НК.

    Коментиран от #7

  • 6 жалко

    11 1 Отговор
    Тази статия като че ли е заета от някой вестник на Жан Виденов. Жан също започна да води една Бяла Книга, която нещо изчезна. И той ни разправяше че Нефтохим купил долари и затова долара поскъпвал. Този филм вече сме го гледали.
  • 7 Българка

    9 5 Отговор

    До коментар #5 от "Българка":

    Не лошо като се цитира НК , поне да си го чел. Борисов ще даде обяснение, колкото тия преди него дадоха обяснение за "оня" гьол и милиардите които платихме на Раша. "Опорките" са ти слабички приятелю.

    Коментиран от #22

  • 8 Лего

    16 0 Отговор
    Като не строят АЕЦ "Белина" така ще е. Като ни накарат от ЕС да затворим Мариците,рудниците и да плащаме за пушеците,България ще остане зъзнейки на тъмно и на студено.

    Коментиран от #23

  • 9 ДАСКАЛ ГЕНЧО

    10 0 Отговор
    Ало , експерта, как говореше преди, сега мънкаш и търсиш вината някъде в задгробния живот и времето на Тутанкамон. Засрами се бе човече, не виждаш ли че в скоро време ще изиграеш ролята на бушон.
    Тази сутрин те гледах и ми идеше да си счупя телевизора като те гледах какви бисери сипеше.
  • 10 УВ лампа

    12 0 Отговор
    В Народното събрание ще сте с кожуси и с шапки,с ръкавици и с ботуши. На свещи.
  • 11 Смех

    13 0 Отговор
    aз съм на дърва и не живея в софия, така че дреме ми на дедовия.. а що съм на дърва щото така развиваме енергетика тука евтино и надеждно...
  • 12 Геша

    12 3 Отговор
    Този е един от яростните борци против АЕЦ Белене. Безсрамник!
  • 13 Щерев

    13 7 Отговор
    Тежка зима,за нас,на фигуранта всичко му е безплатно в резиденцията

    Коментиран от #18

  • 14 в кратце

    7 1 Отговор
    В резиденцията има топло,кюфтета безплатни,удобни кресла и климатици,чийто ток го плащаме ние-данъкоплатците. Да му мислят бабите и дядовците-строителите на съвременна България,дето с 300 лева пенсии едвам свързват двата края,след 7-мо число и до 7-мо число на месеца.
  • 15 Честито

    13 3 Отговор
    След въвеждането на мерките през март 2020 беше ясно, че цените на всичко ще се увеличат и то драстично. На когото не му е било ясно сега ще му се разясни.
    Дойде времето за започнем да си плащаме за това, че затваряхме и си стояхме в къщи.
  • 16 аман вече

    15 1 Отговор
    Стига с тая столица и с 10 % увеличение на парното им бе Хиновски.
    Столицата не е цяла България . Знаете ли хората по селата какви пари плащат за дърва с мизерните си пенсии и какъв труд е да ги нарежеш, нацепиш, подредиш, да ги мъкнеш цяла зима .
    10 кубика с които топлиш 2 стаи струват с нарязване, нацепване и превоз около 1000 лв.
    1000 лв. делено на 7 отоплителни месеца са около 150 лв. месечно само са отопление , изключвайки труда. Отделно от това хората заплащат по около 30 лв. за ток ( бойлер, хладилник и т.н.) На столичани щяло да им поскъпне отоплението с включена топла вода за апартаменти от 60 кв. от 50 на 60 лв. месечно и чудо голямо станало.
    Да не говорим пък колко струва отоплението на ток, защото централно парно няма изобщо в малките градове и села.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 избирател

    4 3 Отговор

    До коментар #13 от "Щерев":

    Да изпратим фигуранта на село след изборите.

    Коментиран от #19

  • 19 Щерев

    1 3 Отговор

    До коментар #18 от "избирател":

    Да го изпратим,ама с кой да го заместим.Тиквун пак се подигра с избирателите на герб....октомври щели да се определят...ми по добре,назначавайте го направо фигуранта за втори мандат
  • 20 пред пенсия

    4 1 Отговор
    Пред пенсия. Бойко ни излъга. Говореше за стабилност и ние започнахме да спестяваме, а сега с тези цени спестяванията ни ще се стопят като при Жан Виденов.
  • 21 СДСеЧума

    7 1 Отговор
    "Кой не скача е червен!"Помните ли!? Спрете да скачате,вече има банани!

    Коментиран от #24

  • 22 Чорбара.

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "Българка":

    "Българке ,по добре върви да храниш говедата на КРАВАРИТЕ.
  • 23 АААААААААААААААА

    4 0 Отговор

    До коментар #8 от "Лего":

    А затварянето на АЕЦ Козлодуй с 2 ст киловата къде го забрави.
  • 24 АААААААААААААААА

    3 1 Отговор

    До коментар #21 от "СДСеЧума":

    БАНАНИ има ама са меки! КОЙ КОЙ КОЙ не скача е червен СДС СДС СДС СДС УуууууууууууууууууууууууууааааааааааааааааЕееееееееееееееееееееееееееа ДЕМОКРАЦИЯ!
  • 25 Павел пенев

    7 0 Отговор
    Иде тежка зима заради такива простаци експерти като тебе. Години наред плямпаше против АЕЦ Белене и останалите енергийни проекти още от времето на психопата Костов. След това премина в ГЕРБ, а сега платен експерт при чалгаря- гнусно нищожество.
  • 26 хахаха

    3 2 Отговор
    а тоя "експерт" колко се пенявеше и заичаше срещу АЕЦ Белене и Южен поток...сега лее крокодилски сълзи...
    докато слушаме такива като него, България ще става все по-зле...
  • 27 Бай Шили

    2 3 Отговор
    В цял ЕС цените на храните се вдигнаха.
  • 28 Верно е

    2 3 Отговор
    Няма го вече Бойко за "да краде" и да си пълни чекмеджетата и гардеробите, затова предстои тежка зима, но до това доведоха протестите с преврата на Юмручето и търсенето на ПРОМЯНА от старите мутри ръководещи протестите, за да може от стабилна държава и без инфлация при Бойко, сега да има Хаос, цените на всичко да се движат нагоре, инфлацията да расте, а спекулата и контрабандата да са отново ежедневие на българина...
  • 29 Кофтев

    0 0 Отговор
    АМИ гр.СОФИЯ ДА СИ ПЛАЩАТ ПАРНОТО РЕДОВНО .ДРЪГИЯ ВАРИЯНТ СПИРАНЕ НА КРАНЧЕТО ДО ИЗДЪЛЖАВАНЕ С ЛИХВИТЕ. НАЛИ ИМА КМЕ СОФИЯ УПРАВА УШ. ВТОРИЯ ВАРИЯНТ ДРУГ ПОРЕДЕН ЗАЕМ ОТ ЕВРО БАНКАТА И КОНТРОЛ НА ТОПЛОФИКАЦИЯ ДО ВРЪЩАНЕ НА ЗАЕМА КРЕДИТ. С ПОСКЪПВАНЕ НА ТОПЛОТО ПАРНО ВОДА ЗА ДА МОГАТ ДА СЕ ИЗДЪЛЖАТ НА ЗАЕМОДАТЕЛИТЕ. ОСВЕН АКО НЕ СА РЕШИЛИ ДА ПРОДАДЪТ И НЕЯ НА А.ДОГАН ОТ ДПС. ИЛИ НА ПЕЕВСКИ. ТО ША СА ЧУЕ.
  • 30 Летящ гущер

    0 0 Отговор
    Руменовата зима се задава.Всеки да се спасява по единично.
  • 31 кака Радка

    1 0 Отговор
    Закалявайте се, за да отмъстим на Топлофикация. Станете безсмъртни, за да отмъстим на НОИ!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове